سیاست و بازاریابی
12 پيشنهاد طلايي براي عملکرد بهتر مغز
سه شنبه 3 ارديبهشت 1392 - 3:51:19 PM

همه ما دوست داريم حافظه قوي و باحضورذهن بالا داشته باشيم. گاهي که چيزهاي ساده اي مثل نام يا شماره تلفن کسي را فراموش مي کنيم گمان مي کنيم شايد دچار فراموشي شده ايم و اين باعث نگراني ما درباره تحليل حافظه مان مي شود. با راهکارهاي پي آمده، مغزتان را تقويت کنيد.
با مغزتان بيشتر آشنا شويد

مغز يک بافت گرسنه است. اگر چه مغز 2 درصد از وزن بدن را تشکيل مي دهد اما تا بيش از 30 درصد کالري (انرژي) روزانه را مصرف مي کند. همه انرژي خود را نيز از هيدرات هاي کربن کيفيت بالا جذب مي کند.

مغز شما اين سوخت سريع را مي سوزاند حتي زماني که در خوابيد. بنابراين خوردن صبحانه بهترين راه براي ذخيره دوباره سوخت (براي مغز) و کم کردن ضعف ذهني است.

بعد از اضافه کردن صبحانه به برنامه غذايي خود اگر قبلاً براي تصميمگيري در مورد کارهاي روزانه مشکل داشتيد اکنون يک برتري محسوس را مشاهده مي کنيد.

بايد به انرژي و ارزش غذايي آنچه مي خوريد توجه داشته باشيد؛ بخصوص اگر وعده غذايي شامل حداقل يک ميوه، حبوبات و پروتئين غني باشد بسيار خوب است. وعده سالم براي صبحانه مي تواند يک تکه نان با خمير بادام زميني و پرتقال و يک ليوان شير بدون چربي باشد.

وعده هاي غذايي خود را به 4 يا 6 وعده کوچک تقسيم کنيد، به طوري که در طول روز توزيع شده باشد. اين وعده هاي غذايي را سبک و کم حجم نگه داريد. از خوردن غذاهاي سنگين و حجيم خودداري کنيد زيرا خون را به سمت دستگاه گوارش مي کشاند و سهم کمتري به مغز مي رسد که سبب تنبلي و خستگي مي شود.

رژيم غذايي و دردسر هاي آن

همان طور که رژيم غذايي سنگين شما را از کالري محروم مي کند از هوش هم محروم مي کند. تحقيقات نشان مي دهد زناني که کالري خيلي کمي دريافت کرده اند در آناليز اطلاعات خيلي کند بودند و زماني طولاني تر براي عکس العمل و مشکل بيشتري در به خاطر آوردن رويدادها نسبت به زناني داشتند که رژيم غذايي خاصي ندارند.

اهميت ويتامين B

کمبود هر کدام از ويتامين هاي B1 , B2 , B6 , B12 و اسيدفوليک باعث کمبود انرژي در مغز مي شود که حاصل آن گيجي و کج خلقي و اختلال در تفکر، تمرکز، يادآوري و عکس العمل است.

غذاهاي غني از ويتامين هاي B شامل شير بدون چربي و ماست، سبوس گندم، موز، غذاهاي دريايي، حبوبات کامل و نخود فرنگي هستند يک ميزان متعادل از مواد معدني و ويتامين ها مصرف کنيد.

ويتامين هاي ضد تحليل مغز

مغز بيشتر از هر عضوي از بدن اکسيژن مصرف مي کند اين سبب توليد مقدار زياد راديکالهاي آزاد مي شود که در نهايت سبب صدمه زدن به سلول هاي مغزي مي شود. فرسودگي ناشي از راديکالهاي آزاد سبب از دست رفتن تدريجي حافظه ميشود. خوشبختانه بدن يک ضد راديکال آزاد دارد که شامل ماده مغزي آنتي اکسيدان است. اين ماده در رژيم داراي ويتامين E و C موجود است. اين رژيم غذايي راديکالهاي آزاد را غير فعال مي کند.

براي اينکه دفاع آنتي اکسيدانت را تقويت کنيد هر روز 5 خوراکي (ترجيحاً هر 9 خوراک) زير را مصرف کنيد: آب پرتقال، توت فرنگي ، هويج ، اسفناج، طالبي و ميوه و سبزيجات تازه ديگر.
12 پيشنهاد طلايي براي تقويت مغز

1 کاري انجام دهيد.

دانشمندان بر اين باورند که نرمش هاي هوازي منظم مي تواند ساده ترين و مهم ترين راه براي سلامتي طولاني مدت مغز باشد. در حالي که قلب و شش ها واکنشي سريع نسبت به دويدن بر روي دستگاه دوي ثابت نشان مي دهند، مغز هم به آرامي با هر قدم فعاليت مي کند.

براي سلامت دائمي مغز، روزانه حداقل 30 دقيقه فعاليت جسماني (دويدن و نرمش هاي هوازي) مي تواند نقش شايان توجهي داشته باشد.

2 متعادل بخوريد.

انرژي بسيار زياد يا انرژي بسيار کم خللي بزرگ در کارايي مغز ايجاد مي کند. رژيم غذايي تشکيل شده از مواد قندي کم با فيبر بالا و چربي و پروتئين معمولي بسيار آرام تر از غذاهايي با ميزان قند بالا (مانند شيرينيجات و نشاسته) در بدن تجزيه مي شوند.

سرعت ثابت و ملايم هضم در روده مقدار انرژي بيشتري را به مغز مي رساند، و باعث بهينه سازي سوخت و ساز در ارگانهايي مي شود که مي تواند در سلامتي طولاني مدت نقش بسزايي داشته باشد.

3 مراقب رژيم غذايي تان باشيد.

در حالي که پرخوري فعاليت مغز را کند مي کند و در طولاني مدت باعث فشار آمدن به مغز مي شود، کمبود کالري هم مي تواند اثر مشابهي را بر مغز گذارد.

رژيم هاي غذايي مفرط مي تواند باعث طولاني شدن برخي دردها در بدن و در نتيجه سلب آسايش شوند، احساسي که باعث اعتياد افراد به لاغر ماندن (anorexia) (ترس از چاق شدن) شود.


بسياري از مطالعات رژيم هاي غذايي مفرط را با حواس پرتي، اختلال در حافظه و پريشاني مرتبط مي دانند.

4 مراقب بدن خود باشيد.

بسياري از بيماري هاي قابل پيشگيري مانند ديابت نوع دوم، چاقي، فشار خون و… مي توانند تأثير بسزايي در پير شدن مغز داشته باشند.

فعال و سالم نگه داشتن سيستم گردش خون با کارهايي از قبيل سيگار نکشيدن و عدم استفاده از چربي هاي اشباع شده مانع از پيري زودرس مغز مي شود.

5 از استراحت و آرامش لذت ببريد.

در زمان استراحت و رويا، خاطرات به آرامي مرور مي شوند، بعضي دور ريخته و بعضي ذخيره مي شوند. مطالعات نشان مي دهند وقتي دچار کمبود خواب هستيم، پروتئيني که سيناپس ها (محل تماس دو عصب) را شکل مي دهد توانايي کافي براي تفکر و فراگيري را از دست مي دهد، علاوه بر اين خواب ناکافي با فراموشي در ايام کهولت رابطه مستقيم دارد.

6 از قهوه تان لذت ببريد.

تحقيقات نشان داده است که استفاده منظم از کافئين از مغز محافظت مي کند. بر اساس يک مطالعه علمي 2 الي 4 بار سرحال آمدن بعد از خستگي در يک روز مي تواند به کاهش فراموشي کمک کند و 30 تا 60 درصد از بروز آلزايمر پيشگيري کند.

اينکه آيا کافئين موجود در چاي و قهوه باعث رفع خستگي مي شود يا آنتي اکسيدان موجود در آن ها هنوز مشخص نيست اما قهوه باعث افزايش سطح هوشياري در اين بعد از ظهر و چند سال بعد مي شود.

7 ماهي بخوريد.

بر اساس تئوري هاي جديد وجود ماهي در رژيم غذايي انسانها مي تواند نقش بسزايي در تقويت حافظه انسان ها داشته باشد. اسيدهاي چرب مورد نياز مانند امگا 3، براي ساختمان مغز مهم بشمار مي آيند و تأثير آن ها براي درمان بيماري هاي مغزي بسيار موثر است.

مطالعات انجام گرفته بر روي تأثير مکمل امگا 3 نتايج جالبي را به همراه داشت که نشان مي داد امگا 3 در برخي ديگر از منابع غذايي مانند تخم کتان، ماهي ها و برخي از حيوانات علف خوار نيز يافت مي شود.

8 خونسرد باشيد.

استرس تأثير بد و مخربي روي مغز مي گذارد و با ترشح هورمون هاي خطرناکي در ناحيهٔ هيپوکمپوس (hippocampus) و ساير قسمت هاي مغز، حافظه را تحت تأثير قرار مي دهد.

بعضي از دانشمندان بر اين عقيده اند که داشتن يک زندگي متعادل و دنبال کردن فعاليت هاي آرامش بخش مانند يوگا، حضور در اجتماع و انجام فعاليت هاي هنري مي تواند روند فراموشي بر اثر کهولت سن و پيري مغز را به تأخير بياندازد.

9 از مکمل ها استفاده نکنيد.

اخيراً استفاده از مکمل ها وسيله اي براي جبران کاستي ها تبديل شده اند، لطفاً از مواد طبيعي استفاده کنيد.

10 زغال اخته بخوريد.

مصرف زغال اخته با افزايش سرعت عملکرد مغز باعث رشد سلول هاي هيپوکامپوس مي شود. زغال را مي توان همراه با غلات يا ماست مصرف کرد.

11 سودوکو حل کنيد.

حل جدول سودوکو که امروزه به پرطرفدارترين جدول در دنيا نيز مشهور شده است، سرعت انتقال و تصميم گيري در مغز را به نحو عجيبي افزايش مي دهد. علاوه بر اين موارد، ورزش منظم به ويژه ايروبيک و پياده روي تأثيرات بسيار مثبتي بر عملکرد مغز داشته و سرعت و شفافيت تفکر را بالا مي برد.

12 بادام بخوريد.

علاوه بر همه اين ها بايد گفت بادام حافظه را تقويت مي کند و اگر در ترکيب با شير قبل از رفتن به رختخواب يا پس از برخاستن از خواب به هنگام صبح مصرف شود، تأثير بهتري دارد.

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/72/12-پيشنهاد-طلايي-براي-عملکرد-بهتر-مغز
بستن   چاپ