سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

معاون وزیر علوم خبر داد

بازنگری 850برنامه درسی دانشگاه‌ها با رویکرد کارآفرینی کسب و کار

  بزرگنمايي:

بازاریابی سیاسی - حمایت از بخش خصوصی و غیردولتی در آموزش عالی، ضرورت بازنگری در برنامه‌های درسی و سرفصل‌های آموزشی، اهمیت یکپارچگی در نظام آموزش عالی کشور و مأموریت‌گرایی از مهمترین برنامه‌های معاونت آموزشی وزارت علوم است.


به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از قدس، حمایت از بخش خصوصی و غیردولتی در آموزش عالی، ضرورت بازنگری در برنامه‌های درسی و سرفصل‌های آموزشی، اهمیت یکپارچگی در نظام آموزش عالی کشور و مأموریت‌گرایی از مهمترین برنامه‌های معاونت آموزشی وزارت علوم است که دکتر مجتبی شریعتی نیاسر از زمان سکانداری بخش معاونت آموزشی وزارت علوم، به دنبال تحقق آن بوده است.
وی که از مدافعان جدی ورود بخش خصوصی به آموزش عالی است، در گفت و گو با خبرنگار ما تأکید می‌کند: حمایت من از غیردولتی‌ها، جدی است و این را صریح اعلام می‌کنم. غیردولتی‌ها نباید سربار دولت باشند ولی پشتیبانی دولت را می‌خواهند. نمی‌شود به بخش خصوصی گفت که ورود پیدا کند و کاری هم به کارش نداشته باشیم. برخی از غیردولتی‌ها، به کر وصلند و از منابع دیگری، پول می‌گیرند ولی یک دانشگاه غیرانتفاعی روی پای خودش می‌ایستد و تمام توان خود را می‌گذارند.
وی با بیان اینکه از میان 300 مؤسسه آموزش عالی غیرانتفاعی، تعدادی معدودی وضعیت خوبی دارند و بقیه در شرایط بحرانی هستند، خاطرنشان می‌کند: اگر به طور مستقیم نمی‌توان به آنها وام و بودجه داد ولی به صورت غیرمستقیم می‌توان، وام در اختیارشان قرار داد. این حمایت، فقط مختص غیرانتفاعی‌ها نیست، منظور همه غیردولتی‌ها هستند حتی دانشگاه آزاد.
شریعتی نیاسر با اشاره به کاهش جمعیت دانشجویی و ضرری که دانشگاه‌های متکی به شهریه تحمل کرده‌اند، عنوان می‌کند: حدود 40 درصد از ظرفیت آموزش عالی در دست غیردولتی‌هاست و بیش از 85 درصد جمعیت دانشجویی ما، شهریه می‌دهند. خانواده‌ها انتظار دارند که فرزندانشان در یک فضای باکیفیت درس بخوانند چون پول می‌دهند.
معاون آموزشی وزیر علوم می‌افزاید: پیگیر حذف کلمه غیرانتفاعی از عنوان مؤسسات آموزشی غیرانتقاعی و غیردولتی خواهیم بود و در حال حاضر از مسیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پیگیر ماجرا هستیم.
به روزرسانی برنامه‌های درسی
یکی دیگر از امور مهم در آموزش عالی، بازنگری برنامه‌های درسی است، شریعتی نیاسر درباره این بازنگری و تطبیق آن با نیاز بازار کار، توضیح می‌دهد: بازنگری برنامه‌های درسی از دو سال و نیم پیش آغاز شده است و حدود 850 برنامه درسی در رشته مقطع‌های مختلف مورد بازبینی قرار گرفته که عمدتاً با رویکرد کارآفرینی، کاربردی کردن و ورود دانشجویان به مطالعات میدانی بوده است بنابراین این کار در حد خوبی در آموزش عالی صورت گرفته است. نکته دیگر اولویت اول در بازنگری را به رشته - مقطع‌هایی دادیم که برنامه آنها بیش از ده سال قدمت دارد.
وی تأکید می‌کند: با قاطعیت می‌گویم هیچ برنامه درسی نداریم که بیش از ده سال قدمت داشته باشد. در فاز بعدی، بنا داریم همه برنامه‌های درسی که بیش از 5 سال قدمت دارند، بررسی شوند که این فاز هم آغاز شده است.
به گفته او، حدود 610 نفر از استادان دانشگاه‌های کشور که حداقل دارای مدارج علمی ‌دانشیاری اند، دعوت شدند تا در 70 کارگروه تخصصی به این مسئله بپردازند و در آینده‌ای نزدیک، برنامه‌های درسی که قدمتشان بیش از 5 سال باشد هم نخواهیم داشت.
شریعتی نیاسر می‌گوید: گام دیگری که از سال گذشته برای مشارکت جدی‌تر دانشگاهیان در تدوین و بازنگری برنامه‌های درسی برداشته شد، تنظیم آیین‌نامه‌ای بود که با تصویب شورای‌عالی برنامه‌ریزی به دانشگاه‌های سراسر کشور ابلاغ شد و براساس آن به کل دانشگاه‌های سطح یک و دو، اختیار داده شده که به روزنمایی، بازنگری و تدوین برنامه‌های درسی را مطابق با اهداف کلی سیاست‌های آموزش عالی صورت دهند.
ادغام آموزش پزشکی در آموزش عالی ممکن است
در حال حاضر از جمعیت 4 میلیونی دانشجویی کشور 200 هزار نفر دانشجوی علوم پزشکی هستند که 2 تا 3 درصد جمعیت دانشجویی کشور را تشکیل می‌دهند. از میان 80 هزار عضو هیئت علمی‌ دانشگاه‌ها هم 20 تا 22 درصد آنها اعضای هیئت علمی‌ دانشگاه‌های علوم پزشکی اند. با وجود طرح مسئله ادغام علوم پزشکی به نظام آموزش عالی، این موضوع با مخالفت جدی وزیر بهداشت و کمیسیون بهداشت مجلس روبه‌رو شده است. معاون آموزشی وزیر علوم در این باره معتقد است: رسالت اصلی وزارت بهداشت، سلامت و درمان کشور است.
شریعتی نیاسر می‌گوید: وقتی صحبت از آموزش عالی می‌شود، منظور آموزش کلی است؛ فرقی نمی‌کند که آموزش پزشکی باشد یا غیرپزشکی. اگر قرار به تفکیک باشد، تمام رشته‌های مربوط به علوم کشاورزی را باید به جهاد کشاورزی بسپاریم و تمام رشته‌های مربوط به حوزه‌های صنعتی را به وزارت صنایع.
به گفته او، زمانی در دهه 60 به دلیل کمبود پزشک، تصمیم بر این شد که حوزه پزشکی از آموزش عالی جدا شود. شاید این تصمیم در آن زمان، کارآیی داشت اما قوانین با توجه به شرایط روز، اصلاح می‌شوند، در دوره‌هایی، وزارتخانه‌ها و بخش‌هایی داشتیم که بنا به ضرورت زمانه، ادغام شدند.
این مسؤول در وزارت علوم اضافه می‌کند: البته دغدغه دوستان ما در حوزه پزشکی درست است چون رشته‌های پزشکی به سلامت جامعه ربط دارند اما راهش این نیست که مدیریت را جدا کنیم. اگر اینطور باشد بقیه رشته‌ها هم می‌توانند بگویند که ما را زیر نظر وزارتخانه مربوط ببرید، در حالیکه ما از این دستگاه‌ها، راهنمایی می‌گیریم و مطابق با سیاست‌های آن وزارتخانه، ظرفیت‌ها را کنترل می‌کنیم. در حوزه پزشکی هم چنین خواهد بود و حتماً با وزارت بهداشت، هماهنگی خواهیم بود تا مطابق با سیاست‌های آنها حرکت کنیم.
شریعتی نیاسر، این ادغام را امکان پذیر دانسته، می‌گوید: در بسیاری از کشورها تنها یک وزارتخانه در حوزه آموزش وجود دارد اما در ایران وزارت بهداشت و آموزش و پرورش هم علاوه بر آموزش عالی در حوزه آموزش فعالیت می‌کنند، چقدر می‌خواهیم افتراق در حوزه آموزشی کشور ایجاد کنیم؟ شاید داستان آموزش و پرورش جدا باشد ولی وزارت بهداشت حدود 3 درصد جمعیت دانشجویی را دارد و برای مدیریت این تعداد دانشجو، نیاز به هماهنگی با وزارت بهداشت است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/17556/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

بنچمارک ناامیدکننده چیپست جدید Kirin 9010 هواوی

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

مارک زاکربرگ: دستگاه جدیدمان مغز را می‌خواند

هاوینگ چهارم بیت کوین انجام شد؛ آیا شاهد پرواز قیمت پادشاه رمزارزها خواهیم بود؟

پیکسل 9 پرو در اولین تصاویر زنده درکنار آیفون 14 پرو مکس فاش شد

ویژگی احتمالی بعدی اندروید، در آیفون وجود ندارد

پنگوئن رباتیک با سرعت و چالاکی در زیر آب حرکت می‌کند

نمایی از داخل کپسول فضانوردی Orion

سهام انویدیا سقوط کرد؛ بدترین روز غول سازنده تراشه از مارس 2020

سرورهای بازی LittleBigPlanet 3 برای همیشه خاموش شد

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

کاخ رسانه تصاویر جالبی از فرود مجدد فالکون 9

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

انتشار آپدیت HyperOS برای این گوشی‌ محبوب شیائومی آغاز شد

رئیس سامسونگ ثروتمندترین فرد در کره جنوبی شد

بازی/ Evil Lands؛ نبردی میان قهرمانان و شیاطین

روشی برای نقشه‌برداری از نانوحفره‌های روی غشاء ارائه شد

نروژ بزرگترین کشتی‌های هیدروژنی جهان را می‌سازد

آپدیت جدید بازی Marvel’s Spider-Man 2 منتشر شد

اینتل بزرگترین رایانه نورومورفیک جهان را ساخت

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

هواوی مچ‌بند جدیدی با الهام از اپل واچ می‌سازد؟

پیست مسابقات فرمول یک با آسفالت نانویی روکش شد

بازی Kena: Bridge of Spirits احتمالا به Xbox Series X/S خواهد آمد

مطالعه جدید؛ ژن‌های قدرت می‌توانند از ما در برابر بیماری و مرگ زودرس محافظت کنند

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی Orion

سامسونگ سریع‌ترین حافظه LPDDR5X جهان را معرفی کرد

آتشفشان‌های خشن، قمر مشتری را برای میلیاردها سال شکسته اند

چین برای ارسال 3 فضانورد به مدار آماده می‌شود

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» می‌تواند همه ما را مسموم کند

Logitech فکر می­‌کند که ماوس­‌ها به هوش مصنوعی نیاز دارند

زباله های فضایی در مریخ

گلکسی زد فلیپ 6 با پردازنده پرچمدار قدرت‌نمایی کرد

گزارش Surfshark: از سال 2004 تاکنون، میلیاردها حساب کاربری هک شده‌اند

اپل پیام‌رسان‌های واتساپ و تلگرام را از اپ استور چین حذف کرد

اگزینوس 2500 احتمالاً عملکرد بهینه‌تر نسبت به اسنپدراگون 8 نسل 4 خواهد داشت

زلزله تایوان نزدیک به 100 میلیون دلار به TSMC خسارت وارد کرده است

رونمایی اسپیکر نمایشگردار اپل محتمل‌تر شد

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

برنامه/ ردیاب بهترین مکان تحت پوشش شبکه‌های تلفن همراه