سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

ویدیوی طنزی که باعث مطرح‌شدن سوال‌های اخلاقی شد؛ آیا باید برای ربات‌ها هم دل سوزاند؟ اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - دل‌تان برای ربات CGI سوخت؟ خوب این فقط شما نیستند که چنین حسی داشتید. ویدیوی کتک‌خوردن ربات که در فضای مجازی منتشر شده، ساختگی است؛ ولی ترحم انسان‌ها برای ربات‌ها یک حس واقعی است.

احتمالا ویدیوی مربوط‌به کتک خوردن یک ربات توسط انسان‌ها را در رسانه‌های اجتماعی دیده‌اید. ویدیوی مذکور، نقیضه‌ای تمام و کمال از کلیپ‌هایی است که مهندسان شرکت مهندسی بوستون داینامیکس ( Boston Dynamics ) از ربات اطلس (Atlas) منتشر کردند. این ویدئو یک تصویر CGI (تصویر تولیدشده توسط کامپیوتر) کاملا دقیق از رباتی را نشان می‌دهد که به روش‌های مختلف کتک می‌خورد و در انتهای ویدئو، عصبانی می‌شود و به روی انسان‌ها اسلحه می‌کشد. از نظر زیستی، انسان‌ها طوری تکامل پیداکرده‌اند که برای همه‌ی حرکت‌های اطراف خود حیات قائل هستند
شاید این ویدئو را قبلا دیده باشید و در ابتدا تصور کرده باشید که همه‌ی اتفاقات آن واقعی است. شاید حتی دل‌تان برای آن ربات هم سوخته باشد و از دست آدم‌های ویدئو عصبانی هم شده باشید. خیلی‌ها از خودشان پرسیدند چرا دارند ربات‌های بیچاره را می‌زنند؟ واکنشِ قابل‌پیش‌بینی نسبت به این‌گونه صحنه‌ها چنین است: «درست است که ربات‌ها چیزی احساس نمی‌کنند؛ ولی این دلیل نمی‌شود که انسان‌ها هر طور دل‌شان خواست با آن‌ها رفتار کنند». کاملا قابل درک است! این ویدئو یکی از مشکلاتی را نشان می‌دهد که در صورت فراگیر شدن ربات‌هایی مانند اطلس در زندگی روزمره، انسان‌ها با آن رو‌به‌رو خواهند بود. آیا دستگاه‌هایی که ساخته‌ی دست انسان هستند، واقعا سزاوار همدلی و همدردی هستند؟ آیا باید از این به بعد منتظر مدافعین حقوق ربات‌ها هم بود؟ این‌ها سوالات مهمی هستند که به تدریج به اهمیت آن‌ها افزوده می‌شود. بهتر است اول درباره‌ی اینکه چرا این کلیپ توانسته است نظر عده‌ی زیادی را به خود جلب کند، توضیحاتی داده شود. باید قدردان پدیدآورندگان آن، استودیوی آمریکایی «کریدور دیجیتال» (Corridor Digital) بود، که کار ماهرانه و جذابی تولید کرده است.


این تصویرسازی کامپیوتری کاملا ماهرانه و یکپارچه است، طراحی لباس‌ها به بهترین نحو ممکن انجام و هدف، به درستی انتخاب شده است. بوستون دینامیک واقعا ربات‌های خود را با ضرباتی این‌چنینی آزمایش می‌کند و همین موضوع تماشای ویدئو را کمی سخت و ناراحت‌کننده کرده است. انتشار دوباره‌ی کلیپ به این خاطر است که خیلی از نسخه‌هایی که تابه‌حال به اشتراک گذاشته است، نسخه‌های بدون کیفیت یا تقطیع‌شده‌ای هستند که پایان‌بندی فوق‌العاده‌ی کلیپ را به بیننده نشان نمی‌دهند؛ در انتهای کلیپ، ربات عصبانی بر انسان‌ها پیروز می‌شود و آن‌ها را با تهدید اسلحه به کار کردن وامی‌دارد. مقاله‌های مرتبط:
هوش مصنوعی فوق‌پیشرفته؛ تهدیدی بزرگ برای آینده‌ بشر تانک 499 دلاری DJI با هدف آموزش برنامه‌نویسی به کودکان معرفی شد
به‌طور خلاصه، خشونتی که در این ویدئو به تصویر کشیده شده، خشونتی واقعی علیه یک ربات الکی و دروغین است؛ اما همه‌ی این‌ها ما را به سمت این پرسش سوق می‌دهد که: آیا صدمه زدن به ربات‌ها اشکال ندارد؟ البته که نه. ربات‌ها هوشیار نیستند و نمی‌توانند درد را احساس کنند. در نتیجه، شما آن‌ها را نمی‌آزارید؛ بلکه فقط خراب‌شان می‌کنید. دلسوزی برای ربات‌ها مثل این است که با بشقابی که از دست‌تان ول می‌شود و به زمین می‌افتد همدردی کنید یا اینکه از حقوق خودروهایی که اوراق می‌شوند دفاع کنید. اما برخلاف همه‌ی این استدلال‌ها، باز هم دل انسان‌ها برای ربات‌ها به رحم می‌آید. پژوهش‌های زیادی نشان داده‌اند که خیلی راحت می‌توان انسان‌ها را به رفتار و برخورد انسانی با ربات‌ها واداشت. مثلا اگر رباتی از اپراتورش بخواهد خاموشش نکند، آن فرد از خاموش‌کردن آن ناراحت خواهد شد، یا اگر رباتی مانند یک انسان مقتدر و صاحب قدرت دستور بدهد فرد زیردستش حتما از دستوراتش پیروی خواهد کرد یا حتی ممکن است که انسان‌ها از لمس بخش‌های خاصی از اندام ربات‌ها دچار شرم و خجالت بشوند.
آنچه گفته‌شد، چندان جای تعجب ندارد؛ انسان‌ها با هر چیزی که به نظرشان آشنا برسد، احساس همدردی می‌کنند. به‌گفته‌ی کیت دارلینگ، پژوهشگر دانشگاه MIT و کارشناس اخلاق هوش مصنوعی و ربات: آیا صدمه‌زدن به ربات‌ها اشکال ندارد؟ آیا رباتی که کتک می‌خورد، شایسته‌ی همدردی است؟
از نظر زیستی، ما طوری ساخته شده‌ایم که برای تک تک حرکت‌هایی که در فضای فیزیکی ما اتفاق می‌افتد و ما این فضا را کاملا خودمختار می‌پنداریم، هدف و حیات قائل هستیم. بنابراین مردم با ربات‌ها طوری رفتار می‌کنند که گویی آن‌ها زنده هستند. پرسش جالب دیگر این است که ما انسان‌ها چگونه قرار است از این قدرتِ به‌دست‌آمده به‌لطف تکنولوژی استفاده کنیم؟ به‌کار گرفتن ربات‌ها قطعا مزیت‌های زیادی خواهد داشت و در عملی شدن آن شکلی نیست. رباتی مانند پارو (Paro) را در نظر بگیرید؛ فُک کوچکی که قرار است سالمندان را از تنهایی دربیاورد. شرکت‌هایی که می‌خواهند از احساس همدردی انسان‌ها نفع ببرند چطور؟ مثلا اینکه یک دستیار مصنوعی جذاب طراحی می‌کنند که در عین حال که دل کودکان را می‌برد، اطلاعاتی جمع‌آوری می‌کند که از ارزش بالایی برای بازاریابی برخوردار است. تازه هنوز نوبت به ربات‌های سیاری که در سوپرمارکت‌ها، خیابان‌ها یا حتی خانه‌های انسان‌ها مستقر خواهند شد، نرسیده است. یک کلام، عاقبت دلسوزی برای ربات‌ها بسیار پیچیده خواهد بود. فعلا از این خوشحال باشید که آنچه دیدید، چیزی بیش از یک ویدیوی طنز با جلوه‌های کامپیوتری نبود.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/75523/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند