سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

HarmonyOS هواوی همان سیستم عامل ملی چین است؟ اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - با توجه به تمایل دولت چین، کارشناسان معتقدند به‌دلایل فراوان سیستم‌عامل چندمنظوره‌ی هارمونی ظرفیت چشمگیری برای تبدیل‌شدن به سیستم‌عامل ملی چین دارد.

برندهای چینی بیش از 40 درصد از سهم جهانی بازار گوشی‌های هوشمند را دراختیار دارند. طبق گزارش شرکت تحقیقاتی کانترپوینت، این سهم برای فصل دوم 2019 بدین‌ترتیب بود: هواوی 15.8 درصد، شیائومی 9 درصد، اوپو 8.1 درصد، ویوو 7.5 درصد، لنوو 2.6 درصد و ریل‌می 1.3 درصد. نیل‌ شاه، مدیر بخش تحقیقات اکوسیستم‌ها و دستگاه‌های هواوی می‌گوید: ازآنجاکه دولت چین اصرار به ساخت سیستم‌عامل ملی و کاهش وابستگی به گوگل و مایکروسافت دارد، هواوی فرصتی عالی دراختیار دارد تا هارمونی را برای استفاده در دسته‌بندی‌های مختلف دستگاه‌ها متناسب‌سازی و جامعه‌ی توسعه‌دهنگان قدرتمندی ایجاد کند. قبلا بازیگران چینی اینترنت همچون علی‌بابا ، بایدو و تنسنت سیستم‌عامل‌هایی مبتنی‌بر اندروید‌ طراحی کرده‌اند؛ اما هیچ‌کدام گسترش پیدا نکرد. اگر دولت چین به دیگر برندهای بزرگ چینی همچون اوپو و ویوو و شیائومی فشار بیاورد که علاوه‌بر گوشی‌های هوشمند، محصولات دیگری همچون تلویزیون نیز بسازند، آن‌وقت سیستم‌عامل هارمونی گسترش پیدا می‌کند و برای توسعه‌دهندگان جذابیت بیشتری پیدا خواهد کرد. معماری میکروکِرنل آینده‌ی سیستم‌‌عامل‌ها است
نیل معتقد است معماری منعطف میکروکرنلی هارمونی و بازبودن این پلتفرم برای دیگر رقبا، راه‌گشای نفوذ هارمونی به بازار چین خواهد شد. وی ادامه می‌دهد: معماری میکروکرنل (Microkernel) آینده‌ی سیستم‌‌‌عامل‌ها محسوب می‌شود و هواوی اولین طراحی است که توانسته سیستم‌عامل را برای طیف بزرگی از لوازم منطبق (مقیاس‌پذیر) کند. حتی گوگل هم با سیستم‌عامل فیوژا (Fuchsia)، برای دستیابی به معماری میکروکرنل برنامه‌ریزی کرده است. هواوی کاملا از کاستی‌های انواع کنونی معماری سیستم‌‌‌عامل‌ها آگاه است و می‌خواهد از رویکرد کِرنل یک‌تکه‌ی اندروید و تکه‌تکه‌ی اپل به رویکردی منعطف و فراگیر در معماری میکروکرنل برسد.
هواوی می‌گوید سال آینده نسخه‌ی 2.0 و تا سال 2021 نیز نسخه‌ی 3.0 میکروکرنل را عرضه خواهد کرد. این غول فناوری چینی بزرگ‌ترین بازیگر چین در بخش دستگاه‌های قابل‌حمل و اینترنت اشیاء است؛ بنابراین، در زمانی مناسب که به تعداد کافی توسعه‌دهنده برای ساخت اپلیکیشن‌های هارمونی وجود دارد، مزیت‌های مقیاس‌پذیری معماری میکروکرنل نیز دردسترس خواهد بود. قلمرو وسیع‌تر برای اجرا در چین
نیل‌ شاه معتقد است ازآنجاکه سرویس‌های اندرویدی گوگل در چین حضور ندارد و هواوی از خدمات ابری خود استفاده می‌کند، ارائه‌ی گوشی‌های هوشمند با سیستم‌عامل هارمونی قلمرو بیشتری برای استفاده در خاک چین خواهند داشت. وی می‌افزاید: هواوی باید در سه‌چهار سال آینده چنان سیستم‌عاملش را برای بازار چین کامل و پخته کند که آماده‌ی عرضه‌ی همه‌جانبه‌ی محصولات گوناگون به بازار ازطریق برند آنِر باشد. سامسونگ در گذشته چنین کاری را با سیستم‌عامل تایزن در محصولات رده‌پایین انجام داد؛ اما نتوانست آن را گسترش بدهد. هرچند حداقل این شرکت کره‌ای از آن در ساعت‌های هوشمند و تلویزیون‌ها و دیگر لوازم خانگی استفاده می‌کند.
هواوی از قبل کسب‌و‌کار پررونق و رو‌به‌رشدی در محصولات پوشیدنی، خودرو و اینترنت‌ اشیاء داشته است که همگی می‌توانند با هارمونی تغذیه شوند. بنابراین، می‌تواند از استراتژی مشابهی همچون سامسونگ استفاده بکند؛ زیرا گوگل بازیگر مهمی در این عرصه نیست. نیل‌ شاه ادامه می‌دهد: هواوی نمی‌خواهد گوگل را از خود برنجاند؛ اما آن‌ها باید در سه‌چهار سال آینده بازار چین را با گوشی‌های هوشمند هارمونی‌دار پر کنند و حتی ال‌جی و سامسونگ نیز که کمتر از 1 درصد سهم بازار چین را دراختیار دارند، برای افزایش سهم در این بازار از هارمونی استفاده خواهند کرد. هواوی را توسعه‌دهندگان علاقه‌مند زیرفشار قرار خواهند داد
نیل شاه معتقد است در پنج سال آینده، تلویزیون‌ها، ساعت‌های هوشمند، تبلت‌ ها، سامانه‌های اطلاعات‌سرگرمی داخل خودرو و خودروهای برقی به‌صورت گسترده‌تری به‌کار خواهند رفت و شرکت‌های بزرگ چینی همچون BYD ، بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی خودرو الکتریکی در جهان، احتمالا نوعی اتحاد با هواوی تشکیل خواهد داد و سال 2022، هارمونی وارد دستگاه‌های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده‌ خواهد شد. تاکنون، بازار پلتفرم‌های گوناگونی در بخش‌های مختلف را شاهد بوده است؛ مثلا در دنیای ساعت‌های هوشمند با ظهور سیستم‌عامل‌های WatchOS ،Tizen ،FitbitOS و Android Wear، در تلویزیون‌های هوشمند Android Tv ، Linux ،WebOS و Tizen و در بخش اینترنت اشیاء نیز LiteOS و Linux و mbedOS مواجه بوده‌ایم. این موضوع لزوم ایجاد پلتفرمی مبتنی‌‌بر سیستم‌عاملی قدرتمند و متن‌باز و میکروکرنلی همچون هارمونی را برای ایجاد یکپارچگی پررنگ می‌کند. با وجود مستقربودن اکثر توسعه‌دهندگان عمده در داخل چین، هواوی را توسعه‌دهندگان علاقه‌مند در خارج از چین هم زیر فشار قرار خواهند داد؛ زیرا نمی‌توانند به‌تنهایی آن‌ را انجام دهند. سرویس‌های مخابراتی هواوی به بیش از 910 هزار توسعه‌دهنده‌ی جهانی با بیش از صدمیلیون کاربر خدمات ارائه می‌دهند که همگی در خارج از خاک چین قرار گرفته‌اند.
نیل‌ شاه می‌گوید اگر برندهای چینی هارمونی را برگزینند و درادامه دوسه دستگاه گوشی هوشمند را به‌صورت جهانی عرضه کنند، آن‌گاه در مقایسه با پلی‌استور اپل و سامسونگ، پوسته‌های بیشتری دراختیار توسعه‌دهندگان اپلیکیشن خواهد بود. هرچند معتقد است تنها مشکل پیش‌ رو این است که تقریبا یک دهه طول کشید تا اپل و گوگل فروشگاه‌های نرم‌افزاری‌شان را درزمینه‌ی امنیت و حضور در بازار کشورهای مختلف استحکام ببخشند. بنابراین، برای هواوی چالش‌برانگیز خواهد بود تا فروشگاه نرم‌افزاری خودش را به‌نحوی طراحی کند که توسعه‌دهندگان دیگر کشورها را نیز به بهینه‌سازی و بومی‌سازی اپلیکیشن‌های خود برای هارمونی ترغیب کند. مثل راهکارهای درآمدسازی بیشتر ازطریق SDKهای اختصاصی هارمونی در مقیاسی که ارائه‌دهندگان قبلی همچون مایکروسافت با ویندوزفون از پسِ آن برنیامدند. فرصت تقویت کسب‌و‌کارهای مرتبط با خدمات
مقاله‌های مرتبط:
گوگل سیستم‌عامل فیوژا را مبتنی بر کرنل اختصاصی خود توسعه می‌دهد معماری سیستم‌عامل؛ کرنل و عملکرد آن چیست؟
با وجود اینکه هرکدام از شرکت‌ها خدمات‌ ابری فروشگاه نرم‌افزاری اختصاصی خود را دارند، خدمات موبایل گوگل (Google Mobile Services) یا به‌اختصار GSM را می‌توان ثمره‌ی پلتفرم اندروید برای گوگل دانست. GSM بخشی از پروژه‌ی اندروید متن‌باز (AOSP) نیست؛ به‌ همین دلیل، سازندگان دستگاه‌های اندرویدی برای استفاده از آن مجبورند به گوگل مبلغی بپردازند. اکثر مردم چین اپلیکیشن‌های محدود‌شده استفاده می‌کنند و نیمی از آن‌ها اوقاتشان را با برنامه‌هایی مثل WeChat و مابقی را اگر مشغول بازی نباشند، در بایدو و علی‌بابا برای جست‌وجو و خرید صرف می‌کنند. بنابراین، اگر کسی بخواهد از سرویس‌های گوگل استفاده کند، باید APK مرتبط را خارج از گوگل‌پلی دانلود و آن‌ را نصب یا به‌اصطلاح سایدلود (Sideload) کند. از آنجاکه هرکسی می‌تواند سرویس‌های گوگل را سایدلود کند، حتی اگر با سیستم‌عامل هارمونی ویدئو تماشا کنند، برای گوگل کسب درآمد خواهد کرد. تنها مسئله این است که گوگل در مقایسه با اندروید، کنترل کمتری خواهد داشت و داده‌های کمتری از کاربران را جمع‌آوری خواهد کرد؛ زیرا کاربران در سیستم‌عامل‌های دیگر به شناسه‌ی کاربری گوگل متصل نیستند. برای مثال، تایزن سامسونگ رقیب اندروید محسوب می‌شود؛ باوجوداین، برخی از اپلیکیشن‌های گوگل روی تلویزیون‌های سامسونگ فعال هستند. درپایان باید اشاره کنیم شرکت‌هایی همچون گوگل و مایکروسافت و فیسبوک تا وقتی از پلتفرم هارمونی کسب درآمد کنند، مشکلی هم با آن نخواهند داشت و هواوی هم این فرصت را خواهد داشت کسب‌و‌کار سرویس‌هایش همچون هواوی کلاود، های‌لینک، موزیک و ویدئو و... را رونق ببخشد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/83953/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ارتباطات استان سیستان و بلوچستان پایدار است

رقیب اپ استور آغازبه‌کار کرد؛ فروشگاهی جدید برای برنامه‌ها و بازی‌های آیفون

متا مدعی شد: مدل زبانی لاما 3 عملکرد بهتری نسبت به اغلب رقبا دارد

آیپد ایر 12.9 اینچی به پنل Mini-LED نمایشگر مجهز خواهد شد

یک بمب‌افکن میکرومقیاس برای مقابله با تومور سرطانی ساخته شد

مشخصات Redmi 13 5G و پوکو M7 پرو 5G لو رفت

بادبان ناسا بر فراز زمین برافراشته می‌شود!

گوشی ارزان جدید موتورولا با باتری پرظرفیت در راه است

گوگل کارمندان معترض به همکاری با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد

ارتش سوسک‌های رباتیک مجهز به کوله‌پشتی رایانه‌ای در بیابان

اخترشناسان پرجرم‌ترین سیاه‌چاله ستاره‌ای کهکشان راه شیری را کشف کردند

مانیتور 27 اینچ جدید ازراک آنتن وای‌فای دارد

از روبوتاکسی تا مریخ؛ نگاهی به بدترین پیش‌بینی‌ها و وعده‌های ایلان ماسک در 15 سال اخیر

هکرهای چینی برای حمله به زیرساخت‌های آمریکا آماده می‌شوند

هوش مصنوعی متا رسماً به اینستاگرام، واتس‌اپ و فیسبوک اضافه شد

تصویر روز ناسا؛ روبه‌روی NGC 1232

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

کمک آمریکا به تراشه‌سازان؛ مایکرون 6 میلیارد دلار بودجه دریافت می‌کند

مدل تلسکوپ فضایی جیمز وب با اندازه واقعی به نمایش در می‌آید

نکاتی درباره آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو

نسخه‌ آیفون واتساپ با دستور دولت چین از اپ استور حذف شد

مواد شیمیایی در پارکینگ ها احتمال ابتلا به ALS را افزایش می دهد

آیفون 17 پلاس ظاهراً با نمایشگر کوچک‌تر از گوشی‌های فعلی پلاس معرفی می‌شود

پیشرفت صنعت تراشه چین در سایه تحریم‌ها؛ تولید 40 درصد رشد کرد

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود

طراحی جلویی شیائومی Civi 4 در کنسول گوگل پلی مشاهده شد

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

وزیر ارتباطات: یک‌سوم کشور به زیرساخت‌های فیبرنوری مجهز شدند

با بزرگترین ستاره شناخته شده آشنا شوید

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

آیفون 16 پرو به پوشش ویژه لنز دوربین برای بهبود کیفیت تصویر مجهز خواهد شد

عملیاتی شدن 5 فروند زیردریایی هوشمند با قابلیت تعقیب هدف و نشت‌یابی

تاریخ رونمایی گوشی پرچمدار 2024 سونی لو رفت

اپل بیش‌از 250 میلیون دلار در پردیس سنگاپور سرمایه‌گذاری می‌کند

با این ابرسازه فضایی، یک میلیارد انسان میتونن در فضا زندگی کنن!

اندروید 15 احتمالاً برای افزایش امنیت اقدام به قرنطینه اپلیکیشن‌های مشکوک می‌کند

امروز در فضا ؛ کشف اولین سیارات فراخورشیدی در اندازه زمین توسط تلسکوپ کپلر

آنر 200 لایت به زودی برای عرضه در بازار جهانی رونمایی می‌شود

گوشی پرچمدار 2024 هواوی از اندروید 12 استفاده می‌کند

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

برخی گوشی‌های سری گلکسی S21 سامسونگ با مشکل نمایشگر مواجه شده‌اند

صداهای وحشتناک ثبت شده از اجرام واقعی کیهان

دیدار معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

سامسونگ احتمالاً کشوی عمودی برنامه ها را با One UI 7 ارائه خواهد کرد

موضوع ایثار و شهادت موضوع بسیار مهم دولت سیزدهم است/بکارگیری ظرفیت های مردمی از برنامه های جدی بنیاد است

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

شبیه‌ساز بازی Delta برای آیفون منتشر شد

ربات «اطلس» بازگشت!