سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

سایفرپانک‌ها چه کسانی هستند و چه هدفی دارند؟ اخبار

سایفرپانک‌ها چه کسانی هستند و چه هدفی دارند؟
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - با شنیدن نام سایفرپانک‌‌ها، ممکن است ناخودآگاه گروهی از افراد را تصور کنیم که از زمانی در آینده‌ آمده‌اند. این تصور می‌تواند تا حدودی درست باشد.

سایفرپانک جنبشی آزاد و فعال است که در اواخر قرن بیستم و سال 1992 (1371) با لیست‌های ایمیلی در گروه‌های غیررسمی راه‌اندازی شد. این جنبش با هدف دستیابی به امنیت بیشتر و حفظ حریم خصوصی به‌کمک رمزنگاری، هر ماه جلسه‌ای برای بحث و تبادل‌نظر و برطرف‌کردن مشکلات کدنویسی و برنامه‌نویسی برگزار می‌کرد.

سیاست و بازاریابی

برای ایجاد جنبش سایفرپانک تاریخ دقیقی نمی‌توان مشخص کرد؛ اما ریشه‌های پیدایش آن را می‌توان تاریخی در اواسط دهه 1970 دانست. تا قبل از این تاریخ، رمزنگاری موضوعی فنی و تکنیکال محسوب می‌شد و تنها نیروهای نظامی ارتش و آژانس‌های جاسوسی اجازه استفاده از آن را داشتند و تا حد زیادی محرمانه و طبقه‌بندی‌شده تلقی می‌شد. سرانجام دو نفر در آمریکا با نام‌های مارتین هلمن و ویتفیلد دیفی رمزنگاری غیرمحرمانه را برای استفاده عموم معرفی کردند و دولت این کشور نیز الگوریتم استاندارد رمزنگاری داده‌ها (DES) را منتشر کرد. مقاله مرتبط:
رمزنگاری چیست و چگونه کار می‌کند؟ با انواع الگورتیم رمزنگاری آشنا شوید
رمزنگاری غیرمحرمانه از قدرتمندترین تکنیک‌های رمزنگاری برای به‌اشتراک‌گذاشتن کلید خصوصی بدون نیاز به شناخت طرف مقابل بود. در این نوع رمزنگاری، با استفاده از کلید خصوصی کلیدی عمومی ساخته و امنیت کلید خصوصی حفظ می‌شود. در سال 1992 (1371)، سه شخص به نام‌های اریک هیوز و جان گیلمور و تیموتی سی می در جلسه‌ای تصمیم گرفتند تا برای بحث و تبادل‌نظر درباره مشکلات دنیای برنامه‌نویسی و رمزنگاری، تعدادی (20 نفر) از دوستان خود را به نشستی خودمانی دعوت کنند. می‌توان این نشست را سرآغازی برای پیدایش سایفرپانک‌ها در طول تاریخ به‌حساب آورد و بعد از آن، قرار بر این شد هر ماه جلسه‌ای به همین شکل برای دستیابی به امنیت بیشتر و حفظ حریم خصوصی افراد برگزار شود.

سیاست و بازاریابی

هیوز و می و گیلمور تقریبا هم‌زمان با برگزاری نشست، مجموعه‌ پروژه‌‌ای راه‌اندازی کردند که موردتوجه بسیاری از هم‌فکرانشان قرار گرفت. هیوز لیست ایمیلی سایفرپانک‌ها را ایجاد و سرویس معروفی به نام Anonymous remailer برای ارسال دوباره ایمیل‌های دریافتی به‌صورت ناشناس را راه‌اندازی کرد. می نیز بیانیه‌ای با عنوان مانیفست کریپتو آنارشیست (Crypto Anarchist Manifesto) منتشر کرد. با سرعت‌گرفتن اقدامات این افراد در فضای مجازی، فردی به نام جود میلون واژه سایفرپانک را برای این جنبش انتخاب کرد. جود نویسنده و فعال حقوق بشر و برنامه‌نویسی خودآموخته بود که واژه سایفرپانک را با ترکیب پیشوند سایفر (Cipher -> Cypher) به‌معنی رمزنگاری‌شده و ژانر علمی تخیلی سایبرپانک (Cyberpunk) برای این جنبش به‌کار برد.

سیاست و بازاریابی

در بیانیه سایفرپانک، به‌طور واضحی به موضوع حریم خصوصی اشاره شده است: حریم خصوصی در دنیای امروزی و عصر تکنولوژی و الکترونیک یکی از نیازهای ضروری و انکار‌ناپذیر جامعه‌ای آزاد است. حریم خصوصی چیزی نیست که فرد بخواهد کل دنیا آن را بدانند و حفظ آن به‌معنای پنهان‌کاری نیست. پنهان‌کردن مسئله‌ای بدین‌معنا است که هیچ‌کس از آن مطلع نشود. درحقیقت، داشتن حریم خصوصی قدرت انتخابی برای افراد است تا آن‌گونه که می‌خواهند، خود را به دنیا معرفی کنند. اصلی‌ترین هدف جنبش سایفرپانک دادن قدرت انتخاب به افراد درباره مخفی نگه‌داشتن یا فاش‌کردن اطلاعات شخصی‌شان بدون اجبار دولت‌ها یا نهادهای نظارتی است. مقاله مرتبط:
ادوارد اسنودن، مروری بر افشاگری‌ها و تأثیر کارمند سابق NSA بر محیط و فرهنگ آمریکا
علاوه‌بر‌این، بسیاری از سایفرپانک‌ها معتقدند که دولت‌ها با جمع‌آوری و نگه‌داری اطلاعات بسیاری از شهروندان خود، بر آن‌ها نظارت می‌کنند. افشاگری‌های افرادی مانند ادوارد اسنودن ، کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا و مشاور سابق آژانس امنیت ملی، نیز این موضوع را تأیید می‌کند. باور سایفرپانک‌ها نقش مهمی در پیدایش بیت کوین ایفا کرد
سایفرپانک‌ها از هرگونه غیبت دولت‌ها و بانک‌های مرکزی در تراکنش‌های مالی استقبال می‌کنند. آن‌ها از دولت‌ها و نهاد‌های نظارتی انتظار ندارند که به‌صورت پیش‌فرض برای مردم امنیت ایجاد کنند و معتقدند چنین نهاد‌هایی که به‌وسیله قدرتی مرکزی مدیریت می‌شوند، از جرایمی مانند کلاه‌برداری و سرقت و پول‌شویی نمی‌توانند جلوگیری کنند. فعالیت‌های سایفرپانک‌ها
سایفرپانک‌ها برای حمایت از جنبش خود، توابع مبتنی‌بر رمزنگاری ایجاد کردند: ما سایفرپانک‌ها خود را به ایجاد سیستمی ناشناس ملزم کرده‌ایم و با استفاده از رمزنگاری، ارسال ایمیل‌های ناشناس، امضای دیجیتال و پول الکترونیکی از حریم خصوصی خود محافظت می‌کنیم. درادامه، نمونه‌هایی از فعالیت‌های سایفرپانک‌ها برای حفظ هرچه‌بیشتر حریم خصوصی را معرفی می‌کنیم: آدام بک یکی از این سایفرپانک‌ها بود که برای حفظ حریم خصوصی افراد و محدودکردن ایمیل‌های اسپم و حملات سایبری، سیستم تراکنش ناشناسی به نام Hashcash را در سال 1997 (1376) توسعه داد. وی دای یکی دیگر از این افراد بود که در سال 1998 (1377) طرحی پیشنهادی در زمینه نوعی پول دوم به نام B-money ارائه کرد. B-money پول الکترونیکی ناشناس و توزیع شده بود که می‌توان آن را الگویی برای توسعه رمزارزهایی مانند بیت‌کوین دانست. نقش وی دای در حوزه رمزارزها به‌حدی تأثیرگذار بود که امروزه به‌احترام او،‌ کوچک‌ترین ریزواحد رمزارز اتر را Wei نام‌گذاری کرده‌اند. هال فینی در سال 2004 (1383) با استفاده از سیستم تراکنش ناشناس آدام بک، اولین نسخه‌ای از سیستم گواه بر کار را با عنوان گواه بر کار قابل‌استفاده مجدد (Reusable Proof of Work) ایجاد کرد که بعدها از آن برای ایجاد ارزهای دیجیتال استفاده شد. بیت‌ کوین اولین سازوکاری بود که در آن از این سیستم شد و هال فینی نیز اولین شخصی بود که در سال 2009 (1388) صاحب بیت کوین شد. مقاله مرتبط:
استخراج یا ماینینگ ارز دیجیتال چیست
کدها و اسکریپت‌های نوشته‌شده هر سایفرپانک‌ به‌‌رایگان در فضای اینترنت وجود دارند تا بدین‌ترتیب دیگر سایفرپانک‌ها امکان ویرایش یا بهبود آن‌ها را داشته باشند. سایفرپانک‌های برجسته
آن‌طورکه در بیانیه سایفرپانک نوشته شده است، ترجیح بر این است که شخصیت و هویت هر سایفرپانک‌ آن‌چنان برجسته نشود و این جنبش هویت مخفی خود را حفظ کند. با‌این‌حال، برخی از اعضای این جنبش به‌دلیل اقدامات تأثیرگذاری که انجام داده‌اند، به سرتیتر خبرها تبدیل شده‌اند. برخی از سایفرپانک‌های معروف قرن بیست‌و‌یکم عبارت‌اند از:

سیاست و بازاریابی

با پیشرفت‌ فناوری و مطرح‌شدن مسائل جدید و مهم در حوزه داده‌ها و حریم خصوصی، حضور و فعالیت‌ جنبشی مانند سایفرپانک‌ها نیازی طبیعی برای جامعه محسوب می‌شود. در‌واقع، می‌توان گفت که سایفرپانک‌ها مغز متفکر ایجاد ارزهای دیجیتال و بلاک‌چین‌ها بودند و همه‌گیری رمزارزها نیز گواهی بر موفقیت جنبش آن‌ها است. دیدگاه شما کاربران زومیت درباره جنبش سایفرپانک‌ چیست؟ اهداف سایفرپانک‌ها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/215010/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

از هوش مصنوعی تا تماس ویدیویی؛ قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن را ببینید

قابلیت عجیب P70 پرو را ببینید؛ عضو پرآوازه خانواده هواوی

طرح تعویض رایگان سامسونگ برای گوشی هایی که این مشکل را دارند

برنامه/ فکرتان را به یک اثر هنری تبدیل کنید

نمایش داستان مرموز بازی INDIKA در تریلر جدید

این ویژگی امنیتی اندروید 15 شما را از اپلیکیشن‌های مشکل‌دار نجات می‌دهد

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

با گوشی جدید هواوی می‌توان بدون اینترنت تصویر ارسال کرد!

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند جان شما را نجات دهد

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

فوری: رئیس‌جمهور آمریکا قانون فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد

نقدها و نمرات بازی Stellar Blade منتشر شدند

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

افشای مشخصات پردازنده‌های اسنپدراگون X پلاس کوالکام

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

مادسازان بازی GTA 5 را روی کنسول نینتندو سوییچ اجرا کردند

ریلمی 2 گوشی جدید و هیجان‌انگیز با نمایشگر 120 هرتز رونمایی کرد

گوشی پولستار رونمایی شد؛ وقتی خودروسازان وارد بازار موبایل می‌شوند

درآمد 5 میلیارد تومانی یکی از کاربران تلگرام با فروش نام کاربری!

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از وجود حیات را کشف کرده است

آپدیت بزرگ فتوشاپ؛ حالا می‌توانید با هوش مصنوعی تصاویر خلاقانه بسازید

مدل ویژه وان پلاس واچ 2 با رنگ جذاب رونمایی شد

گوشی های اختصاصی HMD رونمایی شدند؛ جایگزین‌های معنوی نوکیا

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: فروش نوکیای تقلبی حرام است

تریلر داستانی Destiny 2: The Final Shape منتشر شد

همه‌جا پای یک ژن در میان است؛ حتی در لذت از موسیقی!

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

هواوی با تکیه بر «هارمونی او اس» رویای جهانی شدن را در سر دارد

اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود

احیای نظریه مکانیک کوانتومی؛ واضح‌ترین تصویری که تاکنون از اتم‌‌های منفرد ثبت شده است

لایحه فیلترشدن تیک‌تاک در سنای آمریکا تصویب شد

HMD از اولین گوشی‌های برند خود رونمایی کرد؛ ارزان‌قیمت با اندروید 14

بازی/ Soccer Stars؛ حریف را گل باران کنید

گام بلند دانشمندان در درمان سرطان/ لیپیدها زیر ذره‌بین می‌روند!

موشک «فالکون 9» یک رکورد جدید را ثبت کرد

عکس تلسکوپ فضایی هابل از یک دمبل فضایی!

نشست مقدماتی اجرای برنامه عملیاتی در بنیاد شهرستان‌های استان تهران برگزار شد

مادر شهیدان «محمد حسن و محمدحسین نیرنگ» آسمانی شد

گوگل پلی هفته آینده رفع فیلتر می‌شود؟