سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

زرافه‌ها مبارزه عادلانه را ترجیح می‌دهند اخبار

زرافه‌ها مبارزه عادلانه را ترجیح می‌دهند
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - پژوهشگران با بررسی رفتار زرافه‌ها حین مبارزه دریافتند این پستانداران گردن‌بلند با حریفانی مبارزه می‌کنند که ازنظر قامت مشابه خودشان باشند.

جسیکا گرانویلر ، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه منچستر در انگلستان که بلندقامت‌ترین پستانداران طبیعت را مطالعه می‌کند، می‌گوید زرافه‌ها زیاد مبارزه نمی‌کنند اما وقتی این کار را انجام دهند، باید مواظب باشید. او گفت: «جنگ بسیار نادر است، زیرا به‌شدت خشونت‌آمیز است». وقتی نرهای بزرگسال مسن‌تر بر سر قلمرو یا جفت مبارزه می‌کنند، آسیکون‌های (زائده‌های شاخ‌مانند) آن‌ها با نیروی گردن‌های بلندشان به بدن رقیب ضربه می‌زند و می‌تواند بدن او را پاره کند، موجب جراحت شود و گاهی حتی موجب مرگ یکی از مبارزان شود. اما برخی از انواع مبارزه‌های زرافه‌ها اهداف دیگری دارد. در مطالعه‌ای که ماه گذشته در مجله‌ی Ethology منتشر شد، خانم گرانویلر و همکارانش کشفیاتی را درمورد رفتار زرافه‌های نر در مبارزات تمرینی گزارش کردند که به زرافه‌ها کمک می‌کند تا سلسله مراتب اجتماعی را ایجاد کنند. آن‌ها نشان دادند این حیوانات از اعضای کوچک‌تر گله خود سوء‌استفاده نمی‌کنند، بلکه ضربه‌های سر خود را با نرهایی تمرین می‌کنند که دارای قد و قامت مشابه خود آن‌ها باشند، به گونه‌ای که برای انسان نیز ممکن است عادلانه یا جوانمردانه به‌نظر برسد. چنین یافته‌هایی می‌تواند به حفاظت از جمعیت رو به کاهش این حیوانات کمک کند.


هنگام تمرین مبارزه، زرافه‌های نر معمولا حریفی را انتخاب می‌کنند که به اندازه خودشان باشد. خانم گرانویلر و همکارانش رفتار اجتماعی زرافه‌ها را در ذخیره‌گاه طبیعی رودخانه موگالاکونا در آفریقای جنوبی از نوامبر 2016 تا می 2017 بررسی کردند. آن‌ها جزئیات مبارزه‌ها را ثبت می‌کردند: اینکه در جهان زرافه‌ها چه کسی با چه کسی و چگونه مبارزه می‌کند. آن‌ها شگفت‌زده شدند که متوجه شدند زرافه‌ها مانند انسان‌ها در زمان نبرد می‌توانند اصطلاحا راست‌دست یا چپ‌دست باشند. حتی جوان‌ترین حیوانات نیز ترجیح واضحی نشان می‌دادند، گرچه برخلاف انسان‌ها، به‌نظر می‌رسید به‌طور مساوی بین این دو گروه تقسیم می‌شوند. مقاله‌های مرتبط:
شکارچیان غیرقانونی دو زرافه سفید نادر را در کنیا کشتند با عجیب‌ترین حیوانات دنیا آشنا شوید
پژوهشگران همچنین متوجه شدند که نرهای جوان‌تر بیشتر با هم مبارزه می‌کنند و تقریبا همیشه حریفانی را انتخاب می‌کنند که ازنظر اندازه مانند خودشان باشد. قلدری چندانی در میان آن‌ها دیده نمی‌شد. همچنین به‌نظر می‌رسید که مبارزه‌ی آن‌ها به دیگران سرایت می‌کند و موجب ایجاد درگیری‌های بیشتر در اطراف آ‌ن‌ها می‌شود. جوان‌ترین نرها نیز کمی متفاوت می‌جنگیدند. خانم گرانویلر گفت آن‌ها احتمالا درحال تمرین تکنیک بودند و ممکن است وقتی سرهای خود را درمقابل بدن دیگران می‌چرخاندند، درحال سنجیدن قدرت خود دربرابر آن‌ها بودند. زرافه‌های بالغ‌تر نیز مبارزه می‌کردند اما در رقابت‌های خود زمان بیشتری را صرف فشار دادن گردن‌های خود به هم می‌کردند. به گمان خانم گرانویلر، این تعاملات ارزیابی‌هایی از سنجش قدرت همدیگر بدون متوسل شدن به جنگ‌های تمام عیار است. او همچنین دریافت که نرها تقریبا همیشه به ترجیح رقیب در این مورد احترام می‌گذارند که از کدام طرف مبارزه می‌کند. برای مثال، اگر دو چپ دست با هم رو‌به‌رو می‌شدند، در موقعیت سر به دم با هم مبارزه می‌کردند. اگر یکی از رقیبان به سمت راست تمایل داشت و دیگری به سمت چپ، آن‌ها رو در روی هم قرار می‌گرفتند. خانم گرانویلر گفت: «نمی‌دانم که آیا این توافق دوطرفه است: به سمت من احترام بگذار و من هم به سمت شما احترام می‌گذارم. هرگز ندیدم نری در این زمینه دیگری را فریب دهد».
درک بهتر رفتار زرافه، ازجمله مبارزه‌های تمرینی آن‌ها می‌تواند به حفاظت از این حیوانات کمک کند. درحالی‌که نبردها ممکن است عالانه باشد، گاهی‌اوقات داور هم داشت. نرهای بالغ مسن‌تر گاهی‌اوقات نبرد میان دو نر جوان‌تر را متوقف می‌کردند. شاید این نرها از همتایان خود مراقبت می‌کردند یا ممکن است در تلاش بودند تا مانع از این شوند که جوان‌ترها زیاد به خود مطمئن شوند. مونیکا باند که در دانشگاه زوریخ سوئیس، پویایی اجتماعی زرافه‌ها را مطالعه می‌کند اما در مطالعه‌ی جدید درگیر نبود، گفت: «این راه هوشمندانه‌ای برای ایجاد سردرگمی درمیان نرهای دارای رتبه پایین‌تر است و هدف آن احتمالا حفظ سلطه و مالکیت ماده‌ها است. مانند بیشتر پستانداران، دنیای سختی برای نرها وجود دارد». خانم گرانویلر افزود: «احتمالا این روش برای گفتن این موضوع است که فراموش نکنید که من در این‌جا از همه قوی‌تر هستم». دکتر باند گفت مطالعه به خوبی انجام شده است، اگرچه جمعیت نسبتا کوچکی مورد مطالعه قرار گرفته است و اعضای آن تاحدودی با هم خویشاوند بوده‌اند. رفتار نرهایی از جمعیتی با تنوع ژنتیکی بالاتر، ممکن است متفاوت باشد. خانم گرانویلر گفت هرچه بیشتر درمورد رفتار زرافه‌ها بفهمیم، بهتر می‌توانیم این حیوانات را مدیریت کنیم. برای مثال آگاهی از این موضوع که نرها چگونه و چه زمانی ممکن است مبارزه کنند، می‌تواند اطلاعات مهمی برای نگهبانان باغ وحش یا پارک‌های طبیعی کوچک باشد. دکتر باند افزود این نوع تعاملات اجتماعی همچنین می‌تواند به ما بیاموزد که چرا جمعیت‌ها ممکن است در مناطق خاصی کوچک‌تر یا بزرگ‌تر باشند و دانش مهمی برای درک این موضوع فراهم می‌کند که چرا جمعیت‌های زرافه در بسیاری از مناطق آفریقا درحال کم شدن است. او گفت: اگر نرِ غالب، مالکیت ماده‌ها را در اختیار داشته باشد، اندازه مؤثر جمعیت بسیار کوچک‌تر از زمانی است که تمام نرهایی که ازنظر جنسی بالغ هستند، قادر به جفتگیری باشند. این رفتارها تعیین می‌کند که تنوع ژنتیکی نرها تا چه حد به نسل بعد منتقل می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/215032/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

واتس‌اپ به ارسال پیام به شماره‌های ذخیره نشده و ورود با فیس‌آی‌دی مجهز می‌شود

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

از هوش مصنوعی تا تماس ویدیویی؛ قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن را ببینید

قابلیت عجیب P70 پرو را ببینید؛ عضو پرآوازه خانواده هواوی

طرح تعویض رایگان سامسونگ برای گوشی هایی که این مشکل را دارند

برنامه/ فکرتان را به یک اثر هنری تبدیل کنید

نمایش داستان مرموز بازی INDIKA در تریلر جدید

این ویژگی امنیتی اندروید 15 شما را از اپلیکیشن‌های مشکل‌دار نجات می‌دهد

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

با گوشی جدید هواوی می‌توان بدون اینترنت تصویر ارسال کرد!

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند جان شما را نجات دهد

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

فوری: رئیس‌جمهور آمریکا قانون فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد

نقدها و نمرات بازی Stellar Blade منتشر شدند

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

افشای مشخصات پردازنده‌های اسنپدراگون X پلاس کوالکام

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

مادسازان بازی GTA 5 را روی کنسول نینتندو سوییچ اجرا کردند

ریلمی 2 گوشی جدید و هیجان‌انگیز با نمایشگر 120 هرتز رونمایی کرد

گوشی پولستار رونمایی شد؛ وقتی خودروسازان وارد بازار موبایل می‌شوند

درآمد 5 میلیارد تومانی یکی از کاربران تلگرام با فروش نام کاربری!

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از وجود حیات را کشف کرده است

آپدیت بزرگ فتوشاپ؛ حالا می‌توانید با هوش مصنوعی تصاویر خلاقانه بسازید

مدل ویژه وان پلاس واچ 2 با رنگ جذاب رونمایی شد

گوشی های اختصاصی HMD رونمایی شدند؛ جایگزین‌های معنوی نوکیا

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: فروش نوکیای تقلبی حرام است

تریلر داستانی Destiny 2: The Final Shape منتشر شد

همه‌جا پای یک ژن در میان است؛ حتی در لذت از موسیقی!

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

هواوی با تکیه بر «هارمونی او اس» رویای جهانی شدن را در سر دارد

اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود

احیای نظریه مکانیک کوانتومی؛ واضح‌ترین تصویری که تاکنون از اتم‌‌های منفرد ثبت شده است

لایحه فیلترشدن تیک‌تاک در سنای آمریکا تصویب شد