سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

خیز ابر آروان برای حضور پررنگ‌تر در عرصه بین‌المللی اخبار

خیز ابر آروان برای حضور پررنگ‌تر در عرصه بین‌المللی
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ابرآروان با قراردادن اکثر پاپ‌سایت‌های خود در خارج از کشور، در مسیر توسعه هرچه بیشتر محصول CDN خود حرکت می‌کند.

اواخر سال 97 ابر آروان اعلام کرد با اضافه کردن امکانات جدیدی به محصول CDN خود، جزو برترین سرویس‌دهنده‌های CDN دنیا قرار گرفت. آروان به‌تازگی با اضافه کردن 18 پاپ‌سایت جدید در نقاط ترافیکی مهم جهان، در میان 10 سرویس‌دهنده‌ی پرترافیک جهان نیز قرار گرفته است. این آمار به استناد گزارش سایت W3techs است که به‌صورت مستقل و بدون ثبت‌نام از شرکت‌ها فعالیت می‌کند و با بررسی دامنه‌ها و وب‌سایت‌های مختلف، درصد استفاده از ارائه‌دهندگان سرویس در سطح دنیا را مشخص می‌کند. CDN که اکنون پرمخاطب‌ترین محصول ابر آروان محسوب می‌شود، با استفاده از پاپ‌سایت‌های جدید، موقعیت جغرافیایی بازدیدکنندگان وب‌سایت را با دقت بالا تشخیص می‌دهد و محتوا را از نزدیک‌ترین مسیر به دست‌ کاربران وب‌سایت‌ها می‌رساند. برای آشنایی بیشتر با محصول CDN ابر آروان و مسیر جدیدی که آروان برای حرکت در عرصه جهانی می‌پیماید، با صابر مسگری ، راهبر تیم CDN ابرآروان، هم‌کلام شده‌ایم. درادامه با گفت‌وگوی زومیت با کدسالار ابر آروان همراه ما باشید.

سیاست و بازاریابی

صابر مسگری : اولین محصول آروان CDN بود که عمدتا شامل شبکه توزیع محتوا، سرویس DNS و سرویس امنیتی ابری می‌شود. خبری که درمورد قرار گرفتن آروان در رتبه نهم برترین CDN-های دنیا منتشر شده، ازسوی سرویس‌های جهانی مورد بررسی قرار گرفته؛ این سرویس‌ها با پیگیری مداوم اطلاعات و آمار سرویس‌های فعال دنیا برخی موارد را اطلاع‌رسانی می‌کنند. برای مثال می‌گویند که چه تعداد وب‌سایت در دنیا فعال هستند، چه درصدی از آن‌ها از DNS Server یا Proxy Server استفاده می‌کنند یا اصلا از چه وب سروری و با چه درصدی استفاده می‌کنند. استناد تمام شرکت‌های این حوزه هم به همین سایت W3techs است. با استناد به آمار این سایت، سرویس CDN آروان در رتبه نهم ازنظر تعداد کاربران در سطح دنیا است. در بالاترین جایگاه این جدول، کلودفلر با 80٫5 درصد، سپس Fastly، CloudFront آمازون و دیگر ارائه‌دهندگان سرویس معروف دنیا قرار دارند. آروان هم با سهم بازاری که به دست آورده، اکنون در جایگاهی بالاتر از چند ارائه‌دهنده‌ی معروف CDN دنیا ازجمله StackPath و Variti و Qrator قرار گرفته است. زومیت- تعریف CDN به زبان ساده چیست؟ اصلا چه نیازی به CDN وجود دارد و این محصول به چه دلایلی توسعه پیدا کرده است؟ صابر مسگری : زمانی که در مرورگر یا گوشی خود آدرس وب‌سایتی را وارد یا اپلیکشنی را باز می‌کنید، این درخواست‌ شما به‌صورت مستقیم به‌سمت سرور اصلی ارسال می‌شود. CDN لایه‌ای از شبکه یکپارچه‌ای از سرورهاست که واسط درخواست‌های شما به سرور اصلی قرار می‌گیرد. درواقع درخواست های شما ابتدا به سرورهای لبه CDN و بعد به وب‌سایت مدنظر شما می‌رسند. CDN با قرار گرفتن در این میان، برخی اقدامات انجام می‌دهد؛ برای مثال در بحث امنیتی، CDN درخواست‌های مخرب را از سالم جدا می‌کند یا در بحث کشینگ، CDN می‌تواند فایل‌های استاتیک را روی خود کش کند تا بار و لود از روی سرورهای اصلی برداشته شود. یک سرویس مهم، DNS یا تفسیر نام دامنه است. سرویس‌های دیگر شامل امنیت ازجمله ارائه فایروال، DDoS Protection، Rate limit و مسائل مربوط به افزایش عملکرد مانند فشرده‌سازی فایل‌ها و کشینگ می‌شود. درکل CDN مانند واسطی عمل می‌کند که سرویس‌های مختلفی را دراختیار وب‌سایت‌ها قرار می‌دهد. از 45 پاپ‌سایت آروان، 20 مورد آن‌ها در ایران قرار دارند
زومیت- آخرین دستاورد آروان در محصول CDN، راه‌اندازی 18 پاپ‌سایت جدید خارج کشور بوده است. راه‌اندازی این سایت‌ها تا چه میزان روی بهبود کیفیت سرویس آروان تأثیر دارد؟ صابر مسگری : وضعیت سرویس CDN به دو مبحث مربوط می‌شود؛ یکی از آن‌ها عملکرد است. وقتی کاربری می‌خواهد از نقاط مختلف دنیا به سرویسی وصل شود، این مهم است که نزدیک‌ترین سرور CDN که بخواهد به آن وصل شود، در چه فاصله زمانی قرار دارد. درمورد کاربران که داخل ایران درخواست می‌فرستند، ما در تمامی ISP-ها و ارائه‌دهنده‌های اینترنت پاپ‌سایت و سرور داریم، مانند ایرانسل، همراه اول، شاتل و پارس آنلاین؛ پس کاربرها به این سرورها بسته به نزدیک بودن هر کدام، وصل می‌شوند. به‌علاوه ما در تهران، مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز و هر شهرستان دیگری که IXP حضور داشته باشد، پاپ‌سایت داریم. عامل دیگر که در سطح دنیا اهمیت دارد، مبحث کاربر جهانی است که رویکرد توسعه‌ی ما نیز بیشتر به همین سمت حرکت می‌کند؛ البته بخشی از کاربران خارجی شامل ایرانی‌هایی می‌شود که با استفاده از VPN وصل می‌شوند. ما باید شرایطی را فراهم کنیم که کاربرها را در نزدیک‌ترین نقطه به سرورهای CDN وصل شوند. وقتی کاربر یک سایت را باز می‌کند، ممکن است اکثر حجم محتوای سایت استاتیک باشد و درصورتی‌که این محتوا روی CDN کش شده باشد، باید این حجم را تا جای ممکن از فاصله نزدیک‌تر دریافت کند. استناد ما در این مورد هم، آمار و اطلاعات سایت CDN Perf است. این وب‌سایت مستقل نیز اطلاعات خود از سرعت دسترسی به CDN را تهیه می‌کند. ما در رتبه 19 برترین CDN-های این وب‌سایت با کیفیت 59 میلی‌ثانیه هستیم (این رتبه به‌طور مرتب به‌روزرسانی می‌شود) و امید داریم که با اضافه شدن 18 پاپ‌سایت جدید، به رتبه 13 و 30 میلی‌ثانیه ارتقا پیدا کنیم. این رتبه، آروان را بالاتر از برخی CDN-های معروف دنیا قرار می‌دهد.

سیاست و بازاریابی

همین رویکرد به ما اجازه می‌دهد که بتوانیم کاربرهای ترکیه یا خاورمیانه را جذب کنیم. درکل این موضوع مزیت رقابتی را برای فعالیت در بعضی نقاط دنیا به ما می‌دهد. وقتی در این لیست‌ها قرار می‌گیریم، خود به‌خود برای کاربر بین‌المللی جذابیت پیدا می‌کنیم. البته مدل تقسیم‌بندی قابلیت‌ها و قیمت‌گذاری سرویس‌ها هم به جذب کاربر کمک می‌کند. زومیت- استراتژی رقابتی اصلی آروان در محصول CDN چیست؟ آیا این استراتژی در داخل و خارج کشور با توجه به رقبای داخلی و خارجی تفاوت دارد؟ صابر مسگری : طبق گزارش W3techs، کلودفلر سهم 80٫5 درصدی از بازار را دراختیار دارد. پس استراتژی ما هم با توجه به مزیت‌هایی که در جایگاه رقابت با کلودفلر می‌توانیم بدهیم، طراحی شده است. برای مثال ما سعی کردیم قابلیت‌هایی را که کلودفلر در طرح‌های گران یا Enterprise ارائه می‌دهد، با قیمت ارزان‌تر یا رایگان بدهیم. یکی از این قابلیت‌ها، امکان Main Server است. بحث دیگر مربوط به ترافیک است که کلودفلر در سطح دنیا آن را به‌صورت رایگان می‌دهد؛ ما تاکنون نتوانسته بودیم ترافیک را برای کاربر خارج کشور رایگان کنیم چون ترافیک مستقیما برای ما هزینه ایجاد می‌کند. برای اینکه مزیت رقابتی را حفظ کنیم، پیش از این ترافیک داخل ایران را رایگان کردیم. خبر خوب ابر آروان این است که به‌واسطه‌ی این توسعه‌ی زیرساخت در پاپ‌سایت‌های بین‌المللی، از ابتدای مهر 1400 ترافیک خارجی برای محصول CDN‌ آروان به‌طور کامل و برای تمام مشتریان رایگان می‌شود. در اردیبهشت امسال با تغییر بسته‌های محصولی CDN و قیمت‌گذاری براساس امکانات محصولی، توانستیم در کنار رایگان کردن Request، ترافیک ایران را کامل رایگان و هزینه‌ی ترافیک بین‌الملل را کاهش دادیم که به‌دنبال آن، CDN ابر آروان با 20درصد امکانات بیشتر نسبت به کلودفلر، تا 30درصد ارزان‌تر از این سرویس‌دهنده‌ی جهانی شد. به‌علاوه، ما DNS را رایگان می‌دهیم که ارائه‌دهندگان بسیاری برای آن هزینه دریافت می‌کنند. به‌صورت کلی سعی کرده‌ایم تا مزیت رقابتی خود را با بزرگ‌ترین بازیگر این عرصه در دنیا مطابقت دهیم، در عین حال با گسترش پاپ‌سایت‌ها عملکرد سرویس را بهبود داده‌ایم و کاملا وارد فاز رقابتی شده‌ایم؛ ما در این حوزه با فستلی، CDN گوگل و کلودفرانت در مقام رقابتی قرار گرفته‌ایم. با اینکه این CDN-ها صدها پاپ‌سایت در سراسر دنیا دارند، طرح‌های خاص خود را به‌صورت پولی و در ازای مبلغ بالایی عرضه می‌کنند؛ درحالی‌که ما سعی کردیم یک تعادل و توازنی ایجاد کنیم و با کاهش هزینه‌های CDN و توزیع پاپ‌سایت‌ها و ارائه قابلیت‌های گسترده‌تر، برای خود امکان رقابت با بزرگ‌ترین سرویس‌دهنده‌های دنیا ایجاد کنیم. ما با توسعه‌های زیرساختی و ارائه قابلیت‌های بیشتر سعی داریم با بزرگ‌ترین رقبای‌مان رقابت کنیم. امیدواریم امکانات جدید را زودتر در دسترس کاربران قرار دهیم تا سطح سرویس‌دهی را به کاربران جهانی نزدیک‌تر کنیم.

سیاست و بازاریابی

زومیت- CDN آروان چه تعداد مشتری دارد؟ آیا امسال هم رشد را در محصول CDN تجربه کرده‌اید؟ صابر مسگری : ما رشد نمایی خود را از ابتدای راه‌اندازی این محصول تاکنون حفظ کرده‌ایم. آروان در محصول CDN در مجموع به حدود 50 هزار دامنه سرویس می‌دهد. 80 درصد کاربران ما داخل ایران هستند؛ البته باید درنظر داشت که ما تنها یک سال است که روی جذب کاربر خارج کشور تمرکز کرده‌ایم و رشد این جذب هم تاکنون امیدوارکننده بوده است. سعی می‌کنیم با توسعه‌های بیشتر و ارائه‌ی قابلیت‌های متنوع (که بعضی ارائه‌دهنده‌های CDN نمی‌دهند یا با اعداد بالا و در طرح‌های به‌خصوصی عرضه می‌کنند) مشتری خارجی را بیش از پیش جذب کنیم. زومیت- CDN آروان در بازار داخلی و خارجی چه سهمی از بازار دریافت کرده است؟ هدف شما در افزایش سهم از بازار چیست؟ صابر مسگری : در خارج از کشور، سایت‌هایی همچون W3techs اقدام به بررسی عملکرد شرکت‌ها می‌کنند. در سطح جهانی ما تقریبا 50 هزار دامنه را سرویس‌دهی می‌کنیم و آروان با توجه به رتبه نهم خود در بازار جهانی، سهم 0٫6 درصدی از این بازار را دارد. هدف‌مان این است که ظرف یک سال آینده به سهم بازار یک درصدی در کل دنیا برسیم. مسگری: مزیت رقابتی خود را با کلودفلر مطابقت داده‌ایم
متاسفانه در داخل کشور منبعی برای رتبه‌بندی و مقایسه این عدد وجود ندارد. با بررسی 10هزار رتبه برتر الکسا می‌توانیم به این نتیجه برسیم که از بین سایت‌های ایرانی که از CDN استفاده می‌کنند، سهم کلودفلر 70 درصد و سهم ابر آروان 25 درصد است. زومیت- آیا مسئله‌ای که اسفندماه برای آروان رخ داد و باعث قطع دسترسی به زیرساخت پردازش ابری آروان در دیتاسنتر آسیاتک شد، مربوط به سرویس CDN می‌شد؟ صابر مسگری : خیر؛ اتفاقی که اسفندماه افتاد، تنها درمورد سرویس رایانش ابری آروان و تنها یک دیتاسنتر بود. در همان زمان، سرویس‌های دیگر ابر آروان کاملا درحال خدمت‌رسانی بودند و مشکلی نداشتند. کاری که بخش ما انجام می‌دهد هم، در زیرساخت یکپارچه ابری است؛ اما در لایه‌ای قرار دارد که مستقل از زیرساخت سرور ابری است. زیرساخت و شبکه CDN به‌دلیل معماری خود، حتی اگر با اختلالی در یک نقطه جغرافیایی مواجه شود، باعث ایجاد اختلال در نقطه دیگر نمی‌شود. زومیت- عملکرد CDN آروان، آپ‌تایم و مدت زمان افت سرویس چقدر است؟ شما تا چه حد توانسته‌اید رضایت مشتریان را برآورده کنید و در این زمینه چه مشکلاتی دارید؟ صابر مسگری : رضایت کاربران هم به عوامل مختلفی وابسته است؛ هزینه، عملکرد و آپ‌تایم. برای بررسی موارد مربوط به عملکرد می‌توان من شما را به وب‌سایت cdnperf ارجاع می‌دهم. هدف ما در سال گذشته روی 100 درصد آپ‌تایم بوده، دو سال گذشته هیچ رخداد بزرگ یا حتی کوچکی هم نداشتیم. اپ‌تایم داخلی تقریبا 99/99 است و از این لحاظ، معماری و نوع توزیع‌شدگی CDN این امکان را می‌دهد که درصد اپ‌تایم خیلی بالایی دراختیار کاربران قرار دهیم. بااین‌حال زیرساخت داخل ایران باعث ایجاد مشکلات زیادی برای ما می‌شود. مقاله‌های مرتبط:
آروان 18 پاپ‌سایت‌ جدید CDN در نقاط مختلف جهان افتتاح کرد ابرآروان در پی حمله هکری زیرساخت پردازش ابری در دیتاسنتر آسیاتک را 30 ساعت خاموش کرد ابر آروان پس از انتشار گزارش کالبدشکافی حمله به زیرساخت ابری‌اش، به ابهامات پاسخ داد
زیرساخت داخل کشور اختلالات زیادی دارد؛ این اختلال‌ها در ارتباطات اینترنتی دیتاسنترها و ارتباط شبکه‌ای آن‌ها با یکدیگر به‌دفعات رخ می‌دهد. برای مثال زمانی‌که ارتباط اینترنتی با یک دیتاسنتر ارائه‌دهنده خدمت ابری در خارج کشور دچار اختلال می‌شود، کاربرانی که سرور اصلی آن‌ها خارج کشور است دچار مشکل می‌شوند. یا ارتباط https داخلی که از روی تجهیزات شرکت زیرساخت عبور می‌کند، اختلالاتی دارد که کاربران را به‌شدت اذیت می‌کند. از حدود ده ماه پیش که حجم این اختلال‌ها از حد گذشت، ما قابلیت مسیریابی هوشمند را توسعه دادیم. این قابلیت امکان تشخیص اختلال‌های محلی در نقاط مختلف شبکه را فراهم می‌کند؛ برای مثال در زمانی که ارتباط اینترنتی یک دیتاسنتر دچار اختلال شود، این امکان وجود دارد که شبکه CDN-ها به‌صورت هوشمند مسیریابی مجددی انجام دهد و درخواست کاربر را از مسیر سالم و سریع‌تر به مقصد برساند و بالاخره پاسخی دریافت کند. این بخشی از مشکلاتی است که به‌صورت روزانه ما را درگیر می‌کند. زومیت- نظر شما درمورد طرح صیانت چیست؟ این قانون چقدر می‌تواند به توسعه CDN آروان ضربه بزند؟ صابر مسگری : ما مخالفت خودمان با این طرح را با مشارکت در یک بیانیه ازسوی کسب و کارهای آنلاین اعلام کردیم و بنری را هم در وب‌سایت‌مان قرار دادیم. علاوه‌بر این، در محصول بازارچه خود اپلیکیشنی را اضافه کردیم که کاربری محصول CDN ما نیز با بهره‌گیری از آن و نصب بنر، مخالفتش با طرح صیانت را اعلام کند. نظر شخصی من این است که قانون حمایت از کاربران فضای مجازی ضربه‌های بزرگی به سیستم استارتاپی ایران وارد می‌کند. تصور کنید که اگر پیش از این، حتی یک درصد امکان داشت که استارتاپی ایرانی بتواند سهمی از بازار جهانی به‌دست آورد، با تصویب این طرح و حذف رقبا علنا همین روزنه هم از بین می‌رود. با تصویب طرح صیانت، اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌های ایرانی تنها در محدوده جغرافیایی محدودی در دسترس قرار می‌گیرند. شاید دست‌اندرکاران طرح بگویند که چنین محدودیتی در این قانون وجود ندارد اما علنا اتفاقی که می‌افتد این است حذف رقبای خارجی امکان رقابت را به‌کلی از بین می‌برد و اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌های ایرانی به کاربران همین محدوده‌ی کوچک رضایت می‌دهند و حالت محلی پیدا می‌کنند. بحث بستن پلتفرم‌های خارجی و محدودکردن دسترسی کاربرای داخل ایران به این سرویس‌های جهانی نیز، مشکلات خاص خود را ایجاد می‌کند که بارها درموردش صحبت شده است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/215013/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

از هوش مصنوعی تا تماس ویدیویی؛ قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن را ببینید

قابلیت عجیب P70 پرو را ببینید؛ عضو پرآوازه خانواده هواوی

طرح تعویض رایگان سامسونگ برای گوشی هایی که این مشکل را دارند

برنامه/ فکرتان را به یک اثر هنری تبدیل کنید

نمایش داستان مرموز بازی INDIKA در تریلر جدید

این ویژگی امنیتی اندروید 15 شما را از اپلیکیشن‌های مشکل‌دار نجات می‌دهد

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

با گوشی جدید هواوی می‌توان بدون اینترنت تصویر ارسال کرد!

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند جان شما را نجات دهد

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

فوری: رئیس‌جمهور آمریکا قانون فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد

نقدها و نمرات بازی Stellar Blade منتشر شدند

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

افشای مشخصات پردازنده‌های اسنپدراگون X پلاس کوالکام

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

مادسازان بازی GTA 5 را روی کنسول نینتندو سوییچ اجرا کردند

ریلمی 2 گوشی جدید و هیجان‌انگیز با نمایشگر 120 هرتز رونمایی کرد

گوشی پولستار رونمایی شد؛ وقتی خودروسازان وارد بازار موبایل می‌شوند

درآمد 5 میلیارد تومانی یکی از کاربران تلگرام با فروش نام کاربری!

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از وجود حیات را کشف کرده است

آپدیت بزرگ فتوشاپ؛ حالا می‌توانید با هوش مصنوعی تصاویر خلاقانه بسازید

مدل ویژه وان پلاس واچ 2 با رنگ جذاب رونمایی شد

گوشی های اختصاصی HMD رونمایی شدند؛ جایگزین‌های معنوی نوکیا

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: فروش نوکیای تقلبی حرام است

تریلر داستانی Destiny 2: The Final Shape منتشر شد

همه‌جا پای یک ژن در میان است؛ حتی در لذت از موسیقی!

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

هواوی با تکیه بر «هارمونی او اس» رویای جهانی شدن را در سر دارد

اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود

احیای نظریه مکانیک کوانتومی؛ واضح‌ترین تصویری که تاکنون از اتم‌‌های منفرد ثبت شده است

لایحه فیلترشدن تیک‌تاک در سنای آمریکا تصویب شد

HMD از اولین گوشی‌های برند خود رونمایی کرد؛ ارزان‌قیمت با اندروید 14

بازی/ Soccer Stars؛ حریف را گل باران کنید

گام بلند دانشمندان در درمان سرطان/ لیپیدها زیر ذره‌بین می‌روند!

موشک «فالکون 9» یک رکورد جدید را ثبت کرد

عکس تلسکوپ فضایی هابل از یک دمبل فضایی!

نشست مقدماتی اجرای برنامه عملیاتی در بنیاد شهرستان‌های استان تهران برگزار شد

مادر شهیدان «محمد حسن و محمدحسین نیرنگ» آسمانی شد

گوگل پلی هفته آینده رفع فیلتر می‌شود؟