سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

معاون وزیر علوم خبر داد

بازنگری 850برنامه درسی دانشگاه‌ها با رویکرد کارآفرینی کسب و کار

  بزرگنمايي:

بازاریابی سیاسی - حمایت از بخش خصوصی و غیردولتی در آموزش عالی، ضرورت بازنگری در برنامه‌های درسی و سرفصل‌های آموزشی، اهمیت یکپارچگی در نظام آموزش عالی کشور و مأموریت‌گرایی از مهمترین برنامه‌های معاونت آموزشی وزارت علوم است.


به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از قدس، حمایت از بخش خصوصی و غیردولتی در آموزش عالی، ضرورت بازنگری در برنامه‌های درسی و سرفصل‌های آموزشی، اهمیت یکپارچگی در نظام آموزش عالی کشور و مأموریت‌گرایی از مهمترین برنامه‌های معاونت آموزشی وزارت علوم است که دکتر مجتبی شریعتی نیاسر از زمان سکانداری بخش معاونت آموزشی وزارت علوم، به دنبال تحقق آن بوده است.
وی که از مدافعان جدی ورود بخش خصوصی به آموزش عالی است، در گفت و گو با خبرنگار ما تأکید می‌کند: حمایت من از غیردولتی‌ها، جدی است و این را صریح اعلام می‌کنم. غیردولتی‌ها نباید سربار دولت باشند ولی پشتیبانی دولت را می‌خواهند. نمی‌شود به بخش خصوصی گفت که ورود پیدا کند و کاری هم به کارش نداشته باشیم. برخی از غیردولتی‌ها، به کر وصلند و از منابع دیگری، پول می‌گیرند ولی یک دانشگاه غیرانتفاعی روی پای خودش می‌ایستد و تمام توان خود را می‌گذارند.
وی با بیان اینکه از میان 300 مؤسسه آموزش عالی غیرانتفاعی، تعدادی معدودی وضعیت خوبی دارند و بقیه در شرایط بحرانی هستند، خاطرنشان می‌کند: اگر به طور مستقیم نمی‌توان به آنها وام و بودجه داد ولی به صورت غیرمستقیم می‌توان، وام در اختیارشان قرار داد. این حمایت، فقط مختص غیرانتفاعی‌ها نیست، منظور همه غیردولتی‌ها هستند حتی دانشگاه آزاد.
شریعتی نیاسر با اشاره به کاهش جمعیت دانشجویی و ضرری که دانشگاه‌های متکی به شهریه تحمل کرده‌اند، عنوان می‌کند: حدود 40 درصد از ظرفیت آموزش عالی در دست غیردولتی‌هاست و بیش از 85 درصد جمعیت دانشجویی ما، شهریه می‌دهند. خانواده‌ها انتظار دارند که فرزندانشان در یک فضای باکیفیت درس بخوانند چون پول می‌دهند.
معاون آموزشی وزیر علوم می‌افزاید: پیگیر حذف کلمه غیرانتفاعی از عنوان مؤسسات آموزشی غیرانتقاعی و غیردولتی خواهیم بود و در حال حاضر از مسیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پیگیر ماجرا هستیم.
به روزرسانی برنامه‌های درسی
یکی دیگر از امور مهم در آموزش عالی، بازنگری برنامه‌های درسی است، شریعتی نیاسر درباره این بازنگری و تطبیق آن با نیاز بازار کار، توضیح می‌دهد: بازنگری برنامه‌های درسی از دو سال و نیم پیش آغاز شده است و حدود 850 برنامه درسی در رشته مقطع‌های مختلف مورد بازبینی قرار گرفته که عمدتاً با رویکرد کارآفرینی، کاربردی کردن و ورود دانشجویان به مطالعات میدانی بوده است بنابراین این کار در حد خوبی در آموزش عالی صورت گرفته است. نکته دیگر اولویت اول در بازنگری را به رشته - مقطع‌هایی دادیم که برنامه آنها بیش از ده سال قدمت دارد.
وی تأکید می‌کند: با قاطعیت می‌گویم هیچ برنامه درسی نداریم که بیش از ده سال قدمت داشته باشد. در فاز بعدی، بنا داریم همه برنامه‌های درسی که بیش از 5 سال قدمت دارند، بررسی شوند که این فاز هم آغاز شده است.
به گفته او، حدود 610 نفر از استادان دانشگاه‌های کشور که حداقل دارای مدارج علمی ‌دانشیاری اند، دعوت شدند تا در 70 کارگروه تخصصی به این مسئله بپردازند و در آینده‌ای نزدیک، برنامه‌های درسی که قدمتشان بیش از 5 سال باشد هم نخواهیم داشت.
شریعتی نیاسر می‌گوید: گام دیگری که از سال گذشته برای مشارکت جدی‌تر دانشگاهیان در تدوین و بازنگری برنامه‌های درسی برداشته شد، تنظیم آیین‌نامه‌ای بود که با تصویب شورای‌عالی برنامه‌ریزی به دانشگاه‌های سراسر کشور ابلاغ شد و براساس آن به کل دانشگاه‌های سطح یک و دو، اختیار داده شده که به روزنمایی، بازنگری و تدوین برنامه‌های درسی را مطابق با اهداف کلی سیاست‌های آموزش عالی صورت دهند.
ادغام آموزش پزشکی در آموزش عالی ممکن است
در حال حاضر از جمعیت 4 میلیونی دانشجویی کشور 200 هزار نفر دانشجوی علوم پزشکی هستند که 2 تا 3 درصد جمعیت دانشجویی کشور را تشکیل می‌دهند. از میان 80 هزار عضو هیئت علمی‌ دانشگاه‌ها هم 20 تا 22 درصد آنها اعضای هیئت علمی‌ دانشگاه‌های علوم پزشکی اند. با وجود طرح مسئله ادغام علوم پزشکی به نظام آموزش عالی، این موضوع با مخالفت جدی وزیر بهداشت و کمیسیون بهداشت مجلس روبه‌رو شده است. معاون آموزشی وزیر علوم در این باره معتقد است: رسالت اصلی وزارت بهداشت، سلامت و درمان کشور است.
شریعتی نیاسر می‌گوید: وقتی صحبت از آموزش عالی می‌شود، منظور آموزش کلی است؛ فرقی نمی‌کند که آموزش پزشکی باشد یا غیرپزشکی. اگر قرار به تفکیک باشد، تمام رشته‌های مربوط به علوم کشاورزی را باید به جهاد کشاورزی بسپاریم و تمام رشته‌های مربوط به حوزه‌های صنعتی را به وزارت صنایع.
به گفته او، زمانی در دهه 60 به دلیل کمبود پزشک، تصمیم بر این شد که حوزه پزشکی از آموزش عالی جدا شود. شاید این تصمیم در آن زمان، کارآیی داشت اما قوانین با توجه به شرایط روز، اصلاح می‌شوند، در دوره‌هایی، وزارتخانه‌ها و بخش‌هایی داشتیم که بنا به ضرورت زمانه، ادغام شدند.
این مسؤول در وزارت علوم اضافه می‌کند: البته دغدغه دوستان ما در حوزه پزشکی درست است چون رشته‌های پزشکی به سلامت جامعه ربط دارند اما راهش این نیست که مدیریت را جدا کنیم. اگر اینطور باشد بقیه رشته‌ها هم می‌توانند بگویند که ما را زیر نظر وزارتخانه مربوط ببرید، در حالیکه ما از این دستگاه‌ها، راهنمایی می‌گیریم و مطابق با سیاست‌های آن وزارتخانه، ظرفیت‌ها را کنترل می‌کنیم. در حوزه پزشکی هم چنین خواهد بود و حتماً با وزارت بهداشت، هماهنگی خواهیم بود تا مطابق با سیاست‌های آنها حرکت کنیم.
شریعتی نیاسر، این ادغام را امکان پذیر دانسته، می‌گوید: در بسیاری از کشورها تنها یک وزارتخانه در حوزه آموزش وجود دارد اما در ایران وزارت بهداشت و آموزش و پرورش هم علاوه بر آموزش عالی در حوزه آموزش فعالیت می‌کنند، چقدر می‌خواهیم افتراق در حوزه آموزشی کشور ایجاد کنیم؟ شاید داستان آموزش و پرورش جدا باشد ولی وزارت بهداشت حدود 3 درصد جمعیت دانشجویی را دارد و برای مدیریت این تعداد دانشجو، نیاز به هماهنگی با وزارت بهداشت است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/17556/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرمانده انتظامی کیش: دی‌جی مجوز ندارد؛ نباید فعالیت غیرقانونی انجام شود

مدیر اجرایی OpenAI: هوش مصنوعی امروزی، یک‌سال دیگر به‌طرز مضحکی بد خواهد بود

انویدیا با همکاری زیرمجموعه آلفابت نسل بعدی ربات‌های صنعتی را متحول خواهد کرد

اپل شارژر را از جعبه آیپد پرو و آیپد ایر هم حذف کرد؛ اما نه در همه کشورها

پیکسل 8a رونمایی شد؛ رقیب گلکسی A55 با تمرکز بر هوش مصنوعی

شرکت SpaceX از لباس فضانوردی جدید خود رونمایی کرد

نسخه جدید اپ‌های «فاینال کات» و «لاجیک پرو» برای آیپد پرو با تراشه M4 معرفی شد

گوشی فوق مقاوم 2024 بلک‌ویو دوربین حرارتی دارد

عدم نوسان قیمت موبایل زیر 600 دلار نشانه موفقیت سیاست تثبیت

علامت تجاری مرموز PuraOS ثبت شد؛ هواوی چه برنامه‌ای در سر دارد؟

نینتندو وعده داد؛ سوئیچ 2 قبل از آوریل 2025 معرفی می‌شود

OpenAI ابزاری برای شناسایی دیپ‌فیک‌های DALL-E عرضه می‌کند

دیگر نیازی به نمونه خون نیست/ ابداع فناوری سنجش اکسیژن در تنفس

ایلان ماسک کاربردی برای هوش مصنوعی در اسپیس ایکس نیافت!

آیپدهای نسل جدید اپل درگاه سیم‌کارت ندارند

شارژدهی گلکسی S25 احتمالاً به‌لطف هوش مصنوعی 10 درصد بهتر می‌شود

مراسم رونمایی آیپدهای 2024 اپل با آیفون ضبط شده بود!

گوگل نحوه فعال‌کردن احراز هویت دو مرحله‌ای خود را تغییر می‌دهد

تاریخ رونمایی سری X100s ویوو و X100 Ultra رسما اعلام شد

معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران با معاون قرارگاه مرکزی محرومیت‌زدایی سپاه دیدار کرد

قیمت و تاریخ عرضه آیپد پرو 2024 اپل اعلام شد

فروش آیپد 9 متوقف شد؛ آیپد 10 حالا 349 دلار قیمت دارد

نرم‌افزار Logic Pro 2 اپل معرفی شد؛ ترکیب هوش مصنوعی و صنعت موسیقی

زنبورهایی که با همکاری هم لگو بازی می‌کنند

این آیپد ایر 2024 است؛ غول‌پیکر، خوش‌قیمت و به اندازه کافی قدرتمند

آیپد پرو 2024 رونمایی شد؛ سبقت پردازنده و نمایشگر تبلت اپل از مک‌بوک‌ها

پردازنده M4 رونمایی شد؛ جهش 3 نانومتری اپل به سمت هوش مصنوعی

ال‌جی از مانیتور پزشکی جدیدی با پنل IPS و روشنایی 1100 نیت رونمایی کرد

کیبورد 2024 آیپد رونمایی شد؛ مقاوم‌تر و لپ‌تاپی‌تر از نسل قبل

قلم لمسی اپل پنسل 2024 معرفی شد؛ پیشرفته‌تر از همیشه با ژست‌های فشاری

ابداع نانوسیم‌هایی که از هوا برق تولید می‌کنند

ربات انسان‌نمای چری که در آینده به ایران می‌آید

نشست تعاملی مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران و حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان

عرضه 3 مدل از گوشی پیکسل 9 محتمل‌تر شد

تصاویر و مشخصات گوشی پرچمدار 2024 سونی بار دیگر لو رفت

آپدیت مهم اندروید؛ انتقال اطلاعات به گوشی جدید بسیار ساده‌تر می‌شود

خورشید زیبا و طوفانی از پلاسما

حمام خون در تسلا؛ ایلان ماسک با تمام توان در حال اخراج نیروهاست

قابلیت هوش مصنوعی Jump Ahead در دسترس کاربران یوتوب پریمیوم قرار گرفت

ویدیویی جدید از optimus ربات شرکتِ Tesla

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد مازندران با 135 ایثارگر

تجلیل سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز از مدیران مدارس شاهد

جزئیات بیشتری از پلی استیشن 5 پرو لو رفت

«اسپیس‌ایکس» چهل و ششمین ماموریت مداری امسال را انجام داد

رتبه 13 ایران در تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دنیا

زحمات صادقانه و خالصانه زمینه ساز خدمت رسانی بهتر و کیفی تر به جامعه ایثارگری

بلژیک بر محتوای تلگرام نظارت می‌کند

حیوان غول‌پیکری که پس پرده ردپای عظیم کشف شده قرار داشت

اپل ظاهراً تولید سرورهای اختصاصی را با پردازنده M2 Ultra شروع کرده است

عملکرد چت‌بات ChatGPT به‌لطف قرارداد با پلتفرم Stack Overflow بهبود پیدا می‌کند