سیاست و بازاریابی
کدام فناوری پردازنده ای را انتخاب کنیم؟
شنبه 23 شهريور 1398 - 23:35:54
آخرین خبر فناوری
سیاست و بازاریابی -
کدام فناوری پردازنده ای را انتخاب کنیم؟ 4
٤٩
٠


شهر سخت افزار / دو فناوری AMD FreeSync و NVIDIA G-Sync را احتمالاً همگی شما عزیزان می‌شناسید؛ دو فناوری با هدف کاهش مشکلات فریم، سازگاری بهتر و جلوگیری از پارگی و یکپارچگی تصاویر. این دو فناوری در سال‌های اخیر پیشرفت‌های چشمگیری را کسب کرده و امروزه توسط گیمرهای بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرند. آیا تا به حال از خود پرسیده‌اید که برتری با کدام فناوری است؟ FreeSync یا G-Sync؟
چند پارامتر مهم برای یک گیم پلی روان مورد نظر ما خواهد بود؛ نخست قدرت سخت افزاری به منظور رندر و پردازش توانمند بازی، دوم یک نمایشگر با فرکانس مناسب و سوم یک فناوری با هدف سازگاری بهتر مابین فرکانس و فریم‌های رندر و نمایش داده شده.
مشکلاتی از قبیل Screen-Tearing زمانی رخ می‌دهد که همگام سازی مناسبی مابین مانیتور و کارت گرافیک برقرار نبوده و در برخی از پردازش‌های سنگین و متوسط، کارت گرافیک نمی‌تواند نرخ به‌روزرسانی خود را با مانیتور هماهنگ کند. بنابراین بخشی از تصویر به فریم قبلی و بخشی دیگر به فریم بعدی اختصاص پیدا می‌کند که می‌تواند حسابی اعصاب گیمرها را به هم بریزد. برای مقابله با این مسئله، تولید کنندگان کارت گرافیک و مانیتور راه حل‌هایی را در نظر گرفته‌اند.
قدیمی‌ترین این راه حل‌ها، همان فناوری V-sync است که امروزه بازی‌های بسیاری از آن پشتیبانی می‌کنند؛ اما در بسیاری از موارد، V-Sync می‌تواند نرخ فریم را تحت تأثیر قرار داده و هرچند که از سخت افزارهای قدرتمندی استفاده می‌کنید، اما قادر به بیرون کشیدن نهایت پتانسیل آنها نخواهیم بود. پس چاره چیست؟ بهترین راه حل ارائه فناوری‌هایی است که هم از سوی نمایشگر و هم از سوی کارت گرافیک شناخته شده باشند.
دو فناوری AMD FreeSync و NVIDIA G-Sync دقیقاً برای همین هدف طراحی شده‌اند؛ هر یک از آنها ویژگی‌های خاص خود را داشته اما از نظر عملکرد نهایی، بسیار نزدیک به یکدیگر حرکت می‌کنند. در روزهای اولیه ورود G-Sync، این فناوری به مانند یک کیت عرضه می‌شد. کمی بعد سازندگان مانیتور آن را درون نمایشگرهای خود تعبیه کرده و عرضه آن حالت بهتری به خود گرفت. بر خلاف کیت G-Sync، فناوری FreeSync نمونه‌ای ارزان‌تر است که این اولین امتیاز آن به شمار می‌رود.
این فناوری در ابتدا توسط رابط DisplayPort 1.2a پشتیبانی می‌شد. این دو فناوری امروزه در نسخه‌های دوم خود (FreeSync 2 و G-Sync 2) مورد استفاده قرار می‌گیرند که از تکنیک‌های HDR پشتیبانی کرده و پهنای باند بیشتری را تحت تأثیر قرار می‌دهند. هر دو فناوری در ورژن های جدید خود از DisplayPort 1.4 به عنوان اصلی‌ترین گذرگاه پشتیبانی کرده و رزولوشن 4K، HDR10، پوشش گستره رنگ DCI-P3 و پشتیبانی از به‌روزرسانی 144 هرتز در این حالت را ارائه می‌دهند.
از آنجایی که پیاده سازی FreeSync با قیمت کمتر از رقیب ممکن شده است، این فرصت برای سازندگان مانیتور به وجود می‌آید که از پنل های با کیفیت و بهتر استفاده کرده و به همین علت آنها از کنتراست و در برخی موارد کیفیت بالاتری به نسبت رقبای مبتنی بر G-Sync بهره می‌برند. این امتیاز بزرگ برای FreeSync به حساب می‌آید؛ اما داستان به همین جا ختم نمی‌شود.
فناوری FreeSync از داده‌های متن باز استفاده کرده و در نهایت پیاده سازی آن ارزان‌تر از G-Sync تمام می‌شود؛ با این وجود برخی از آزمایش‌های جدید نشان می‌دهد که بخشی از مانیتورهایی که دارای FreeSync هستند، به واقع فاقد این فناوری بوده و یا آن را به خوبی پیاده سازی نمی‌کنند. هنوز علت اصلی این مسئله مشخص نشده است. پس در هنگام خرید یک مانیتور با فناوری FreeSync بهتر است که حسابی چشم و گوش خود را باز کنید.
در ادامه به سراغ مقایسه این دو فناوری از منظر Input-Lag می‌رویم. فناوری FreeSync در فریم ریت های بالا (100 فریم و بیشتر) از زمان تأخیر کمتری به نسبت رقیب بهره می‌برد. این در حالی است که G-Sync در فریم‌های 40~65 فریم در ثانیه، زمان Input-Lag کمتری را به نسبت FreeSync ارائه می‌دهد. بسیاری از بازی‌های روز با نرخ فریم 40~65 فریم اجرا می‌شوند که از این رو پیروزی ازآن NVIDIA است.
در نهایت FreeSync یا G-Sync؟ تا به اینجای کار نقاط ضعف و قوت هر دو فناوری را بررسی کردیم؛ اما در پایان باید بگوییم که عملکرد آنها تفاوت چندانی باهم نداشته و انتخاب بر عهده شما است. انویدیا به تازگی تعداد زیادی از مانیتورهای مبتنی بر فناوری FreeSync را معرفی کرده است که می‌توانند از تکنولوژی G-Sync هم پشتیبانی کنند؛ پس می‌توانید با خرید یک مانیتور ارزان‌تر با فناوری FreeSync، خرید مناسب‌تری داشته باشید. مانیتورهای مبتنی بر G-Sync همچنان با قیمت بالاتر، این نقطه ضعف را یدک می‌کشند.
انتخاب شما کدام فناوری است؟

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/89851/کدام-فناوری-پردازنده-ای-را-انتخاب-کنیم؟
بستن   چاپ