سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

8 توزیع سبک لینوکس برای سیستم‌های ضعیف اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - سیستم‌عامل لینوکس به لطف انعطاف بالا و رایگان و متن‌باز بودن دارای توزیع‌های فراوانی است. در این مقاله به معرفی هشت توزیع سبک لینوکس که مناسب اجرا روی سیستم‌های ضعیف مانند سیستم‌های اتم اینتل هستند، می‌پردازیم.

پردازنده‌های سری اتم اینتل ، ریزپردازنده‌هایی با ولتاژ پایین‌اند که نخستین بار در سال 2008 معرفی شدند. از این پردازنده‌ها در بسیاری از دستگاه‌های قابل‌حمل مانند نوت‌بوک‌ها ، نت‌تاپ‌ها و تبلت‌ها استفاده می‌شود. اما مصرف انرژی پایین پردازنده‌های اتم به سرعت محدودیت‌های آن را در اجرای روان نرم‌افزارها نمایان ساخت. مقاله‌های مرتبط:
فدورا درمقابل اوبونتو؛ مقایسه‌ی سیستم‌عامل‌های لینوکسی راهنمای قدم به قدم پردازنده‌های موبایل 25 سال بعد؛ مصاحبه‌ای با لینوس توروالدز
البته ضعیف‌بودن این پردازنده به این معنا نیست که بگذارید دستگاه قدیمیتان خاک بخورد. با استفاده از یک توزیع لینوکس می‌توانید این دستگاه‌ها را به چرخه حیات و بهره‌وری برگردانید. سیستم‌عامل‌های مبتنی بر لینوکس معمولا منابع سخت‌افزاری کمتری نسبت به سیستم‌عامل‌های مشابه ویندوزی دارند. همچنین به‌علت تنوع بسیار بالای توزیع‌های لینوکس دست شما در انتخاب اصلا بسته نیست. در این مقاله بهترین توزیع‌های لینوکس برای رایانه‌هایی با سخت‌افزار ضعیف به‌خصوص سیستم‌هایی با پردازنده اینتل اتم معرفی می‌شوند. پاپی لینوکس (Puppy Linux)
پاپی لینوکس مقدار بسیار پایینی از رم را به خود اختصاص می‌دهد. این مقدار حدودا 300 مگابایت بوده و شما می‌توانید این سیستم‌عامل را از روی فلش درایو یا DVD به‌طور لایو اجرا کنید. حتی می‌توانید کل این سیستم‌عامل را از روی رم اجرا کنید. استفاده از این سیستم‌عامل سرعت بالایی برای شما به ارمغان آورده و برای سیستم‌هایی با سرعت پایین هارددیسک و خواندن/نوشتن بسیار عالی است. پاپی لینوکس براساس توزیع‌های اوبونتو بوده و از بابت پشتیبانی و به‌روزرسانی جای نگرانی وجود ندارد. لوبونتو (Lubuntu)
لوبونتو خود را به‌عنوان سیستم‌عاملی سبک و سریع معرفی می‌کند. نسخه‌های جدیدتر از محیط دسکتاپ LXQt (محیط دسکتاپ مبتنی بر Qt با مصرف منابع بسیار پایین) بهره می‌برند، اما آخرین نسخه با پشتیبانی درازمدت، از LXDE (محیطی دسکتاپ با مصرف سخت‌افزار نسبتا پایین) هم بهره می‌برد. لوبونتو یک سیستم‌عامل بسیار خوب برای افرادی است که از رایانه خود انتظارات بالایی ندارند. نیازمندی‌های سخت‌افزاری برای این سیستم‌عامل بسیار پایین است. وب‌سایت لوبونتو یک گیگابایت رم برای مرورگری سنگین وب نظیر یوتیوب ، فیسبوک و گوگل‌داکس ، پیشنهاد می‌کند. لینوکس مینت (MATE یا Xfc )
مینت از نام‌های آشنا و محببوب میان توزیع‌های لینوکس به شمار می‌آید. اوبونتو و توزیع‌های مبتنی بر دبیان ، ساده، مدرن و کاربرپسندند. نرم‌افزار و کدک‌های مولتی‌مدیا نیز به آسانی برای این توزیع‌ها یافت می‌شود. توزیع‌های متفاوتی از مینت موجود است که در میان آن‌ها MATE و Xfc گزینه‌های مناسب‌تری برای پردازنده‌های اتم اینتل محسوب می‌شوند. مینت از میان تمام توزیع‌های دیگر معرفی شده در این مقاله، کارایی و تجربه بهتری برای کاربران به همراه دارد. این توزیع همچنین برای کاربران تازه‌وارد نیز بسیار مناسب است. اگر شما اوبونتو، فدورا یا اپن سوزه را ترجیح می‌دهید با خیال راحت از آن‌ها استفاده کنید زیرا کارایی این توزیع‌ها نیز به اندازه مینت خوب است. بانسن‌لبز (BunsenLabs)
بانسن‌لبز توزیع دیگری از لینوکس بوده که حتی در میان توزیع‌های سبک دیگر، سبک به شمار می‌آید. این توزیع ادامه‌ای از کرانچ‌بنگ (CrunchBang) است، که محیط سنتی دسکتاپ را به لطف نسخه تغییریافته‌ای از مدیر پنجره‌های اپن‌باکس (Openbox window manager) از میان برداشته‌است. اگرچه این توزیع مبتنی بر دبیان، سبک و برای پردازنده‌های اتم مناسب است اما ظاهر نه‌چندان کاربرپسند آن احتمالا برای بسیاری از کاربران مشکل‌ساز خواهد شد. بانسن‌لبز تنها توزیعی نیست که از کرانچ‌بنگ بهره می‌برد اما ظاهرا فعال‌ترین توزیع آن است. اگر دوست دارید تا توزیع‌های جدید را تجربه کنید می‌توانید دو توزیع کرانچ‌بنگ++ (CrunchBang++) و آرچ‌بنگ (ArchBang) را امتحان کنید. پورتئوس (Porteus)
کم‌حجم، سریع و قابل بوت از هر نوع حافظه جانبی، پورتئوس توزیعی عالی برای نوت‌بوک‌هاست. این سیستم‌عامل زیر 300 مگابایت از رم را اشغال کرده و بسیار بهینه است به طوری که زیر 30 ثانیه بوت می‌شود. پورتئوس در نسخه‌های 32 و 64 بیتی موجود بوده و به دلیل فضای کمی که از رم اشتغال می‌کند، می‌تواند کاملا روی رم اجرا شود. توجه داشته باشید که پورتئوس ماژولار است و با استفاده از یک پکیج منیجر و اتصال به اینترنت هنگام نصب اولیه، می‌توانید ماژول‌های آماده را به دلخواه فعال یا غیرفعال کنید. ایلایو (Elive)
اگر خواهان یک تجربه منحصربه‌فرد از لینوکس روی دستگاه اینتل اتم خود هستید بهتر است نگاهی به ایلایو داشته باشید. توزیعی بسیار سبک با محیط دسکتاپ مخصوص به خود. تعدادی نرم‌افزار و بازی به‌طور پیش‌نصب روی سیستم‌عامل وجود دارند. این نرم‌افزارها و بازی‌ها در یک نواری در پایین صفحه نشان داده می‌شوند. البته بهتر است بدانید که ایلایو برای تازه‌کاران و حتی حرفه‌ای‌ها طراحی نشده‌است! شاید بپرسید که کاربری این توزیع چیست؟ بیایید نگاهی به توضیح تیم توسعه‌دهنده داشته باشیم: ایلایو برای تازه‌کاران ساخته نشده‌است. ایلایو برای کاربران باتجربه هم ساخته نشده‌است. ایلایو برای کاربری شرکتی یا شخصی هم ساخته نشده‌است. ایلایو هنر است. این توزیع برای افرادی است که از آن را تقدیر کرده و خواهان استفاده از آن هستند. شما و تنها شما تصمیم می‌گیرد که در این دنیا چه می‌خواهید! شاید نتوان فهمید که این توزیع برای چه افرادی است اما یقینا می‌توان گفت برای سیستم‌های ضعیف است. حداقل نیاز سخت‌افزاری ایلایو سرعت پردازنده 500 مگاهرتز، 198 مگابایت رم و 700 مگابایت هارددیسک است. بودهی لینوکس (Bodhi Linux)
اگر دستگاه اینتل اتم شما دستگاه اصلی شما نیست می‌توانید از آن برای اجرای نرم‌افزارهایی که نمی‌خواهید مستقیم روی سیستم اصلی خود اجرا کنید، استفاده کنید. بودهی لینوکس یک پروژه کوچک است که به اندازه توزیع‌های دیگر این لیست قدرتمند نبوده اما قابل استفاده است. بودهی از محیط دسکتاپ نسبتا ناآشنایی به نام « موکشا » استفاده می‌کند که احتمالا تجربه بهتری نسبت به LXQt و Xfce برایتان به ارمغان می‌آورد. بودهی لینوکس برای اجرا حداقل به پردازنده‌ای 500 مگاهرتزی، 128 مگابایت رم و 4 گیگابایت فضای هارددیسک نیاز دارد. وات‌اواس (wattOS)
اگر دنبال یک توزیع سبک و نسبتا عجیب از لینوکس هستید بهتر است نیم‌نگاهی به وات‌اواس داشته باشید. وات‌اواس همان اوبونتو است که از تمامی غیرملزومات خود عاری و مدیر پنجره i3 به آن افزوده شده‌است. نسخه « میکرووات » این توزیع برای اجرا تنها به 192 مگابایت رم و 700 مگابایت فضای هارد احتیاج دارد. اگر محیط کاربری رایج‌تری را ترجیح می‌دهید، نسخه LXDE را امتحان کنید. این نسخه رم بیشتری نیاز دارد اما همچنان روی یک نت‌بوک اینتل اتم بسیار خوب اجرا می‌شود. لینوکس و اینتل اتم، زوجی دوست‌داشتنی
وقتی که نت‌بوک‌های اینتل اتم وارد بازار شدند، سازندگان فرصتی پیش روی دیدند تا لینوکس را روی این دستگاه‌ها اجرا کنند. اوبونتو و KDE نسخه‌های مخصوص نت‌بوک عرضه کردند. Joli OS حتی پیش از عرضه کروم‌بوک‌ها مختص این دستگاه‌ها بود. اما در نهایت تولیدکنندگان ترجیح دادند از سیستم‌عامل منسوخ ویندوز XP به‌جای دادن شانسی به لینوکس، استفاده کنند. با این حال طی سال‌هایی که از عرضه اینتل اتم می‌گذرد شاهد آن بوده‌ایم که لینوکس همراهی دوست‌داشتنی و کارا برای سیستم‌های اینتل اتم است. دیدگاه شما درباره این مطلب چیست؟ آیا از لینوکس روی دستگاه اینتل اتم خود استفاده خواهید کرد؟ اگر بله چه توزیعی را ترجیح می‌دهید؟ دیدگاه‌های خود را با ما به اشتراک بگذارید.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/83935/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خودروساز سرشناس به جمع گوشی‌سازان می‌پیوندد

اینتل از بزرگ‌ترین کامپیوتر نورومورفیک جهان رونمایی کرد

فرود فضانورد روسی با سرعت ونتاج کوپه استون مارتین بر روی قطب شمال!

اندروید 15 برنامه‌های مشکوک را قرنطینه می‌کند

ابداع روش جدیدی برای نابودی سرطان

ساخت و ساز در کیش باید الگوی صنعت ساختمان سازی در کشور باشد

مدل جدید گوشی ارزان گلکسی F15 سامسونگ عرضه شد

موج تعدیل نیرو به خالق هوش مصنوعی Stable Diffusion رسید

لحظه‌ای بزرگ در انتظار لپ‌تاپ‌های ویندوزی است

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید

انیمیشن دیدنی ناسا از قمر سیاره مشتری

یک لرزه‌سنج مسافر ماه می‌شود!

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

بنچمارک ناامیدکننده چیپست جدید Kirin 9010 هواوی

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

مارک زاکربرگ: دستگاه جدیدمان مغز را می‌خواند

هاوینگ چهارم بیت کوین انجام شد؛ آیا شاهد پرواز قیمت پادشاه رمزارزها خواهیم بود؟

پیکسل 9 پرو در اولین تصاویر زنده درکنار آیفون 14 پرو مکس فاش شد

ویژگی احتمالی بعدی اندروید، در آیفون وجود ندارد

پنگوئن رباتیک با سرعت و چالاکی در زیر آب حرکت می‌کند

نمایی از داخل کپسول فضانوردی Orion

سهام انویدیا سقوط کرد؛ بدترین روز غول سازنده تراشه از مارس 2020

سرورهای بازی LittleBigPlanet 3 برای همیشه خاموش شد

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

کاخ رسانه تصاویر جالبی از فرود مجدد فالکون 9

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

انتشار آپدیت HyperOS برای این گوشی‌ محبوب شیائومی آغاز شد

رئیس سامسونگ ثروتمندترین فرد در کره جنوبی شد

بازی/ Evil Lands؛ نبردی میان قهرمانان و شیاطین

روشی برای نقشه‌برداری از نانوحفره‌های روی غشاء ارائه شد

نروژ بزرگترین کشتی‌های هیدروژنی جهان را می‌سازد

آپدیت جدید بازی Marvel’s Spider-Man 2 منتشر شد

اینتل بزرگترین رایانه نورومورفیک جهان را ساخت

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

هواوی مچ‌بند جدیدی با الهام از اپل واچ می‌سازد؟

پیست مسابقات فرمول یک با آسفالت نانویی روکش شد

بازی Kena: Bridge of Spirits احتمالا به Xbox Series X/S خواهد آمد

مطالعه جدید؛ ژن‌های قدرت می‌توانند از ما در برابر بیماری و مرگ زودرس محافظت کنند

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی Orion

سامسونگ سریع‌ترین حافظه LPDDR5X جهان را معرفی کرد

آتشفشان‌های خشن، قمر مشتری را برای میلیاردها سال شکسته اند

چین برای ارسال 3 فضانورد به مدار آماده می‌شود

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش