سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

چرا تغییرات اقلیمی منظره پاییز را تخریب خواهد کرد؟ اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - افزایش دما موجب برهم‌خوردن الگوی تغییر رنگ برگ‌ها در پاییز و تغییر مناظر پاییزی می‌شود.

هر پاییز، با یکی از تغییرات فصلی شگفت‌انگیز سالیانه رو‌به‌رو می‌شویم: تغییر رنگ برگ‌ها و افتادن آن‌ها روی زمین . اکثر درختان برگ‌ریز موجود در استرالیا بومی نیستند؛ بااین‌‌‌حال، استرالیا منظره‌ای تماشایی از درختان دارد؛ از درختان کهن‌دار گرفته تا درختان بلوط و نارون و افرا. تغییر رنگ برگ درختان در سرتاسر جهان جشن گرفته می‌شود و در زمان مناسب، این برگ‌ها ما را به‌سوی طبیعت می‌کشانند. در این فصل، گردشگران زیادی به‌سراغ مناظر پاییزی دلنشین می‌روند؛ اما تغییرات شدید دمایی اخیر موجب تغییر شرایط رشد درختان شده و نمایش پاییز را در مناطقی همچون کانبرا درمعرض خطر قرار داده است.
امسال، کانبرا همچون دیگر نقاط استرالیا گرم‌ترین تابستان خود را تجربه کرد. در نیوساوت‌ولز و قلمرو پایتختی استرالیا، میانگین دما در ژانویه، 6 درجه‌ی سانتی‌گراد گرم‌تر از میانگین طولانی‌مدت این منطقه بود. این وضعیت می‌تواند تقارن زمانی تغییرات فصلی در دما و طول روز را برهم بزند و رنگ برگ‌ها را تحت‌تأثیر قرار دهد. علاوه‌بر‌این، دمای زیاد فصل تابستان برگ‌ها را می‌سوزاند و به‌همراه بارش کم و کمبود آب موجب می‌شود برگ درختان زودتر از موعد بر زمین بریزند و تصویر پاییزی درختان نیز کدر شود. از زمان مدرسه، یاد گرفتیم تغییر رنگ برگ‌ها در پاییز پس از سردشدن دما اتفاق می‌افتد. تغییرات فصلی در طول روز و دما موجب کاهش کلروفیل موجود در برگ‌ها می‌شود. همچنین، دما می‌تواند سرعت ناپدیدشدن کلروفیل در برگ گیاه را تحت‌تأثیر قرار دهد. در غیاب کلروفیل، رنگ‌های زرد و نارنجی تولید‌شده‌ی آنتی‌اکسیدان‌های موجود در برگ (کاروتنوئیدها) و نیز رنگ قرمز ناشی از رنگ‌دانه‌های بنفش (آنتوسیانین‌ها) موجود در برگ‌ها، خود را نشان می‌دهند. در اینجا، دما نیز مؤثر است؛ چراکه کاهش شدید دمای شب، موجب تشدید تغییر رنگ‌ها می‌شود.
تغییرات رنگی برگ درختان و سقوط آن‌ها تحت‌تأثیر دمای تابستان قرار می‌گیرد مقاله‌های مرتبط:
تاثیرات حاصل از تغییرات اقلیمی بر الگوی بارش برف گرمای شدید تابستانی استرالیا، پژوهش‌های آب‌و‌هوایی را سرعت بخشید استرالیا تا سال 2050 دیگر زمستان نخواهد داشت
تولید آنتوسیانین تحت‌تأثیر شدت نور قرار می‌گیرد و دلیل منظره‌ی رنگارنگ پاییز نیز همین نکته است. در چنین وضعیتی، لبه‌ی سایبان درختان که درمعرض نور شدید قرار می‌گیرد، به رنگ قرمز درمی‌آید؛ درحالی‌که بخش‌هایی درونی آن به رنگ طلایی دیده می‌شود. باوجوداین، شواهد نشان می‌دهند تصویر پاییزی امسال استرالیا مثل همیشه نخواهد بود. پس از گرمای بی‌سابقه در تابستان و گرمای طولانی در مارس، برگ‌های بسیاری از درختان سوخته است. تاج این درختان رنگی کدر به‌خود گرفته و سطح زمین نیز با برگ‌های سوخته پوشانده شده است. البته در جریان هزاره‌ی خشک‌سالی، درختان استرالیا به‌طورناگهانی دچار ریزش برگ شدند؛ ولی خوشبختانه پس از پایان دوره‌ی خشک‌سالی این مشکل برطرف شد. بااین‌حال، اگر وضعیت کنونی را طبیعی در نظر بگیریم، درواقع، خود را فریب داده‌ایم. این علامتی از تغییرات اقلیمی است و باید منتظر باشیم که بخشی از زیبایی منظره‌ی پاییزی منطقه‌ی خود را از دست بدهیم. داده‌های بلندمدت و تجربی نشان می‌دهند میزان حساسیت گونه‌های گیاهی مختلف دربرابر گرمای هوا ازنظر تغییر رنگ برگ‌ها متغیر است. نتایج حاصل از فراتحلیل‌های گسترده نشان می‌دهند به‌ازای هر یک درجه افزایش دما، زمان رسیدن رنگ‌های پاییزی یک روز عقب می‌افتد؛ اما باید دانست برخی گونه‌ها حساسیت بیشتری دارند. یک درجه افزایش دما موجب می‌شود تغییر رنگ برگ‌های درخت راش 8 تا 6 روز به‌تأخیر افتد. براین‌اساس، افزایش دما به این معنا است که دیگر آن هماهنگی قبلی رنگی موجود در مناظر پاییزی را شاهد نخواهیم بود. علاوه‌بر‌این، گرم‌شدن هوا موجب طولانی‌ترشدن فصل رشد گیاهان می‌شود و در این فرصت، درختان دارای ریشه‌های عمیق رطوبت خاک را بیرون می‌کشند. در این وضعیت، گیاهان با کمبود آب رو‌به‌رو می‌شوند و نتیجه‌ی آن ایجاد تنش‌هایی برای درخت است. همچنین، برگ‌های تاج درختان شروع به ریزش می‌کنند و سایر برگ‌ها نیز منتظر تغییرات محیطی می‌مانند. در کشور استرالیا، سال‌ها است که کارشناسان به‌دقت گونه‌های درختان را انتخاب و پرورش داده‌اند تا چنین مناظر زیبایی در پاییز ایجاد شود؛ اما با گرم‌شدن دمای هوا، این منظره دیگر مثل قبل نخواهد بود. شاید تصور کنیم افزایش دما به‌معنای کوتاه‌ترشدن فصل یخبندان و کاهش شدت یخ‌زدگی است. باوجوداین، مشاهده‌ها حقیقت دیگری را نشان می‌دهند: زمان آغاز فصل یخبندان بدون تغییر یا حتی زودتر خواهد بود. در وضعیتی که دما شب‌هنگام به‌تدریج کاهش پیدا نکند، سردشدن ناگهانی هوا موجب ریزش بی‌مقدمه‌ی برگ‌ها خواهد شد. اگر دمای گرم پاییز نتواند موجب آغاز تغییر رنگ برگ درختان شود، نمایش رنگ‌های پاییزی ماندگار نخواهد بود. بسیاری از مناظر درختی تحت‌تأثیر این موضوع قرار خواهند گرفت. درختان نارونی که زیبایی خیره‌کننده‌ای در این فصل دارند، امسال با هجوم سوسک‌های برگ مواجه شده‌اند. استرس موجب افزایش حساسیت درختان دربرابر حشرات برگ‌خوار شد و وضعیت این فصل بار اضافی از استرس بر درختان وارد کرد و موجب ضعیف‌شدن آن‌ها شد.
مناظر زیبایی پاییزی موجب جذب گردشگران می‌شود البته، این تصویر پاییزی جهانی نیست؛ چون وضعیت آب‌و‌هوایی در مناطق مختلف جهان یکسان نیست. باوجوداین، تأثیر اقلیمی که خودمان آن را مهندسی کرده‌ایم، در همه‌جا خواهیم دید. برای مثال، افزایش غلظت آنتوسیانین‌ها در تابستان‌های گرم‌تر نمایش بی‌نظیری از برگ‌های پاییزی در اقلیم سردتر بریتانیا به‌وجود آورده است. البته، هنوزهم در پاییز مناظری تماشایی خواهیم دید. در سال‌های پرباران، درختان ما سایبان خود را حفظ خواهند کرد و در آسمان صاف پاییزی، ما را با منظره‌ی تماشایی خود متحیر خواهند کرد. اگرچه احتمال هجوم برخی از پاتوژن‌ها نیز در شرایط گرم و مرطوب بیشتر می‌شود؛ افزایش غلظت کربن‌دی‌کسید موجود در اتمسفر نیز تأثیرات نامطلوبی روی رنگ‌های پاییزی خواهد گذاشت. تغییر منظره‌ی پاییز بدترین اتفاق ناشی از تغییرات اقلیمی نیست؛ ولی در تضعیف ارتباط با طبیعت، روان انسان از یکی دیگر از مشکلاتی آزرده خواهد شد که خودش به‌واسطه‌ی تغییرات اقلیمی به‌وجود آورده است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/68927/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند