سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

کدام انقلاب ا‌ثرگذارتر است صنعتی یا تکنولوژی؟ بازاريابي

  بزرگنمايي:

بازاریابی سیاسی - مارکتینگ نیوز - این روزها بارها می‌شنویم که نوآوری تکنولوژیک که زندگی ما را با سرعت بی‌سابقه‌ای دگرگون می‌کند، برای شکوفایی کسب‌وکار حیاتی است. اما چطور بفهمیم که آیا سرعت پیشرفت‌های امروز بیشتر است یا پیشرفت‌های تکنولوژیک که در عصر توماس ادیسون رخ می‌داد؟ در واقع، برخی اقتصاددانان می‌گویند انقلاب اطلاعاتی امروز نسبت به اختراعات بزرگ اواخر قرن 19 اثرات کمتری بر زندگی مردم دارد.
دنیای اقتصاد نوشت:
مشکل این است که خیلی سخت می‌توان اختراعات بزرگ را از اختراعات کوچک جدا و سپس روند تاریخی آن را مقایسه کرد. این اتفاق به نوبه خود شناسایی سیاست‌ها یا شرایطی را که می‌توانند منجر به پیشرفت‌های بیشتر شوند، سخت می‌کند.تیمی از محققان مدرسه کسب‌وکار استنفورد، از جمله آمیت سرو (Amit Seru) استراتژی جدیدی ایجاد کرده‌اند که پردازش داده‌های بزرگ را در چند میلیون سند متنی اختراعات ثبت شده به کار می‌برد تا اهمیت نوآورانه اختراعاتی را که طی 200 سال گذشته در آمریکا به ثبت رسیده‌اند رتبه‌بندی و جهش‌های تاریخی در اختراعات مهم را شناسایی کند.خبر خوب برای طرفداران شرکت‌های تکنولوژیک منطقه‌ سیلیکون ولی این است که یکی از این جهش‌ها طی دو دهه پیش رخ داده که عمده آن در لوازم الکترونیکی و ارتباطی بوده است.
آسانسور، چرخ خیاطی و موتورهای احتراق
بزرگ‌ترین جهش اختراعی، مربوط به اوایل تا اواسط سال‌های 1800 بوده است. این دوران اختراعاتی را در برمی‌گرفت که در حوزه‌های حمل‌ونقل، تولید و ماهیت شهرهای بزرگ انقلاب ایجاد کردند. از جمله مهم‌ترین این اختراعات عبارتند از: لاستیک ولکانیزه (چارلز گودیر)، آسانسور (الیشا اوتیس) و چرخ خیاطی (الیاس هو).
موج بزرگ دوم در اواخر سال‌های 1800 شروع شد. مهم‌ترین پیشرفت‌هایی که در آن دوره به دست آمد، عبارتند از، اختراع تلفن در سال 1876، موتور احتراق داخلی در سال 1877، لامپ رشته‌ای در سال 1880، ماشین حساب مکانیکی و اولین موتور الکتریکی در سال 1888. ثبت اختراع هواپیما به دست اورویل رایت هم در سال 1906 انجام شد.با بررسی این وقایع می‌توانیم به معیار قدرتمندی برای شناسایی رویدادهای نوآوری دست یابیم که به نوبه خود درهایی را به سوی شناخت نیروهای اقتصادی و سیاسی که عامل آن می‌شوند، باز می‌کنند.
سرو می‌گوید: «وقتی سخن از توسعه فعالیت اقتصادی به میان می‌آید، اقتصاددانان به اهمیت پیشرفت‌های تکنولوژی اذعان می‌کنند، اما روش‌های خوب چندانی برای سنجش این پیشرفت‌ها وجود ندارد؛ به خصوص در یک افق بلند‌مدت. خیلی مهم است که بتوانیم نوآوری تکنولوژیک را بسنجیم تا بفهمیم تغییرات بزرگ در فعالیت‌های نوآورانه چگونه با تحولات سیاسی حرکت می‌کنند. آیا نوآوری در اندازه درستی رخ می‌دهد؟ آیا منظور تغییر رویکرد از شرکت‌های بزرگ به شرکت‌های کوچک یا بالعکس است؟ آیا نوآوری از شرکت‌های دولتی بیرون می‌آید یا شرکت‌های خصوصی؟ آیا تحولی به سوی دانشگاه‌ها و آژانس‌های دولتی یا به دور از آنها رخ می‌دهد؟ اینها همه پرسش‌هایی اساسی هستند و معیارهای ما مجراهایی برای مطالعه آنها باز می‌کنند.»
ایده اولیه‌ای که در پس رویکرد جدید وجود دارد نسبتا ساده است: یک اختراع مهم، اختراعی است که هم با آنچه قبلا وجود داشته کاملا فرق داشته باشد و هم عمیقا بر آنچه بعدا می‌آید تاثیر بگذارد. محققان برای تشخیص این نوع اختراعات، مطالبی را در سندهای متنی پروانه‌های ثبت اختراع بررسی کردند که قبلا کمتر دیده شده بود. مثلا محاسبه این اسناد چالش بزرگی است و باید نکته‌ها و اصطلاحات مهم در 9 میلیون پروانه اختراع شناسایی شوند. سپس باید تناوب استفاده از این عبارات و جزئیات در هر یک از این پروانه‌ها در سال‌های گذشته و آینده تحلیل شوند. این ماتریس رابطه‌ای، کار را از نظر محاسبه‌ای سخت می‌کند.
این همه دردسر برای چیست؟
سرو می‌گوید؛ رویکردی برای سنجش نوآوری وجود دارد که تعداد دفعات استفاده از اصطلاح «هنر پیشین» در اسناد ثبت اختراع را می‌سنجد. اما مشکلی که در این باره وجود دارد این است که پروانه‌های ثبت اختراع تا دهه 40 میلادی به‌طور مستمر از این اصطلاح استفاده نکرده‌اند و این موضوع بررسی روندهای تاریخی‌تر را محدود می‌کند.
سرو خودش یک استراتژی‌ ایجاد کرده که اهمیت نوآوری را بر اساس میزان بالا رفتن سهام شرکتی که از آن استفاده کرده و امتیاز آن اختراع را ثبت کرده، محاسبه می‌کند. تحقیق او نشان می‌دهد این معیار پیشرفت تکنولوژیک شاخص خوبی است که ارزش آن اختراع را در دنیای واقعی نشان می‌دهد، اما تنها بدی آن این است که فقط برای شرکت‌های سهامی عام کاربرد دارد، چون شرکت‌های خصوصی یا دانشگاه‌ها یا آژانس‌های دولتی، قیمت سهام ندارند. محققان دریافته‌اند که اختراعاتی که جزو اختراعات برتر ثبت شده‌اند، کاملا با ارزیابی‌های تاریخی همخوانی دارند. خیلی از این اختراع‌های افسانه‌ای در آمریکا، جزو یک درصد برترین اختراع‌ها هستند که چراغ برق توماس ادیسون، تلفن گراهام بل و هواپیمای رایت را دربرمی‌گیرد. کمی در لیست پایین‌تر که بیاییم، اختراعاتی مثل تلویزیون فرانسورث، رادیو اف‌ام ادوین آرمسترانگ و ریزپردازنده‌های رابرت نویس قرار می‌گیرند که هنوز جزو 10 درصد اولی هستند.
محققان دریافته‌اند که نوآوری تکنولوژیک بهره‌وری اقتصادی را به‌صورت کمی بالا می‌برد. این موضوع ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما طبق مطالعات گذشته، پیش‌بینی بهره‌وری با استفاده از معیارهای مختلف نوآوری تکنولوژیک سخت است. دلیل این موضوع به گفته سرو این است که بر خلاف مطالعات اولیه، معیارهایی که متن پروانه‌های اختراع را بررسی می‌کنند، به محققان امکان می‌دهند سنجش واضح‌تری از نوآوری تکنولوژیک داشته باشند؛ به خصوص نوآوری‌های اساسی.به گفته سرو، خبر مهم این است که روش جدید رتبه‌بندی اختراعات مهم دقیق‌تر است و زمینه برای شناخت عمیق‌تر از شرایطی که در آن نوآوری واقعی می‌تواند رشد کند، فراهم می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/16360/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند