سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

پروژه‌ بزرگ GOG برای یک‌کاسه کردن بازی‌های تمام پلتفرم‌ها نکات خواندني

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی -
پروژه‌ بزرگ GOG برای یک‌کاسه کردن بازی‌های تمام پلتفرم‌ها
٥٢
٠
دیجی کالا / شاید شرکت اپیک با در پیش گرفتن سیاستی تهاجمی در انحصاری کردن بازی‌ها در چند وقت اخیر سر و صدای زیادی به راه انداخته باشد؛ و شاید این تئوری درست باشد که این شرکت یک تنه در حال تفرقه افکنی میان طرفداران و بازی کنندگان کامپیوترهای شخصی است. با این حال واقعیت این است که مدت‌ها قبل از ظهور اپیک، نشانه‌هایی از این انشقاق در حال بروز بود.
استیم، اوریجین، یوپلی، بتل‌نت، ایکس‌باکس‌اپ، و حالا اپیک. اینها همه شرکت‌ها و توسعه دهندگانی هستند که قصد دارند تا حد ممکن روی محصولات و تجارت خود کنترل داشته باشند؛ و در یک تجارت کاملا دیجیتال، تاکید روی اکوسیستمِ خود شاید بهترین مسیر برای رسیدن به این هدف باشد.
گرچه این مسئله از دیدگاه تجاری کاملا قابل درک است، ولی زمانی را تصور کنید که فراموش کرده‌اید برای اجرای مثلا ویچر 3 باید به کدامیک از این گزینه‌ها رجوع کنید، و تازه به یاد آورید که قوانین و مناسک این لانچر خاص چه تفاوتی با قبلی دارد. اگر کتابخانه به قدر کفایت بزرگی از بازی‌ها داشته باشید، کم‌کم مسئله از یک امر صرفا ناخوشایند به مشکلی واقعی و بزرگ بدل می‌شود.
شرکت معظم CD Project Red – صاحب فروشگاه GOG – با لانچر جدید و متن‌باز GOG Galaxy 2.0 قصد دارد این مشکل را یک بار برای همیشه حل کند.
یک لانچر که به همه حکومت می‌کند
لانچر گلکسی فقط خانه بازی‌های GOG نخواهد بود، بلکه اجازه می‌دهد که همه کتابخانه‌های خود در لانچرهای مختلف را بدان اضافه کنید؛ و نه فقط بازی‌ها، که لیست دوستان، حساب کاربری کنسول‌هایتان، و هر متادیتایی که به همراه آنها باشد. این لانچر یک نمایشگر صرف هم نخواهد بود. روی هر کدام از بازی‌ها که کلیک کنید، همه جزییات آماری آن بازی را در تمام پلتفورم‌ها خواهید دید، مثلا آخرین اچیومنت‌های دوستانتان روی همه پلتفورم‌ها.
لیدربوردها به شما نشان می‌دهد که چه کسی بیشتر بازی کرده، چه کسی بیشترین اچیومنت را بدست آورده، یا چه کسی آخرین نفر بوده که فلان چیز را بازی کرده است. شما می‌توانید آن را با هر داده‌ای که می‌خواهید مرتب کنید. دوستان آنلاین‌تان به هر پلتفورمی که وارد شوند در بالای صفحه نمایش داده خواهند شد.

اگر بخواهید بازی خاصی را بصورت محلی نصب کنید، کافی است که روی گزینه نصب کلیک کنید تا گلکسی با باز کردن لانچر مربوطه، ادامه فرایند نصب را بر عهده بگیرد. پس از نصب البته کافی است روی شمایل بازی کلیک کنید تا بدون کمتریی دردسری اجرا شود. این پروسه در حال حاضر به خوبی روی استیم و اوریجین – البته فعلا به شکل غیررسمی – کار می‌کند. تا اینجای کار مایکروسافت تنها شرکتی بوده است که بطور رسمی از این پروژه حمایت کرده، گرچه GOG هم دست روی دست نگذاشته و در حال مذاکره با سایر شرکت‌ها است.
اما حتی بدون حمایت سایر شرکت‌ها هم تیم توسعه گلکسی در یک‌کاسه کردن بازی‌ها تحت این لانچر بسیار موفق عمل کرده است؛ چنانکه در نمایشی از نحوه کار با لانچر، یکی از اعضای شرکت با اتصال حساب شخصی خود به بتل‌نت موفق شد ظرف چند ثانیه کتابخانه بازی‌هایش را به گلکسی اضافه کند.
از سوی دیگر، سیاست‌های اطلاعاتی GOG خیال همه کسانی را که نگران به سرقت رفتن یا سوء استفاده از اطلاعاتشان هستند راحت کرده است، چراکه GOG همه داده‌های کاربران را بصورت رمزگذاری شده روی سرورهای خود نگه داشته، قول می‌دهد که به آنها نگاه نکند؛ و زمانی که شما ارتباط یکی از کتابخانه‌های خارجی خود را با لانچر قطع کنید، فورا تمام داده‌های مربوطه پاک خواهد شد. گلکسی هیچ تجسسی در کار شما نخواهد کرد، اینکه چه بازی می‌کنید، چه مدت بازی می‌کنید، از چه برنامه‌هایی استفاده می‌کنید، و یا هر چیز دیگری.
اما همین مسئله امنیت دیجیتال، امکان ارائه یک ابزار گفتگوی یکپارچه در نسخه بتا را محدود کرده است، گرچه کماکان احتمال ارائه این ابزار در آینده وجود دارد. امکان ایجاد ابزار گفتگوی یکپارچه میان تمام پلتفورم‌ها از لحاظ تکنیکی وجود دارد – چنانکه همین حالا هم گفتگوی داخلی بین استیم و ایکس‌باکس به خوبی کار می‌کند – ولی از لحاظ حقوقی دچار سردرگمی است. قوانین استفاده از داده‌های شخصی در پلتفورم‌های مختلف، استانداردهای متفاوتی دارند، و ایجاد راه حلی برای پیروی کردن از این استانداردهای مختلف – به اضافه قوانین محلی یک دوجین کشور مختلف – کار ساده‌ای نیست.
افزونه‌ها و ابزارهای نشانه گذاری و مرتب سازی
طبیعت متن‌باز گلکسی، ساخت هر گونه افزونه را کاملا ممکن ساخته است. در واقع در نسخه بتای خصوصی – که هم‌اکنون در حال اجراست – کاربران همین الان هم افزونه‌هایی ساخته‌اند. به عنوان مثال یکی از این افزونه‌ها به کاربران امکان می‌دهد که بازی‌های دلخواه خود را از روی کنسول ایکس‌باکس بر روی کامپیوتر مک استریم کنند.
لانچر گلکسی تنها ابزاری برای نمایش یکپارچه بازی‌ها نیست، بلکه با کمک همه متادیتایی که در اختیار دارد، ابزارهای خارق العاده‌ای را جهت کنترل و مرتب کردن بازی‌ها – و بطور کلی هر اطلاعاتی – در اختیار کاربران قرار می‌دهد. نه تنها امکان مرتب کردن لیست بازی‌ها بر مبنای هر پارامتری وجود دارد، بلکه می‌توان از ترکیبی از پارامترها هم در این راستا استفاده کرد. پارامترهایی چون ژانرها، لانچرها، سیستم عامل‌ها یا کنسول‌ها، نمرات و میانگین‌های متاکریتیک، وضعیت نصب بازی‌ها، اچیومنت‌ها، و یا ترکیبی از همه این پارامترها، و بسیاری دیگر. این ابزارها خصوصا زمانی کارایی‌شان را نشان می‌دهند که مجموعه بزرگی از بازی‌ها از شش یا بیشتر کتابخانه مختلف زیر سقف واحدی آمده باشد؛ شرایطی که به سادگی می‌تواند به سردرگمی منجر شود.
از سوی دیگر، ابزار نشانه گذاری (Bookmark) گلکسی به نظم‌دهی بیشتر بازی‌ها کمک می‌کند. می‌توان نتایج هر جستجویی را نشانه گذارد و آن را به صفحه اطلاع رسانی (Notification bar) اضافه کرد؛ چیزی شبیه به پلی‌لیست‌های اسپاتیفای. به عنوان مثال، اگر بخواهید به تمام بازی‌های «جنگ ستارگان» خود از هر پلتفورمی – از جمله کنسول‌ها – در یک مکان دسترسی داشته باشید، کافی است که کلمه «جنگ ستارگان» را جستجو کرده، روی نام صفحه نتایج کلیک کنید، و با استفاده از ابزار نشانه گذاری آن را به «جنگ ستارگان» تغییر نام دهید.
علاوه بر اینها، از آنجایی که ابزار جستجوی گلکسی نه تنها خود لانچر و فروشگاه GOG، بلکه تمام اینترنت را جستجو می‌کند، به سادگی امکان یافتن و اضافه کردن هر بازی به کتابخانه‌های شخصی ممکن است. این بدان معنی است که گرچه نمی‌توانید کنسول سوپر نینتندوی خود را به گلکسی متصل کنید، هنوز ممکن است که بازی زلدای مورد علافه‌تان را در کتابخانه بازی‌هایتان داشته باشید. ابزارهایی از این دست شاید تنها در موارد معدودی کاربرد داشته باشد، ولی بسیار از آنچه که از مدیریت کتابخانه یک لانچر انتظار می‌رود فراتر است.
گلکسی 2.0 پروه‌ای بسیار جاه‌طلبانه است. فعلا که همه چیز در یک بتای خصوصی به خوبی کار می‌کند. باید منتظر ماند و دید که پس از عرضه بتای عمومی اوضاع چگونه پیش خواهد رفت.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/75516/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مایکروسافت از هوش مصنوعی VASA رونمایی کرد؛ ساخت چهره‌های سخنگو از روی عکس

مطالعه رفتار آب و یخ در نانوحفره و غول‌های یخی منظومه شمسی!

تلویزیون‌های گیمینگ سری 2025 ردمی شیائومی با قیمت رقابتی معرفی شدند

برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی

ارتباطات استان سیستان و بلوچستان پایدار است

رقیب اپ استور آغازبه‌کار کرد؛ فروشگاهی جدید برای برنامه‌ها و بازی‌های آیفون

متا مدعی شد: مدل زبانی لاما 3 عملکرد بهتری نسبت به اغلب رقبا دارد

آیپد ایر 12.9 اینچی به پنل Mini-LED نمایشگر مجهز خواهد شد

یک بمب‌افکن میکرومقیاس برای مقابله با تومور سرطانی ساخته شد

مشخصات Redmi 13 5G و پوکو M7 پرو 5G لو رفت

بادبان ناسا بر فراز زمین برافراشته می‌شود!

گوشی ارزان جدید موتورولا با باتری پرظرفیت در راه است

گوگل کارمندان معترض به همکاری با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد

ارتش سوسک‌های رباتیک مجهز به کوله‌پشتی رایانه‌ای در بیابان

اخترشناسان پرجرم‌ترین سیاه‌چاله ستاره‌ای کهکشان راه شیری را کشف کردند

مانیتور 27 اینچ جدید ازراک آنتن وای‌فای دارد

از روبوتاکسی تا مریخ؛ نگاهی به بدترین پیش‌بینی‌ها و وعده‌های ایلان ماسک در 15 سال اخیر

هکرهای چینی برای حمله به زیرساخت‌های آمریکا آماده می‌شوند

هوش مصنوعی متا رسماً به اینستاگرام، واتس‌اپ و فیسبوک اضافه شد

تصویر روز ناسا؛ روبه‌روی NGC 1232

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

کمک آمریکا به تراشه‌سازان؛ مایکرون 6 میلیارد دلار بودجه دریافت می‌کند

مدل تلسکوپ فضایی جیمز وب با اندازه واقعی به نمایش در می‌آید

نکاتی درباره آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو

نسخه‌ آیفون واتساپ با دستور دولت چین از اپ استور حذف شد

مواد شیمیایی در پارکینگ ها احتمال ابتلا به ALS را افزایش می دهد

آیفون 17 پلاس ظاهراً با نمایشگر کوچک‌تر از گوشی‌های فعلی پلاس معرفی می‌شود

پیشرفت صنعت تراشه چین در سایه تحریم‌ها؛ تولید 40 درصد رشد کرد

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود

طراحی جلویی شیائومی Civi 4 در کنسول گوگل پلی مشاهده شد

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

وزیر ارتباطات: یک‌سوم کشور به زیرساخت‌های فیبرنوری مجهز شدند

با بزرگترین ستاره شناخته شده آشنا شوید

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

آیفون 16 پرو به پوشش ویژه لنز دوربین برای بهبود کیفیت تصویر مجهز خواهد شد

عملیاتی شدن 5 فروند زیردریایی هوشمند با قابلیت تعقیب هدف و نشت‌یابی

تاریخ رونمایی گوشی پرچمدار 2024 سونی لو رفت

اپل بیش‌از 250 میلیون دلار در پردیس سنگاپور سرمایه‌گذاری می‌کند

با این ابرسازه فضایی، یک میلیارد انسان میتونن در فضا زندگی کنن!

اندروید 15 احتمالاً برای افزایش امنیت اقدام به قرنطینه اپلیکیشن‌های مشکوک می‌کند

امروز در فضا ؛ کشف اولین سیارات فراخورشیدی در اندازه زمین توسط تلسکوپ کپلر

آنر 200 لایت به زودی برای عرضه در بازار جهانی رونمایی می‌شود

گوشی پرچمدار 2024 هواوی از اندروید 12 استفاده می‌کند

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

برخی گوشی‌های سری گلکسی S21 سامسونگ با مشکل نمایشگر مواجه شده‌اند

صداهای وحشتناک ثبت شده از اجرام واقعی کیهان

دیدار معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

سامسونگ احتمالاً کشوی عمودی برنامه ها را با One UI 7 ارائه خواهد کرد