سیاست و بازاریابی
محروم کردن هواوی از اندروید خطری برای امنیت ملی امریکا!
دوشنبه 20 خرداد 1398 - 19:23:09
آخرین خبر فناوری
سیاست و بازاریابی -
محروم کردن هواوی از اندروید خطری برای امنیت ملی امریکا!
k ٥.٧
١١
شهر سخت افزار / امنیت بهانه ظاهراً اصلی و اولیه دولت امریکا برای محروم کردن شرکت‌ها از همکاری با هواوی بوده است ولی آیا تحریم هواوی باعث افزایش امنیت ملی امریکایی‌ها می‌شود؟ حتی خود گوگل نیز به این مورد شک دارد و معتقد است که خطر این اتفاق بیشتر از مزایای آن است.
روز گذشته گزارشی به نقل از فایننشال تایمز منتشر شد که سوالات بسیاری را در ذهن‌ها ایجاد می‌کند. در این گزارش به نقل از گوگل به موردی اشاره شده که شاید بسیاری از افراد کمتر به آن توجه کرده بودند. به عقیده گوگل که توسعه دهنده اصلی و تیم پشتیبان اندروید است، محروم کردن گوگل از ارائه خدمات اندروید به هواوی بیشتر به ضرر خود ایالات متحده است!
در این گزارش گوگل اعلام کرده که پراکندگی و چند تکه شدن اندروید بیشتر از هر اتفاق دیگری می‌تواند به ضرر ایالات متحده باشد. در واقع گوگل معتقد است که در این حالت نه تنها دولت چین، بلکه هکرهای بسیار دیگری نیز می‌توانند بدون دردسر اقدام به جاسوسی از افراد کنند و این دقیقاً نقطه مقابل همه مشکلاتی است که بهانه اول تحریم‌های هواوی بودند.
مانند بسیاری از شرکت‌های امریکایی، گوگل نیز از انجام تبادلات و مراودات تجاری با هواوی منع شده است. در بلند مدت گوگل نخواهد توانست به کاربران گوشی‌های خود سرویس‌های اختصاصی‌اش را ارائه دهد. در کوتاه مدت اما این شرکت اجازه سه ماه‌ای را دریافت کرده تا بتوانند همچنان به صورت موقت بروزرسانی‌های امنیتی و خدمات خود را برای گوشی‌هایی که در حال حاضر در بازار موجود و در حال کار هستند ارائه کند.
گوگل معتقد است با وجود نسخه خاص و منقطعی از اندروید، اینکه بتوان امنیت دستگاه‌های هوشمند که با دیگران ارتباط برقرار می‌کنند را کنترل کرد امری بسیار مشکل و شاید غیر ممکن باشد. البته علی‌رغم اینکه فایننشال تایمز در گزارش خود به این مورد به صورت مستقیم اشاره نکرده ولی می‌توان حدس زد که چه دردسر بزرگ امنیتی برای دولت امریکا ایجاد خواهد شد و توانایی کنترل کلی دستگاه‌ها که در حال حاضر گوگل به همراه اپل آنها را دارند دیگر به صورت کامل ممکن نخواهد بود.
می‌توانیم اتفاقات بعدی را در چهار مرحله برای دولت امریکا مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم که چرا گوگل معتقد است انقطاع محصولات هواوی از سیستم عامل اختصاصی گوگل تا این حد می‌تواند برای امنیت ملی امریکا خطرناک باشد:
مرحله اول: هواوی نسخه اختصاصی خود از اندروید را خواهد ساخت که دیگر شامل سرویس‌های گوگل نیست ولی می‌تواند از نرم‌افزارهای اندرویدی استفاده کند. یکی از مهمترین خدمات گوگل سرویس Google Play Protect است که بازوی قدرتمند این شرکت در تضمین امنیت دستگاه‌های بهرمند از اندروید می‌باشد.
این سرویس همانطور که می‌دانید وضعیت امنیتی دستگاه کاربر را دائماً رصد کرده و بررسی می‌کند که نرم‌افزارهای موجود و نصب شده چطور در گوشی کاربر فعالیت می‌کنند. Play Protect همچنین می‌تواند نرم‌افزارهایی که از منابع ثالث و خارجی روی گوشی‌های کاربران نصب شده را نیز رصد کند و با اتصال آنها به نسخه موجود در فروشگاه نرم‌افزار Google Play Store بروزرسانی‌های بعدی را که پیش از این به تأیید خودش رسیده‌اند را نیز بررسی کند تا از نصب برنامه‌های با درب پشتی و با سوء نیست جلوگیری کند.
مرحله دوم: به دلیل اینکه هواوی محبوبیت و بازار بزرگی در سراسر دنیا دارد گوشی‌های این شرکت که به صورت گسترده تولید می‌شوند در سراسر دنیا به سرعت پخش شده و تعداد آنهایی که نسخه اختصاصی اندروید خودشان را دارند نیز با سرعت افزایش خواهد یافت.
مرحله سوم: تصور کنید یک گوشی هواوی با سیستم عامل اختصاصی خود در حال ارتباط با فرد دیگری باشد که اطلاعاتی (شاید با درجه اهمیت بالا) را برایش ارسال می‌کند. دیگر اهمیتی ندارد که رمزگذاری اطلاعات ارسالی تا چه حد باشد زیرا که مسیر ارتباط دیگر اهمیتی ندارد و اطلاعات می‌تواند توسط بدافزار احتمالی که در گوشی هواوی قرار دارد به راحتی شنود شده و به مقاصدی که برای آن تعریف شده ارسال شود. مطمئناً بسیاری از افراد نمی‌دانند و نمی‌توانند بررسی کنند که گوشی آنها در هر ارتباط با اینترنت، اطلاعات خود را به چه منابعی و چگونه ارسال می‌کند.
مرحله چهارم: همان چیزی که انتظارش را نداشتیم اتفاق افتاده و ممکن است امنیت ملی امریکا و یا منبع ارسال اطلاعات به راحتی به خطر بیفتد.
همانطور که در مثال ساده بالا دیدید، داستان امنیت بسیار پیچیده‌تر از تصورات عادی است و هواوی و گوگل و اتحاد آنهاست که می‌تواند آن را افزایش دهد و نه گسستگی و تعدد راهکارها. هواوی به صورت مطمئناً با وجود تحریم‌های امریکا نیز باز در میان سه تولیدکننده بزرگ گوشی‌های هوشمند در دنیا جای خواهد داشت و هرگونه تصمیمی که این شرکت بگیرد به دلیل همین گستردگی کاربران می‌تواند تأثیرات بزرگی در دنیای گوشی‌ها و محصولات هوشمند بگذارد.
این شرکت بارها اعلام کرده که محروم کردن محصولاتش از اندروید راهکار جایگزینی دارد که می‌تواند به سرعت ارائه شود و هر اتفاقی که در این میان بیفتد دیگر از کنترل گوگل و هر شرکت دیگری به جز هواوی خارج است.
به هر حال داستان اعمال تعرفه‌ها برای واردات کالا از چین از یک سو و تحریم‌های اعمالی بر محصولات چینی از سوی دیگر دو مقوله‌ای هستند که دولت امریکا با دامن زدن به آنها حداقل در بحث امنیت وضعیت آشفته‌ای را ایجاد خواهد کرد. مورد دومی که تحریم نرم‌افزاری است شاید جنبه تجاری گسترده‌ای نداشته باشد ولی می‌تواند برای خود دولت امریکا نیز شرایطی ایجاد کند که دیگر سلطه بلامنازعش بر ارتباطات بین‌الملل را از دست بدهد.
البته هواوی تا به حال مذاکره‌ مستقیمی با دولت امریکا در خصوص تحریم‌های اعمالی نداشته ولی شرکت‌هایی مانند گوگل و دیگر شرکایی که متوجه زوایای مختلف این قطع همکاری هستند اعلام کرده‌اند که در ارتباط نزدیکی با دولت امریکا می‌خواهند راهکار مناسبی برای این مشکل به وجود آورند تا اول از همه میزان آسیب‌های وارده به خود شرکت را کاهش دهند و در وهله بعد اهدافی که ترامپ به آنها اشاره کرده نیز میسر گردد.

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/72686/محروم-کردن-هواوی-از-اندروید-خطری-برای-امنیت-ملی-امریکا!
بستن   چاپ