لپ‌تاپ‌های هوآوی در آینده با سیستم عامل لینوکس عرضه خواهد شد اخبار شرکتی

لپ‌تاپ‌های هوآوی در آینده با سیستم عامل لینوکس عرضه خواهد شد

15 مهر 1398 - 9:58،پیارند ،(اخبار رسمی):

هوآوی در راستای کاهش وابستگی خود به محصولات آمریکایی، تصمیم گرفته است برخی لپ‌تاپ‌های خود را همراه با سیستم عامل لینوکس عرضه کند؛ این اتفاق نه تنها باعث شده مایکروسافت مشتری بزرگی همچون هوآوی را از دست بدهد، بلکه قیمت نهایی این لپ‌تاپ‌ها را نیز کاهش داده است.

قرار گرفتن در لیست محدودیت‌های دولت آمریکا بیشتر از آنکه به ضرر هوآوی باشد، به نظر به نفع این شرکت شده و به عامل محرک مضاعفی در بخش‌های مختلف فنی و تجاری این شرکت تبدیل شده است. بعد از اینکه هوآوی در رویداد توسعه‌دهندگان 2019 خود سیستم عامل همه‌جانبه HarmonyOS را معرفی کرد، نشان داد که واقعاً برای شرایط سخت آماده است و اگر روزی همه محدودیت‌ها به صورت کامل علیه این شرکت اجرا شوند، راه‌حل‌های جایگزین هوآوی می‌تواند این شرکت را در میدان رقابت با دیگر شرکت‌های فعال در حوزه فناوری نگه‌ داشته و مانع از شکست آن شوند.

در بخش نرم‌افزار موبایل، هوآوی اعلام کرده است که اگر چه اندروید انتخاب اول آن‌هاست، ولی به هیچ عنوان به این سیستم عامل وابسته نیست و می‌تواند برای آن جایگزینی مناسب داشته باشد. هوآوی برای اثبات این ادعا دو حرکت مهم را ترتیب داد که اولین آنها معرفی سیستم عامل HarmonyOS است. البته این سیستم عامل همچنان در حال تکامل است و مسلماً در آینده به صورت جدی‌تری وارد دستگاه‌های هوشمند خواهد شد.

اما در راهکار دوم هوآوی گوشی‌های پرچمدار خود یعنی سری Huawei Mate 30 را با سیستم عامل اندروید و بدون سرویس‌های گوگل عرضه کرد که ماهیتی کاملاً متن باز داشته و گوگل توانایی دخل و تصرف یا ایجاد محدودیت در آن‌ها را ندارد. ضمن اینکه این گوشی‌ها با داشتن امکانات نرم‌افزاری HMS، تمام نیازهای کاربران را رفع می‌کنند.

مشابه این اتفاق، البته با پوشش رسانه‌ای محدودتر، در دنیای لپ‌تاپ‌ها صورت گرفته و هوآوی برای اولین بار لپ‌تاپ‌هایی بدون سیستم عامل ویندوز را راهی بازار کرده است که از توزیع‌های بر پایه لینوکس استفاده می‌کنند.

در این راستا هوآوی سری محبوب لپ‌تاپ‌های MateBook خود شامل MateBook X، MateBook 13 و MateBook 14 را در فاز ابتدایی با نسخه بدون ویندوز و با توزیع ویژه چینی لینوکس Deepin OS عرضه کرده است که توزیعی متن باز است و هوآوی می‌تواند آنطور که در نظر دارد آن را تغییر داده و شرایط مورد نیاز کاربران و خواسته خود را در آن پیاده‌سازی کند.

نکته بسیار مهم این است که این لپ‌تاپ‌ها به دلیل استفاده از سیستم‌عامل متن باز به جای سیستم‌عامل متن بسته مایکروسافت، قیمت ارزان‌تری از نسخه با ویندوز 10 دارند و همین عامل می‌تواند به خودی خود باعث افزایش تمایل کاربران به آنها شود.

نکته قابل توجه این است که  هوآوی با انتخاب لینوکس می‌تواند راهکار برون‌رفت خود از دست‌اندازی که دولت آمریکا ایجاد کرده را بیابد و از آن خارج شود؛ اما مایکروسافت بخش بزرگی از درآمد خود ناشی از فروش سیستم عامل ویندوز، ابزارهای مبتنی بر آن و نرم‌افزارهایی مانند آفیس را به شرکت هوآوی و کاربران پرشمار آن، از دست خواهد داد.

از سوی دیگر با عرضه لپ‌تاپ‌های با توزیع لینوکس، قیمت تمام شده محصول نیز پایین‌تر آمده و هوآوی می‌تواند با قیمت کمتر، لپ‌‎تاپ‌های خود را راحت‌تر به فروش برساند.

این لپ‌تاپ‌ها که در حال حاضر تنها در کشور چین عرضه می‌شوند در فروشگاه‌های رسمی هوآوی در این کشور در دسترس کاربران قرار گرفته‌اند و در ادامه احتمال آن نیز وجود دارد که توزیع‌های محبوب‌ و معروف‌تری مانند Ubuntu و Mint را نیز در میان آنها دید تا ضمن عرضه آن در سایر کشورهای دنیا، کاربری و بهره‌وری بالاتری نیز به همراه داشته باشند.

هوآوی نشان داده که قرار گرفتن در لیست محدودیت‌های تجاری آمریکا چیزی جز ایجاد خسارت‌های بزرگ برای شرکت‌های آمریکایی در بر نخواهد داشت و آنها یکی از بزرگترین مشتریان خود در هر دو زمینه نرم‌افزار و سخت‌افزار را از دست می‌دهند؛ اتفاقی که نه تنها هوآوی را تضعیف نمی‌کند، بلکه راهی برای اتکا به خود و پیشرفت هر چه بیشتر این شرکت را فراهم خواهد ساخت.

آخرین وضع 6 پروژه عمرانی در غیزانیه اهواز تشریح شد

رایج‌ترین مشکلات گلکسی J4 Core سامسونگ

از پردازنده های نسل دهم Core i5 دو نمونه متفاوت وجود دارد!

تبدیل جزیره کیش به مرکز علمی ایران در میان مناطق آزاد کشور

آنچه تجربیات نزدیک به مرگ درمورد مغز نشان می‌دهد

ابرآروان به 300 استارتاپ خدمات رایگان ارائه می‌کند

شجاعی برهان در مراسم معارفه سرپرست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان: شفافیت و تکریم منابع انسانی شعار و محور عملکردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است

ساخت اپل آیدی برای ایرانی ها غیر ممکن تر شد

حجم فایل بازی The Last of Us Part II چقدر خواهد بود؟

گوشی‌های آنر Play 4 و Play 4 Pro بزودی معرفی می‌شوند

آموزش تغییر یا به روز رسانی توزیع لینوکس بدون پاک کردن اطلاعات

آیا خودروهای برقی به‌اندازه‌ی کافی ایمن هستند؟

فیسبوک نام کیف پول ارز دیجیتال خود را به Novi تغییر داد

افتتاح پروژه‌های پیشران «اقتصاد دیجیتال» توسط رئیس جمهور

تولید انبوه تراشه 5 نانومتری اگزینوس بزودی آغاز می شود

قابلیت جدید نسخه وب جیمیل شخصی‌سازی اینباکس را آسان‌تر می‌کند

مالزی تمایلی به همکاری با هواوی ندارد

لنوو تبلت‌هایی با کیبورد بلوتوثی جداشدنی معرفی کرد

ساخت اپل آیدی مشروط به داشتن شماره خارجی شد

رئیس مجلس یازدهم انتخاب شد

رونمایی پروژه‌های ‎اقتصاد دیجیتال با حضور رئیس‌جمهور

چرا عمر باتری موبایل شما هیچ ارتباطی به ظرفیت آن ندارد؟

به‌روزرسان 1٫1 بازی Doom Eternal منتشر شد

با مینی کامپیوترهای اینتل می‌توانید سنگین‌ترین بازی‌ها را اجرا کنید

ترامپ از شبکه های اجتماعی انتقام می گیرد

آفرپخش؛ عمده فروشی لوازم جانبی موبایل

بازی Far Cry 5 را برای مدت محدودی رایگان دریافت کنید

چرا عمر باتری موبایل شما هیچ ارتباطی به ظرفیت باتری آن ندارد؟

اپل آیفونی بدون درگاه تولید خواهد کرد

آیفون 13 اپل احتمالا نخستین آیفون بدون درگاه خواهد بود

بی ام و M760Li با تیونینگ اتوداینامیکس معرفی شد

ردمی دیسپلی 1A ؛ نخستین نمایشگر کامپیوتری برند Redmi