سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

7 شهر مهم در جهان که تا چند سال دیگر احتمالا به زیر آب می‌روند استارت آپ

7 شهر مهم در جهان که تا چند سال دیگر احتمالا به زیر آب می‌روند
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - تنها ونیز نیست که ممکن است در آینده نزدیک زیر آب برود، بلکه 7 شهر مهم جهان نیز در خطر جدی قرار دارند. مشکل زیر آب رفتن شهرها سرعت گرفته است. اما دلیل این وضعیت چیست؟

گجت‌نیوز: در گذشته‌های دور انسان‌ها بسیاری از شهرهای خود را نزدیک آب ساختند تا هم از مواهب آن بهره‌مند شوند و هم امکان تجارت از طریق دریا را داشته باشند. هرچند که پس از گذشت هزاران سال و به‌دلیل عوامل طبیعی و انسانی این شهرها در شرف رفتن به زیر آب هستند. مشکل اینجاست که این مشکل با سرعت قابل‌توجهی در حال شدت گرفتن است و همین باعث نگرانی دانشمندان شده است.

سیاست و بازاریابی


البته مسئله فرونشست زمین به‌دلایل طبیعی مختلفی همچون زلزله و فرسایش رخ می‌دهد؛ اما فعالیت‌های انسانی نقشی بسیار جدی دارند. با افزایش جمعیت میزان استخراج از آب‌های زیرزمینی شدت گرفته است. از طرفی کشورهای مختلف در حال استخراج گسترده منابع نفت‌ و گاز و اکتشاف منابع مختلف هستند.
از طرفی با مشکل تغییرات اقلیمی طرف هستیم که باعث می‌شوند یخ‌های قطب جنوب با سرعت بسیار زیادی آب شوند و سطح آب اقیانوس‌ها بالا بیاید. حالا بیایید نگاهی به 7 شهر که در معرض رفتن به زیر آب رفتند، داشته باشیم.
جاکارتا در اندونزی
جاکارتا پایتخت اندونزی است و در ساحل شمال غربی جزیره جاوه قرار دارد. جاوه بیشترین جمعیت را در میان جزیره‌های جهان در خود جای داده است؛ اما با مشکل جدی آب شیرین مواجه است. همین نیز باعث شده که افراد زیادی به حفر چاه‌های عمیق رو بیاورند و باعث شدت‌ گرفتن فرونشست زمین شوند.

سیاست و بازاریابی


دولت اندونزی نمی‌تواند آب مورد نیاز برای 9 میلیون نفر ساکن این شهر را تامین کند و البته باید نیاز میلیون‌ها فردی که به‌صورت روزانه برای کار به‌این شهر می‌آیند را نیز در نظر گرفت. همین نیز باعث شده که مقامات اندونزی در فکر ترک شهر و انتخاب پایتختی جدید باشند. آنها می‌خواهند یک شهر جدید به‌نام Nusantara را در فاصله 1300 کیلومتری از پایتخت فعلی ایجاد کنند. البته ساخت شهر نیز آغاز شده است.
در حال حاضر نیز سیل‌های ویرانگر ساکنان جاکارتا را آزار می‌دهند. البته 40 درصد از شهر زیر سطح دریا قرار دارد و برخی افزایش سطح آب دریای جاوه را یکی از عوامل زیر آب رفتن شهر می‌دانند. در هر حال جاکارتا با سرعت 30.5 سانتی‌متر در سال در حال فرونشست است و به‌زودی شهری مدرن زیر دریاها خواهیم داشت.
نیویورک در آمریکا
نیویورک یکی از شهرهای پیشرفته و جذاب جهان است که جمعیت زیادی را در خود جای داده است. همچنین درون این شهر بیش از یک میلیون ساختمان وجود دارد که وزن آنها به حدود 762 میلیارد کیلوگرم می‌رسد. هرچند که جمعیت زیاد و وزن ساختمان‌ها عامل اصلی رفتن شهر نیویورک به زیر آب نیست.
در واقع نیویورک داستان بسیار جالبی دارد و به حرکت صفحات تکتونیکی زمین مربوط می‌شود. کره‌ زمین دوره‌های مختلف یخبندان و گرمایش را تجربه کرده است. میلیون‌ها سال پیش نیز زمین دوره گرمایش را تجربه کرد که در نتیجه آن حتی آب‌های مناطق قطبی چندین درجه گرمتر از حالت فعلی شدند.

سیاست و بازاریابی


در نتیجه این اتفاق شکوفایی جلبکی رخ داد و بستر دریا با رسوبات سست، جلبک و فسیل جانداران بسیار ریز پوشانده شد. مدتی بعد نوبت به ع صر یخبندان رسید تا لایه‌های ضخیم و محکم روی لایه پیشین شکل بگیرد. بخش مرکزی آمریکا نیز یکی از همین مناطق بود. هرچند آمریکا برای همیشه یک منطقه کم‌جمعیت باقی نماند و میزبان سازه‌ها و جمعیت بسیار زیادی شد.
همین‌ها نیز باعث شدند که فشار زیادی علاوه بر لایه‌های یخی به صفحه تکتونیکی آن منطقه وارد شود و لایه‌های زیرین پایین‌تر روند. در واقع پایین‌تر رفتن بخش مرکزی سبب شد که مناطق کناری همچون نیویورک بالاتر از حالت طبیعی باشند. هرچند که گرمایش مجدد زمین شرایط را برعکس کرده است و لایه‌های یخی زیرین در حال آب شدن هستند. همین هم باعث شده که فشار تا حد زیادی از روی صفحه تکتونیکی برداشته شود.

سیاست و بازاریابی


وقتی فشار از روی صفحه برداشته می‌شود، صفحه ورم می‌کند و بیشتر از حالت عادی بالا می‌آید. این اتفاق دقیقا در بخش‌های مرکزی آمریکا در حال رخ دادن است و باعث شده است که بخش‌های کناری به‌سمت پایین بروند. بررسی‌های زمین‌شناسان نشان می‌دهد که هر سال شهر نیویورک 1 تا 2 میلی‌متر به‌خاطر صفحات تکتونیکی زمین و 3 تا 4 میلی‌متر به‌خاطر افزایش سطح آب دریا، به‌رفتن زیر آب نزدیک‌تر می‌شود.
بدین‌ترتیب می‌توان انتظار داشت که تا صدسال آینده در مناطق مختلف شاهد بالا آمدن سطح آب بین 40 تا 60 سانتی‌متر باشیم. این اتفاق یک فاجعه تمام‌عیار خواهد بود.
بانکوک در تایلند
بانکوک پایتخت تایلند است و هرساله میلیون‌ها گردشگر را به‌خود جلب می‌کند. این شهر همچنین میزبان حدود 10.9 میلیون نفر است. شهر بانکوک همیشه با مشکل سیل مواجه بوده است و حتی پنجاه سال پیش نیز دیدن کانال‌های آب درون خیابان‌ها و خانه‌های آسیب‌دیده صحنه‌ای کاملا رایج بود.

سیاست و بازاریابی


هرچند که موج مدرنیته به این شهر نیز رسید و بافت سنتی جای خود را به دنیای جدید با ساختمان‌های بلند داد. طبیعتا جمعیت زیاد با ساختمان‌های سنگین فشار زیادی به زمین وارد می‌کنند و خاک رس این منطقه نیز هر روز فشرده‌تر می‌شود. مشکل دیگر اهالی پایتخت تایلند استخراج آب‌های زیرزمینی است که باعث فرونشت هرچه بیشتر زمین می‌شود.
بانکوک نیز همانند سایر شهرهای بندری جهان از مشکل گرمایش جهانی و افزایش سطح آب دریا تاثیر می‌پذیرد. هرچند به‌باور کارشناسان این عامل در برابر سایر عوامل رفتن شهر بانکوک به زیر آب، چندان مهم نیست. پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2050 سیل‌های ویرانگر به‌بخش زیادی از بانکوک آسیب بزنند و زندگی را مختل کنند.
روتردام در هلند
شهر بندری روتردام نیز از جمله مکان‌هایی است که نسل‌های آینده احتمالا نخواهند دید. این شهر با سرعت 1.5 سانتی‌متر در سال در حال فرونشست است و حتی در حال حاضر نیز تا حد زیادی زیر سطح دریا قرار دارد. هرچند که مقامات هلندی توانسته‌اند با برخی اقدامات موقت تا حدودی از شهر و ساکنان آن محافظت کنند.

سیاست و بازاریابی


مشکل رفتن شهر روتردام به زیر آب نه‌ به استخراج آب‌های زیرزمینی مربوط می‌شود و نه صفحات تکتونیک در آن نقشی دارند. بلکه مقصر اصلی آسیاب‌های معروف این شهر هستند. برای قرن‌ها ساکنان این شهر از این آسیاب‌ها برای خشک‌کردن پوده‌زارها استفاده کردند. پوده‌زار نام نوع خاصی از زمین‌های باتلاقی است که کربن را به‌شکل پوده جدا می‌کند. خشک کردن این مناطق سبب شده که زمین با حداکثر سرعت 8 سانتی‌متر در سال فرونشست کند.
البته عوامل دیگری نیز حضور دارند و همین باعث می‌شود سرعت فرو رفتن شهر روتردام در آب بسیار بیشتر شود. کارشناسان حتی هشدار داد‌ه‌اند که تا سال 2050 احتمالا سطح آب اطراف شهر بین 14 تا 47 سانتی‌متر بالاتر خواهد آمد. با این شرایط آیا تا 100 سال دیگر اثری از این شهر باقی می‌ماند؟
هوستون در آمریکا
هوستون در ایالت تگزاس در نزدیکی خلیج مکزیک قرار دارد و فرونشست شدید زمین را تجربه می‌کند. البته این شهر روی دلتای یک رود ساخته شده است و چندان ارتفاع زیادی ندارد. بنابراین مشکل اصلی همچون جاکارتا استفاده بیش از حد از سفرها‌های آب زیرزمینی است.

سیاست و بازاریابی


از سال 1917 و همزمان با افزایش جمعیت مصرف آب نیز بسیار بیشتر شده است و بخش‌هایی از هوستون حتی تا 3 متر فرونشست زمین را تجربه کرده‌اند. هنگامی که سفره‌های آب زیرزمینی تخلیه می‌شوند، شن و ماسه باقی‌مانده به‌صورت فشرده در می‌آیند و زمین دچار فرونشست می‌شود. وقتی هم که چنین چیزی پیش آمد، دیگر راه درمانی وجود ندارد.
البته مقامات تگزاس تمام تلاش خود را به‌کار گرفته‌اند تا با صرفه‌جویی در مصرف آب و تصفیه آن شرایط را بهبود بخشیده و از رفتن شهر هوستون به زیر آب جلوگیری کنند. هرچند تلاش‌های آنها صرفا سبب کاهش سرعت این فاجعه شده‌اند؛ زیرا علاوه بر مشکل سفره‌های آب زیرزمینی استخراج نفت نیز این مشکل را تشدید می‌کند. متاسفانه در مورد دوم نمی‌توان کاری کرد.
ویرجینیا بیچ در آمریکا
ایالت ویرجینیا در ساحل شرقی آمریکا قرار دارد و شهر ویرجینیا بیچ نیز با سرعت زیادی در حال رفتن به زیر آب است. دلایل بسیار زیادی در مشکل این شهر دست به‌دست هم داده‌اند. از طرفی گرمایش زمین باعث بالا آمدن صفحه تکتونیک در بخش مرکزی آمریکا شده و طبیعتا شهرهایی که در مرزهای آمریکا قرار دارند، پایین‌تر رفته‌اند.

سیاست و بازاریابی


از طرف دیگر شاهد استخراج بی‌رویه از سفر‌ه‌های آب زیرزمینی هستیم که باعث فرونشست زمین می‌شوند. آب شدن یخ‌های قطبی و بالا آمدن سطح آب دریاها نیز مشکل این شهر را دوچندان کرده است. با وضعیت کنونی، کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که تا سال 2050 سطح آب در اطراف ویرجینیا بیچ حدود 60 سانتی‌متر بالا بیاید.
ونیز در ایتالیا
وقتی صحبت از رفتن یک شهر به زیر آب می‌شود، ناخودآگاه نام ونیز ایتالیا به ذهن انسان می‌رسد. این شهر در قرن پنجم میلادی به‌صورت رسمی ایجاد شد و حالا نیز میزبان حدود 700 هزار نفر است. همچنین اگرچه هر ساله حدود 20 میلیون گردشگر برای دیدن ونیز به ایتالیا سفر می‌کنند، این شهر با سرعت 0.2 سانتی‌متر در حال رفتن به زیر آب است.

سیاست و بازاریابی


کارشناسان برداشت بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی و وجود ساختمان‌های سنگین که برای قرن‌ها عامل فشرده‌سازی خاک زیرین بوده‌اند را از عوامل تاثیرگذار می‌دانند. هرچند عامل اصلی صفحه تکتونیکی است که ونیز روی آن قرار دارد. این صفحه نه‌تنها باعث غرق کردن این شهر می‌شود، بلکه آن را نامتعادل نیز خواهد کرد. حتی در حال حاضر نیز بخش غربی این شهر نسبت به بخش شرقی کمی بالاتر است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/697799/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش عضو داوطلب هلال احمر شد/ "کیشوندان در فعالیت‌های داوطلبانه، پیشرو هستند"

بیش از 90درصد خاطرات شفاهی والدین شهدا در استان البرز جمع آوری شده

گزارش ترسناک مایکروسافت؛ میلیون‌ها گوشی اندرویدی در معرض یک آسیب‌پذیری خطرناک هستند

تاریخ انتشار One UI 6.1 برای گلکسی A54 و گلکسی A53 لو رفت

فیزیک ثابت کرد که «دشمنِ دشمنِ شما واقعاً دوست شماست»

بازدید سلمانی از ایستگاه پاسخگویی به سوالات بیمه‌ای در بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان‌شرقی

گزارش استفاده 90 درصدی از قطعات چینی در سری هواوی Pura 70 رد شد

اوج بارش شهابی اتادلوی در شامگاه امشب

دولت، لایحه حفاظت از داده‌های شخصی را تصویب کرد

عمیق‌ترین چاله آبی جهان در مکزیک پیدا شد

آزمایش عمومی دستیار کوپایلت ویندوز 11 موقتاً متوقف شد

کشف هزاران سیارک در نزدیکی زمین توسط یک فناوری جدید

جذابیت ظرفیت‌های گمرکی کیش برای هیات اقتصادی ترکیه / کیش و آنکارا، شریک تجاری می‌شوند

مخالفت انجمن تجارت الکترونیک با دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی‌های اینترنتی

برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد

کیش؛ پایتخت نوآوری ایران می‌شود/ حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه جزیره، در دستور کار است

تصاویر رسمی اکسپریا 1 VI و اکسپریا 10 VI سونی لو رفت

چین برای اولین بار کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد

مادر شهیدان والامقام «دزفولی» به دیدار فرزندان شهیدش پیوست

دیدار استاندار مرکزی با خانواده شهید معلم سردار «جواد کریمی طاهری»

خطر ممنوعیت تیک‌تاک برای اینترنت

اولین نمونه‌عکس‌های ویوو X100 اولترا، عملکرد دوربین این گوشی را نمایش می‌دهند

بررسی مستقیم یک واکنش کلیدی در ستاره‌های نوترونی

گوشی نسبتاً قدیمی هواوی پس از مد‌ت‌ها آپدیت شد

ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان

«وارن بافت» حدود 13 درصد از سهام شرکتش در اپل را فروخت

آگهی‌های هرزنگاری دیپ فیک در گوگل ممنوع می‌شوند

توجه مایکروسافت به آسیا؛ دیتاسنتر جدید ردموندی‌ها در تایلند افتتاح می‌شود

تصاویری از شکل جالب شعله‌های آتش در نبود نیروی گرانش

شرکت SpaceX از لباس فضانوردی جدید خود رونمایی کرد

اعلام جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج ایرانی

پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟

قیمت موتورولا Moto G85 در بازار اروپا فاش شد

بهترین روز اپل در 2 سال اخیر ثبت شد؛ عملکرد درخشان در بورس آمریکا

حالا در شبکه اجتماعی تردز می‌توانید نقل‌قول پست‌های خود را محدود کنید

عکس‌های فضاپیمای «استارلاینر» در آستانه اولین پرواز سرنشین‌دار

جزیره کیش میزبان ششمین نمایشگاه و کنفرانس بین المللی صنعت پخش ایران

نمایش انیمیشن فرار مرغی 2 ویژه مادران وکودکان

فیس آیدی زیر نمایشگر احتمالاً در آیفون 18 پرو در سال 2026 عرضه می‌شود

افشای برنامه‌های ایسوس؛ کنسول ROG Ally 2024 به‌زودی رونمایی می‌شود

دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود

ضرورت کمک به ساخت خانه ایثار و ساماندهی گلزار مطهر شهدا در مازندران

این ستاره‌ها گرسنه هستند!

تمامی مشخصات مهم پیکسل 8a و قیمت آن افشا شد

میدان مغناطیسی زمین 26 میلیون سال ناپدید شده بود

توقف عرضه آپدیت One UI 6.1 سری گلکسی S22 سامسونگ به دلیل باگ موجود

درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!

تصویر روز ناسا؛ پیش‌بینی وضع هوا در سیاره فراخورشیدی «اسطرلاب»

تصویر روز ناسا؛ تلسکوپ‌های کمکی زیر آسمان پرستاره جنوب

سامسونگ گرافیک اختصاصی برای گوشی‌هایش می‌سازد؟