سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

رهاورد 6G برای ارتباطات بی‌سیم؛ استفاده از هوش مصنوعی با توانایی‌های مغز انسان اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - پژوهشگران امیدوار هستند راه‌اندازی شبکه‌ی 6G به دانشمندان کمک کند تا بتوانند از هوش مصنوعی با توانمندی‌های مغز انسان در دستگاه‌های بی‌سیم استفاده کنند.

با گسترش شبکه‌ی 5G در شهرها و کشورها، اکنون پژوهشگران دست‌به‌کار شده‌اند تا مقدمات لازم برای توسعه‌ی 6G را در زمانی کمتر از یک دهه‌ی آینده آماده کنند. به‌عقیده‌ی آن‌ها، قوت این نوع از شبکه‌ها سرعت‌بخشیدن به سرویس‌های اینترنت بی‌سیم خانه‌ها یا تلفن‌های همراه نیست؛ بلکه مجموعه‌ی گسترده‌ای از کارهای علمی و صنعتی پیشرفته‌ای است که انجام آن‌ها فقط به‌لطف شبکه‌های 6G مقدور یا تسهیل می‌شود. دسترسی از‌ راه‌ دور و آنی و بی‌سیم به محاسبات هوش مصنوعی در حجمی برابر با محاسبات مغز انسان از این جمله‌اند. کاربرد مهم فرکانس‌های تراهرتز انتقال داده‌های عظیم محاسباتی برابر با داده‌های مغز انسان است
ایده‌ی این نوع از شبکه‌ها برگرفته از مقاله‌ای IEEE است که به‌تازگی دکتر تد راپاپورت و همکارانش با محور کاربردهای طیف بی‌سیم صد گیگاهرتز تا سه تراهرتز نوشته شده است. راپاپورت یکی از پژوهشگران پیش‌گام دانشگاه نیویورک است که در حوزه‌ی ارتباطات بی‌سیم فعالیت می‌کند. با افزایش مستمر استفاده‌ی نسل‌های پیشین شبکه‌های ارتباطاتی از طیف‌های مختلف رادیویی (از فرکانس‌های مایکروویو گرفته تا فرکانس‌های میلی‌متری)، اکنون دیگر دامنه‌ی امواج زیرمیلی‌متری (submillimeter wave) آخرین مجموعه از فرکانس‌های ظاهرا امن و غیریونیزه‌کننده است که می‌توان از آن برای ارتباطات استفاده کرد و پس‌ازآن، دیگر باید به‌سراغ طول موج‌های اپتیک، تابش‌های کیهانی، اشعه‌ی ایکس و گاما رفت.
مقاله‌های مرتبط:
از معضل هواوی تا گسست 5G؛ آیا کشورها دروازه‌های اینترنت را به‌روی خود خواهند بست؟ 5G چه برتری‌هایی نسبت به 4G خواهد داشت؟
همکاران راپاپورت معتقدند با اینکه شبکه‌های 5G باید بتوانند به حداکثر سرعت 100 گیگابیت‌برثانیه دست یابند، فناوری فعلی برای متراکم‌سازی سیگنال‌ها توانایی رسیدن به این نرخ را ندارد. این کار حتی در امواج میلی‌متری امروزی هم امکان‌پذیر نیست که فقط یکی از‌ آن‌ها می‌تواند دسترسی به پهنای باندی به وسعت بزرگ‌راهی با 500 باند را فراهم کند. بنابراین، بازشدن فرکانس‌هایی در مقیاس تراهرتز طیف بسیار وسیعی از پهناهای جدید باندی را برای استفاده‌ی بی‌سیم به‌ارمغان می‌آورد که می‌توانند انواع مختلفی از داده‌ها را در مقادیری فراتر از تصور انتقال دهند. یکی از مهم‌ترین کاربردهای این فرکانس‌ها آن است که دستگاه‌های بی‌سیم به این وسیله می‌توانند مقادیر زیادی از داده‌های محاسباتی را از راه‌ دور هدایت کند. این مقادیر از داده‌ها ازنظر حجم با داده‌های درون مغز انسان برابری می‌کند. همان‌طورکه پژوهشگران می‌گویند، فرکانس‌های تراهرتز به‌احتمال زیاد اولین طیف بی‌سیمی هستند که این قابلیت را دارند که محاسباتِ درلحظه (Real-Time) موردنیاز برای هدایت و کنترل از راه دور و بی‌سیم شناخت انسان را فراهم کنند. به‌عبارت‌دیگر، پهپاد بی‌سیم با قابلیت‌های محاسباتی محدودِ سخت‌افزارِ آنبورد را می‌توان از راه دور و با استفاده از هوش مصنوعی به بزرگی سرور و به قدرت خلبانی ماهر هدایت کرد یا اینکه می‌توان عملیات ساخت‌وساز ساختمان را از فاصله‌ای بسیار دور فقط با استفاده از کامپیوتر کنترل و ماشین‌آلات را هدایت کرد. شاید برخی از این مثال‌ها به‌نظر آشنا برسد؛ چراکه موارد مشابهی از کنترل از راه دور در‌حال‌حاضر با استفاده از 5G در‌حال‌انجام است، با این تفاوت که در آن‌ها، اپراتورها انسان هستند و نه کامپیوتر.
برتری شبکه‌ی 6G برخلاف شبکه‌ی 5G، سرعت آن‌ نیست؛ بلکه نوع کارهایی است که می‌توان با آن انجام داد
نکته‌ی مهم درباره‌ی 6G آن است که تمامی کارهای سنگین و طاقت‌فرسای محاسباتی را هوش مصنوعی با قابلیت‌های انسانی انجام می‌دهد که مسئولیت ارسال و دریافت حجم زیادی از داده‌های مشاهداتی و واکنشی را برعهده دارد. طبق قانون مور، تا سال 2036 کامپیوترهایی با قدرت محاسباتی مغز انسان، تنها به قیمت هزار دلار به کاربران فروخته خواهند شد. توجه کنید هزار دلار در‌حال‌حاضر قیمت یک گوشی هوشمند است. ارتباطات 6G موجب می‌شود دسترسی به این نوع از کامپیوترها با این توانمندی محاسباتی سریع‌تر صورت پذیرد. همچنین، راپاپورت و همکارانش ابراز امیدواری می‌کنند طیف موج‌های زیرمیلی‌متری به پیشرفت فناوری‌های موجود مانند دوربین‌های موج‌میلی‌متری دید‌درشب و رادارهای دقیق و باکیفیت و اسکنرهای امنیتی تمام بدن تراهرتز (به‌جای امواج میلی‌متری) کمک کنند. هرقدر پهنای باند افزایش یابد، وابستگی‌ها به زیرساخت‌های فیبرکابلی هم کمتر می‌شود و صنایع برای اهداف مربوط‌به بک‌هال شبکه (Backhaul) و اتصال به مراکز داده به‌سمت استفاده از فیبر بی‌سیم سوق داده می‌شوند. ازلحاظ عملی، موانعی بر سر راه تبدیل 6G از نظریه به واقعیت وجود دارد که یکی از آن‌ها کوچک‌سازی فناوری‌های مهم موردنیاز در‌این‌زمینه و دیگری پژوهش درباره‌ی سلامت فرکانس‌های تراهرتز است. همچنین، فرکانس‌های امواج زیرمیلی‌متری مانند امواج میلی‌متری به آنتن‌های کاملا جهت‌دار نیاز دارند. بخشی از این نیاز به‌دلیل حساسیت شدید آن‌ها، به‌‌ویژه امواج بالاتر از 800 گیگاهرتز، به تداخلات جوّی است.
مقاله‌های مرتبط:
انقلاب صنعتی چهارم: ظهور اقتصاد خودمختار مقایسه سرعت، کیفیت و قیمت سرویس اینترنت در ایران با سایر کشورهای جهان
پژوهشگران خاطرنشان می‌کنند همان‌طورکه غلبه بر امواج میلی‌متری در دهه‌ی پیش به‌نفع انسان‌ها تمام شد، غلبه بر مشکلات فعلی نیز مزایای بی‌شماری برای کاربران به‌همراه خواهد آورد؛ ازجمله اینکه مصرف انرژی انتقال داده‌ها خیلی کمتر و اندازه‌ی آنتن‌های عظیم هم به‌شدت کوچک‌تر خواهد شد و همین امر راه را برای کاهش اندازه‌های دستگاه‌ها و ماشین‌آلات هموار خواهد کرد. برای مثال، راه‌های ارتباطی امنیتی و نظامی که رهگیری یا استراق‌سمع آن‌ها در حالت فعلی هم کار خیلی دشواری است، از این هم کوچک‌تر خواهند شد. مارس گذشته، کمیسیون فدرال ارتباطات ایالات متحده به اتفاق آراء طرحی تصویب کردند تا دامنه‌ی 95 گیگاهرتز تا سه تراهرتز را دراختیار شبکه‌های 6G یا 7G و هر فناوری دیگری قرار دهند که در آینده معرفی خواهد شد. این کار در حالی انجام شد که اعضای کمیسیون معتقدند به‌دلیل مطمئن‌نبودن از کاربردهای احتمالی این فرکانس‌ها در آینده، این رأی‌گیری خیلی شبیه به تخصیص قانونی برای منطقه‌بندی سطح کره‌ی ماه است. شکی وجود ندارد افرادی نظیر دکتر راپاپورت و همکارانش نقش مهمی در تبدیل این ایده از داستان علمی‌تخیلی به واقعیت عملی و علمی در آینده‌ای نه‌چندان دور ایفا می‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/75594/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هوش مصنوعی متا رسماً به اینستاگرام، واتس‌اپ و فیسبوک اضافه شد

تصویر روز ناسا؛ روبه‌روی NGC 1232

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

کمک آمریکا به تراشه‌سازان؛ مایکرون 6 میلیارد دلار بودجه دریافت می‌کند

مدل تلسکوپ فضایی جیمز وب با اندازه واقعی به نمایش در می‌آید

نکاتی درباره آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو

نسخه‌ آیفون واتساپ با دستور دولت چین از اپ استور حذف شد

مواد شیمیایی در پارکینگ ها احتمال ابتلا به ALS را افزایش می دهد

آیفون 17 پلاس ظاهراً با نمایشگر کوچک‌تر از گوشی‌های فعلی پلاس معرفی می‌شود

پیشرفت صنعت تراشه چین در سایه تحریم‌ها؛ تولید 40 درصد رشد کرد

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود

طراحی جلویی شیائومی Civi 4 در کنسول گوگل پلی مشاهده شد

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

وزیر ارتباطات: یک‌سوم کشور به زیرساخت‌های فیبرنوری مجهز شدند

با بزرگترین ستاره شناخته شده آشنا شوید

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

آیفون 16 پرو به پوشش ویژه لنز دوربین برای بهبود کیفیت تصویر مجهز خواهد شد

عملیاتی شدن 5 فروند زیردریایی هوشمند با قابلیت تعقیب هدف و نشت‌یابی

تاریخ رونمایی گوشی پرچمدار 2024 سونی لو رفت

اپل بیش‌از 250 میلیون دلار در پردیس سنگاپور سرمایه‌گذاری می‌کند

با این ابرسازه فضایی، یک میلیارد انسان میتونن در فضا زندگی کنن!

اندروید 15 احتمالاً برای افزایش امنیت اقدام به قرنطینه اپلیکیشن‌های مشکوک می‌کند

امروز در فضا ؛ کشف اولین سیارات فراخورشیدی در اندازه زمین توسط تلسکوپ کپلر

آنر 200 لایت به زودی برای عرضه در بازار جهانی رونمایی می‌شود

گوشی پرچمدار 2024 هواوی از اندروید 12 استفاده می‌کند

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

برخی گوشی‌های سری گلکسی S21 سامسونگ با مشکل نمایشگر مواجه شده‌اند

صداهای وحشتناک ثبت شده از اجرام واقعی کیهان

دیدار معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

سامسونگ احتمالاً کشوی عمودی برنامه ها را با One UI 7 ارائه خواهد کرد

موضوع ایثار و شهادت موضوع بسیار مهم دولت سیزدهم است/بکارگیری ظرفیت های مردمی از برنامه های جدی بنیاد است

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

شبیه‌ساز بازی Delta برای آیفون منتشر شد

ربات «اطلس» بازگشت!

شهدا، فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه زنده نگه داشته اند

توالت هوشمند 1٫5 میلیارد تومانی در هفته طراحی میلان به‌نمایش درآمد

تراشه Kirin 9010 هواوی با CPU دوازده هسته‌ای معرفی شد

ادعای کارمندان سابق تیک‌تاک: پروژه ذخیره‌سازی داده‌ها در آمریکا تا حد زیادی نمایشی است

علم منتظر معجزه نمی ماند

قابلیت جدید واتساپ: اطلاع از مخاطبانی که اخیراً آنلاین بوده‌اند

خداحافظ نبوغ!

گوگل کارمندان بیشتری را اخراج می کند

هواوی 4 گوشی پرچمدار رونمایی کرد؛ خانواده Pura 70 برای رقابت با آیفون و سامسونگ

کاروان جدید ماهواره‌های «استارلینک» به مدار زمین رفتند

مهلت 24 ساعته اروپا به تیک‌تاک برای توضیح درباره تیک‌تاک لایت

اولین نشست رفع موانع سرمایه گذاری جزیره کیش درسال جهش تولید با مشارکت مردم

تکریم مدیرکل بنیاد مازندران از جانباز سرافراز سرتیپ دوم صلواتی

خدمت توام با تکریم مهمترین اصل در بنیاد شهید و امور ایثارگران است