سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

جنون سرعت؛ چیپست های موبایل چقدر پیشرفت کرده اند؟ نکات خواندني

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی -
جنون سرعت؛ چیپست های موبایل چقدر پیشرفت کرده اند؟ 13
١٤٩
٢
دیجیاتو / در عصری زندگی می کنیم که قدرت پردازش و کارآیی موبایل ها به سطحی بالاتر از نیاز اکثر کاربران رسیده است. در بازار کنونی حتی با بودجه اندک هم می توان گوشی های قدرتمندی خرید، آن هم به لطف شرکت هایی مثل شیائومی، وان پلاس و آنر که پرچمداران اقتصادی را به دنیای موبایل هدیه داده اند. با این وجود هر سال شاهد توسعه، معرفی و عرضه چیپست های جدیدی هستیم که باز هم قدرتمندتر شده اند، ولی این اختلاف چقدر است؟ به عبارت دیگر آیا اختلاف قدرت چیپست های جدید، قیمت بالاتر آنها را توجیه می کند یا خریدن پرچمداران سال (های) یا حتی میان رده ها قبل انتخاب معقول تریست؟
در این مطلب می خواهیم ببینیم چیپست های پرکاربرد دنیای موبایل یعنی خانواده اسنپدراگون، اگزینوس، کرین و هلیو که به ترتیب توسط شرکت های کوالکام، سامسونگ، هواوی و مدیاتک ساخته می شوند، طی سال های اخیر چقدر پیشرفت کرده اند.
تفاوت عملکرد چیپست های قدیمی و جدید
ابتدا بیایید نگاهی به وضعیت کارآیی چیپست های موبایل در رده های مختلف طی سال های اخیر بیندازیم. در نمودارهای زیر می بینیم توان پردازشی چیپست های پرچمدار طی سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته، اما چیپست های اقتصادی همچنان عملکرد ضعیفی دارند و رشد محسوسی نداشته اند. چیپست های میان رده اما هم از نظر تنوع و هم از لحاظ کارآیی وضعیت خوبی دارند. میان رده های سال 2019 در حد پرچمداران سال 2016 و حتی 2017 عمل می کنند.
همان طور که پرچمداران سال 2016 در اجرای اپ ها و برنامه های معمول لنگ نمی زدند، میان رده های امسال هم به راحتی می توانند نیازهای شما را برآورده کنند و حتی از پس اجرای بازی های روز هم بر می آیند. به همین دلیل با خیال راحت می توانید میان رده های مجهز به اسنپدراگون 675 یا 710، کرین 710، هلیو P70 یا اگزینوس 9610 را خریداری کنید. این افزایش توان پردازش تا حد زیادی به حذف هسته های کورتکس A53 و جایگزینی آن با هسته های جدید و قدرتمندتر محقق شده است.
البته افزایش قدرت پردازنده اصلی در مقایسه با پردازشگر گرافیکی بیشتر بوده و به همین دلیل در بخش اجرای بازی، بهترین میان رده های 2019 هم اندکی ضعیف تر از پرچمداران سه سال قبل عمل می کنند. امیدواریم شرکت های سازنده چیپست در مدل های بعدی به این موضوع توجه کنند، هرچند رویکرد آنها از نظر اقتصادی توجیه بیشتری دارد. هرچه باشد عملکرد فوق العاده پرچمداران دنیای موبایل در بخش گیمینگ یکی از دلایل اصلی استقبال خریداران است. بدین ترتیب اگر علاقه زیادی به اجرای سنگین ترین بازی های روز دارید، شاید بهتر باشد به پرچمداران یکی دو سال قبل فکر کنید.
نگاه دقیق تر به امتیاز چیپست های مختلف
خانواده اسنپدراگون 700 و 670 را می توان بهترین چیپست های میان رده از نظر توازن بین کارآیی و قیمت دانست. در واقع فقط در این سری شاهد عملکرد گرافیکی بهتری نسبت به پرچمداران سال 2016 هستیم. البته هواوی کرین 710 که سال گذشته معرفی شد هم کارآیی گرافیکی خوبی دارد ولی چیپست های میان رده جدید سامسونگ (اگزینوس 9610) یا مدیاتک (هلیو P70) کمی عقب مانده اند.
خوشبختانه اکثر چیپست های میان رده سال 2018 به سراغ هسته های قدرتمند رفته اند و این موضوع، توان پردازش آنها را تا حد زیادی افزایش داده است. در سال 2018 هسته های کورتکس A73 بهترین انتخاب ممکن بودند اما حالا هسته های کورتکس A75 و حتی A76 کارآیی فوق العاده ای را به خصوص در حالت تک هسته ای ارائه می کنند.
این موضوع در چیپست های پرچمدار هم صدق می کند و شاهد رشد حیرت انگیز کارآیی پردازنده اصلی این چیپ ها در حالت تک هسته ای هستیم. سال گذشته معماری کورتکس A76 توانست فاصله بین کارآیی لپ تاپ و موبایل را کاهش دهد و به همین دلیل اکنون اسنپدراگون 855 یا کرین 980 به راحتی از عهده اجرای تمام فعالیت های سنگین بر می آیند. البته هسته های سفارشی Mongoose سامسونگ هنوز در دنیای اندروید بهترین عملکرد را در حالت تک هسته ای نشان می دهند.
طی دو سال اخیر، کارآیی گرافیکی هم در دنیای پرچمداران تغییرات شگرفی داشته است. با ورود عناوین محبوبی مثل فورتنایت و پابجی، نیاز به افزایش قدرت گرافیکی به خوبی احساس شده و حالا شاهد جزئیات و نرخ فریم بسیار بالا در گوشی های هوشمند هستیم. حتی دیدیم که طی یکی دو سال اخیر گوشی های گیمینگ با هدف جذب گیمرهای حرفه ای طراحی و ساخته شدند، هرچند هنوز مورد استقبال گسترده قرار نگرفته اند.
خوشبختانه میان رده های پریمیوم بازار هم می توانند عناوین روز را اجرا کنند، اما باید تنظیمات گرافیکی را تا حدی پایین بیاورید. البته تجربه بازی روی گوشی های پرچمدار اصلاً قابل مقایسه با میان رده ها نیست، اما در عین حال اگر قصد اجرای بازی با حداقل هزینه را دارید، به سراغ چیپست های سری اسنپدراگون 400، اسنپدراگون 630 یا محصولات مدیاتک نروید.
کارآیی یا قابلیت های جدید، کدام مهم تر است؟
همه می دانیم که بنچمارک ها تمام ماجرا نیستند. چیپست های میان رده جدید بر اساس فناوری 10 نانومتری FinFET ساخته می شوند و از رم های LPDDR4x پشتیبانی می کنند، بنابراین از نظر فناوری های پیشرفته حتی نسبت به اسنپدراگون 835 هم برتر هستند. در حالت کلی بهترین چیپست های میان رده کنونی بازار می توانند نیاز 99 درصد کاربران را به طور کامل برآورده کنند.
از جمله مزایای چیپست های جدید نسبت به نسل های قبل می توان به پشتیبانی از رابط های گرافیکی جدید، بهبود مصرف انرژی و پشتیبانی از نسخه های جدیدتر سیستم عامل اندروید اشاره کرد. این چیپست ها از نمایشگرهای بهتر، دوربین های حرفه ای تر و باتری های قدرتمندتری پشتیبانی می کنند.
در مجموع اگرچه کارآیی گوشی های هوشمند، به ویژه پرچمداران طی سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته، اما باید به این نکته هم توجه کرد که تأثیر این کارآیی در عملکرد روزمره کمتر به چشم می آید و اگر استفاده عمومی تا نیمه حرفه ای از موبایل دارید، میان رده های جدید هم به خوبی نیاز شما را برآورده می کنند. با این حال اگر به دنیای گیمینگ و دوربین های حرفه ای علاقه مند هستید (ولی نمی خواهید حساب بانکی خود را خالی کنید) می توانید پرچمداران یکی دو سال قبل را هم با اطمینان خاطر خریداری کنید.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/75294/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!

ویژگی بسیار کاربردی واتساپ؛ اشتراک فایل بدون نیاز به اینترنت

اپل با هدف توسعه هوش مصنوعی در آیفون، استارتاپ فرانسوی Datakaleb را تصاحب کرد

شیشه‌هایی که مانع از رشد بیوفیلم دریایی می‌شوند

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

گوشی Nothing Phone (3) احتمالا اواخر 2024 معرفی خواهد شد

نسل جدیدی از نانوذرات نقره به تولید صنعتی رسید

شیائومی 15 قبل از همه گوشی‌های دیگر به تراشه 2024 کوالکام مجهز می‌شود

جنجال جدید مالک ایکس؛ نخست‌وزیر استرالیا ایلان ماسک را «میلیاردر متکبر» نامید

هواوی رقابت‌ با اندروید و iOS را به بازارهای جهانی می‌کشاند

ببینید دنیای کوانتوم چه قدر غیر قابل باوره!

هشدار مسدودیت برای بخش املاک «دیوار» و «شیپور»

پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی Felix Baumgartner از فاصله ی حدود 39 کیلومتری زمین

ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد

برگزاری دومین کنگره 8 هزار شهید گیلان با حرکت جهادی

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: یادواره شهدا از جنس کار زینبی و رساندن پیام شهدا است

معاون وزیر ارتباطات مطرح کرد؛ تسهیل امور مردم در پنجره واحد مدیریت زمین با هوش مصنوعی

جهش قیمتی برخی مدلهای تلفن همراه با وجود تخصیص ارز نیمایی

«متاورس» بازگشته است

قدرتمندترین گوشی نوبیا در تعداد محدود از راه رسید

نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران

مصوبات دور اول سفر رییس جمهور در حوزه بنیاد شهید ایلام به صورت 100 درصد اجرایی شد

مدل‌های ریفربیشد سری گلکسی S23 سامسونگ با قیمت ارزان‌تر رسما عرضه شد

ویدیو واقعی پیکسل 8a لو رفت

«وویجر 1» پس از 5 ماه با زمین تماس گرفت

ربات انسان‌نمای Menteebot با قابلیت درک زبان طبیعی معرفی شد

متا سیستم‌عامل هدست‌های کوئست را در دسترس سایر شرکت‌ها قرار می‌دهد

تمام ماموریت بالگرد مریخی «نبوغ» را در یک دقیقه تماشا کنید

انتصاب مدیرکل توسعه منابع انسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران

ساخت دستگاهی برای تولید برق از عرق بدن

تبرئه مردی که بدنش الکل تولید می‌کند!

اپل احتمالاً حق پخش جام باشگاه‌های جهان 2025 را خریداری می‌کند

اجرای آزمایشی برای اثبات قانون اول نیوتون

سازمان منطقه آزاد کیش پیگیر حقوق مودیان مالیاتی است

اطلاعات بیشتری از ردمی 13 5G فاش شد؛ ظرفیت باتری و سرعت شارژ

شببه‌سازی صحنه جالب از برخورد دو سیاهچاله!!

رویکردی متفاوت دربزرگترین گردهمایی بین المللی فعالان گردشگری درکیش/ پوستر نمایشگاه بین المللی گردشگری کیش رونمایی شد

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با فرمانده تیپ 37 سپاه اردبیل دیدار کرد

سومین دیدار چهره به چهره سال 1403 مدیر کل بنیاد شهید خراسان رضوی با 60 تن از جامعه معزز ایثارگری

برخی از مشخصات سری Nova 13 هواوی فاش شد

محقق ایرانی کارایی توربین بادی را 10 درصد افزایش داد

افزایش سطح آنتی‌اکسیدان‌ گوجه فرنگی با نانوحباب هیدروژن

رازگشایی از برابر بودن سرعت نور با مختصات هرم بزرگ مصر

ژاپن به تاکتیک‌های تجاری گوگل معترض شد

زمان حدودی رونمایی ناتینگ فون 3 لو رفت

کلید موفقیت آیفون 16 در دستان بدترین آیفون تاریخ

نسل جدید ربات انسان‌نمای اطلس رونمایی شد

استفاده از این اپلیکیشن، گوشی های قدیمی سامسونگ را نابود می‌کند

ویدیویی از کاوشگرِ کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می‌دهد