سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

آغاز رقابت هاي انتخاباتي بدون برنامه اقتصادي مقالات بازاریابی

  بزرگنمايي:


در حالي که مسائل اقتصادي و معيشتي در راس مسائل مورد توجه مردم قرار دارد، نگاهي به اظهارات و برنامه هاي اعلام شده از سوي نامزدهاي احتمالي رياست جمهوري نشان از کلي گويي و بي برنامگي آنان براي حل اين مشکلات دارد.

از هفته پاياني تعطيلات نوروز به اين سو هم بازار اعلام نامزدي براي انتخابات رياست جمهوري گرم شده و هم شمار اظهارنظرهاي پرهيجان و حرارت افراد درباره اوضاع کشور افزايش يافته است. وعده دادن هم البته جاي خود را دارد.

با اين حال آفتي که کمابيش در ساير دوره هاي انتخابات رياست جمهوري وجود داشته در اين دوره هم به چشم مي خورد: نبود يا فقر اعلام برنامه مشخص و اجرايي براي اداره کشور.

اين مهم در دوره پيش رو از آنجا ناشي مي شود که هم اکنون مسائل اقتصادي و معيشتي در راس مشکلات کشور قرار دارد و مردم از سياست هاي اقتصادي يا غيراقتصادي که اين وضع را ايجاد کرده گله مندند.

افزايش نرخ تورم، بيکاري، کاهش توليد ناخالص داخلي، رشد سطح عمومي قيمت ها، بي ثباتي و افزايش نرخ ارز، مشکلات توليدکنندگان، افزايش قيمت مسکن، بد اجرا کردن قانون هدفمندي يارانه ها، افزايش نرخ عمومي ماليات ها با وجود کاهش درآمدها و سرانجام وعده هاي بي پشتوانه و بي سرانجام درباره حل مشکلات اقتصادي برخي از اين گلايه ها را تشکيل مي دهد.

با اين اوصاف، افکار عمومي از نامزدهاي رياست جمهوري انتظار دارند با اولويت قرار دادن سرفصل اقتصاد و مشکلات معيشتي مردم در راس برنامه هاي خود و به دور از دادن وعده هاي رنگارنگ و بعضا غيرقابل اجرا، براي حل مشکلات يادشده در کوتاه مدت و بلندمدت راه حل ارائه کنند.

راه حلي که هم از نظر نخبگان اقتصاد، منطقي و اجرايي باشد و هم به معيشت مردم بيش از اين فشار وارد نکند. حال سوال اينجاست که با وجود اعلام نظر تقريبا بيشتر نامزدهاي فعلي رياست جمهوري درباره مسائل کشور و از جمله اقتصاد، اظهارات آنان تا چه حد برنامه داشتن آنان براي حل مشکلات اقتصادي را تداعي مي کند؟

مرور سخنراني هاي مختلف نامزدهاي رياست جمهوري نشان مي دهد آنان اشاره هاي پررنگي به موضوع اقتصاد داشته اند و تقريبا سخنراني اي نيست که خالي از اشاره به اين موضوع باشد.

با اين حال بجز چند مورد استثنايي، تقريبا هيچ نشاني از ارائه يک برنامه مشخص، جزئي و عملي از سوي نامزدها براي حل مشکلات اقتصادي کشور به چشم نمي خورد به طوري که بايد گفت باز هم نامزدها دچار کلي گويي و گاها وعده هاي بي پشتوانه شده اند.

به عنوان مثال، نامزدي مي گويد تنها 30 درصد چالش هاي کنوني اقتصاد کشور مربوط به تحريم ها و 70 درصد ديگر آن مربوط به مديريت و ساختار نادرست اقتصادي است يا مردم بايد اقتصاد را اداره کنند و از نفت درست استفاده شود.

نامزد ديگري وعده داده است با همين تحريم ها و سختي ها، نابساماني هاي اقتصادي کشور در کمتر از دو سال قابل ساماندهي است، اما نگفته اين ساماندهي چگونه بايد انجام شود.

وي پا را فراتر گذاشته و وعده ايجاد سالانه پنج ميليون شغل داده است. نامزد سوم، به کنترل نقدينگي وعده داده و اظهار کرده که رشد اقتصادي را افزايش مي دهد، نامزد ديگري مي گويد احياي اقتصاد برنامه اوست و ديگري مي گويد حمايت از توليد دادن يک برگ مجوز نيست، بلکه بايد يک فرآيند براي حمايت از توليد گران تعريف شود.

نامزد ديگر به کارآمد شدن قوه مجريه براي حل مشکلات اقتصادي اشاره دارد و ديگري بر بد اجرا شدن قانون هدفمندي يارانه ها اذعان مي کند. نگاهي به تمام اين اظهارنظرها نشان مي دهد هيچ يک از نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري يا برنامه اي منسجم براي حل مشکلات اقتصادي ندارند يا در خوشبينانه ترين حالت هنوز آن را ارائه نکرده يا در حال تهيه آن هستند.

جنس اظهارنظرها نيز يا حاوي انتقاد بدون راه حل از سياست هاي دولت فعلي است يا بيان بديهيات اقتصاد، به شمار مي رود.

اين چنين است که کارشناسان اقتصادي به رسانه ها و مردم پيشنهاد مي کنند در شرايط حساس اقتصاد کشور از نامزدهاي رياست جمهوري برنامه مشخص و اجرايي براي حل اقتصاد کشور مطالبه کنند و اگر اين مطالبه محقق نشد، در انتخاب خود دقت کنند.

نامزدها تيم اجرايي اقتصاد معرفي کنند

دکتر مهدي تقوي، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي در اين باره به خبرنگار ما گفت: با توجه به مشکلات متعدد اقتصادي و معيشتي، مردم بايد دقت کنند که به وعده ها و کلي گويي ها درباره اقتصاد راي ندهند.

وي افزود: اکنون رسانه ها و کارشناسان اقتصادي وظيفه خطيري به عهده دارند؛ چرا که بايد مطالبات اقتصادي مردم را به گوش نامزدها رسانيده تا آنان بدانند مردم رئيس جمهوري کاري و بابرنامه مي خواهند تا برايشان رفاه به ارمغان بياورد.

تقوي اظهار کرد: در کنار اين بايد از نامزدها خواست تيم اقتصادي خود را معرفي کنند تا برنامه هاي اصلاح اقتصادي از زبان آنها بيان و عيارسنجي شود. اين در ساير کشورهاي دنيا هم مرسوم است.

مثلا در آمريکا علاوه بر معرفي رسمي معاون اول، مردم تا حد زيادي با تيم اجرايي رئيس جمهور آشنا هستند و مي دانند در صورت رسيدن به قدرت چه خواهد کرد.

اين استاد اقتصاد گفت: مشکلات اقتصاد کشور ابتدا نياز به فهم و سپس درکي واقعي از منابع، محدوديت ها و شرايط دارد لذا من به مردم مي گويم هر که وعده يک سال و دو سال براي حل اين مشکلات بدهد يا در اشتباه است يا اشتباه مي گويد.

صداقت، گمشده اقتصاد

دکتر مجتبي کياني، استاد اقتصاد دانشگاه شهيد بهشتي نيز به خبرنگار ما گفت: با توجه به اين که اکنون صداقت گمشده اقتصاد ماست و بخش بزرگي از جامعه اقتصادي اعتماد خود را به مديران از دست داده است، بزرگ ترين وظيفه رئيس جمهور آينده بازگرداندن اين اعتماد از طريق صادق بودن است.وي افزود: اما اين صداقت شايد با نفس رقابت ها و تبليغات انتخاباتي در تعارض باشد زيرا کسي که مي خواهد صادق باشد مثلا بايد بگويد که اقتصاد کشور بسختي تا چهار سال ديگر سامان مي يابد و فرآيند اين سامان يافتن سخت و حتي دردناک است. طبيعي است که ممکن است راي دهندگان به اين نامزد کمتر توجه کنند در حالي که شايد وي فرد اصلح باشد.

وي اظهار کرد: آنچه اکنون ديده مي شود اين است که بيشتر نامزدها، برنامه روشني براي اقتصاد ملي ندارند و شايد در برخي مواقع حق با آنها باشد؛ چون راه حل هاي عملي طوري است که به درد اعلام در سخنراني ها نمي خورد و جذاب نيست.

اما اتفاقا پيشرفت سياسي ـ اقتصادي اين انتخابات براي کشور آن است که صداقت را دست کم در اقتصاد با مردم ايجاد کند؛ صداقتي که اعتماد و به دنبال آن منابع کمياب را به اقتصاد ملي بازخواهد گرداند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/15/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رقیب اپ استور آغازبه‌کار کرد؛ فروشگاهی جدید برای برنامه‌ها و بازی‌های آیفون

متا مدعی شد: مدل زبانی لاما 3 عملکرد بهتری نسبت به اغلب رقبا دارد

آیپد ایر 12.9 اینچی به پنل Mini-LED نمایشگر مجهز خواهد شد

یک بمب‌افکن میکرومقیاس برای مقابله با تومور سرطانی ساخته شد

مشخصات Redmi 13 5G و پوکو M7 پرو 5G لو رفت

بادبان ناسا بر فراز زمین برافراشته می‌شود!

گوشی ارزان جدید موتورولا با باتری پرظرفیت در راه است

گوگل کارمندان معترض به همکاری با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد

ارتش سوسک‌های رباتیک مجهز به کوله‌پشتی رایانه‌ای در بیابان

اخترشناسان پرجرم‌ترین سیاه‌چاله ستاره‌ای کهکشان راه شیری را کشف کردند

مانیتور 27 اینچ جدید ازراک آنتن وای‌فای دارد

از روبوتاکسی تا مریخ؛ نگاهی به بدترین پیش‌بینی‌ها و وعده‌های ایلان ماسک در 15 سال اخیر

هکرهای چینی برای حمله به زیرساخت‌های آمریکا آماده می‌شوند

هوش مصنوعی متا رسماً به اینستاگرام، واتس‌اپ و فیسبوک اضافه شد

تصویر روز ناسا؛ روبه‌روی NGC 1232

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

کمک آمریکا به تراشه‌سازان؛ مایکرون 6 میلیارد دلار بودجه دریافت می‌کند

مدل تلسکوپ فضایی جیمز وب با اندازه واقعی به نمایش در می‌آید

نکاتی درباره آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو

نسخه‌ آیفون واتساپ با دستور دولت چین از اپ استور حذف شد

مواد شیمیایی در پارکینگ ها احتمال ابتلا به ALS را افزایش می دهد

آیفون 17 پلاس ظاهراً با نمایشگر کوچک‌تر از گوشی‌های فعلی پلاس معرفی می‌شود

پیشرفت صنعت تراشه چین در سایه تحریم‌ها؛ تولید 40 درصد رشد کرد

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود

طراحی جلویی شیائومی Civi 4 در کنسول گوگل پلی مشاهده شد

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

وزیر ارتباطات: یک‌سوم کشور به زیرساخت‌های فیبرنوری مجهز شدند

با بزرگترین ستاره شناخته شده آشنا شوید

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

آیفون 16 پرو به پوشش ویژه لنز دوربین برای بهبود کیفیت تصویر مجهز خواهد شد

عملیاتی شدن 5 فروند زیردریایی هوشمند با قابلیت تعقیب هدف و نشت‌یابی

تاریخ رونمایی گوشی پرچمدار 2024 سونی لو رفت

اپل بیش‌از 250 میلیون دلار در پردیس سنگاپور سرمایه‌گذاری می‌کند

با این ابرسازه فضایی، یک میلیارد انسان میتونن در فضا زندگی کنن!

اندروید 15 احتمالاً برای افزایش امنیت اقدام به قرنطینه اپلیکیشن‌های مشکوک می‌کند

امروز در فضا ؛ کشف اولین سیارات فراخورشیدی در اندازه زمین توسط تلسکوپ کپلر

آنر 200 لایت به زودی برای عرضه در بازار جهانی رونمایی می‌شود

گوشی پرچمدار 2024 هواوی از اندروید 12 استفاده می‌کند

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

برخی گوشی‌های سری گلکسی S21 سامسونگ با مشکل نمایشگر مواجه شده‌اند

صداهای وحشتناک ثبت شده از اجرام واقعی کیهان

دیدار معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

سامسونگ احتمالاً کشوی عمودی برنامه ها را با One UI 7 ارائه خواهد کرد

موضوع ایثار و شهادت موضوع بسیار مهم دولت سیزدهم است/بکارگیری ظرفیت های مردمی از برنامه های جدی بنیاد است

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

شبیه‌ساز بازی Delta برای آیفون منتشر شد

ربات «اطلس» بازگشت!

شهدا، فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه زنده نگه داشته اند