سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

دیالیز تنها راه زنده ماندن سالمندان مبتلا به بیماری کلیوی است؟ اخبار

دیالیز تنها راه زنده ماندن سالمندان مبتلا به بیماری کلیوی است؟
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - مدیریت محافظه‌کارانه می‌تواند در برخی از افراد مبتلا به بیماری کلیوی بدون انجام دیالیز موجب تخفیف علایم شود؛ اما اغلب این گزینه پیش روی بیماران قرار نمی‌گیرد.

جان اوردل بیشتر زندگی خود را با بیماری کلیه سپری کرد. او وقتی جوان و در انتظار پیوند کلیه بود، برای مدت کوتاهی دیالیز انجام می‌داد. نزدیک هفتاد سالگی‌اش، وقتی مشکل نارسایی کلیه‌ی او شدیدتر شد، دیالیز را به‌عنوان راه درمان بیماری خود قبول نکرد. تریکس اوکلی ، همسر او گفت: او مرد بسیار مستقلی بود و برای او مهم بود که چگونه زندگی می‌کند. او نمی‌خواست هر روز به کلینیک‌های دیالیز مراجعه کند ، فراز و نشیب‌های مرتبط با دیالیز و اتصال به یک دستگاه را دوست نداشت. اوردل که سازنده‌ی مبلمان بود، وقتی که برای نخستین بار به بیماری کلیوی خود پی برد، 30 سال داشت. او تا 60 سالگی دو پیوند کلیه از خواهر و برادرش دریافت کرد. اما در سال‌های اخیر اوردل و همسرش می‌دیدند که وضعیت دومین پیوند چندان خوب نیست. نتیجه‌ی آزمایش‌های خون ماهیانه‌ی بد بود؛ او احساس سرما و خستگی می‌کرد و دست‌ها و پاهایش شروع به تورم کردند. پزشکان دوباره به وی پیشنهاد دیالیز را دادند. اما به‌جای دیالیز، اوردل به کمک همسرش روش درمان «مدیریت محافظه‌کارانه» را برگزید. روشی که از سرعت پیشروی بیماری می‌کاهد و علایم و عوارض بیماری را درمان می‌کند. او یک رژیم غذایی دقیق را دنبال کرد، فشار خون خود را تحت کنترل درآورد، از افزایش وزن خود جلوگیری کرد و برای پیشگیری از کم‌خونی، هورمون تزریق می‌کرد. یکی از خواهرانش کلیه‌ی خود را برای سومین پیوند به او پیشنهاد کرد. در همین‌حال، اوردل و همسرش مسافرت‌های زیادی را تجربه کردند.
دیالیز اغلب به‌عنوان اقدامی موقتی برای زنده نگهداشتن بیماران کلیوی در انتظار پیوند، انجام می‌شود. در آمریکا، در سال 2016 بیش از 104 هزار فرد بالای سن 75 سال دیالیز می‌شدند. روش مدیریت محافظه‌کارانه یعنی مدیریت پزشکی بیماری و علایم تحت نظارت و مشورت با پزشک و بدون انجام عمل دیالیز، روش جایگزینی است که در بیشتر موارد مورد توجه قرار نمی‌گیرد. دیالیز طول عمر را افزایش می‌دهد اما درعین حال فشار زیادی بر فرد وارد می‌کند، مانند رفتن به کلینیک سه‌بار در هفته برای جلسات چهار ساعته‌ی همودیالیز یا انجام تبادل روزانه مایعات برای دیالیز صفاقی. مدیریت محافظه‌کارانه می‌تواند به بیماران کمک کند تا از این موارد رهایی یابند. علاوه‌بر‌این، درحالی‌که برخی از مطالعات نشان می‌دهند که بیماران سالخورده‌ای که دیالیز انجام می‌دهند، نسبت‌ به آن‌هایی که از مدیریت محافظه‌کارانه بهره می‌برند، بیشتر زنده خواهند ماند، اما این تفاوت‌ها در افراد بالای سن 75 که معمولا با دیگر مشکلات سلامتی جدی نیز درگیر می‌شوند، مشاهده نمی‌شود. زنده ماندن تنها ارزش بیمار نیست. مدیریت محافظه‌کارانه ممکن است به فرد آزادی بیشتری بدهد تا بتواند کارهایی که می‌خواهد را انجام دهد حتی اگر برای چند ماه یا چند هفته کمتر زندگی کند. دکتر سوزان وانگ نویسنده‌ی مقاله می‌گوید: مقاله‌ی مرتبط:
آموزش سیستم ایمنی بدن برای پذیرش عضو پیوندی
دیالیز رویدادی است که زندگی را از جنبه‌های مختلف تغییر می‌دهد. این یک فرم بسیار دشوار درمان و همچنین تصمیم بزرگی است. بیماران اغلب به پژوهشگران می‌گویند که در این زمینه تصمیمی نگرفته‌اند و با آن‌ها مشورتی نشده است. بیشتر پزشکان انجام دیالیز را اجتناب‌ناپذیر می‌دانند. در یک مطالعه نشان داده شد که فقط با یک‌سوم از بیماران درمورد مدیریت محافظه‌کارانه صحبت می‌شود. کرن لادین ، که هم با پزشکان و هم با بیماران در این رابطه مصاحبه کرده است، می‌گوید: بیماران آن را به‌عنوان یک انتخاب در‌نظر نمی‌گیرند؛ آن‌ها می‌گویند «پزشک من گفته است که اگر من دیالیز انجام ندهم، خواهم مرد». این بیماران می‌گفتند که این انتخاب آن‌ها نبوده است بلکه پزشک آن‌ها این تصمیم را برای آن‌ها گرفته است. برای مثال شاید لازم باشد به بیماران گفته شود افرادی که در اواخر دوران زندگی به‌جای دیالیز از مدیریت محافظه‌کارانه استفاده می‌کنند، احتمال کمتری وجود دارد که در بیمارستان بستری شوند، کمتر روال‌های تهاجمی پزشکی را تجربه خواهند کرد و به احتمال اندک در بیمارستان می‌میرند. طبق مطالعه‌ی جدید دکتر وانگ، پزشکان غالبا در ارتباط با این تصمیم تردید دارند و موجب تغییر ذهنیت بیماران می‌شوند. دکتر وانگ گفت: بیشتر آن‌ها دچار شک و تردید بودند. این یک تصمیم غیرمعمول است و ارائه‌دهندگان آن‌ها درمورد آن شک دارند. برخی از کشورهای توسعه‌یافته به‌ویژه درمورد بیماران سالخورده، رویکرد متفاوتی دارند. نتایج یک مطالعه بزرگ نشان داده است که در کانادا از میان بیماران دارای سن بالاتر از 85 مبتلا به نارسایی کلیه، کمتر از 7 درصد از آن‌ها دیالیز می‌شوند و این رقم در استرالیا و نیوزلند 5 درصد است. درمقابل در آمریکا، بیش از 40 درصد از افرادی که دارای بیماری کلیوی پیشرفته و سن بالاتر از 85 هستند، دیالیز می‌شوند.
لیمان دالی وقتی دچار مشکل نارسایی کلیه شد، 92 سال داشت. پزشکان در اتاق اورژانس شروع به دیالیز او کردند. به‌گفته‌ی پسر دالی: پس از یکی دو هفته او گفت که این روشی نیست که من می‌خواهم زندگی کنم. این دردناک و خسته کننده است. آقای دالی دیالیز را متوقف کرد و به پسرش گفت زندگی فوق‌العاده‌ای داشته است. او دو هفته بعد از دنیا رفت. بیمه‌های پزشکی نیز موجب وابستگی به این روش درمان می‌شوند. دکتر آلوین موس از مدرسه‌ی پزشکی دانشگاه ویرجینیا می‌گوید: مشوق‌های مالی ما همه درجهت انجام دیالیز هستند. اما او و برخی از دیگر پژوهشگران براین باورند که مدیریت محافظه‌کارانه کمبود مراقبت را با خود به همراه دارد. آن‌ها پیشنهاد کرده‌اند که بهتر است نام این روش به «مدیریت محافظه‌کارانه‌ی فعال» یا «مراقبت حمایتی جامع» تغییر یابد. البته در حال حاضر بیماران علاقمند به این رویکرد درمانی قادر نیستند که به‌سادگی پزشکان حمایت‌کننده‌ی این رویکرد را پیدا کنند. چندین پزشک متخصص در دانشگاه‌های مختلف آمریکا درحال راه‌اندازی این سیستم هستند. مدیریت محافظه‌کارانه موجب آزادی عمل جان اوردل شد. اما بهار گذشته پس از سال‌ها مدیریت بیماری، آقای اوردل 69 ساله به‌علت نارسایی قلبی در بیمارستان بستری شد. نارسایی قلبی یک بیماری رایج در میان بیماران کلیوی است. او پیوند سوم کلیه را رد کرد، زیرا کلیه‌ی اهدایی قبلی دچار نارسایی شد. اوردل موافقت کرد که دیالیز صفاقی انجام دهد که متاسفانه دچار عفونتی شدید شد. زمانی‌که پزشکان به او توصیه کردند که به همودیالیز روزانه روی آورد، وی موافقت نکرد و گفت زندگی با این وضعیت را دوست ندارد. اوردل تصمیم خود را با پزشکان، خواهران و بهترین دوستش درمیان گذاشت. او در ماه می، دو ماه پس از آمدن به بیمارستان و دو روز پس از رد پیشنهاد دیالیز، درگذشت. همسرش گفت که او پشیمان نبود.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/66115/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند