سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

نیاز مبرم کشاورزی جهان توسعه‌نیافته به کلان‌‌داده اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - درحالی‌که کشاورزان در کشورهای توسعه‌‌یافته از مزایای بی‌‌شمار دسترسی به کلان‌‌داده‌‌ها برای بهبود روش‌‌های زراعی بهره‌‌مند هستند، کشاورزان دنیای فقیرتر در نبود این دسترسی، با بحران‌‌های بزرگ‌تری مواجه خواهند بود.

با فرارسیدن بهار در نیم‌کره‌‌ی شمالی، کشاورزان سراسر جهان به‌تکاپو افتاده‌‌اند تا دریابند چه نوع محصولاتی باید بکارند و چگونه کشت‌وزرع خود را مدیریت کنند. در ایالات‌ متحده‌ی آمریکا، کشاورزان برای اخذ چنین تصمیماتی معمولا از حجم عظیمی از داده‌ها استفاده می‌‌کنند تا بفهمند کشاورزی و دام‌پروری در سال‌‌های اخیر، چگونه پیش رفته است، خاک آن‌‌ها به کمبود کدام دسته از موادمغذی دچار است و چه روش‌‌ها و تجربه‌های موفقی وجود دارند که آن‌‌ها هنوز از آن بهره‌‌ای نبرده‌‌اند. افزون‌براین، کشاورزان آمریکایی از مزایای دسترسی به تسهیلات و بیمه‌‌هایی ارزان برخوردار هستند؛ چراکه بانک‌ها و کارگزارهای بیمه نیز به اطلاعات موردنیاز برای ارائه‌‌ی پیشنهاد‌های توجیه‌‌پذیر دسترسی دارند. این داده‌ها مزیتی کاملا آشکار دارند: آن‌ها باعث افزایش بازدهی مزارع می‌‌شوند و به رشد بخش‌های اقتصادی دخیل در تولید محصولات غذایی کمک می‌‌کنند. در این روزها که دنیای ما به‌‌سختی در تنگنای عواقب ناخوشایند ناشی از تغییرات اقلیمی و محدودیت منابع طبیعی گرفتار شده، چنین داده‌‌هایی باید به‌مراتب بهتر و کارآمدتر شوند و همچنان به‌‌وفور دردسترس افراد قرار گیرند. در پنج سال گذشته، ایالات متحده‌ی آمریکا حجم برداشت فراوانی از محصولاتی نظیر ذرت و سویا را شاهد بوده که بخشی از دلایل آن به وضعیت مساعد آب‌‌وهوایی برمی‌‌گردد. باوجوداین، دلایل دیگری به استفاده‌‌ی مؤثرتر از داده‌‌ها مربوط می‌شود که موجب شده از میزان ثابتی از زمین و بذر و کود بتوان حجم بیشتری محصول به‌عمل آورد. در دنیای فقیرتر، تصویر بسیار متفاوت‌‌تر از آن‌‌ چیزی است که در دنیای توسعه‌یافته دیده می‌‌شود. بسیاری از کشاورزان در نزدیکی خطِ‌فقر زندگی می‌کنند و تنها با تاریخ و سرزمین و سنّت‌های جامعه‌‌ی خود پیش می‌‌روند. مهارت‌ها و دانش آن‌ها تحسین‌‌برانگیز است؛ اما آن‌‌ها به‌وضوح به فقر داده‌ها مبتلا هستند. آن‌ها به کسب مشاوره از مشاوران فنی دولتی و دانشگاهی وابسته‌‌اند که خودشان اغلب دانش کمی درباره‌ی مناطق محلی دارند.
آن‌‌ها برای تأمین بذر و کود و دیگر مواد کاربردی در این حیطه به شرکت‌هایی تکیه می‌کنند که هیچ‌‌ اطلاعی درباره‌ی نحوه‌‌ی عملکرد این محصولات در وضعیت محلی این افراد ندارند و حتی اگر کشاورزان نیز برای تغییر وضع زراعت خود آماده باشند، بازهم نخواهند توانست به اعتبار و بیمه‌‌ی توجیه‌‌پذیری دست پیدا کنند؛ زیرا در آنجا، شرکت‌ها نیز اطلاعاتی برای برآورد خطرهای مالی این نوع سرمایه‌گذاری‌ها ندارند. کشاورزی ترکیبی پیچیده از عوامل مختلف اقلیم، زیست‌شناسی، شیمی، فیزیک، اقتصاد و فرهنگ است
درمقابل، دولت‌ها نیز اطلاعات لازم برای شناسایی راه‌حل‌های جدید را ندارند. حدود 10 سال پیش، مقام‌های آفریقای‌شرقی و شرکای توسعه‌‌ی آن‌ها بررسی این موضوع را شروع کردند که چرا فقط تعداد کمی از تولیدکنندگان خُرده‌پای محصولات لبنی برای سرمایه‌‌گذاری روی نیاز روبه‌‌رشد مصرف‌‌کنندگان شهری اقدام می‌‌کنند. این قضیه حتی شامل تولیدکنندگانی می‌‌شد که به آب و زمین کافی نیز برای شروع تولید دسترسی داشتند. بررسی وضعیت کشاورزان محلی حاکی از دسترسی ضعیف به مراقبت‌‌های دام‌پزشکی و تجهیزات تولیدمثل دام‌‌ها بود. تلاش‌‌های انجام‌شده برای ارائه‌‌ی این خدمات به کشاورزان باعث شد دام‌داران بتوانند شیر بیشتری در ازای هر گاو استحصال کنند. این راه‌‌حل بسیار ساده بود؛ اما تنها به‌‌دلیل کمبود داده‌‌ دسترسی به آن دشوار به‌نظر می‌‌رسید. اگر کشاورزی آسان و مسیرهای بهره‌وری نیز واضح بود، آن‌‌وقت شاید داده‌‌ها دیگر از اهمیت چندانی برخوردار نبودند. بااین‌حال، واقعیت آن است که کشاورزی ترکیبی پیچیده از عواملی مختلف نظیر اقلیم، زیست‌شناسی، شیمی ، فیزیک، اقتصاد و فرهنگ است که همگی از منطقه‌ای به منطقه‌‌ی دیگر تفاوت پیدا می‌‌کنند. اغلب روش‌‌هایی که کشاورزان و دولت‌ها یا سازمان‌های غیردولتی می‌آزمایند، بنابر دلایل پیش‌‌بینی‌‌نشده با شکست مواجه می‌‌شوند. در چنین وضعیتی، توانایی خطرپذیری و یادگیری سریع دو نیاز اساسی به‌‌شمار می‌‌آیند و ازقضا، هر دو این‌‌ها به وجود داده‌‌های خوب و قابل‌اتکا نیازمند هستند. خوشبختانه امروزه تلاش‌هایی برای بهبود داده‌های کشاورزی آغاز شده‌‌اند. ابتکار تازه‌‌ی سازمان ملل متحد با نام 50 X 2030 سپتامبر گذشته در حاشیه‌‌ی مجمع عمومی سازمان ملل شکل گرفت. این ابتکار نوعی تعهد محسوب می‌شود که قرار است هزینه‌‌ی بازسازی سیستم‌های اطلاعات کشاورزی را در 50 کشور در‌حال‌توسعه تا سال 2030 متقبل شود. متولیان این حرکت تازه با همکاری تحلیلگرانی از دفاتر آمار ملی و بانک جهانی و سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد قصد دارند به‌‌طور مستقیم با کشاورزان کار کنند و اطلاعات کاملی درباره‌ی محصولات کشاورزی و دام‌داری موردنیاز و شیوه‌های کاربردی و گزینه‌های مؤثر برای افزایش پایداری و بهره‌‌وری تولید و ارائه کنند. کنیا و غنا و سیرالئون اولین میزبانان اجرای این طرح جدید هستند. 50 X 2030 تلاش بلندپروازانه‌ای برای بررسی‌های منظم وضعیت کشاورزی در 50 کشور از کشورهای کم‌‌درآمد جهان تا سال 2030 است تا بتوان پس از ترکیب این داده‌‌ها با منابع اطلاعاتی دیگر، آن‌‌ها را دراختیار همگان قرار داد. این 50 کشور منتخب 30 کشور از آفریقا و 10 کشور از آسیا و 10 کشور از آمریکای‌لاتین و منطقه‌‌ی کارائیب را شامل خواهند بود.
مقاله‌های مرتبط:
کاربردها و خطرات کلان داده چیست؟ یادگیری ماشین چگونه صنعت کشاورزی را متحول می‌کند؟
به‌‌علاوه، در این طرح فرصت‌های هیجان‌انگیز زیادی برای به‌‌کارگیری داده‌‌های ماهواره‌ای نیز وجود دارد. در طول دهه‌‌ی گذشته، عملکرد حسگرهای ماهواره‌ای با بهبودهای زیادی مواجه شده‌‌ است؛ به‌طوری‌که تمامی مزارع کوچک نیز امروزه به‌‌طرز دقیقی زیر نظارت ماهواره‌‌ها قرار گرفته‌‌اند. این احتمال وجود دارد که در چند سال آینده، به‌‌لطف قدرت ماهواره‌‌ها بتوانیم رصد داده‌‌های مربوط‌‌ به مزارع جهان را به امری روزمره تبدیل کنیم؛ اما خطری واقعی نیز وجود دارد که ممکن است از تحقق این چشم‌‌انداز جلوگیری کند. اگر کشورها و حامیان این نوع طرح‌‌ها صرفا روی شیوه‌‌های تحقیقات میدانی و سنّتی تکیه کنند، ممکن است از مزایای فناوری تازه‌‌ی ماهواره‌‌ای غافل بمانند. در‌عین‌حال، اگر آن‌ها به‌‌سرعت به‌سمت رویکردهای مبتنی‌‌بر «کلان‌‌داده‌ها» گام بردارند و روی شیوه‌‌های تحقیقات میدانی سرمایه‌‌گذاری نکنند، بازهم به‌احتمال زیاد روش‌های ماهواره‌ای آن‌‌گونه که بایدوشاید، جواب‌گو نخواهند بود. تفسیر مناسب داده‌های ماهواره‌ای مستلزم به‌‌کارگیری الگوریتم‌‌‌هایی است که از داده‌های سال‌های گذشته استخراج شده باشند و همان‌‌طورکه پیش‌‌تر نیز اشاره کنیم، امروزه داده‌‌های بسیار اندکی درباره‌ی مزارع خُرد دراختیار ماست. کشاورزان نیم‌‌کره‌‌ی شمالی نباید تنها کسانی باشند که از مزایای داده‌‌هایی مطمئن برخوردار می‌‌شوند. اکنون این فرصت برای سرمایه‌گذاری هم‌زمان روی روش‌های زمینی و نیز روش‌های مبتنی بر ماهواره فراهم آمده است. اتکای صرف فقط بریکی از روش‌‌های جمع‌آوری داده‌های سنّتی یا ماهواره‌‌ای، نمی‌‌تواند آن پیشرفت لازم را برایمان به‌ارمغان آورد. همان‌‌طورکه هر بذر خوب برای رشد به خاک حاصلخیز نیاز دارد، اینجا هم فقط استفاده‌‌ی بهینه از ترکیب روش‌‌های سنّتی و جدید می‌تواند ما را به هدف نهایی رهنمون کند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/69023/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ساخت و ساز در کیش باید الگوی صنعت ساختمان سازی در کشور باشد

مدل جدید گوشی ارزان گلکسی F15 سامسونگ عرضه شد

موج تعدیل نیرو به خالق هوش مصنوعی Stable Diffusion رسید

لحظه‌ای بزرگ در انتظار لپ‌تاپ‌های ویندوزی است

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید

انیمیشن دیدنی ناسا از قمر سیاره مشتری

یک لرزه‌سنج مسافر ماه می‌شود!

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

بنچمارک ناامیدکننده چیپست جدید Kirin 9010 هواوی

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

مارک زاکربرگ: دستگاه جدیدمان مغز را می‌خواند

هاوینگ چهارم بیت کوین انجام شد؛ آیا شاهد پرواز قیمت پادشاه رمزارزها خواهیم بود؟

پیکسل 9 پرو در اولین تصاویر زنده درکنار آیفون 14 پرو مکس فاش شد

ویژگی احتمالی بعدی اندروید، در آیفون وجود ندارد

پنگوئن رباتیک با سرعت و چالاکی در زیر آب حرکت می‌کند

نمایی از داخل کپسول فضانوردی Orion

سهام انویدیا سقوط کرد؛ بدترین روز غول سازنده تراشه از مارس 2020

سرورهای بازی LittleBigPlanet 3 برای همیشه خاموش شد

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

کاخ رسانه تصاویر جالبی از فرود مجدد فالکون 9

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

انتشار آپدیت HyperOS برای این گوشی‌ محبوب شیائومی آغاز شد

رئیس سامسونگ ثروتمندترین فرد در کره جنوبی شد

بازی/ Evil Lands؛ نبردی میان قهرمانان و شیاطین

روشی برای نقشه‌برداری از نانوحفره‌های روی غشاء ارائه شد

نروژ بزرگترین کشتی‌های هیدروژنی جهان را می‌سازد

آپدیت جدید بازی Marvel’s Spider-Man 2 منتشر شد

اینتل بزرگترین رایانه نورومورفیک جهان را ساخت

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

هواوی مچ‌بند جدیدی با الهام از اپل واچ می‌سازد؟

پیست مسابقات فرمول یک با آسفالت نانویی روکش شد

بازی Kena: Bridge of Spirits احتمالا به Xbox Series X/S خواهد آمد

مطالعه جدید؛ ژن‌های قدرت می‌توانند از ما در برابر بیماری و مرگ زودرس محافظت کنند

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی Orion

سامسونگ سریع‌ترین حافظه LPDDR5X جهان را معرفی کرد

آتشفشان‌های خشن، قمر مشتری را برای میلیاردها سال شکسته اند

چین برای ارسال 3 فضانورد به مدار آماده می‌شود

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» می‌تواند همه ما را مسموم کند

Logitech فکر می­‌کند که ماوس­‌ها به هوش مصنوعی نیاز دارند

زباله های فضایی در مریخ

گلکسی زد فلیپ 6 با پردازنده پرچمدار قدرت‌نمایی کرد