سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

بلاتکلیفی شرکت‌های آمریکایی با جدیدترین تصمیم ترامپ در برابر هواوی اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - آنگونه که مشخص است، زمان و چگونگی تصمیم اخیر ترامپ مبنی‌بر کاهش محدودیت‌های هواوی، با گذشت چندین روز، هنوز مشخص نیست و طرفین چینی و آمریکایی در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند.

هنگامی که ترامپ در چند روز اخیر، از کاهش محدودیت‌های اعمال شده علیه هواوی سخن گفت، آن‌طور به‌نظر می‌رسید که آمریکا از اعمال فشار بر غول فناوری چین منصرف شده است. ترامپ پس از ملاقات با رئیس جمهور چین، در توئیت خود نوشت: به درخواست شرکت‌های بزرگ فناوری و رئیس جمهور شی، پذیرفتم که به شرکت چینی هواوی اجازه خرید محصول از شرکت‌هایی داده شود که به‌واسطه مبادلات آن‌ها امنیت ملی ما تحت‌تأثیر قرار نگیرد. پس از اظهارات ترامپ، سهام شرکت‌های فناوری با افزایش چشمگیری مواجه شد؛ با این انتظار که شاید زیان‌های ناشی از فرمان تجاری ترامپ در ماه مه، جبران شود. مقاله‌های مرتبط:
ترامپ مجوز فروش کالاهای آمریکایی به هواوی را صادر کرد اختلاف هواوی با دولت آمریکا از کجا آغاز شد و به‌کجا خواهد انجامید
هرچند اظهارات ترامپ به‌منزله لغو فشارها علیه هواوی محسوب می‌شود؛ اما با گذشت چند روز، هنوز معلوم نیست که این موضوع به نفع چه کسی تمام خواهد شد.محدودیت‌های کاخ سفید علیه هواوی هنوز پابرجا هستند و تاکنون به هیچ شرکتی معافیت اعطا نشده است. علاوه‌براین، کاخ سفید هیچ برنامه‌ی مشخصی برای تعیین نوع تحریم‌های رفع شده و زمان انجام این روند را تدوین نکرده است. بنابراین هواوی و شرکایش در موقعیت مبهمی قرار دارند. از طرفی،طبق گزارش دیروز رویترز، مقامات دولت آمریکا، هنوز با هواوی به‌عنوان شرکتی که فهرست سیاه قرار دارد، رفتار می‌کنند.
هنگامی که ترامپ در ماه مه، فرمانی اجرایی قرار گرفتن هواوی در فهرست سیاه را امضا کرد که به واسطه‌ی آن، وزارت خزانه‌داری، هواوی را به‌عنوان تهدیدی امنیتی معرفی می‌کرد، شرکت‌های آمریکایی ملزم شدند تا قبل از معامله با غول فناوری چینی، تاییدیه‌های لازم را دریافت کنند. دریافت مجوز برای فروش محصول به هواوی بسیار سخت بود؛ چرا که محدودیت های ترامپ، انجام تراکنش با هواوی را ممنوع می‌کرد. درپی این تحریم‌، شرکت‌های بزرگ فناوری از جمله گوگل ، همکاری خود با هواوی را قطع کرده‌اند. گوگل اعلام کرده بود که دیگر نمی‌تواند مجوز سیستم‌عامل اندروید را برای دستگاه‌های هواوی صادر کند. سپس وزارت خزانه‌داری، مجوزی موقتی را صادر کرد که به توسعه‌دهندگان نرم‌افزار اجازه‌ی عرضه‌ی به‌روزرسانی برای محصولات هواوی را می‌داد؛ اما این مجوز تا ماه میلادی آتی اعتبار دارد. اگر سیاست‌های آمریکا تغییر نکند، انجام هرگونه معامله با هواوی، به‌زودی غیرقانونی خواهد شد‌. ترامپ تلاش کرده است که این موضوع را به نگرانی‌های امنیتی و مسائل اقتصادی ارتباط دهد. یک روز بعد از اظهارات ترامپ، لری کادلو، مشاور اقتصادی کاخ سفید، در مصاحبه‌ای با شبکه CBS، به تبیین این مسئله پرداخت. وی بیان کرد تنها فروش کالاها، محصولات و خدمات عمومی مجاز خواهد بود که هیچ تهدید امنیتی جدی به‌دنبال نداشته باشند. طبق گفته کادلو، این محصولات شامل تراشه‌ها، نرم‌افزارها و سایر خدماتی خواهد بود که در سراسر دنیا و نه‌تنها در آمریکا، دردسترس هستند. در دید کلی، اقدام اخیر ترامپ مانند بازگشت به مراحل اولیه‌ی اعمال فشار علیه هواوی به‌نظر می‌رسد؛ زمانی‌ که رئیس جمهور آمریکا غول فناوری چینی را از دسترسی به شبکه‌های تلفن همراه منع کرد اما از اعطای مجوز شرکت‌های فناوری به آن ممانعت نکرد. سَم ساکس ، کارشناس امنیت سایبری در بنیاد آمریکای نوین (New America)، پیش‌بینی می‌کند که هواوی احتمالا نتواند تجهیزات مورد استفاده‌ی فراهم‌کنندگان شبکه‌ی بی‌سیم را بفروشد؛ بسیاری از این شرکت‌ها از تجهیزات ارزان هواوی استفاده می‌کنند و نسبت به تحریم‌ها اعتراض کرده‌اند.
ساکس بیان کرد: فکر می‌کنم که قرار است تحریم‌های بیشتری بر آنچه که بالاترین حساسیت را بر امنیت ملی ایجاد می‌کند، مشاهده کنیم؛ یعنی زیرساخت مخابراتی. ازطرفی، به‌نظر می‌رسد که کاهش محدودیت‌ها بر اندروید و ویندوز اعمال خواهد و همچنین به سازندگان تراشه نیز چراغ سبزی داده شود؛ اما تا وقتی که وزارت خزانه‌داری معافیتی به این شرکت‌ها اعطا نکند، هرگونه صدور مجوز برای شرکت چینی غیرقانونی خواهد بود. گفتنی است که گوگل و مایکروسافت ، بعد از اظهارات اخیر ترامپ، هنوز برنامه‌ای برای رفع محدودیت‌های هواوی ندارند. سخنگوی مایکروسافت در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما همیشه شیوه‌های کسب‌وکار را ارزیابی می‌کنیم تا به مشتریان تضمین دهیم که بهترین تجربه ممکن و ملزومات قانونی مرتبط را دریافت کنند. مایکروسافت برای مدتی محدود محصولات هواوی را از فروشگاهش خذف کرد، اما بعدا فروش موجودی محصولات هواوی را دوباره آغاز کرد. سخنگوی گوگل از اظهارنظر در این باره خودداری کرده است. مقاله‌های مرتبط:
آیا هواوی درصورت لغو نشدن تحریم‌ها می‌توانست وعده‌های به‌روزرسانی خود را عملی کند؟ دلیل اصلی مقابله آمریکا با هواوی: 5G، اینترنت اشیا و اتصال همه چیز به یک شبکه پرسرعت
هواوی اکنون در موقعیت پرمخاطره‌ای قرار دارد؛ این شرکت درپی تحریم‌های آمریکا، مشکلاتی را برای خود پیش‌بینی کرده‌ است. رن ژنگفی ، بنیان‌گذار و مدیرعامل هواوی، اعلام کرد که در صورت ادامه‌یافتن تحریم‌ها، درآمد شرکتش طی دو سال آینده 30 میلیارد دلار کمتر از مقدار پیش‌بینی‌شده خواهد بود. چینی‌ها ادعا می‌کنند سیستم‌عاملی جایگزین برای رایانه‌ها و تلفن‌های همراه خود توسعه داده‌اند؛ اما این سیستم‌‌عامل قطعا در حال حاضر توان رقابت با سایر رقبای اندرویدی و ویندوزی را نخواهد داشت. هنوز مشخص نیست که هواوی به‌عنوان شرکت جهانی مصرف‌کننده‌ی سخت‌افزار ، بدون مجوزهایی از سوی شرکت‌های آمریکایی می‌تواند دوام بیاورد یا خیر؛ بنابراین جزئیات تغییر سیاست ترامپ درقبال چینی‌ها، برای هواوی مسئله‌ی مرگ و زندگی محسوب می‌شود. اما تقریبا هیچکس از زمان اعمال تغییرات مربوطه توسط کابینه ترامپ نسبت به هواوی آگاهی ندارد.
ساکس اظهار کرد: قرار است طی روزها و هفته‌های پیش‌رو، اطلاعات بیشتری از این تصمیم به دست آوریم. کادلو با تکرار جمله‌ی ترامپ اظهار داشت که مقامات آمریکا تا پایان مذاکرات تجاری در چین از اظهارنظر کامل درباره‌ی هواوی خودداری می‌کنند. بدون توجه به تغییرات احتمالی، این اقدام تنها به‌منزله‌ی تعلیق موقت تحریم‌ها تا اتخاذ تصمیمات نهایی کابینه درقبال هواوی خواهد بود. ساکس بعد از اظهارات ترامپ، محتمل‌ترین نتایج تصمیم اخیر رئیس جمهور آمریکا را ذکر کرده است. او در یادداشتی نوشت: درحالی‌که احتمال رفع کامل تحریم محصولات هواوی پایین است؛ ممکن است کاخ سفید تصمیم بر تحریم جزئی هواوی داشته باشد. دراین‌صورت هواوی باید اعمال نظارت مناسب و جامعی را در ازای دسترسی محدود به بخشی از صادرات آمریکا، بپذیرد. درنهایت، ساکس می‌گوید که ترامپ احتمالا باید دو جناح را راضی نگه‌ دارد؛ دسته اول کسانی هستند که خواستار جدایی کامل از هرگونه ارتباط با چین بوده و گروه دوم افرادی هستند که مذاکره‌ی تجاری را در اولویت قرار می‌دهند. او عقیده‌ی خود را در این‌باره اینگونه ابراز می‌کند: به عقیده من گروه‌های رقیبی در دولت آمریکا وجود دارند و در رابطه با این موضوع، دارای نظرات مخالف یکدیگر هستند.
مارکو روبیو ، یکی از مخالفان هواوی در دولت ترامپ، درحال اعمال‌ فشار بر کاخ سفید، به‌منظور پابرجا‌ماندن تحریم‌ها علیه این شرکت است. او در توئیت خود نوشت: اگر رئیس جمهور ترامپ، محدودیت‌های اخیر هواوی را کاهش داده است؛ پس ما باید این محدودیت‌ها را ازطریق قانون به‌جای خود بازگردانیم و آن با رای اکثریت تصویب خواهد شد. اگرچه چگونگی اجرای تصمیم اخیر ترامپ واضح نیست؛ اما چرایی این ماجرا مشخص است. هواوی به‌عنوان مانعی در مذاکرات تجاری پیش‌رو میان آمریکا و چین درنظر گرفته می‌شود و ترامپ صراحتا اعلام کرده که سرنوشت هواوی می‌تواند عاملی برای پیش‌برد مذاکرات باشد. بدون وجود بیانیه‌ای در خصوص هواوی، مذاکرات تجاری ممکن است به‌کلی متوقف شود. ساکس در ادامه افزود: آن‌ها [چینی‌ها] می‌دانند که درصورت شامل‌نشدن هواوی در مذاکرات، نمی‌توانند توافق کنند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/77132/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند