سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

بیدار شدن اشکال باستانی حیات از لایه‌های درحال ذوب یخی اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - اگرچه تغییرات اقلیمی برای بیشتر موجودات زنده تهدیدی جدی محسوب می‌شود، اما در بخشی از زمین موجوداتی پس از سال‌ها انجماد اکنون به زندگی بازگشته‌اند.

در فاصله‌ی سال‌های 1550 تا 1850، یک دوره‌ی سرمایش جهانی به نام عصر یخبندان کوچک، یخچال‌های طبیعی سرتاسر قطب شمال را گسترش داد. در جزیره‌ی الزمیر کانادا، یخچال تیردراپ زبان یخ‌زده‌ی خود را در سرتاسر چشم‌انداز گسترد و یک دسته کوچک از خزه را بلعید. از آن زمان یعنی از سال 1850، این گیاه به‌صورت منحمد زیر یک لایه‌ی یخی با ضخامت 30 متر قرار گرفت. در این فاصله بود که انسان آنتی‌بیوتیک‌ها را کشف کرد، به ماه سفر کرد و دو تریلیون سوخت فسیلی را سوزاند. به‌خاطر مصرف این مقدار سوخت فسیلی بود که کاترین لافارژ، زیست‌شناس تکاملی توانست پس از چند قرن به لبه‌ی در حال ذوب شدن یخچال تیردراپ برسد و این دسته از خزه را که از گونه‌ی Aulacomnium turgidum بود و از بند یخی خود رهایی یافته بود، ببیند. خزه حالت تخریب‌شده‌ای داشت ولی رنگ سبز آن گویی نشان از حیات می‌داد. داستان‌های تغییرات اقلیمی اغلب بر شکنندگی سیستم‌های اکولوژیکی روی زمین تأکید می‌کنند. وقتی در گزارش سازمان ملل آمد که یک میلیون از گونه‌های جانوری و گیاهی سیاره‌ی ما در معرض خطر انقراض قرار گرفته‌اند ، این تصویر وحشتناک‌تر شد؛ اما برای تعداد معدودی از گونه‌های استثنائی، ذوب شدن کلاهک‌های یخی و لایه‌ی منجمد خاک به‌معنای آغاز نمایشی دیگر است: یکی از انعطاف‌پذیری‌های شگفت‌آور بیولوژیکی. پژوهشگران در قطب شمالی که در حال گرم‌شدن است، موجوداتی پیدا کرده‌اند که اگرچه فرض می‌شد هزاران سال از مرگشان گذشته اما ظاهرا می‌توانند حیاتی تازه را آغاز کنند. این زامبی‌های عصر یخی شامل انواعی از ارگانیسم‌های زنده از باکتری ساده تا جانوران پرسلولی هستند و انعطاف‌پذیری آن‌ها دانشمندان را بر آن داشته است که در درک خود از مفهوم بقا تجدیدنظر کنند. لافارژ که در دانشگاه آلبرتا به مطالعه‌ی خزه‌ها مشغول است، می‌گوید: هیچ‌کس تصور نمی‌کند چیزی که برای صدها سال مدفون شده است، قادر باشد به زندگی برگردد. در سال 2009، گروه لافارژ درحال بررسی حاشیه‌ی تیردراپ بودند تا مواد گیاهی را که با عقب‌نشینی یخچال آشکار شده بودند، جمع‌آوری کنند. هدف آن‌ها مستندسازی پوشش گیاهی بود که سال‌ها پیش اساس اکوسیستم این جزیره را تشکیل می‌داد. لافارژ درمورد خزه چند صد ساله‌ای که پیدا کرده بود، گفت: این مواد همیشه مرده در نظر گرفته می‌شدند، اما با دیدن بافت سبز آن، با خود فکر کردم که این کاملا غیرعادی است.
او چندین نمونه از آن را به ادمونتون برد و آن‌ها در آزمایشگاهی گرم و روشن در خاکی غنی از مواد مغذی قرار داد. حدود یک‌سوم نمونه‌ها جوانه زده و برگ درآوردند. لافارژ گفت: ما به‌شدت شگفت‌زده شدیم. خزه‌ها آثار نامطلوب ناچیزی از چندین قرن انجماد در اعماق خاک با خود به‌همراه داشتند. زنده ماندن در حین انجماد آسان نیست. کریستال‌های یخی دندانه‌دار می‌توانند غشای سلولی و دیگر دستگاه‌های سلولی حیاتی را پاره کنند. بسیاری از گیاهان و جانوران به‌سادگی در سرمای زمستانی تسلیم شده و تخم‌ها و بذرهای خود را برای آغاز نسل جدیدی در بهار آماده می‌کنند. خزه‌ها مسیر سخت‌تری را می‌گذرانند. آن‌ها وقتی که درجه حرات کاهش پیدا می‌کند، به‌حالت خشک درآمده و از خطر ناشی از تشکیل یخ در بافت‌هایشان اجتناب می‌کنند. اگر بخش‌هایی از گیاه بتواند دربرابر این شرایط طاقت بیاورد، برخی از سلول‌ها می‌توانند تقسیم شوند و مانند سلول‌های بنیادی در جنین انسان به تمام انواع بافت‌هایی که یک خزه‌ی کامل را تشکیل می‌دهند، تمایز یابند. پیتر کانوی، دانشمند اکولوژیست می‌گوید: به‌خاطر این سازگاری‌ها، احتمال بیشتری وجود دارد که خزه‌ها بتوانند درمقایسه‌با دیگر گیاهان از انجمادهای طولانی‌مدت جان سالم به در ببرند. به‌دنبال انتشار خبر بازیابی خزه به‌وسیله‌ی لافارژ، گروه کانوی نیز اعلام کردند که آن‌ها یک خزه‌ی 1500 ساله را که در عمق بیش از 90 سانتی‌متری زمین در لایه‌ی منجمد خاک در قطب جنوب دفن شده بود، احیا کرده‌اند. کانوی گفت: محیط لایه‌ی منجمد خاک بسیار پایدار است و این لایه‌ی خاک منجمد دائمی می‌تواند خزه‌ها را دربرابر استرس‌های موجود در سطح زمین مانند چرخه‌های انجماد و ذوب سالانه یا تابش‌های آسیب‌زننده به DNA حفظ کند.
رشد مجدد خزه‌هایی به قدمت چندین قرن نشان می‌دهد که یخچال‌ها و لایه‌ی منجمد خاک صرفا گورستان حیات پرسلولی نیست، بلکه می‌تواند به موجودات زنده کمک کند که دوره‌های یخبندان را سپری کنند. همان‌طور که گرمای ناشی از فعالیت‌های انسانی در حال کاهش پوشش یخی قطب شمال و جنوب است، هر چیزی که زنده از این یخ‌ها بیرون آید، آغازگر اکوسیستم جدیدی در قطب خواهد بود. کانوی توضیح می‌دهد همان‌طور که یخِ در حال ذوب‌شدن، سطوح زمین را آشکار می‌کند، زمین به‌وسیله‌ی گیاهانی که اسپور آن‌ها در فواصل طولانی ازطریق باد جا‌به‌جا می‌شود، اشغال می‌شود. البته سرعت چنین نوع پراکنشی آهسته است و اغلب چندین دهه زمان می‌برد. او درمورد خزه‌ای که پیدا کرده‌ است، می‌گوید: اما هنگامی که موجودی بتواند در محل خودش زنده بماند، این واقعا روند تکثیر را تسریع می‌کند. این خزه‌ها می‌توانند طی یک شب منظره‌ای سبز به‌وجود آورند و راه را برای رسیدن و تثبیت دیگر ارگانیسم‌ها هموار کنند. مقاله‌های مرتبط:
زمین قطب جنوب در حال سبز شدن و رشد چشمگیر پوشش گیاهی است 15 مورد از شگفت‌انگیزترین تغییرات تنوع زیستی زمین در سال 2019 تأثیر تغییرات اقلیمی بر تعاملات زیست‌محیطی بین گونه‌های مختلف جانداران
درحالی‌که این خزه‌های قدیمی کشف‌شده به‌وسیله‌ی لافارژ و کانوی جالب توجه به‌نظر می‌آیند، بازماندگان عصر یخی فراتر از این گروه از گیاهان هستند. تاتیانا ویشنیوتسکایا ، مدت‌ها است میکروب‌های باستانی را مورد مطالعه قرار می‌دهد. او که میکروبیولوژیستی از دانشگاه تنسی است، لایه‌ی منجمد خاک سیبری را تا عمق زیادی مورد حفاری و مطالعه قرار داده است. هدف او شناسایی زنجیره‌ی ارگانیسم‌های تک‌سلولی است که در عصرهای یخبندان گذشته شکوفا شده‌اند. او باکتری‌هایی با قدمت میلیون سال را در یک پتری دیش به زندگی بازگردانده است. وی می‌گوید: آن‌ها بسیار شبیه باکتری‌هایی هستند که شما امروزه می‌توانید در محیط‌های سرد ببینید. اما سال گذشته، گروه ویشنیوتسکایا خبر از یک کشف تصادفی دادند؛ موجودی با یک مغز و سیستم عصبی که درک دانشمندان از انعطاف‌پذیری موجودات زنده را متحول کرد. طبق روال معمول، پژوهشگران درحال جستجوی ارگانیسم‌های تک‌سلولی بودند. پیش‌تر تصور می‌شد تک‌سلولی‌ها تنها شکلی از حیات محسوب می‌شوند که پس از میلیون‌ها سال در لایه‌ی منجمد احیاپذیر هستند. آن‌ها مواد منجمد را در آزمایشگاه در پتری دیش قرار دادند و چیز عجیبی دیدند: در میان باکتری‌ها و آمیب‌ها یک کرم بندبند که در یک انتهای آن سر و در انتهای دیگر آن مخرج قرار داشت، دیده شد. او یک نماتود بود. ویشنیوتسکایا گفت: «ما شگفت‌زده و هیجان‌زده شدیم.»
این نماتود که طولی به‌اندازه‌ی نیم میلی‌متر داشت، به زندگی بازگشته بود و پیچیده‌ترین موجودی است که تاکنون کسی توانسته پس از مدت زمانی طولانی انجماد آن را به زندگی برگرداند. ویشنیوتسکایا تخمین می‌زند که این نماتود 41 هزار ساله باشد و پیرترین جانور زنده‌ای است که تاکنون کشف شده است. این کرم ریز در خاک زیر پای نئاندرتال‌ها سکونت داشته و تا به امروز زنده مانده است تا شاهد حضور انسان مدرن نیز باشد. کارشناسان می‌گویند که این نماتود برای زنده ماندن به‌مدت هزاران سال در لایه‌ی منجمد خاک به‌خوبی مجهز شده است. گیتان بورگونی، پژوهشگر نماتود در بلژیک که در مطالعه‌ی ویشنیوتسکایا مشارکتی نداشته است، می‌گوید: این موجودات تقریبا در هر شرایطی زنده می‌مانند. او توضیح می‌دهد که نماتودها در زیستگاه‌های متنوعی در سرتاسر زمین وجود دارند. بورگونی جوامعی از نماتودها را در 3 کیلومتری زیر سطح زمین در چاه‌های معدنی در آفریقای جنوبی پیدا کرده است که در شرایط دمایی دشوار و بی‌اکسیژنی در حال زندگی بوده‌اند. هنگامی که شرایط محیطی بدتر می‌شود، برخی از گونه‌های نماتود می‌توانند وارد مرحله‌ای مانند خواب زمستانی شوند که در آن زودتر غذا خورده و یک پوشش محافظت کننده‌ای دور خود ایجاد می‌کنند که از آن‌ها دربرابر شرایط سخت محیطی محافظت می‌کند. ویشنیوتسکایا مطمئن نیست آیا نماتودی که آن‌ها از لایه‌ی منجمد خاک بیرون کشیده‌اند، در این دوره بوده است یا نه؛ اما حدس می‌زند نماتود ازلحاظ نظری می‌توانسته درصورت تداوم حالت انجماد به‌مدت ناحدود زنده بماند. اگر سلول‌های این جاندار دست‌نخورده باقی بماند، می‌تواند تا بی‌نهایت به حیاتش ادامه دهد. بورگونی نیز با این امر موافق است. او درحالی‌که تصدیق می‌کند کشف نماتودهای عصر پلیستوسن یک شگفتی عظیم بوده است، می‌گوید: اگر آن‌ها برای 41 هزار سال زنده مانده باشند، من درمورد حد نهایی زنده ماندنشان نظری ندارم. او به استقامت استثنایی نماتودها در یک زمینه‌ی کیهانی می‌نگرد و می‌گوید: این یک خبر بسیار خوب برای منظومه‌ی شمسی است و این شاهکارهای بقا ممکن است نشان از وجود حیات در دیگر سیاره‌ها باشد. روی زمین، بسیاری از گونه‌ها در اثر تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت‌های انسانی در مسیر انقراض قرار گرفته‌اند. اما نزدیکی قطب‌های درحال ذوب شدن چندین ارگانیسم درحال به نمایش گذاشتن استقامتی باورنکردنی هستند. این یک بشارت اکولوژیکی است که برخی از موجودات زنده از پرنده گرفته تا پروانه‌ها و کل‌های یالدار با مهاجرت طی فواصل طولانی و خطرناک برای یافتن زیستگاه‌های مناسب، زنده مانده‌اند. اما بیشتر یافته‌های اخیر به یک روش مهاجرتی متفاوت یعنی «مهاجرت در زمان» اشاره دارند. پس از خوابی طولانی در حاشیه‌های یخی زمین، باکتری‌ها، خزه‌ها و نماتودها در حال بیدار شدن در یک دوره‌ی زمین‌شناسی جدید هستند و برای این نمونه‌های بی‌همتا از استقامت، آب‌وهوا در بهترین شرایط است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/77983/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اپل احتمالاً با قراردادی یک میلیارد دلاری، حق پخش مسابقات جدید فیفا را به‌دست می‌آورد

ممنوعیت آیفون؛ اول کارمندان دولت چین، حالا پرسنل ارتش کره

پیورا 70 اولترا یکی از مشکلات بزرگ گوشی‌های هواوی را برطرف کرده است

سخنگوی متا به 6 سال حبس در روسیه محکوم شد

دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند

بیلی آیلیش به بازی فورتنایت می‌آید

آپدیت بزرگ Tiny11 از راه رسید؛ نسخه سبک ویندوز 11 برای کامپیوترهای قدیمی

احتمالا خانواده آیفون 16 فاقد دکمه‌های فیزیکی خواهد بود

هند به دنبال ماموریت‌های فضایی بدون زباله تا سال 2030

میزو با گوشی «21 نوت» به بازار موبایل برمی‌گردد

مایکروسافت با همکاری متا، نسخه ایکس باکس هدست کوئست را می‌سازد

پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی از فاصله ی حدود 39 کیلومتری زمین

گلکسی زد فلیپ 6 احتمالاً در 7 رنگ مختلف عرضه می‌شود

عملکرد برخی از پردازنده‌های اینتل یک‌شبه 9 درصد افت کرد

سرقت اطلاعات بیماران یک شرکت آمریکایی توسط هکرها

سیستم بادبان خورشیدی پیشرفته ناسا؛ شاهکار جدید فناوری‌ فضایی!

مایکروسافت با استخدام مدیر متا برای «جابه‌جاکردن مرزهای هوش مصنوعی» آماده می‌شود

انتقاد نماینده گچساران از افزایش تعرفه اینترنت

دادگاه برزیلی ایکس را بازخواست می‌کند

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی horsehead و Orion

آیفون زیر سایه هواوی رفت

حلقه هوشمند سامسونگ ظاهراً در 8 اندازه مختلف عرضه می‌شود

ناسا نقشه ٧٢ پرواز هلیکوپتر نبوغ در مریخ را به‌ نمایش گذاشت

تلاش محمد دلاوری برای شکافتن هسته در سازمان انرژی اتمی

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!

ویژگی بسیار کاربردی واتساپ؛ اشتراک فایل بدون نیاز به اینترنت

اپل با هدف توسعه هوش مصنوعی در آیفون، استارتاپ فرانسوی Datakaleb را تصاحب کرد

شیشه‌هایی که مانع از رشد بیوفیلم دریایی می‌شوند

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

گوشی Nothing Phone (3) احتمالا اواخر 2024 معرفی خواهد شد

نسل جدیدی از نانوذرات نقره به تولید صنعتی رسید

شیائومی 15 قبل از همه گوشی‌های دیگر به تراشه 2024 کوالکام مجهز می‌شود

جنجال جدید مالک ایکس؛ نخست‌وزیر استرالیا ایلان ماسک را «میلیاردر متکبر» نامید

هواوی رقابت‌ با اندروید و iOS را به بازارهای جهانی می‌کشاند

ببینید دنیای کوانتوم چه قدر غیر قابل باوره!

هشدار مسدودیت برای بخش املاک «دیوار» و «شیپور»

پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی Felix Baumgartner از فاصله ی حدود 39 کیلومتری زمین

ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد

برگزاری دومین کنگره 8 هزار شهید گیلان با حرکت جهادی

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: یادواره شهدا از جنس کار زینبی و رساندن پیام شهدا است

معاون وزیر ارتباطات مطرح کرد؛ تسهیل امور مردم در پنجره واحد مدیریت زمین با هوش مصنوعی

جهش قیمتی برخی مدلهای تلفن همراه با وجود تخصیص ارز نیمایی

«متاورس» بازگشته است

قدرتمندترین گوشی نوبیا در تعداد محدود از راه رسید

نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران

مصوبات دور اول سفر رییس جمهور در حوزه بنیاد شهید ایلام به صورت 100 درصد اجرایی شد

مدل‌های ریفربیشد سری گلکسی S23 سامسونگ با قیمت ارزان‌تر رسما عرضه شد

ویدیو واقعی پیکسل 8a لو رفت

«وویجر 1» پس از 5 ماه با زمین تماس گرفت