سیاست و بازاریابی
متن Lorem Ipsum چیست و چه کاربردهایی دارد؟
پنجشنبه 23 اسفند 1397 - 15:01:05
سیاست و بازاریابی - لورم ایپسوم، متنی ساختگی و بدون معنی با تاریخچه‌ای در کتاب‌های دوران باستان است که برای پیاده‌سازی متن در انواع طراحی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

احتمالا در مرورهای روزانه‌ی خود در دنیای وب، با عبارت «لورم ایپسوم» یا «Lorem Ipsum» برخورد داشته‌اید. عبارتی که معنی خاصی ندارد و عموما در محتوای طراحی گرافیک همچون تم‌ وبسایت‌های وردپرسی یا نمونه‌های آماده‌ی فایل‌های چاپی دیده می‌شود. در اولین نگاه به آن متن، متوجه بی‌معنی بودن آن می‌شویم و این سؤال را از خود می‌پرسیم که چرا چنین عبارتی، این‌قدر مشهور شده است؟ در این مقاله‌ی زومیت قصد داریم به بررسی متن مذکور بپردازیم و تاریخچه و کاربردهای آن را معرفی کنیم. به‌علاوه،‌ ابزارهایی هم برای تولید آن متن به‌منظور استفاده در طراحی‌های مختلف معرفی می‌کنیم. مقاله‌های مرتبط:
چرا تمام وب‌سایت‌ها یکسان به‌نظر می‌رسند اینفوگرافیک: وب‌سایت‌ها از چه ساخته شده‌اند؟
لورم ایپسوم چیست؟
لورم ایپسوم، نام متنی است که به‌‌عنوان نگهدارنده و نشان‌دهنده‌ی مکان متن در طراحی‌های گرافیکی استفاده می‌شود. نام «پرکننده» یا «متن احمقانه» هم برای آن به کار می‌رود. همان‌طور که گفته شد، کاربرد آن پر کردن یک بخش با متن است که لزوما معنای خاصی هم نباید داشته باشد. آن متن باوجود بی‌معنی بودن، نمایی از طراحی نهایی را در حالت پیاده‌سازی متن نشان می‌دهد. لورم ایپسوم انگلیسی و فارسی، ظاهری شبیه به متون زیر دارند: لورم ایپسوم، متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی است.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Egestas purus viverra accumsan in nisl nisi.
چرا از لورم ایپسوم استفاده می‌شود؟
شاید از خود بپرسید که یک طراح چرا به‌جای استفاده از چند پاراگراف متنی، باید از عبارتی بی‌معنی استفاده کند؟ چرا متنی را از یک کتاب قدیمی یا یک وبسایت در طراحی خود کپی نکند؟ دلیل اصلی آن است که متن ساختگی، افراد را از تمرکز کردن بر متن دور نگه می‌دارد. وقتی یک طراح به‌عنوان مثال برای وبسایت تم طراحی می‌کند و به‌دنبال دریافت بازخورد برای آن است، نمی‌خواهد که افراد روی متن‌های موجود متمرکز شوند و تنها نظرشان را درباره‌ی طراحی جویا می‌شود. طراحان با این متن بی‌معنی، جانمایی متن را در طراحی بررسی می‌کنند
علاوه‌بر نکته‌ی بالا، لورم ایپسوم، شباهت زیادی به متن (به‌معنای واقعی) دارد. اگر طراح چند متن و کلمه‌ی دیگر را به‌حای لورم ایپسوم چندین بار برای جانمایی آزمایشی کپی کند، شاید توزیع حروف به‌صورت مناسب انجام نشود. با استفاده از لورم ایپسوم، می‌توان شکل فونت، اندازه و جانمایی متن را با حروفی که به‌خوبی توزیع شده‌اند، بررسی کرد. در تعریف ساده، می‌تونان لورم ایپسوم را شبیه به متن پیش‌فرض ویندوز برای نشان دادن تفاوت فونت‌ها تعریف کرد. متنی‌که از تمامی حروف الفبای انگلیسی در آن استفاده می‌شود: The quick brown fox jumps over the lazy dog تاریخچه‌ی لورم ایپسوم
باوجود آنکه متن اصلی (انگلیسی) لورم ایپسوم کاملا بی‌معنی به‌نظر می‌رسد، اما تاریخچه‌ای در یک پروژه‌ی واقعی و متن حقیقی لاتین دارد. آن متن از کتاب سیسروس در سال 45 قبل از میلاد به‌نام «De finibus bonurum et malorum» استخراج شد که کتابی با موضوع اخلاقیات است.
متن لورم ایپسومی که امروز ما در پروژه‌های طراحی استفاده می‌کنیم، به‌زبان لاتین کامل نیست. درواقع، در مقایسه با اثر سیسروس، متن کنونی ما کاملا بی‌معنی و بی‌هدف محسوب می‌شود. تغییرات متعددی در کلمات، حروف و عبارت‌های آن متن ایجاد شد که نسخه‌ی کنونی را بسیار متفاوت از متن اصلی کتاب می‌کند. دکتر ریچارد مک‌کلینتاک در جریان تحقیقات پیرامون ریشه‌ی لاتین کلمه‌ی consectetur در متون ادبی کهن، متن کتاب سیسروس را پیدا کرد. مشخص نیست که چه کسی برای اولین‌بار متن کتاب را به‌صورتی تغییر داد که به وضعیت کنونی تبدیل شود. شاید در حدود سال 1500 میلادی، یک متخصص چاپ، کلمات را به هم ریخته باشد که نتیجه‌ی آن، به دوران دیجیتال رسیده است. معنی لورم ایپسوم
نسخه‌ی فارسی لورم ایپسوم که برای طراحان فارسی‌زبان آماده می‌شود، لزوما معنی متن انگلیسی نیست. آن متن معنای خاصی ندارد و با نگاه اولیه متوجه ترکیب بدون نظم کلمات در آن می‌شویم. نسخه‌ی انگلیسی نیز معنای خاصی نمی‌دهد چون ترجمه‌ی کامل کتاب سیسروس نیست و کلمات آن به‌هم‌ریخته‌اند. البته، جمله‌ی لاتین اصلی که لورم ایپسوم انگلیسی از آن استخراج شد، معنای مشخصی دارد: هیچ کس درد را به‌خاطر خودش دوست ندارد. هیچ‌کس تنها به خاطر ماهیت درد، به‌دنبال آن نمی‌رود و آن را طلب نمی‌کند. ترجمه‌ی کامل انگلیسی متن اصلی، در وبسایت Lipsum.com وجود دارد که خدمات دیگری همچون ساختن متن را نیز به کاربران عرضه می‌کند.
چگونه متن لورم ایپسوم بسازیم؟
اگر طراح هستید و برای پروژه‌های خود به متون ساختگی نیاز دارید،‌ وبسایت‌ها و سرویس‌هایی متعددی در اینترنت هستند که متن تصادفی لورم ایپسوم را در ابعاد مختلف (کلمه، جمله و پاراگراف) تولید می‌کنند. برای پیدا کردن سرویس لورم‌ساز فارسی، تنها کافی است عبارت لورم ایپسوم را در گوگل جست‌وجو کنید. نسخه‌های انگلیسی متعددی نیز وجود دارند که Lipsum.com مشهورترین آن‌ها است. وبسایت Lipsum ادعا دارد که تمیزترین ترکیب لورم ایپسوم را برای طراحان عرضه می‌کند. طبق ادعای آن‌ها، دیگر سرویس‌ها، بخش‌های طنز به متن اضافه می‌کنند یا بخش‌هایی را نیز کپی می‌کنند. برای استفاده از سایت مذکور کافی است تعداد پاراگراف‌ها، کلمات یا فهرست‌های مورد نظر را وارد کرده و روی دکمه‌ی Generate Lorem Ipsum کلیک کنید. حتی‌ می‌توانید با استفاده از جعبه‌ی انتخابی، بخش اول متن یعنی Lorem Impsum dolor sit amet را حذف کنید. سرویس دیگر، generator.lorem-ipsum.info نام دارد که متن مورد مورد نظر را در زبان‌های دیگر (به جز فارسی) و حتی زبان‌های ساختگی هم تولید می‌کند. در این سرویس هم می‌توان محدودیت کلمات و پاراگراف را مشخص کرده و متن نهایی را دریافت کرد. اگر هم به‌دنبال متن آزمایشی غیر از لورم هستید، می‌توانید از وبسایت meettheipsums استفاده کنید. در آن وبسایت نمونه‌های متنوع و طنزآمیز از متون آزمایشی طراحی وجود دارند. نکته‌ی نهایی درباره‌ی متن ساختگی لورم ایپسوم آن است که برخی طراحان،‌ خصوصا پس از پیاده‌سازی تم‌های آماده‌ی خریداری‌شده یا رایگان، فراموش می‌کنند که متن لورم را از تمامی بخش‌های وبسایت حذف کنند یا تغییر دهند. به‌همین دلیل، بعضا (خصوصا در وبسایت‌های فارسی) با متن‌های بی‌معنی لورم در صفحات متعدد وبسایت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی روبه‌رو می‌شویم که نشان‌دهنده‌ی دقت پایین طراح هستند. آیا شما هم تاکنون با چنین متن‌هایی روبه‌رو شده‌اید؟

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/67009/متن-Lorem-Ipsum-چیست-و-چه-کاربردهایی-دارد؟
بستن   چاپ