سیاست و بازاریابی
بررسی کوتاه سونی اکسپریا 5
دوشنبه 25 شهريور 1398 - 13:33:21
آخرین خبر فناوری
سیاست و بازاریابی -
بررسی کوتاه سونی اکسپریا 5
١٤١
٠


دیجی رو / چند وقتی بود که دیگر خبری از گوشی های کوچک و جمع و جور سونی نبود. این گوشی ها که معمولاً با پسوند کامپکت (Compact) معرفی می شدند، برای کسانی که در این روزها به دنبال گوشی هوشمندی با صفحه نمایش و ابعاد کوچک بودند، یک غنیمت بزرگ محسوب می شدند. خوشبختانه پس از مدتی وقفه، ظاهراً سونی صدای طرفداران را شنیده و با معرفی اکسپریا 5 (Xperia 5) در نمایشگاه ایفا 2019 به خواسته آنان پاسخ داد. این گوشی در واقع یک نسخهکوچک و جمع و جور از اکسپریا 1 است، هر چند که پسوند کامپکت در انتهای نام آن به چشم نمی خورد.
اکسپریا 5 از همان سخت افزار و طراحی رده بالای اکسپریا 1 استفاده می کند و از این حیث کار سونی واقعاً ستودنی است. البته رزولوشن صفحه نمایش به 1080p کاهش یافته است و ظرفیت باتری نیز اندکی کمتر شده است، که با توجه به کوچک بودن ابعاد گوشی هیچ مشکلی ایجاد نمی کنند.
صفحه نمایش اولد اکسپریا 5 دارای اندازه 6.1 اینچی بوده و از نسبت تصویری 21:9 برخوردار است. این صفحه نمایش از قابلیت هایی نظیر X-Reality Engine و HDR BT 2020 برخوردار بوده و صد در صد محدوده رنگی DCI-P3 را پوشش می دهد. همچنین سونی از شیشه محافظ گوریلا گلس 6 برای محافظت از صفحه نمایش اکسپریا 5 استفاده کرده که در حال حاضر یکی از مقاوم‌ترین شیشه‌های محافظ گوشی است.
همان طور که گفتیم ظرفیت باتری اکسپریا 5 در مقایسه با اکسپریا 1 کمی کاهش یافته و به 3140 میلی آمپر ساعت رسیده است (این ظرفیت در اکسپریا 1 برابر 3350 میلی آمپر ساعت بود). اما وقتی ابعاد صفحه نمایش در یک گوشی کوچک‌تر شده و وضوح تصویری آن پایین بیاید، مسلماً طول عمر باتری افزایش خواهد یافت و از همین رو انتظار نمی رود کاهش ظرفیت تأثیر چندانی در طول عمر باتری آن داشته باشد (البته در مقایسه با چیزی که در اکسپریا 1 شاهد بودیم).
اکسپریا 5 به یکی از جدیدترین تراشه های پردازشی موبایل به نام اسنپدراگون 855 مجهز شده و در کنار آن از 6 گیگابایت حافظه رم و 128 گیگابایت فضای ذخیره سازی داخلی استفاده می کند. این گوشی تنها در همین یک مدل تولید شده که البته در مقایسه با مدل پایه اکسپریا 1 با 6 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی، بهتر است.
ماژول در این گوشی نسبت به اکسپریا 1 بدون تغییر باقی مانده و شاهد یک دوربین سه گانه در پشت بدنه آن هستیم. این دوربین سه‌گانه از یک لنز اصلی 12 مگاپیکسلی (گشودگی دیافراگم f/1.6 و قابلیت OIS) به همراه یک لنز تله فوتو برای بزرگنمایی اپتیکال 2 برابری و یک لنز فوق عریض (گشودگی دیافراگم f/2.4) تشکیل شده است. دوربین سلفی اکسپریا 5 هم از یک لنز 8 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 بهره می برد. البته با وجود استفاده از ماژول دوربین یکسان نسبت به اکسپریا 1، سونی با اعمال برخی بهبودهای نرم افزاری تلاش کرده تا کیفیت عکس ها و ویدیوها را ارتقاء دهد.
البته در مورد دوربین باید به یک نکته هم اشاره کنیم و آن نوع چینش لنزها است. در اکسپریا 1 لنزهای دوربین سه‌گانه به صورت عمودی و در مرکز پانل پشتی تعبیه شده بود، اما در اکسپریا 5 این لنزها به گوشه بالای سمت چپ منتقل شده‌اند.
در مجموع، انتظار نمی رود که اکسپریا 5 از لحاظ کیفیت دوربین و عملکرد پردازشی هیچ تفاوت خاص و محسوسی نسبت به اکسپریا 1 داشته باشد. اما با این حال طول عمر باتری و تجربه کاربری ممکن است دقیقاً همان چیزی نباشند که در پرچمدار پیشین سونی شاهد بودیم. در هر صورت، برای قضاوت نهایی در مورد اکسپریا 5 و عملکرد بخش های مختلف آن باید تا زمان ورود گوشی به بازار و انجام نقد و بررسی های تخصصی منتظر بمانیم.

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/90030/بررسی-کوتاه-سونی-اکسپریا-5
بستن   چاپ