سیاست و بازاریابی
هفت نکته که باید درباره‌ی کارت‌های گرافیک اکسترنال بدانید
جمعه 28 دي 1397 - 14:59:32
سیاست و بازاریابی - کارت‌های گرافیک اکسترنال چگونه عمل می‌کنند؟ قدرت و پردازش آن‌ها چقدر است؟ آیا می‌توانند جایگزین کارت‌های گرافیک اینترنال شوند؟ پاسخ همه‌ی این سوالات را در این مقاله بخوانید.

واحدهای پردازش گرافیکی خارجی یا به اصطلاح اکسترنال (به انگلیسی: External) عالی به نظر می‌رسند. در واقع شما می‌توانید با استفاده از کارت‌های گرافیکی اکسترنال، گرافیکی با کیفیت و قدرت کامپیوترهای رومیزی را روی لپ تاپ داشته باشید. به این معنی که فقط به یک کامپیوتر قابل‌حمل و یک بازی سطح بالا نیاز دارید. اما آیا آن‌ها در مقابل کارت‌های گرافیکی داخلی یا به‌اصطلاح اینترنال (به انگلیسی: Internal) حرفی برای گفتن دارند؟ آیا آنقدر ارزش دارند که چند صد دلار از پول خود را صرف آن کنیم؟ واقعاْ انتظار دارید که چقدر کارایی داشته باشند؟ متاسفانه انتظارات و واقعیت‌ها درمورد کارت‌های گرافیکی اکسترنال ممکن است متفاوت باشد، اما هنوز هم موارد مفیدی وجود دارند. بیایید با هم نگاهی بیندازیم: 1. کارت‌های گرافیک اکسترنال چگونه کار می‌کنند؟
در اغلب موارد موجود در بازار شاهد پردازنده ‌ ی اکسترنالی هستیم که به یک داک یا جایگاه متصل شده است. (در این مقاله از کلمه ‌ ی داک استفاده می ‌ کنیم) ‎ داک مورد نظر دارای یک پورت PCIe برای کارت گرافیک است و معمولاْ به یک پورت تاندربولت و یا پورت USB-C برای اتصال به رایانه نیز مجهز خواهد بود. استفاده از این داک ‌ ها به‌سادگی نصب یک کارت گرافیکی است. پس از اتصال داک به سیستم، درایور را نصب می ‌ کنید. یک ‌ بار سیستم را ریستارت می ‌ کنید. پس از آن در صورت نیاز نرم ‌ افزارهای سفارشی یا مرسوم را نصب می کنید. (البته تجربه ‌ ی شما بسته به نوع سخت ‌ افزار مورد استفاده متفاوت خواهد بود ) پس از راه‌اندازی، کامپیوتر شما به‌جای استفاده از کارت‌گرافیک پیش‌فرض درخواست استفاده از کارت‌گرافیک اکسترنال را می‌دهد و پس از تایید، از آن استفاده می‌کند. به‌صورت نظری این فرآیند عملکرد گرافیکی بهتری را برای کاربر به ارمغان می‌آورد؛ چرا که لپ‌تاپ‌ها قدرت پردازشی گرافیکی کمتری دارند. توجه داشته باشید که می‌توانید از این کارت‌های گرافیکی در کامپیوترهای دسکتاپ یا رومیزی نیز استفاده کنید؛ اما عموماْ برای لپ‌تاپ‌ها رایج هستند. استفاده از کارت‌های قوی‌تر با توان پردازشی بیشتر، عملکرد پردازشی بهتری به شما ارائه خواهد کرد. شاید قدرت و پردازش آن به اندازه‌ای کافی باشد که حتی بتوانید از آن برای بازی‌های قدرتمند استفاده کنید. عالی به نظر می‌رسد. نظر شما چیست؟
2. عملکرد گرافیک‌های خارجی مانند عملکرد گرافیک‌های داخلی نیست
متاسفانه پردازنده‌های گرافیکی اکسترنال عملکردی مشابه با پردازنده‌های اینترنال به ما ارائه نمی‌دهند. حال این سوال پیش می‌آید که مقدار افت عملکرد در این نوع کارت‌های گرافیک‌ چقدر است؟ برآوردها به ما می‌گویند حدود 10 تا 15 درصد از عملکرد از دست می‌رود. این میزان افت چندان زیاد نیست. بخصوص با توجه به ظرفیت کارت گرافیک‌های رده بالایی که امروز می توانید بخرید. با این حال، باید بدانیم که چه چیزهای با ارزشی را از دست می‌دهیم. اگر امیدوار هستید که بتوانید آخرین عناوین رده‌بالای AAA را با کیفیت بالا و تنظیمات فوق‌العاده بازی کنید، ممکن است پردازنده‌ی گرافیکی اکسترنال اجازه‌ی راه‌اندازی آن را به شما ندهد. البته نباید چنین تصور کرد که این پردازنده‌ها عملکرد لپ‌تاپ شما را بهبود نخواهند داد؛ قطعاْ این کار را انجام خواهند داد. اما ممکن است که مزایای استفاده از این تجهیزات آنچنان هم که شما فکر می‌کنید، حیرت‌انگیز نباشد. اما چرا کارت‌های گرافیک اکسترنال معجزه نمی‌کنند؟ بیشتر به این دلیل که لپ ‌ تاپ ‌ ها توان راه ‌ اندازی و کنترل این حجم از قدرت را ندارند. اما اگر لپ ‌ تاپی دارای چنین قابلیتی باشد، خود دارای پردازنده ‌ ی گرافیکی داخلی قدرتمندی بوده و در این صورت نیاز به پردازنده‌ی گرافیکی اکسترنال را نفی می ‌ کند. علاوه بر این پورت ‌ های PCIe قادر به انتقال داده ‌ ها با سرعت بسیاری زیادی هستند. حتی آخرین نسل از تاندربولت‌ها و USB-C نمی‌توانند با این نرخ داده خود را تطبیق دهند. پردازنده‌ی لپ‌تاپ شما احتمالاْ برای کنترل و پردازش کارت‌های گرافیکی خارجی قدرتمند طراحی نشده است. باز هم تاکید می‌کنیم که این عامل از اهمیت چندانی برخوردار نیست. اما ممکن است اثرات آن را متوجه شوید. این قضیه مخصوصاْ در رابطه با پردازنده‌های قدیمی‌تر و کندتر بیشتر به چشم می‌آید. 3. داک‌ پردازنده‌های گرافیکی اکسترنال گران قیمت هستند
هرچند که داک‌ پردازنده‌های گرافیکی اکسترنال اساساْ تنها قطعه‌ای کوچک از مادربرد با یک پورت PCIe و یک کانکتور یا سیم رابط است، ولی با آن کارهای شگفت‌انگیزی می‌توانید انجام دهید. این برای شما چند صد دلار یا بیشتر هزینه بر می‌دارد. در هر حال خرید این قطعه‌ای کوچک برای شما گران تمام خواهد شد. البته سایر هزینه‌ها را نیز فراموش نکنید. برخی از داک‌ها تنها با برند‌های خاصی از لپ‌تاپ‌ها سازگاری دارند. به این معنی که در صورت تعویض داک ممکن است در انتقال پردازنده‌‌ی گرافیکی با مشکل مواجه شوید. این هزینه‌ی دیگری است که باید آن را هم در نظر بگیرید. روی دیگر سکه این است که برخی دیگر از لپ‌تاپ‌ها برای کار با داک‌ها طراحی نشده‌اند، در واقع مشکلی در کار با این تجهیزات ندارند. شما می‌توانید با مقداری سرهم‌بندی، عملکرد لازم را از آن‌ها بگیرید. 4. تحقیقات مهم هستند
داک‌های پردازنده‌‌ی گرافیکی دارای طیف وسیعی از ویژگی‌ها و سازگاری‌های مختص به خود هستند. برای مثال: OWC Mercury Helios 3 تنها با کارت‌گرافیک‌های تا 75 هرتز را سازگار است. Akitio Node تنها «نیم‌کارت‌های طولی» سازگار است. Alienware’s Graphics Amplifier هیچ پورت تاندربولت یا USB ندارد و به جای آن‌ها از یک کانکتور یا اتصال اختصاصی بهره می‌برد. HP Accelerator Omen دارای یک پورت ساتا برای اتصال یک HDD یا SSD اضافی و فرعی است. علاوه بر همه ‌ ی این ‌ ها هر یک از پردازنده ‌ های گرافیکی اکسترنال دارای خاصیت سازگاری خاصی هستند که شما ممکن است به آن نیاز داشته یا نداشته باشید. همانطور که قبلاْ گفتیم Alienware’s Graphics Amplifier دارای یک اتصال اختصاصی است که فقط با لپ‌تاپ‌های Alienware کار می‌کنند. داک پردارنده‌ی گرافیکی Razer Core با تاندربولت 3 کار می‌کند. در ASUS ROG XG Station 2 مشخص نیست که محصولات غیرسازگار با ایسوس با آن سازگاری دارند یا خیر. به‌طور خلاصه اگر می‌خواهید یک پردازنده‌ی گرافیک اکسترنال داشته باشید، باید به اندازه‌ی کافی زمان صرف تحقیقات کنید تا مطمئن شوید که آیا کارهایی را که می‌خواهید انجام می‌دهند. خوشبختانه گرافیک‌های اکسترنال، علاقمندان زیادی دارد و آن‌ها ترکیبات زیادی از پردازنده‌ها، داک‌ها و لپ‌تاپ‌ها را تست کرده اند. اگر برای شروع مطمئن نیستید، می‌توانید از صفحه‌ی Reddit /r/eGPU بازدید کنید. در اینجا افراد علاقمند زیادی هستند که می‌توانند به سوالات شما پاسخ دهند و به شما کمک کنند.
5. عملکرد گرافیکی بهتری خواهید داشت
با وجود همه‌ی مشکلات، کارت‌های گرافیکی اکسترنال عملکرد قابل‌قبولی دارند. در واقع عملکرد گرافیکی بهتری از طرف لپ‌تاپ خود دریافت می‌کنید. با نصب این گرافیک‌ها، آن‌ها را قادر می‌سازید که بازی‌ها یا برنامه‌هایی را که قبلاْ کار نمی‌کردند، اجرا کنید. معیارهای بسیاری در این زمینه وجود دارند که نشان می‌دهند پردازنده‌های گرافیکی اکسترنال توان گرافیکی زیادی را به‌ویژه در مک‌بوک‌ها فراهم می‌کنند. دشوار است بگویم که پردازنده‌های گرافیکی خارجی دقیقا چه مقدار توان شما را افزایش خواهند داد و یا اینکه چقدر آن را آسان می‌کنند که همه‌چیز را ارتقاء بدهید و یا اجرا کنید. با این حال، اگر لپ تاپ شما نمی تواند یک بازی خاص را اجرا کند و شما واقعا آن را می خواهید، یک کارت گرافیک اکسترنال می‌تواند راه‌حلی ماندگار و مناسب باشد. 6. کارت‌گرافیک‌های اکسترنال رو به بهتر شدن هستند
مسئله‌ی پهنای باند تاندربولت‌ها یا USBها به‌طور جادویی بهبود نخواهند یافت. ولی سخت‌افزار و نرم‌افزار پردازنده‌های گرافیکی اکسترنال رو به بهتر شدن خواهند رفت و احتمالاْ پردازنده‌های گرافیکی اکسترنال بیشتر از همیشه بهبود پیدا خواهند کرد. بسیاری از کاربردان به این نوع پردازنده‌ها علاقه دارند. علاوه بر این تولیدکنندگان سخت افزاری می‌خواهند این گرافیک‌ها را به دست کاربران بیشتری برسانند. به همین ترتیب آن‌ها برای بهبودی هرچه بیشتر این پردازنده‌های گرافیکی انگیزه‌ی زیادی دارند. 7- بهترین پردازنده‌های گرافیکی اکسترنال کدام‌ها هستند؟
در نهایت بسته به بودجه‌ و الزامات شما، گزینه‌های بسیار خوبی از این گرافیک‌ها در دسترس هستند. در اینجا سه مورد از بهترین‌ها را مطرح می‌کنیم: بهترین پردازنده‌ی گرافیکی اکسترنال انویدیا: گیم باکس Gigabyte AORUS گیگابایت نامی همیشگی در تولید پردازنده‌های گرافیکی است و گیم‌باکس AORUS محصولی قدرتمند در یک داک بسیار شیک است. گیم‌باکس AORUS با 8GB GTX 1070 Mini ITX همراه است که کوچکتر از همتای دسکتاپ خود است. اما همچنان عملکرد مشابهی را به کاربر ارائه می‌دهد. گیم‌باکس گیگابایت با یک اتصال از نوع تاندربولت3 به لپ‌تاپ شما متصل می‌شود. GTX 1070 Mini ITX دارای یک پورت HDMI، یک DisplayPort و دو پورت DVI و همچنین چهار اسلات USB 3.0 است. یکی دیگر از مزایای این گیم‌باکس وزن آن است. چرا که تنها حدود 4.4 پوند وزن دارد که جابجایی و مسافرت با آن را بسیار راحت می‌کند. علاوه بر این، گیم‌باکس AORUS به عنوان یک بسته‌ی واحد عرضه می شود، بنابراین زحمت هیچ فرایند نصبی به شما نمی‌دهد. قیمت این مدل از 494 دلار تا 573 دلار در مارکت‌های مختلف، متفاوت است. بهترین پردازنده‌ی گرافیکی اکسترنال ای‌ام‌دی : Akitio Node Pro همراه با AMD RX 580 Akitio Node Pro نامی کمتر شناخته شده است؛ اما مزایای زیادی دارد. مزیت اول منبع تامین 500وات برق اضافی برای پردازنده‎‌های گرافیکی اکسترنال است. برای لحظه‌هایی که به حداکثر قدرت پردازنده‌ی گرافیکی اکسترنال نیاز دارید، می‌توانید آن را به خروجی مطلوب گرافیک متصل کنید. علاوه بر این، در حالی که پردازنده‌ی گرافیکی اکسترنال AMD می‌تواند انتخابی عالی باشد، در آینده می‌توانید یک کارت گرافیک انویدیا را جایگزین AMD کنید. از طرفی متوجه خواهید شد که Node Pro ارتقاء قابل توجهی نسبت به نسخه‌ی قبل داشته است. Akitio Node استاندارد است. Node Pro حدود 10.2 پوند وزن دارد و قطعاْ سبک نیست. اما با وسایل حمل و نقل عمومی می‌توانید آن را حمل و جابجا کنید. با این حال یک ایراد بسیار مهم Node Pro سایز بزرگ آن است. در واقع می‌توان گفت Node Pro بیشتر روی میز کامیپوتر خانه‌ی شما مناسب است. داک پردازنده‌ی گرافیکی اکسترنال Akitio Node Pro دارای یک DisplayPort یکپارچه و دو پورت تاندربولت 3 یکپارچه است. آیا یک پردازنده‌ی گرافیکی اکسترنال برای شما مناسب است؟
همه‌ی این اطلاعات ایده خوبی از آنچه که می‌خواهید به شما می‌دهد؛ البته اگر می‌خواهید برای خرید یک پردازنده‌ی گرافیکی اکسترنال سرمایه‌گذاری کنید. در پایان باید گفت هزینه‌ی چند صد دلاری برای ارتقای یک PC قدیمی و ارزان قیمت به یک PC بازی ممکن است سرمایه‌گذاری بهتری باشد.

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/62971/هفت-نکته-که-باید-درباره‌ی-کارت‌های-گرافیک-اکسترنال-بدانید
بستن   چاپ