سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

تغییر عملکرد سلول‌های تولیدکننده انسولین در دیابت اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - نتایج پژوهشی جدید نشان می‌دهد که در بیماری دیابت، سلول‌های تولیدکننده‌ی انسولین به نوع دیگری از سلول تبدیل می‌شوند.

یافته‌های یک مطالعه‌ی بنیادین که روی مواد انسانی انجام شده است، نشان می‌دهد عملکرد سلول‌های تولیدکننده‌ی انسولین بتا در دیابت دچار تغییر می‌شود و البته به‌نظر می‌رسد این تغییرات بازگشت‌پذیر باشند. پژوهش حاضر که تحت هدایت دانشگاه اکستر انجام شد، نخستین موردی است که در آن، سلول‌ها در یک مدل کاملا انسانی در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفتند. پژوهشگران دریافتند که سیستم پیام‌رسانی RNA که به پروتئین‌ها می‌گوید در سلول‌ها چگونه رفتار کنند، در دیابت تغییر پیدا می‌کند. این تغییرات منجر می‌شود که برخی از سلول‌های بتا دیگر برای تنظیم قند خون، انسولینی ترشح نکنند و به‌جای آن سوماتوستاتین ترشح کنند. سوماتوستاتین می‌تواند ترشح دیگر هورمون‌های مهم از جمله خود انسولین را مهار کند. این پژوهش که در مجله‌ی Human Molecular Genetics منتشر شد، بینشی جدیدی درمورد چگونگی تاثیر قند خون بالا روی سلول‌های مهم تولیدکننده‌ی هورمون مهیا، و مسیر را برای توسعه‌ی درمان‌های جدید هموار می‌کند. لورنا هریس از مدرسه‌ی پزشکی دانشگاه اکستر که هدایت این مطالعه را برعهده داشته است، می‌گوید: مقاله‌های مرتبط:
انسولین خوراکی: راهی جایگزین برای تزریق روزانه بیماران دیابتی تزریق انسولین به دیواره معده با کپسول خوراکی برنامه‌ریزی مجدد سلول‌های انسانی برای تولید انسولین
این بینش‌ها واقعا هیجان‌انگیز هستند. همین اواخر پژوهشگران دانشگاه اکستر دریافتند که در افراد مبتلا به دیابت نوع یک، برخی از سلول‌های تولید‌کننده‌ی انسولین حفظ می‌شوند اما محیط ایجادشده به‌وسیله‌ی دیابت می‌تواند برای بقای این سلول‌ها سمی باشد. کار ما می‌تواند منجر به توسعه‌ی تغییرات جدید برای حفاظت از این سلول‌ها شود و می‌تواند به افراد کمک کند تاحدودی توانایی تولید انسولین خود را حفظ کنند. روشی که ما نخستین بار برای ایجاد یک سیستم سلولی کاملا انسانی استفاده کردیم، درخورتوجه است. من فکر نمی‌کنم که این تغییرات را در سلول‌های موش دیده باشیم. کارلا اون، مدیر اجرایی Animal Free Research UK، سازمانی که سرمایه‌ی این مطالعه را تأمین کرده است، می‌گوید: این به بهترین نحو، یک پژوهش پیش‌گام است. ما از تیم اکستر پشتیبانی کردیم تا روش جدیدی برای بررسی چگونگی تاثیر دیابت روی انسان‌ها ایجاد کند. یافته‌های برجسته‌ی آن‌ها هیچ‌گاه در مطالعات حیوانی دیده نشده است. این امر نشان‌دهنده‌ی اهمیت استفاده از رویکردهای مرتبط با انسان برای درک بیماری‌های انسانی است. ما افتخار می‌کنیم که از مرحله‌ی بعدی آزمایش با هدف پیش بردن این یافته‌ها و امکان استفاده از آن‌ها برای توسعه‌ی درمان‌هایی برای افراد مبتلا به دیابت حمایت می‌کنیم. پژوهشگران در این آزمایش بررسی کردند که وقتی سلول‌های بتا در محیطی قرار می‌گیرند که شبیه محیط دیابت نوع دو است، چه اتفاقی برای آن‌ها می‌افتد. از دست دادن سلول‌های بتا در هر دو نوع دیابت دیده می‌شود. دانشمندان قبلا تصور می‌کردند علت، آن است که محیط اطراف این سلول‌ها موجب مرگ آن‌ها می‌شود. اگرچه در این پژوهش، پژوهشگران برای نخستین بار دریافتند که بخشی از سلول‌ها دیگر سلول‌های بتای تولید‌کننده‌ی انسولین نیستند. آن‌ها درواقع شروع به ساخت هورمون دیگری به نام سوماتوستاتین کرده‌اند که مشخصه‌ی سلول‌های دلتا است. پژوهشگران بافت پانکراس را پس از مرگ افراد مبتلا به هر دو نوع دیابت مورد بررسی قرار دادند. نتایج این بررسی نشان داد که آن‌ها نسبت‌به حالت طبیعی، سلول‌های دلتای بیشتری دارند و دیابت ممکن است موجب تبدیل برخی از سلول‌های بتا به سلول‌های دلتا شود.
یافته‌های مشابهی در مدل‌های حیوانی گزارش شده است اما تغییرات متفاوت هستند. در مورد موش، تغییر اصلی، تبدیل سلول‌های بتا به آلفا است. سلول‌های آلفا هورمون دیگری به نام گلوکاگون را تولید می‌کنند. این بدان معنا است که پیامدهای تغییر در نوع سلول ممکن است بین موش و انسان یکسان نباشد. پژوهشگران در ادامه با بررسی تنظیمات ژن این موضوع را مورد مطالعه قرار دادند که چرا سلول‌ها از نوع بتا به دلتا تبدیل می‌شوند. آن‌ها تفاوت در بیان ژن‌هایی را که به سلول کمک می‌کنند با محیط پیرامون خود تعامل داشته باشد، مورد بررسی قرار دادند. الگوهای بیان ژن در یک چهارم موارد در نمونه‌های مربوط‌به افراد مبتلا به دیابت درمقایسه‌با افراد طبیعی دچار تغییر شده بود. تفاوت در تنظیم‌کننده‌ها موجب تفاوت در پیام‌های ساخته‌شده می‌شد. نوع پیام RNAا که ساخته می‌شود، روی تمام جنبه‌های زندگی و رفتار سلول تأثیرگذار است و پژوهشگران حدس می‌زنند که این امر می‌تواند علت نحوه‌ی رفتار متفاوت سلول‌های تیمارشده باشد. هریس می‌گوید: موضوع واقعا هیجان‌انگیز این است که حداقل در آزمایشگاه، ما توانستیم این تغییرات را معکوس کنیم و با بازگرداندن محیط به حالت طبیعی یا استفاده از مواد شیمیایی خاص، سلول‌های دلتا را به سلول‌های بتا تبدیل کنیم. وقتی ظرفیت این کار را برای درمان‌های جدید درنظر بگیریم، این پژوهش بسیار امیدوارکننده است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/70698/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی از فاصله ی حدود 39 کیلومتری زمین

گلکسی زد فلیپ 6 احتمالاً در 7 رنگ مختلف عرضه می‌شود

عملکرد برخی از پردازنده‌های اینتل یک‌شبه 9 درصد افت کرد

سرقت اطلاعات بیماران یک شرکت آمریکایی توسط هکرها

سیستم بادبان خورشیدی پیشرفته ناسا؛ شاهکار جدید فناوری‌ فضایی!

مایکروسافت با استخدام مدیر متا برای «جابه‌جاکردن مرزهای هوش مصنوعی» آماده می‌شود

انتقاد نماینده گچساران از افزایش تعرفه اینترنت

دادگاه برزیلی ایکس را بازخواست می‌کند

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی horsehead و Orion

آیفون زیر سایه هواوی رفت

حلقه هوشمند سامسونگ ظاهراً در 8 اندازه مختلف عرضه می‌شود

ناسا نقشه ٧٢ پرواز هلیکوپتر نبوغ در مریخ را به‌ نمایش گذاشت

تلاش محمد دلاوری برای شکافتن هسته در سازمان انرژی اتمی

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!

ویژگی بسیار کاربردی واتساپ؛ اشتراک فایل بدون نیاز به اینترنت

اپل با هدف توسعه هوش مصنوعی در آیفون، استارتاپ فرانسوی Datakaleb را تصاحب کرد

شیشه‌هایی که مانع از رشد بیوفیلم دریایی می‌شوند

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

گوشی Nothing Phone (3) احتمالا اواخر 2024 معرفی خواهد شد

نسل جدیدی از نانوذرات نقره به تولید صنعتی رسید

شیائومی 15 قبل از همه گوشی‌های دیگر به تراشه 2024 کوالکام مجهز می‌شود

جنجال جدید مالک ایکس؛ نخست‌وزیر استرالیا ایلان ماسک را «میلیاردر متکبر» نامید

هواوی رقابت‌ با اندروید و iOS را به بازارهای جهانی می‌کشاند

ببینید دنیای کوانتوم چه قدر غیر قابل باوره!

هشدار مسدودیت برای بخش املاک «دیوار» و «شیپور»

پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی Felix Baumgartner از فاصله ی حدود 39 کیلومتری زمین

ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد

برگزاری دومین کنگره 8 هزار شهید گیلان با حرکت جهادی

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: یادواره شهدا از جنس کار زینبی و رساندن پیام شهدا است

معاون وزیر ارتباطات مطرح کرد؛ تسهیل امور مردم در پنجره واحد مدیریت زمین با هوش مصنوعی

جهش قیمتی برخی مدلهای تلفن همراه با وجود تخصیص ارز نیمایی

«متاورس» بازگشته است

قدرتمندترین گوشی نوبیا در تعداد محدود از راه رسید

نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران

مصوبات دور اول سفر رییس جمهور در حوزه بنیاد شهید ایلام به صورت 100 درصد اجرایی شد

مدل‌های ریفربیشد سری گلکسی S23 سامسونگ با قیمت ارزان‌تر رسما عرضه شد

ویدیو واقعی پیکسل 8a لو رفت

«وویجر 1» پس از 5 ماه با زمین تماس گرفت

ربات انسان‌نمای Menteebot با قابلیت درک زبان طبیعی معرفی شد

متا سیستم‌عامل هدست‌های کوئست را در دسترس سایر شرکت‌ها قرار می‌دهد

تمام ماموریت بالگرد مریخی «نبوغ» را در یک دقیقه تماشا کنید

انتصاب مدیرکل توسعه منابع انسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران

ساخت دستگاهی برای تولید برق از عرق بدن

تبرئه مردی که بدنش الکل تولید می‌کند!

اپل احتمالاً حق پخش جام باشگاه‌های جهان 2025 را خریداری می‌کند

اجرای آزمایشی برای اثبات قانون اول نیوتون

سازمان منطقه آزاد کیش پیگیر حقوق مودیان مالیاتی است

اطلاعات بیشتری از ردمی 13 5G فاش شد؛ ظرفیت باتری و سرعت شارژ

شببه‌سازی صحنه جالب از برخورد دو سیاهچاله!!