سیاست و بازاریابی
تعرفه واردات آیفون به اقتصاد آمریکا ضربه جدی وارد می‌کند
جمعه 31 خرداد 1398 - 12:12:54
آخرین خبر فناوری
سیاست و بازاریابی -
تعرفه واردات آیفون به اقتصاد آمریکا ضربه جدی وارد می‌کند
٥١
٠
شهر سخت افزار / اعمال تعرفه به واردات کالای چینی به آمریکا به عقیده بسیاری از شرکت‌ها بیشتر به ضرر خود مردم این کشور است. به تازگی موج جدیدی از اعتراضات و تلاش‌ها برای تغییر نظر دولت دونالد ترامپ صورت گرفته ولی همگی تا به امروز بی‌نتیجه بوده‌اند. شاید بزرگترین شرکتی که از این اتفاق متضرر شود اپل باشد.
بسیاری از کارشناسان اقتصادی و صاحبان مشاغل که تولید محصولات خود را در خاک چین انجام می‌دهند معتقدند که تعرفه‌های جدید بر واردات کالای تولید شده در چین به خاک آمریکا حتی به میزان یک پنی هم از طرف چینی تأمین نمی‌شود و همه آن را باید آمریکایی‌ها بپردازند.
هر کالایی مشمول مالیات نیز می‌شود و با این حساب، هزینه 25 درصدی را می‌توان به نوعی مشکل مضاعف برای فروش هر کالایی دانست.
اعمال تعرفه‌های جدید باعث افزایش 160 تا 200 دلاری قیمت گوشی‌های آیفون می‌شود
در این زمینه شرکت اپل تصمیم گرفته است تا از اضافه کردن مبلغ مالیات بر مبلغ فروش تجهیزات و لوازم جانبی محصولات خود خودداری کند تا کاربران مجبور نباشد آن را به عنوان هزینه تعرفه واردات بپردازند.
گروه دیگری از محصولات که مشمول مالیات بر واردات کالا یا همان تعرفه واردات می‌شوند، گوشی‌های هوشمند هستند. این مورد را بارها در مقالات مختلف شهر سخت افزار با هم مورد بررسی قرار داده‌ایم و به احتمال فراوان همه شما دوستان می‌دانید که انجام مراحل تحقیق و توسعه و طراحی به هیچ عنوان برای وزارت خزانه داری ایالات متحده اهمیت ندارد و مهم این است که کالا در کجا تولید شده تا تعرفه واردات بر مبنای آن تعیین شود.
ذکر عبارت Designed in California هیچ تأثیری بر اعمال تعرفه‌ها ندارد و مهم آن است که پشت هر گوشی آیفون نوشته شده، Assembled in China.
چندی پیش یکی از تحلیل‌گران موسسه آماری مورگان استنلی مقاله‌ای منتشر کرد و در آن اعلام شد که اعمال تعرفه‌های جدید می‌تواند قیمت دستگاه‌های آیفون را به صورت قابل توجهی افزایش دهد. برای مثال اپل می‌تواند تا 160 دلار قیمت آیفون XR که محصول ارزان قیمت شرکت است را جابجا کند و این تنها شروع کار است و ممکن است برای محصولات گرانتری مانند آیفون XS شاهد افزایش قیمت 200 دلاری باشیم.
رویترز نیز چندی پیش مقاله‌ای منتشر کرد و در طول آن اثبات کرد که اعمال تعرفه واردات از چین و تأثیر آن روی محصولات اپل می‌تواند به صورت ویژه روی اقتصاد آمریکا اثرات منفی بگذارد.
البته خود اپل نیز در این زمینه بیکار ننشسته و مذاکراتی را با دولت این کشور انجام داده تا در اجرای این تصمیم تغییراتی به وجود آورد تا خاک آن به چشم مردم خود آمریکا نرود. اپل معتقد است این تعرفه‌ها باعث خواهد شد این شرکت حتی در رقابت مستقیم با دیگر شرکت‌ها نیز قدرت کمتری داشته باشد و نتواند آن طور که باید و شاید با رقبای بزرگ خود رقابت کند.
مذاکره و تلاش برای بقا؛ اپل و هواوی می‌توانند در این زمینه با هم همکاری کنند
هفته بعد سران کشورهای صنعتی دنیا در ژاپن و کنفرانس G20 دور هم گرد می‌آیند تا در مورد مسائل کلان اقتصادی دنیا مذاکره، بحث و تبادل نظر کنند و این احتمال مطرح می‌شود که در حاشیه این کنفرانس، دونالد ترامپ و ژی جین پنگ، با هم ملاقاتی غیر رسمی داشته باشند.
اپل و هواوی می‌توانند به عنوان دو شرکت دارای منافع مشترک در این زمینه با هم همکاری داشته باشند. اپل می‌تواند از دولت امریکا بخواهد که برای اینکه مشکل تعرفه واردات از چین حل شود دولت را به مذاکره ترغیب کند تا از ضرر احتمالی و بزرگ خود و دیگر شرکت‌های آمریکایی جلوگیری کند.
در سمت مقابل هم هواوی که در حال حاضر از حضور در بازار آمریکا منع شده می‌تواند از ژی جین پنگ بخواهد با مذاکره‌ای دو سویه با دونالد ترامپ، بستری برای حل مشکلات و جنگ تجاری دو کشور را پیشنهاد دهد.
با این حال اگر هیچ کدام از راهکاری مذاکره بین دو کشور و یا اپل و دولت آمریکا به نتیجه نرسد، آنطور که می‌توان پیش‌بینی کرد، اثرات منفی زیادی گریبانگیر اقتصاد بزرگ ایالات متحده خواهد شد.
اپل بزرگترین مودی مالیاتی دولت امریکا و وزارت خزانه داری آن است که سال گذشته در حدود 350 میلیارد دلار مالیات پرداخت نموده و مسلماً با کاهش فروش گسترده و درآمد کمتر، این رقم نیز کاهش خواهد یافت.
همانطور که مشاهده می‌کنید داستان تنها اخذ تعرفه 25 درصدی از واردات کالا از چین نیست و می‌توان جوانب بسیار گسترده‌ای روی اقتصاد امریکا داشته باشد. در این حالت راهکارهایی مانند ساخت گوشی آیفون در هندوستان نیز مطرح است که اگر واقع بینانه نگاه کنیم نمی‌تواند زودتر از 2 سال به صورت کاربردی، عملی شود و به همین دلیل باید اپل تمامی تلاش خود را برای تغییر نظر دولت آمریکا انجام دهد.
به هر حال داستان اعمال سیاست‌های جدید ترامپ و دولت متبوع او در زمینه‌های مختلف اقتصادی می‌تواند پایانی خوش داشته باشد ولی به شرط آنکه در راستای تأمین منافع کوتاه مدت و بلند مدت شرکت‌های بزرگ امریکایی مانند اپل باشد.
در نظر داشته باشید که تنها اپل نیست که از این اتفاق متضرر می‌شود و شرکت‌های بزرگ الکترونیکی و تراشه‌سازی مانند مایکرون، کوالکام، اینتل و برودکام نیز در تلاش هستند تا با ایجاد بستر مذاکرات، راهکاری مفید برای عادی سازی روابط تجاری با چین ارائه کنند.

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/75732/تعرفه-واردات-آیفون-به-اقتصاد-آمریکا-ضربه-جدی-وارد-می‌کند
بستن   چاپ