سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

معاون وزیر علوم خبر داد

بازنگری 850برنامه درسی دانشگاه‌ها با رویکرد کارآفرینی کسب و کار

  بزرگنمايي:

بازاریابی سیاسی - حمایت از بخش خصوصی و غیردولتی در آموزش عالی، ضرورت بازنگری در برنامه‌های درسی و سرفصل‌های آموزشی، اهمیت یکپارچگی در نظام آموزش عالی کشور و مأموریت‌گرایی از مهمترین برنامه‌های معاونت آموزشی وزارت علوم است.


به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از قدس، حمایت از بخش خصوصی و غیردولتی در آموزش عالی، ضرورت بازنگری در برنامه‌های درسی و سرفصل‌های آموزشی، اهمیت یکپارچگی در نظام آموزش عالی کشور و مأموریت‌گرایی از مهمترین برنامه‌های معاونت آموزشی وزارت علوم است که دکتر مجتبی شریعتی نیاسر از زمان سکانداری بخش معاونت آموزشی وزارت علوم، به دنبال تحقق آن بوده است.
وی که از مدافعان جدی ورود بخش خصوصی به آموزش عالی است، در گفت و گو با خبرنگار ما تأکید می‌کند: حمایت من از غیردولتی‌ها، جدی است و این را صریح اعلام می‌کنم. غیردولتی‌ها نباید سربار دولت باشند ولی پشتیبانی دولت را می‌خواهند. نمی‌شود به بخش خصوصی گفت که ورود پیدا کند و کاری هم به کارش نداشته باشیم. برخی از غیردولتی‌ها، به کر وصلند و از منابع دیگری، پول می‌گیرند ولی یک دانشگاه غیرانتفاعی روی پای خودش می‌ایستد و تمام توان خود را می‌گذارند.
وی با بیان اینکه از میان 300 مؤسسه آموزش عالی غیرانتفاعی، تعدادی معدودی وضعیت خوبی دارند و بقیه در شرایط بحرانی هستند، خاطرنشان می‌کند: اگر به طور مستقیم نمی‌توان به آنها وام و بودجه داد ولی به صورت غیرمستقیم می‌توان، وام در اختیارشان قرار داد. این حمایت، فقط مختص غیرانتفاعی‌ها نیست، منظور همه غیردولتی‌ها هستند حتی دانشگاه آزاد.
شریعتی نیاسر با اشاره به کاهش جمعیت دانشجویی و ضرری که دانشگاه‌های متکی به شهریه تحمل کرده‌اند، عنوان می‌کند: حدود 40 درصد از ظرفیت آموزش عالی در دست غیردولتی‌هاست و بیش از 85 درصد جمعیت دانشجویی ما، شهریه می‌دهند. خانواده‌ها انتظار دارند که فرزندانشان در یک فضای باکیفیت درس بخوانند چون پول می‌دهند.
معاون آموزشی وزیر علوم می‌افزاید: پیگیر حذف کلمه غیرانتفاعی از عنوان مؤسسات آموزشی غیرانتقاعی و غیردولتی خواهیم بود و در حال حاضر از مسیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پیگیر ماجرا هستیم.
به روزرسانی برنامه‌های درسی
یکی دیگر از امور مهم در آموزش عالی، بازنگری برنامه‌های درسی است، شریعتی نیاسر درباره این بازنگری و تطبیق آن با نیاز بازار کار، توضیح می‌دهد: بازنگری برنامه‌های درسی از دو سال و نیم پیش آغاز شده است و حدود 850 برنامه درسی در رشته مقطع‌های مختلف مورد بازبینی قرار گرفته که عمدتاً با رویکرد کارآفرینی، کاربردی کردن و ورود دانشجویان به مطالعات میدانی بوده است بنابراین این کار در حد خوبی در آموزش عالی صورت گرفته است. نکته دیگر اولویت اول در بازنگری را به رشته - مقطع‌هایی دادیم که برنامه آنها بیش از ده سال قدمت دارد.
وی تأکید می‌کند: با قاطعیت می‌گویم هیچ برنامه درسی نداریم که بیش از ده سال قدمت داشته باشد. در فاز بعدی، بنا داریم همه برنامه‌های درسی که بیش از 5 سال قدمت دارند، بررسی شوند که این فاز هم آغاز شده است.
به گفته او، حدود 610 نفر از استادان دانشگاه‌های کشور که حداقل دارای مدارج علمی ‌دانشیاری اند، دعوت شدند تا در 70 کارگروه تخصصی به این مسئله بپردازند و در آینده‌ای نزدیک، برنامه‌های درسی که قدمتشان بیش از 5 سال باشد هم نخواهیم داشت.
شریعتی نیاسر می‌گوید: گام دیگری که از سال گذشته برای مشارکت جدی‌تر دانشگاهیان در تدوین و بازنگری برنامه‌های درسی برداشته شد، تنظیم آیین‌نامه‌ای بود که با تصویب شورای‌عالی برنامه‌ریزی به دانشگاه‌های سراسر کشور ابلاغ شد و براساس آن به کل دانشگاه‌های سطح یک و دو، اختیار داده شده که به روزنمایی، بازنگری و تدوین برنامه‌های درسی را مطابق با اهداف کلی سیاست‌های آموزش عالی صورت دهند.
ادغام آموزش پزشکی در آموزش عالی ممکن است
در حال حاضر از جمعیت 4 میلیونی دانشجویی کشور 200 هزار نفر دانشجوی علوم پزشکی هستند که 2 تا 3 درصد جمعیت دانشجویی کشور را تشکیل می‌دهند. از میان 80 هزار عضو هیئت علمی‌ دانشگاه‌ها هم 20 تا 22 درصد آنها اعضای هیئت علمی‌ دانشگاه‌های علوم پزشکی اند. با وجود طرح مسئله ادغام علوم پزشکی به نظام آموزش عالی، این موضوع با مخالفت جدی وزیر بهداشت و کمیسیون بهداشت مجلس روبه‌رو شده است. معاون آموزشی وزیر علوم در این باره معتقد است: رسالت اصلی وزارت بهداشت، سلامت و درمان کشور است.
شریعتی نیاسر می‌گوید: وقتی صحبت از آموزش عالی می‌شود، منظور آموزش کلی است؛ فرقی نمی‌کند که آموزش پزشکی باشد یا غیرپزشکی. اگر قرار به تفکیک باشد، تمام رشته‌های مربوط به علوم کشاورزی را باید به جهاد کشاورزی بسپاریم و تمام رشته‌های مربوط به حوزه‌های صنعتی را به وزارت صنایع.
به گفته او، زمانی در دهه 60 به دلیل کمبود پزشک، تصمیم بر این شد که حوزه پزشکی از آموزش عالی جدا شود. شاید این تصمیم در آن زمان، کارآیی داشت اما قوانین با توجه به شرایط روز، اصلاح می‌شوند، در دوره‌هایی، وزارتخانه‌ها و بخش‌هایی داشتیم که بنا به ضرورت زمانه، ادغام شدند.
این مسؤول در وزارت علوم اضافه می‌کند: البته دغدغه دوستان ما در حوزه پزشکی درست است چون رشته‌های پزشکی به سلامت جامعه ربط دارند اما راهش این نیست که مدیریت را جدا کنیم. اگر اینطور باشد بقیه رشته‌ها هم می‌توانند بگویند که ما را زیر نظر وزارتخانه مربوط ببرید، در حالیکه ما از این دستگاه‌ها، راهنمایی می‌گیریم و مطابق با سیاست‌های آن وزارتخانه، ظرفیت‌ها را کنترل می‌کنیم. در حوزه پزشکی هم چنین خواهد بود و حتماً با وزارت بهداشت، هماهنگی خواهیم بود تا مطابق با سیاست‌های آنها حرکت کنیم.
شریعتی نیاسر، این ادغام را امکان پذیر دانسته، می‌گوید: در بسیاری از کشورها تنها یک وزارتخانه در حوزه آموزش وجود دارد اما در ایران وزارت بهداشت و آموزش و پرورش هم علاوه بر آموزش عالی در حوزه آموزش فعالیت می‌کنند، چقدر می‌خواهیم افتراق در حوزه آموزشی کشور ایجاد کنیم؟ شاید داستان آموزش و پرورش جدا باشد ولی وزارت بهداشت حدود 3 درصد جمعیت دانشجویی را دارد و برای مدیریت این تعداد دانشجو، نیاز به هماهنگی با وزارت بهداشت است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/17556/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

واتس‌اپ به ارسال پیام به شماره‌های ذخیره نشده و ورود با فیس‌آی‌دی مجهز می‌شود

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

از هوش مصنوعی تا تماس ویدیویی؛ قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن را ببینید

قابلیت عجیب P70 پرو را ببینید؛ عضو پرآوازه خانواده هواوی

طرح تعویض رایگان سامسونگ برای گوشی هایی که این مشکل را دارند

برنامه/ فکرتان را به یک اثر هنری تبدیل کنید

نمایش داستان مرموز بازی INDIKA در تریلر جدید

این ویژگی امنیتی اندروید 15 شما را از اپلیکیشن‌های مشکل‌دار نجات می‌دهد

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

با گوشی جدید هواوی می‌توان بدون اینترنت تصویر ارسال کرد!

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند جان شما را نجات دهد

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

فوری: رئیس‌جمهور آمریکا قانون فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد

نقدها و نمرات بازی Stellar Blade منتشر شدند

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

افشای مشخصات پردازنده‌های اسنپدراگون X پلاس کوالکام

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

مادسازان بازی GTA 5 را روی کنسول نینتندو سوییچ اجرا کردند

ریلمی 2 گوشی جدید و هیجان‌انگیز با نمایشگر 120 هرتز رونمایی کرد

گوشی پولستار رونمایی شد؛ وقتی خودروسازان وارد بازار موبایل می‌شوند

درآمد 5 میلیارد تومانی یکی از کاربران تلگرام با فروش نام کاربری!

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟