سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

اقدامات جسورترين شرکت هاي جهان چه بوده است؟ مقالات بازاریابی

  بزرگنمايي:

راه اندازي يک شرکت، به تنهايي اقدامي جسورانه است، اما بسياري از اين شرکت ها دست به ابتکاراتي هم مي زنند که ممکن است انجام آن از نظر خيلي ها غيرممکن باشد، البته اينکه شرکت ها چگونه اين جسارت خود را به معرض نمايش مي گذارند، تا حد زيادي به اين بستگي دارد که در چه کسب وکاري فعاليت مي کنند.

بنابراين اقدامات جسورانه آنها در حوزه هاي مختلف طراحي، بازاريابي، تکنولوژي، تاثير اجتماعي و فرهنگي قرار مي گيرد. اينگونه شرکت ها ريسک هاي بزرگي مي کنند و البته اطمينان دارند که مشتريان و کارمندانشان به آنها علاقه دارند. در اينجا به تعدادي از اقدامات جسورانه و متهورانه شرکت ها اشاره مي کنيم:

همه مدير خود باشيم

شرکت مورنينگ استار که بزرگ ترين شرکت فراوري گوجه فرنگي در جهان است، ساختاري کاملا مسطح دارد. در اين شرکت هيچ مدير، مقام، عنوان يا امکان ارتقاي درجه وجود ندارد.

فلسفه اين روش مديريتي توسط کريس رافر، موسس مورنينگ استار (که دوست ندارد مديرعامل ناميده شود.) ايجاد شده است. بيش از 40 سال پيش، رافر يک شرکت حمل بار براي انتقال گوجه فرنگي به کارخانه هاي رب سازي تاسيس کرد. اين کار، جايي براي تئوري هاي مديريتي که وي در دانشگاه آموخته بود، نداشت. «چگونه مي توان رانندگان کاميون را مديريت کرد؟ آيا بايد براي هر کاميون يک سرپرست گذاشت؟» بنابراين او تصميم گرفت تئوري خود را اجرا کند؛ يعني شرايطي را به وجود آورد تا هر کسي مسئول کارخودش باشد.

اين تئوري در آن زمان براي هر کاميون موثر واقع شد و امروز در سطح شرکتي که کارمندانش در فصل برداشت گوجه فرنگي به بيش از 2400 نفر مي رسند، گسترش يافته است. رافر مي گويد: «کارمندان ما عملکرد خوبي دارند و پيشرفت مي کنند. در واقع، اين روش مزيت رقابتي ما محسوب مي شود.»

مورنينگ استار اين اقدام خود را «مديريت خود» مي نامد. البته مي توان به آن مديريت متقابل هم گفت؛ يعني تصميمات کارمندان در مورد کاري که انجام مي دهند، تا حد زيادي بر اساس تعهداتشان به ديگران تعيين مي شود.

کارمندان اين شرکت در همه زمينه ها اختيار کامل دارند. اگر به تجهيزات جديدي براي کارشان نياز داشته باشند، مي توانند خودشان آن را خريداري کنند. اگر فرآيندي به مهارت هاي مختلف نياز داشته باشد، مي توانند با مشورت هم کارمند جديد استخدام کنند.


يکي از کارمندان شرکت مي گويد: «همه ما مدير هستيم. بنابراين اهداف بلندي براي خودمان تعيين مي کنيم. بنابراين وقتي اين اهداف تحقق مي يابند، احساس پيروزي واقعي به ما دست مي دهد.»

کپي برداري از اعضاي بدن انسان

در حال حاضر، در آمريکا نزديک به 120 هزار نفر در انتظار پيوند اعضا به سر مي برند. در ميان اين تعداد، 95 هزار نفر به کليه، 15 هزار نفر به کبد و 3 هزار نفر به پيوند قلب احتياج دارند. اين بيماران، با توجه به سن و گروه خوني، از چند ماه تا چند سال در انتظار عضو پيوندي باقي مي مانند و برخي از آنها نمي توانند به موقع عضو را دريافت کنند. کيت مورفي، مديرعامل شرکت مهندسي پزشکي تازه تاسيس ارگانووو معتقد است راه بهتر استفاده از تکنولوژي بيوپرينت سه بعدي است که در آن، پزشکان بتوانند اعضاي بدن را هنگام نياز يک بيمار در آزمايشگاه توليد کنند. مورفي مي گويد: «اگر نسوج بدن در اختيار پزشکان قرار بگيرد، مي توان آن را تکثير کرد و اگر اين تکثير با کمک سلول هاي خود بيمار باشد، جراحان به دستاوردهايي خواهند رسيد که در طول تاريخ بي سابقه خواهد بود.» پروفسور گابور فورگاس و تيم او در دانشگاه ميسوري شرکت ارگانووو را در سال 2007 تاسيس کرده و از آن زمان اين شرکت پيشرفت قابل توجهي در زمينه مهندسي نسوج بدن داشته است. اين شرکت برخلاف ديگر روش هاي مهندسي پزشکي که از مواد پليمري براي ساخت اندام مصنوعي استفاده مي شود، از سلول هاي انساني استفاده مي کند و آن را به شکل نسوج واقعي درمي آورد.

اسپانسري پرريسک

شرکت ردبول سعي دارد در آگهي هاي خود از صحنه هاي هيجان انگيز استفاده کند.

در اکتبر گذشته، اين شرکت توليدکننده نوشابه هاي انرژي زا دست به جسورانه ترين اقدام تبليغاتي خود زد و اسپانسر فليکس بامگارتنر شد که با پرش از سطح جو، رکورد بلندترين و سريع ترين پرش دنيا را شکست. رکوردشکني بامگارتنر را ميليون ها نفر در سراسر دنيا به صورت زنده تماشا کردند.

ردبول پيش از آن، با اسپانسر شدن براي حدود 500 ورزشکار در جهان براي همه اشکال ورزش هاي سخت – از دوچرخه سواري روي کوه گرفته تا بيس جامپينگ که پرش از ساختمان هاي بلند، پل و ديگر نقاط بلند را شامل مي شود – به شهرت رسانه اي زيادي دست پيدا کرده بود.

رابي نايش، کايت سواري که رد بول تقريبا 20 سال اسپانسر او بوده، مي گويد: «اگر ورزشکاري باشيد که ردبول از شما حمايت کند، مي دانيد که در ورزش خود به سطح قابل اطميناني رسيده ايد.»

هر فنجان يک ماجرا

تاد کارميشائل، موسس و مدير عامل شرکت لا کلمبه براي يافتن بهترين دانه هاي قهوه براي شرکت خود، به خطرناک ترين نقاط دنيا سفر مي کند. کارميشائل، از کوهستان هاي خشن هاييتي گرفته تا زمين هاي کشت خشخاش در شمال تايلند و ميانمار را مي پيمايد تا گران ترين و منحصربه فردترين دانه هاي قهوه را که خيلي از افراد از آنها چشم پوشي مي کنند، بيابد.


اقدام جسورانه کارميشائل اين است که او اين امکان را به وجود مي آورد تا مشتريان شرکت که از قهوه هاي او مي نوشند، در تجربه هاي ماجراجويانه او سهيم باشند؛ به طوري که در هر سفر از ماجراهاي جالب خود عکس و فيلم مي گيرد و تصاوير را به يک شو تلويزيوني به نام «سرزمين هاي خطرناک» مي فرستد. در اين برنامه هر کشف جديد از ابتدا تا انتها به صورت مستند پخش مي شود. کارميشائل که ايده اين کار را از همسرش گرفته مي گويد: «کارمندان شرکت ما هميشه تلاش مي کنند فاصله خود را با تجربه مشتري کم کنند و کاري کنند که آنها بدانند غذايشان از کجا تامين مي شود.» اين کار باعث شده فروش شرکت لاکلمبه در سال گذشته به 35 ميليون دلار افزايش يابد.

تبليغات با شوخ طبعي

وقتي سامسونگ در سال 2011 مشتري آژانس تبليغاتي 72andSunny شد، اين آژانس اپل را هدف حمله خود قرار داد. در آن زمان72andSunny مجموعه آگهي هايي ساخت که طرفداران سرسخت گوشي هاي iPhone را که براي خريد آخرين مدل هاي اين گوشي بايد چند ساعت وقت صرف مي کردند، مسخره مي کرد. در اين مجموعه آگهي هاي بازرگاني با عنوان Fan Boys، طرفداران اپل نشان داده مي شدند که به صورت گروهي در انتظار خريد آخرين مدل گوشي iPhone جمع شده بودند و در عين حال حس حسادت آنها نسبت به ويژگي هاي برتر گوشي گلکسي 4 سامسونگ برانگيخته مي شد. يکي از مجموعه هاي Fan Boy در ميان 10 آگهي برتر در سال 2012 که بيشترين بيننده را داشت برگزيده شد. اين آگهي ها باعث شد سامسونگ با فروش بيش از 215 ميليون گوشي در سال گذشته در بازار گوشي هاي هوشمند از اپل پيشي بگيرد. جان بويلر، مديرعامل آژانس موفقيت شرکت خود را وجود حس شوخ طبعي در آگهي ها مي داند.

موتور، ماشين يا هر دو؟

موتورسواري يک راه ايده آل براي گشتن در شهر است، اما اين کار مي تواند خيلي خطرناک باشد. شرکت ليت موتورز که در سال 2010 توسط دنيل کيم تاسيس شد، وسيله نقليه دوچرخي را به نام C 1 توليد کرده که الکتريکي است و بسيار امن تر از موتورسيکلت است. اين وسيله نقليه اتاقي براي راننده و يک مسافر دارد که با يک موتور مرکزي در هر چرخ کار مي کند. همچنين در اين وسيله از تکنولوژي ژيروسکوپي استفاده شده تا حتي وقتي خاموش باشد نيز، به صورت ايستاده بماند. شارژ کردن C 1 4 تا 6 ساعت طول مي کشد و پس از هر بار شارژ با سرعت 100 کيلومتر حدود 320 کيلومتر را مي پيمايد. ايده تاسيس اين شرکت زماني به ذهن کيم رسيد که او به عنوان تعميرکار ماشين هاي لندروور کار مي کرد. هنگام تعمير يکي از اين ماشين ها، شاسي افتاد و نزديک بود او را له کند. کيم از اين اتفاق جان سالم به در برد، اما اين تجربه باعث شد او به نقش وسايل نقليه بزرگ و ناکارآمد فکر کند. به گفته کيم، «ديگر نيازي نيست کلاه ايمني به سر داشته باشيد، چون داخل کلاه ايمني بزرگ تري نشسته ايد.» در نهايت، او به اين نتيجه رسيد که بازار خودرو نيازمند يک گزينه جايگزين است و شرکت ليت موتورز را به همين هدف راه اندازي کرد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/180/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند