سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

چگونه انتظارات بر ادراک تأثیر می‌گذارند؟ اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - دانشمندان علوم اعصاب الگوهای فعالیت مغزی را کشف کرده‌اند که باورهای ما را کدگذاری می‌کند و بر چگونگی تفسیر ما از جهان پیرامون تأثیر می‌گذارد.

ده‌ها پژوهش نشان داده‌ است که ادراک ما از جهان تحت‌تأثیر انتظارات ما قرار می‌گیرد. انتظارات که به آن‌ها «باورهای پیشین» نیز گفته می‌شود، به ما کمک می‌کند تا آنچه در زمان حال اتفاق می‌افتد، براساس تجارب مشابه گذشته درک کنیم. برای مثال، این موضوع را در نظر بگیرید که چگونه سایه‌ی کم‌رنگی در تصویر رادیوگرافی را به‌آسانی کارورزی کم‌تجربه نادیده می‌گیرد؛ اما پزشک باتجربه می‌تواند از روی سیگنال ضعیف نیز محتمل‌ترین تفسیر را ارائه کند. فرایند ترکیب دانش پیشین با شواهد نامطمئن «تلفیق بیزی» خوانده می‌شود و اعتقاد بر این است که روی ادراک و افکار و اعمال ما تأثیر بسیاری می‌گذارد. اکنون دانشمندان علوم اعصاب مؤسسه‌ی فناوری ماساچوست سیگنال‌های مغزی متمایزی را شناسایی کرده‌اند که باورهای پیشین را رمزگذاری می‌کند. همچنین، آن‌ها متوجه شده‌اند که چگونه مغز از این سیگنال‌ها برای قضاوت در شرایط نامطمئن استفاده می‌کند. مهرداد جزایری ، یکی ازنویسندگان این مقاله می‌گوید: اینکه چگونه این باورها بر فعالیت مغز تأثیر می‌گذارند و موجب انحراف ادراک ما می‌شوند، سؤالی بود که ما به‌دنبال یافتن پاسخی برای آن بودیم. پژوهشگران میمون‌ها را برای انجام وظیفه‌ی دارای زمان‌بندی خاص آموزش دادند. در این آزمایش، آن‌ها باید فواصل زمانی را مجددا تجسم می‌کردند. انجام این وظیفه چالش‌برانگیز است؛ زیرا حس ما از زمان کامل نیست و می‌تواند خیلی سریع یا خیلی آهسته باشد. اگرچه وقتی فواصل همواره در دامنه‌ی ثابتی قرار داشته باشند، بهترین استراتژی این است که پاسخ‌ها را به‌سوی میانه‌ی این دامنه منحرف کرد. این دقیقا همان کاری بود که حیوانات انجام دادند. علاوه‌براین، ثبت فعالیت نورون‌های قشر پیشانی مغز نشان‌دهنده‌ی مکانیسمی ساده برای تلفیق بیزی بود: تجارب پیشین موجب تغییر نمایش زمان در مغز می‌شد؛ به‌صورتی‌که الگوهای فعالیت عصبی همبسته با فواصل مختلف به‌سوی زمان تجربه‌شده منحرف شد. نتایج این مطالعه در مجله‌ی Neuron منتشر شده است. آماده، به‌صف، حرکت
دانشمندان قرن‌ها است می‌دانند تلفیق بیزی استراتژی بهینه‌ای برای برخورد با اطلاعات نامطمئن است. وقتی درباره‌ی موضوعی اطمینان نداریم، به‌طور خودکار برای رفتار بهینه روی تجارب گذشته تکیه می‌کنیم. جزایری می‌گوید: اگر از موضوعی آگاهی کامل نداشته باشید؛ اما از تجارب پیشین خود انتظاراتی درباره‌ی آن داشته باشید، از آن اطلاعات برای قضاوت خود استفاده خواهید کرد. ما این کار را همیشه انجام می‌دهیم. در این مطالعه، جزایری و گروهش می‌خواستند بدانند چگونه مغز اعتقادات پیشین را رمزگذاری می‌کند و از آن‌ها برای کنترل رفتار استفاده می‌کند. به‌ همین منظور، پژوهشگران حیوانات را آموزش دادند تا با استفاده از وظیفه‌ای که «آماده، به‌صف، حرکت» نامیده می‌شود، فاصله‌ی زمانی را مجددا مجسم کنند. در این وظیفه، حیوانات زمان بین دو فلاش نور را اندازه می‌گیرند (آماده و به‌صف) و سپس، سیگنال حرکت ایجاد می‌کنند.
آن‌ها حیوانات را آموزش دادند تا این وظیفه را در دو زمینه انجام دهند. در سناریو کوتاه، فواصل بین 480 و 800 میلی‌ثانیه و در سناریو طولانی، فواصل بین 800 و 1200 میلی‌ثانیه متغیر بود. در آغاز وظیفه، به حیوانات اطلاعاتی درباره‌ی زمینه ازطریق نشانه‌ی بصری داده شد و آن‌ها یاد گرفتند براساس نشانه‌ی بصری، انتظار زمان کوتاه یا طولانی را داشته باشند. جزایری قبلا نشان داده بود انسان‌هایی که این وظیفه را انجام می‌دهند، گرایش دارند پاسخ‌های خود را در جهت میانه‌ی دامنه منحرف کنند. در اینجا نیز، حیوانات همین کار را انجام می‌دادند. برای مثال، اگر حیوانات باور داشتند فاصله باید کوتاه باشد و به آن‌ها فاصله‌ی 800 میلی‌ثانیه‌ای داده می‌شد، فاصله‌ای که آن‌ها ایجاد می‌کردند، کمی کوتاه‌تر از 800 میلی‌ثانیه بود. درمقابل، اگر آن‌ها باور داشتند فاصله باید طولانی‌تر باشد و به آن‌ها فاصله‌ی 800 میلی‌ثانیه‌ای داده می‌شد، آن‌ها فاصله‌ای کمی طولانی‌تر از 800 میلی‌ثانیه ایجاد می‌کردند. جزایری می‌گوید: آزمایش‌ها تقریبا از هر نظر دیگری یکسان بودند و فقط باور حیوانات بود که موجب رفتارهای متفاوتی می‌شد. این، آزمایشی قانع‌کننده بود که نشان می‌داد حیوانات بر باور خود اتکا می‌کنند. وقتی پژوهشگران تأیید کردند حیوانات روی باورهای پیشین خود تکیه می‌کنند، آن‌ها تصمیم گرفتند کشف کنند مغز چگونه باورهای پیشین را برای هدایت رفتار آینده رمزگذاری می‌کند. آن‌ها فعالیت حدود 1,400 نورون را در منطقه‌ای از قشر پیشانی ثبت کردند که قبلا نشان داده شده بود در زمان‌بندی مؤثر است. در جریان دوره‌ی «آماده، به‌صف»، پروفایل فعالیت هر نورون درگیر مسیر خود بود و حدود 60 درصد از نورون‌ها بسته به زمینه (زمان کوتاه یا بلند) الگوهای فعالیت متفاوتی داشتند. برای درک این سیگنال‌ها، پژوهشگران تغییر فعالیت عصبی را در کل جمعیت در زمان تجزیه‌و‌تحلیل کردند و دریافتند باورهای پیشین با منحرف‌کردن نمایش عصبی زمان به‌سمت میانه‌ی دامنه‌ی موردانتظار، موجب انحراف در پاسخ‌های رفتاری می‌شود. دانش جاسازی شده
مقاله‌های مرتبط:
نگاه یک دانشمند: تفسیر عصبی خودآگاهی در مغز انسان عادت‌هایی که می‌توانند قوه ادراک انسان را کاهش دهند مغز چگونه با صحبت کردن با خود آموزش می‌بیند؟
پژوهشگران عقیده دارند تجارب پیشین شدت ارتباط بین نورون‌ها را تغییر می‌دهد. شدت این ارتباط‌ها که با عنوان سیناپس نیز شناخته می‌شود، تعیین‌کننده‌ی این موضوع است که چگونه نورون‌ها بر یکدیگر عمل و الگوهای فعالیتی را محدود کنند که شبکه‌ای از نورون‌های متصل به‌هم می‌توانند تولید کنند. این یافته‌ که تجارب گذشته الگوهای فعالیت عصبی را منحرف می‌کنند، پنجره‌ای رو به این موضوع می‌گشاید که چگونه تجارب ارتباطات سیناپسی را تغییر می‌دهند. جزایری می‌گوید: به‌نظر می‌رسد مغز تجارب قبلی را در ارتباطات سیناپسی جاسازی کند، به‌صورتی‌که الگوهای فعالیت مغزی به‌طور مناسبی منحرف شوند. پژوهشگران به‌عنوان آزمایشی مستقل برای بررسی این ایده، مدلی کامپیوتری متشکل از شبکه‌ای از نورون‌ها را توسعه دادند که می‌توانست همان وظیفه‌ی «آماده، به‌صف، حرکت» را انجام دهد. با استفاده از تکنیک‌های یادگیری ماشین آن‌ها توانستند ارتباطات سیناپسی را تغییر دهند و مدلی ایجاد کنند که همچون حیوانات رفتار می‌کرد. این مدل‌ها بی‌نهایت ارزشمند هستند؛ چراکه بستری برای تجزیه‌و‌تحلیل دقیق مکانیسم‌های پشت‌صحنه فراهم می‌کنند؛ رویه‌ای که «مهندسی معکوس» نامیده می‌شود. به‌طور درخورتوجهی، مهندسی معکوس مدل نشان داد این مدل وظیفه را به‌ همان شکل مغز میمون‌ها حل و نمایش زمان را براساس تجارب گذشته منحرف کرده بود. پژوهشگران از مدل کامپیوتری برای تشریح بیشتر مکانیسم‌های پشت‌صحنه با استفاده از آزمایش‌های آشفتگی استفاده کردند که در‌حال‌حاضر انجام آن‌ها در مغز ناممکن است. آن‌ها با استفاده از این رویکرد توانستند نشان دهند انحراف‌نداشتن نمایش‌های عصبی موجب حذف سوگیری در رفتار می‌شود. این یافته‌ی مهم نقش حیاتی انحراف را در تلفیق بیزی دانش پیشین تأیید کرد. پژوهشگران اکنون قصد دارند این موضوع را مطالعه کنند که مغز چگونه ارتباطات سیناپسی را که کدکننده ی باورهای پیشین هستند، هنگام یادگیری توسعه می‌دهد و تنظیم می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/79600/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند