سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

ایلان ماسک از برنامه‌های اتصال مغز به کامپیوتر پرده برداشت اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی -
ایلان ماسک از برنامه‌های اتصال مغز به کامپیوتر پرده برداشت
١٥
٠
زومیت / ایلان ماسک به‌تازگی بخشی از برنامه‌‌های بلندپروازانه‌‌‌اش درباره‌ی ساخت رابط‌‌های کاربری جدید میان مغز و کامپیوتر و نحوه‌ی کاشت آن به‌وسیله‌ی ربات‌‌های جراح را رونمایی کرد.
بالاخره نئورالینک (Neoralink) شرکت مرموز ایلان ماسک که درزمینه‌‌ی ساخت رابط کاربری میان مغز و ماشین فعالیت می‌‌کند، بخشی از دستاوردهای خود را درمعرض نمایش عمومی قرار داد. هدف اصلی این فعالیت‌‌ها آن است که بتوان با کاشت تجهیزات خاصی در سر افراد معلول، به آن‌‌ها اجازه‌‌ی کنترل کامپیوتر و تلفن را داد.
اولین دستاورد بزرگ این شرکت معرفی «رشته‌‌های منعطف» بود که استفاده از آن‌‌ها در مقایسه با سایر رابط‌‌های کاربری مغز و ماشین برای کاشت در مغز ایمن‌‌تر است. بنابر گزارشی منتسب به ایلان ماسک و شرکت نئورالینک، این رشته‌‌ها قابلیت انتقال حجم بیشتری از داده را نیز دارند. این سیستم می‌‌تواند شامل 3,072 الکترود در ازای هر آرایه باشد که در میان 96 رشته توزیع شده است. ضخامت این رشته‌‌ها بین 4 تا 6 میلی‌‌متر است که حتی از ضخامت یک تار مو هم کمتر است. علاوه‌‌بر این رشته‌‌ها، دیگر دستاورد بزرگ نئورالینک ساخت ماشینی است که می‌تواند این رشته‌‌ها را به‌طور مستقیم درون مغز بکارد.
دیروز سه‌شنبه، ماسک خودش دستاوردهای شرکتش را ارائه کرد. با‌این‌حال، گفت دلیل اصلی سخنرانی‌اش، جذب نیروی کار است. او از همگان دعوت کرد برای اشتغال در این شرکت درخواست خود را ارسال کنند. مکس هداک، رئیس شرکت نئورالینک، نیز روی صحنه آمد و اذعان کرد با اینکه در ابتدا درباره‌ی عملی‌‌بودن این ایده مطمئن نبود، ماسک به‌‌مرور او را متقاعد به انجام آن کرد.
دانشمندان نئورالینک در مصاحبه‌‌ای با نیویورک‌‌تایمز ابراز امیدواری کرده‌‌اند در آینده به‌‌جای سوراخ‌‌کردن جمجمه با دریل، بتوانند از پرتو لیزر استفاده کنند. بنابر این گزارش، آزمایش‌‌های اولیه به‌‌ کمک دانشمندان عصب‌‌شناس در دانشگاه استنفورد انجام خواهد گرفت. ماسک گفت:
امیدواریم بتوانیم این آزمایش را تا پایان سال آینده روی بیمار انسانی انجام دهیم.
در خلال پرسش‌‌وپاسخ انتهای این جلسه، ماسک اطلاعاتی را افشا کرد که سایر اعضای تیم انتظار آن را نداشتند. او از میمونی سخن به‌‌میان آورد که می‌‌تواند کامپیوتر را با مغز خود کنترل کند.

ایلان ماسک دلیل اصلی حضورش را جذب نیرو برای شرکت نئورالینک عنوان کرد.
ماسک درادامه افزود:
این بدان معنا نیست که نئورالینک در آینده‌‌ی نزدیک با کمک رابط عصبی قابلیت کنترل بر مغز افراد را پیدا خواهد کرد؛ اما هدف نهایی دست‌‌یافتن به هم‌زیستی مسالمت‌‌آمیز با هوش مصنوعی است.
ماسک اعتقاد دارد در بهترین سناریو پیش رو، هوش مصنوعی روزی خواهد توانست بشر را پشت‌سر بگذارد؛ بنابراین، به فکر خلق فناوری‌ای افتاده است تا بتواند به بشر اجازه‌‌ی ادغام با هوش مصنوعی را بدهد. او درادامه افزود:
ما تنها مغزهایی درون خمره هستیم و این خمره، جمجمه‌‌ی ما است. هدف این است که سیگنال‌‌های عصبی ناشی‌‌ از مغز را بازخوانی کنیم.
ایلان ماسک از میمونی سخن گفت که می‌‌تواند کامپیوتر را با مغز خود کنترل کند
متیو نگل اولین فرد معلولی بود که توانست با کمک کاشت مغزی، نشانگر ماوس کامپیوتر را کنترل کند. او که در سال 2016 دچار ضایعه‌‌ی نخاعی شده بود، پس از این عمل جراحی توانست تنها با کمک ذهن خود بازی پونگ را انجام دهد. او در مصاحبه‌‌ای با نیویورک‌‌تایمز گفت تنها چهار روز طول کشیده تا به حرکات اصلی در این بازی مسلط شود. از آن زمان تاکنون، افراد معلول توانسته‌‌اند با ذهن خود روی تصاویر تمرکز کنند و حتی بازوهای رباتیک را در آزمایشگاه‌‌ها به‌حرکت درآورند. سیستمی نگل و دیگر داوطلبان استفاده کرده‌اند، برین‌‌گیت (BrainGate) نام دارد که اولین‌‌بار در دانشگاه براون طراحی و ساخته شد.

یکی از سیستم‌‌های نئورالینک که اخیرا در سر موش آزمایشگاهی جای‌‌گذاری شده است.
هداک در جلسه‌‌ی ارائه‌‌ی روز سه‌‌شنبه تأکید کرد:
ایده‌ی نئورالینک یک‌‌شبه پدید نیامده است و در پسِ آن، گذشته‌ای غنی از پژوهش‌‌های آکادمیک وجود دارد. به‌‌قول معروف، اکنون بر شانه‌‌های غول‌‌ها ایستاده‌‌ایم.
با‌این‌حال، هیچ‌یک از فناوری‌‌های فعلی جواب‌گوی نیازهای نئورالینک برای خوانش مستقیم سیگنال‌‌های عصبی، آن‌هم با روشی کمتر تهاجمی نبوده است. چنانچه سیستمی که امروز معرفی شد به مرحله‌‌ی عملیاتی برسد، می‌‌تواند پیشرفتی بنیادین در مقایسه با فناوری‌های سابق محسوب شود. فناوری برین‌‌گیت براساس آرایه‌‌ی یوتا (Utah Array) شکل گرفته است. این آرایه مجموعه‌‌ای از میخ‌‌ها است که قابلیت اتصال‌‌ به 128 کانال الکترودی را فراهم می‌‌کنند. باوجوداین، برین‌‌گیت در مقایسه با سیستم پیشنهادی نئورالینک از کانال‌‌های کمتری برخوردار است که این امر به‌‌ قیمت محدودیت بیشتر آن در دریافت داده‌‌های مغزی تمام می‌‌شود. به‌‌علاوه، برین‌‌گیت از میخ‌‌های صُلب برای کاشت الکترود در مغز استفاده می‌‌کند که خطر آسیب به بافت را در پی دارد؛ در‌حالی‌که نئورالیک این میخ‌‌ها را با رشته‌‌های نازک و منعطف جایگزین کرده است. گفتنی است مغز انسان می‌‌تواند درون جمجمه کمی جابه‌جا شود که درصورت وجود میخ‌‌های ثابت در جمجمه، این حرکات به جراحت در بافت مغز منجر خواهد شد.

ابعاد رشته‌‌های ابداعی نئورالینک در مقایسه با نوک انگشت انسان
شایان ذکر است کاشت الکترودهای نئورالینک در مغز سخت‌‌تر از کاشت آرایه‌‌ی یوتا است. دلیل این موضوع به انعطاف‌‌پذیری بیش‌از‌حد رشته‌‌ها برمی‌‌گردد. برای مقابله با این معضل، نئورالینک ربات جراح ویژه‌ای طراحی کرد که می‌‌تواند به‌‌صورت خودکار 6 رشته (متشکل از 192 الکترود) را در هر دقیقه داخل مغز بکارد. این دستگاه فناوری‌ای بین میکروسکوپ و چرخ خیاطی است. مقاله‌‌ی یادشده می‌‌گوید دستگاه جدید می‌‌تواند رگ‌‌های خونی را نیز تشخیص دهد و با خودداری از کاشت الکترود درون این رگ‌‌ها، از بروز واکنش‌‌های التهابی در بافت مغز پیشگیری کند.
از دیدگاه ماسک، مشکل اصلی در تعامل با هوش مصنوعی «پهنای باند» است. سرعت دریافت داده از ماشین بسیار بیشتر از سرعت ارسال داده ازطریق صدا یا اشاره است؛ در‌حالی‌‌که که هدف اصلی سیستم افزایش سرعت ارتباط با ماشین ازطریق اتصال مستقیم به مغز است.
از دیدگاه ماسک، مشکل اصلی در تعامل با هوش مصنوعی «پهنای باند» است

ماشین نئورالینک برای کاشت رشته‌‌های درون مغز
در انتهای گزارش آمده نئورالینک تراشه‌‌ای اختصاصی نیز طراحی کرده است که قابلیت‌های بهتری در خواندن و پاک‌‌کردن و تقویت سیگنال‌‌های دریافتی از مغز را دارد. در‌حال‌حاضر، این تراشه تنها می‌‌تواند داده‌‌ها را ازطریق ارتباط باسیم و USB-C ارسال کند؛ اما هدف نهایی آن دستیابی به سیستمی است که بتواند به‌‌صورت بی‌‌سیم کار کند.
با استفاده از حسگر N1، می‌‌توان انتظار داشت محصول بی‌‌سیم نئورالینک شکل واقعی‌‌تری به‌‌خود بگیرد. این محصول قرار است درون مغز انسان قرار بگیرد و داده‌‌ها را به‌‌شکل بی‌‌سیم منتقل کند. محصول بی‌‌سیم در مقایسه با نسخه‌‌ی مبتنی‌‌بر یواس‌‌بی (USB) تعداد کمتری از نورون‌‌ها را خوانش می‌‌کند. نئورالینک قصد دارد چهار عدد از این حسگرها را در ناحیه‌‌ی موتور و سوماتاسنسور مغز جای‌‌گذاری کند. این حسگرها به‌‌صورت بی‌‌سیم به گجت خارجی در پشت گوش انسان متصل خواهند شد که تنها یک باتری دارد. هداک می‌‌گوید این گجت را می‌‌تواند یکی از اپلیکیشن‌های آیفون کنترل کند.
متیو مک‌‌دوگال، جراح ارشد در نئورالینک، در جلسه‌‌ی روز سه‌شنبه گفت اولویت اصلی ایمنی است و آن‌‌ها می‌‌خواهند درنهایت چنین عملی به‌‌سادگی عمل جراحی لیزیک چشم باشد. او افزود:

مراحل بسیاری در روند کسب مجوز از اداره‌‌ی امنیت غذا و دارو وجود دارد که هنوز آن را طی نکرده‌‌ایم.
مگ‌‌دوگال انتظار دارد این عمل در آینده بدون نیاز به بی‌‌هوشی انجام شود. یااین‌حال، نمی‌توان انتظار داشت اولین بیماران نیز تجربه‌‌ی عمل کاملا غیرتهاجمی را داشته باشند.

تصاویر منتشرشده‌ی نئورالینک از حسگر N1 و اپلیکیشن آیفون استفاده‌شده
در مقطع کنونی، فعالیت‌های شرکت هنوز در مرحله‌‌ی آزمایش روی موش‌‌ها قرار دارد تا اطمینان یابد پلتفرم فعلی کاملا پایدار است. باوجوداین، این فناوری درصورت موفقیت، بسیار نویدبخش خواهد بود. هدف نهایی ایجاد ارتباط مغزی با پهنای باند درخورتوجه است که جراحی رباتیک درون بدن می‌کارد. ارتباط ازطریق این رشته‌‌های نازک به ما اجازه خواهد داد فعالیت خیل عظیمی از نورون‌‌ها را ثبت و ضبط کنیم. امید می‌‌رود نتایج حاصل از این پروژه بسیار دقیق‌‌تر از نتایج حاصل از رابط‌‌های کاربری سابق باشد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/78414/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

از هوش مصنوعی تا تماس ویدیویی؛ قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن را ببینید

قابلیت عجیب P70 پرو را ببینید؛ عضو پرآوازه خانواده هواوی

طرح تعویض رایگان سامسونگ برای گوشی هایی که این مشکل را دارند

برنامه/ فکرتان را به یک اثر هنری تبدیل کنید

نمایش داستان مرموز بازی INDIKA در تریلر جدید

این ویژگی امنیتی اندروید 15 شما را از اپلیکیشن‌های مشکل‌دار نجات می‌دهد

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

با گوشی جدید هواوی می‌توان بدون اینترنت تصویر ارسال کرد!

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند جان شما را نجات دهد

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

فوری: رئیس‌جمهور آمریکا قانون فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد

نقدها و نمرات بازی Stellar Blade منتشر شدند

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

افشای مشخصات پردازنده‌های اسنپدراگون X پلاس کوالکام

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

مادسازان بازی GTA 5 را روی کنسول نینتندو سوییچ اجرا کردند

ریلمی 2 گوشی جدید و هیجان‌انگیز با نمایشگر 120 هرتز رونمایی کرد

گوشی پولستار رونمایی شد؛ وقتی خودروسازان وارد بازار موبایل می‌شوند

درآمد 5 میلیارد تومانی یکی از کاربران تلگرام با فروش نام کاربری!

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از وجود حیات را کشف کرده است

آپدیت بزرگ فتوشاپ؛ حالا می‌توانید با هوش مصنوعی تصاویر خلاقانه بسازید

مدل ویژه وان پلاس واچ 2 با رنگ جذاب رونمایی شد

گوشی های اختصاصی HMD رونمایی شدند؛ جایگزین‌های معنوی نوکیا

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: فروش نوکیای تقلبی حرام است

تریلر داستانی Destiny 2: The Final Shape منتشر شد

همه‌جا پای یک ژن در میان است؛ حتی در لذت از موسیقی!

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

هواوی با تکیه بر «هارمونی او اس» رویای جهانی شدن را در سر دارد

اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود

احیای نظریه مکانیک کوانتومی؛ واضح‌ترین تصویری که تاکنون از اتم‌‌های منفرد ثبت شده است

لایحه فیلترشدن تیک‌تاک در سنای آمریکا تصویب شد

HMD از اولین گوشی‌های برند خود رونمایی کرد؛ ارزان‌قیمت با اندروید 14

بازی/ Soccer Stars؛ حریف را گل باران کنید

گام بلند دانشمندان در درمان سرطان/ لیپیدها زیر ذره‌بین می‌روند!

موشک «فالکون 9» یک رکورد جدید را ثبت کرد

عکس تلسکوپ فضایی هابل از یک دمبل فضایی!

نشست مقدماتی اجرای برنامه عملیاتی در بنیاد شهرستان‌های استان تهران برگزار شد

مادر شهیدان «محمد حسن و محمدحسین نیرنگ» آسمانی شد

گوگل پلی هفته آینده رفع فیلتر می‌شود؟