داستان تلویزیون 8K واقعی و 8K مجازیاخبار شرکتی

داستان تلویزیون 8K واقعی و 8K مجازی

17 مهر 1398 - 18:40،ال جی،(اخبار رسمی):

یکی از استانداردهایی که ال‌جی در تلویزیون‌هایش شدیدا به دنبال رعایت آن بوده، نوسان فرکانس یا CM نامیده می‌شود که به شیوه چینش و فاصله پیکسل‌ها از یکدیگر برمی‌گردد. تلویزیون Nanocell 8K LED توانسته نمره CM بسیار عالی ۹۰ درصد را کسب کند.

در حال حاضر OLED بهترین تکنولوژی برای یک تلویزیون خانگی است؛ زیرا بهترین سطح تیرگی را به همراه روشنایی کافی و رنگ‌های فوق‌العاده به نمایش می‌گذارد و زمان پاسخ‌گویی بسیار پایینی هم دارد (قابل‌توجه گیمرها). ال‌جی توانسته بر روی بستر OLED به چنان پیشرفتی برسد که پس از یکه‌تازی بازار تلویزیون‌های 4K، اکنون به گواه متخصصان و استانداردهای گوناگون بهترین و بالاترین کیفیت 8K را ارائه کرده است.

داستان استانداردهای تصویری 8K

اگر چه هنگام مقایسه ممکن است استانداردهای تصویری و میزان پایبندی یک محصول به آن‌ها در ذهن خریدار موضوعی چندان ملموس نباشد؛ اما در عمل و هنگام استفاده این تفاوت‌ها کاملاً درک خواهند شد. برای مثال یکی از استانداردهایی که ال‌جی در تلویزیون‌هایش شدیداً به دنبال رعایت آن بوده، نوسان فرکانس یا CM نامیده می‌شود که به شیوه چینش و فاصله پیکسل‌ها از یکدیگر برمی‌گردد. احتمالاً خیلی‌ها در اخبار زیادی به آن برخورده و به‌سادگی از آن گذشته باشند، چون تاکنون کسی در صنعت تلویزیون روی آن تأکیدی نداشته و بنابراین ناآشنا است؛ اما باید به خاطر داشت، بدون شک ابزار سنجش CM در نهایت آن چیزی است که می‌تواند بگوید یک تلویزیون 8k واقعی هست یا نیست!

این استاندارد علاوه بر اینکه می‌تواند موضوع تبلیغاتی مناسبی برای شرکت‌ها باشد، اهمیت اصلی آن در این است که تکنولوژی تلویزیون‌ها روزبه‌روز پیشرفته‌تر شده و عمق بیشتری می‌یابد، لذا ضروری است هنگام خرید محصولات با آخرین تکنولوژی، از اصطلاحات جدید نیز اطلاع داشته و استانداردها را شناخت تا بتوان مناسب‌ترین خرید را داشت.

اما داستان CM چیست و آیا واقعاً تعریف خوبی برای تشخیص تلویزیون بهتر است؟

به ساده‌ترین شکل، CM میزان توانایی تلویزیون در تشخیص و تفرق میان یک پیکسل با پیکسل‌های کناری آن است. طبق نظر کمیته بین‌المللی سنجش نمایشگر (ICDM)، در تعیین و تشخیص رزولوشن یک تلویزیون، نوسان کنتراست بسیار مهم‌تر از تعداد پیکسل‌ها است؛ زیرا اگر امکان تشخیص یک پیکسل از همسایگانش را نداشته باشیم، نمی‌توان پیکسل‌ها را کاملاً مستقل در نمایش تصویر به‌کارگیریم. در نتیجه وضوح تصویر دلخواه و ایده‌الی نخواهیم داشت.

برای درک بهتر موضوع، بد نیست نگاهی به تصویر این محتوا انداخت. در سمت چپ پیکسل‌های یک تلویزیون با CM پایین قابل مشاهده است. در سمت راست هم پیکسل‌های تلویزیون Nanocell 8K LED ال‌جی به تصویر درآمده‌اند که توانسته نمره CM بسیار عالی ۹۰ درصد را کسب کند. در حالی‌ که در تصویر سمت چپ پیکسل‌ها آشفته و به‌هم‌ریخته‌اند، اما در تلویزیون ال‌جی بسیار واضح است و متمایز می‌توان آن‌ها را دید. این در حالی است که در مدل‌های OLED ال‌جی داستان از این هم بهتر می‌شود.

و همین استاندارد‌ها است که نبرد بر سر واژه  8K واقعی همچنان ادامه‌دار است و به نظر می‌رسد که روزبه‌روز بیشتر هم خواهد شد. تا جایی که به‌تازگی انجمن تکنولوژی مصرفی یا CTA که یکی از بزرگ‌ترین مؤسسات استاندارد و انجمن‌های صنفی آمریکا و برگزارکننده نمایشگاه عظیم CES است، لوگو و استانداردی اختصاصی برای نمایشگرها با عنوان 8K Ultra HD تعریف کرده که بیشترین تکیه آن بر استانداردهای تعریف‌ شده توسط گروه‌های مستقلی چون ICDM و ANSI است. نکته جالب این استاندارد جدید آن است که تمامی تلویزیون‌های 8K ال‌جی توانسته‌اند با موفقیت مقدار CM تعریف‌ شده در این استاندارد برای دریافت حق استفاده از لوگوی 8K Ultra HD را کسب کنند و جالب‌تر اینکه تقریباً هیچ‌یک از رقبا تاکنون به این استاندارد و لوگو دست نیافته‌اند.

در تلویزیون‌های 8K حدود ۳۳ میلیون پیکسل کوچک کنار هم نشسته‌اند، اما اصل داستان چگونگی همکاری و همراهی معنی‌دار این پیکسل‌ها با یکدیگر است. بدون شک رقبای دیگر همچون تولیدکنندگان تلویزیون‌های QLED سعی می‌کنند با زرنگی از کنار تعاریفی چون CM رد شده و آن را بی‌اهمیت جلوه دهند، اما وقتی پای مؤسسات استاندارد بین‌المللی چون ICDM و CTA  به میان می‌آید، دیگر نباید ساده از کنار این موضوع عبور کرد. به همین منظور حتی گروهی از رقبا انجمنی برای 8K تشکیل داده‌اند تا تعاریف استانداردی برای خودشان داشته باشند تا مجبور به رقابت و رعایت استانداردهای مرسوم نشوند! استاندارد این انجمن تازه تأسیس می‌گوید که یک تلویزیون 8K باید رزولوشن 8K داشته باشد و تصاویر را در آن اندازه با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه پخش کند. همچنین حداقل روشنایی آن در حالت حداکثری ۶۰۰ نیت باشد. علاوه بر این از فرمت پخش ویدیوی با کدک  HEVC را پشتیبانی کند و از طریق HDMI2.1 امکان پخش 8K با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه یا 4K با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه را داشته باشد. از دیگر شروط این استاندارد پشتیبانی از HDR است.

جالب اینجا است که استاندارد این انجمن هیچ اشاره‌ای به  CM  یا نوسان کنتراست مورد تائید ICDM و CTA نمی‌کند؛ که البته ال‌جی تمامی شرایط استاندارد این انجمن و بیش از آن را دارا است.

آخرین وضع 6 پروژه عمرانی در غیزانیه اهواز تشریح شد

رایج‌ترین مشکلات گلکسی J4 Core سامسونگ

از پردازنده های نسل دهم Core i5 دو نمونه متفاوت وجود دارد!

تبدیل جزیره کیش به مرکز علمی ایران در میان مناطق آزاد کشور

آنچه تجربیات نزدیک به مرگ درمورد مغز نشان می‌دهد

ابرآروان به 300 استارتاپ خدمات رایگان ارائه می‌کند

شجاعی برهان در مراسم معارفه سرپرست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان: شفافیت و تکریم منابع انسانی شعار و محور عملکردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است

ساخت اپل آیدی برای ایرانی ها غیر ممکن تر شد

حجم فایل بازی The Last of Us Part II چقدر خواهد بود؟

گوشی‌های آنر Play 4 و Play 4 Pro بزودی معرفی می‌شوند

آموزش تغییر یا به روز رسانی توزیع لینوکس بدون پاک کردن اطلاعات

آیا خودروهای برقی به‌اندازه‌ی کافی ایمن هستند؟

فیسبوک نام کیف پول ارز دیجیتال خود را به Novi تغییر داد

افتتاح پروژه‌های پیشران «اقتصاد دیجیتال» توسط رئیس جمهور

تولید انبوه تراشه 5 نانومتری اگزینوس بزودی آغاز می شود

قابلیت جدید نسخه وب جیمیل شخصی‌سازی اینباکس را آسان‌تر می‌کند

مالزی تمایلی به همکاری با هواوی ندارد

لنوو تبلت‌هایی با کیبورد بلوتوثی جداشدنی معرفی کرد

ساخت اپل آیدی مشروط به داشتن شماره خارجی شد

رئیس مجلس یازدهم انتخاب شد

رونمایی پروژه‌های ‎اقتصاد دیجیتال با حضور رئیس‌جمهور

چرا عمر باتری موبایل شما هیچ ارتباطی به ظرفیت آن ندارد؟

به‌روزرسان 1٫1 بازی Doom Eternal منتشر شد

با مینی کامپیوترهای اینتل می‌توانید سنگین‌ترین بازی‌ها را اجرا کنید

ترامپ از شبکه های اجتماعی انتقام می گیرد

آفرپخش؛ عمده فروشی لوازم جانبی موبایل

بازی Far Cry 5 را برای مدت محدودی رایگان دریافت کنید

چرا عمر باتری موبایل شما هیچ ارتباطی به ظرفیت باتری آن ندارد؟

اپل آیفونی بدون درگاه تولید خواهد کرد

آیفون 13 اپل احتمالا نخستین آیفون بدون درگاه خواهد بود

بی ام و M760Li با تیونینگ اتوداینامیکس معرفی شد

ردمی دیسپلی 1A ؛ نخستین نمایشگر کامپیوتری برند Redmi