سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

دانشمندان مغز خوک‌ها را تا چند ساعت پس از مرگ زنده نگاه داشتند اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - مغزهای جداشده از بدن خوک‌های کشتارشده، به کمک سیستم BrainEx احیا شد و برای چند ساعت زنده ماند.

پژوهشگران در دستاوردی چالش‌برانگیز، مغزهای جداشده‌ی خوک‌ها را تا 4 ساعت پس از کشتار، زنده نگه داشتند. آن‌ها اگرچه از بازیابی هشیاری بازماندند، ولی سوالاتی را درمورد اخلاقیات این رویکرد و حتی طبیعت خود مرگ به‌وجود آوردند. تعاریف قانونی و پزشکی حاضر از مرگ پروتکل‌های احیاء افراد و پیوند عضو را هدایت می‌کند. پژوهشگران دانشگاه ییل در نیوهیون، این اندام‌ها را در سیستم پمپ‌کننده‌ی محلول جایگزین خون قرار دادند. این تکنیک موجب بازیابی برخی از عملکردهای حیاتی نظیر توانایی سلول‌ها برای تولید انرژی و برداشت مواد زائد شد و به حفظ ساختارهای داخلی مغز کمک کرد. جزئیات آزمایش‌های انجام‌شده روی مغز خوک‌ها در مجله‌ی Nature گزارش شده است. در اکثر کشورها، یک فرد ازلحاظ قانونی زمانی مرده درنظر گرفته می‌شود که فعالیت مغزی او متوقف شود یا اینکه قلب و ریه‌های او از کار بیفتند. مغز نیاز به مقدار زیادی خون، اکسیژن و انرژی دارد و تصور می‌شود حتی اگر برای چند دقیقه هم بدون حمایت این سیستم‌های حیاتی بماند، آسیب‌های برگشت‌ناپذیری به آن وارد می‌شود. از اوایل قرن بیستم، دانشمندان آزمایشاتی انجام می‌دادند که در آن‌ها مغز جانوران را تا مدت کوتاهی پس از توقف قلب زنده نگه می‌داشتند. آن‌ها این کار را با خنک کردن مغز و پمپاژ خون یا جایگزین خون انجام می‌دادند. اما این موضوع که نحوه‌ی عملکرد مغز در این دوره به چه صورت بود، مشخص نیست. برخی مطالعات نشان داده‌اند که سلول‌های گرفته شده از مغزی که ساعت‌ها از مرگ آن گذشته، می‌توانند دارای فعالیت‌های طبیعی نظیر ساخت پروتئین‌ها باشند.
این مباحث موجب شد نناد سستان، دانشمند علوم اعصاب دانشگاه ییل کنجکاو شود که آیا کل یک مغز را می‌توان ساعت‌ها پس از مرگ احیا کرد؟ سستان تصمیم گرفت با استفاده از سرهای جداشده‌ی 32 خوکی که در کشتارگاهی نزدیک آزمایشگاه کشتار شده بودند، این مسئله را بررسی کند. پژوهشگران هر مغز را از جمجمه جدا کردند و قبل از اتصال به کاتتر، آن را در محفظه‌ی خاصی قرار دادند. پژوهشگران 4 ساعت پس از مرگ خوک‌ها، پمپاژ محلول جایگزینی در سرخرگ‌ها و سیاهرگ‌های مغز را آغاز کردند. سیستم مورد بحث که پژوهشگران آن را BrainEx می‌خوانند، با رساندن مواد مغذی و اکسیژن به سلول‌های مغزی عمل سیستم گردش خون را تقلید می‌کند. محلول محافظت‌کننده‌ای که این پژوهشگران از آن استفاده کردند، حاوی مواد شیمیایی بود که از برانگیختگی نورون‌ها ممانعت می‌کرد تا آن‌ها را دربرابر آسیب محافظت کند و مانع از راه‌اندازی مجدد فعالیت الکتریکی مغز شود. با این وجود، دانشمندان در کل آزمایش، فعالیت الکتریکی مغز را تحت نظارت قرار دادند و آماده بودند که اگر علایمی از هشیاری دیده شد، از مواد بیهوشی استفاده کنند. پژوهشگران به مدت 6 ساعت نحوه‌ی عمکرد مغزها را مورد بررسی قرار دادند. آن‌ها متوجه شدند که نورون‌ها و دیگر سلول‌های مغزی عملکردهای متابولیکی طبیعی خود مانند مصرف قند و تولید کربن‌دی‌اکسید را از سر گرفته‌اند و به‌نظر می‌رسید سیستم ایمنی مغزها فعال باشد. ساختار سلول‌های انفرادی و بخش‌های مختلف این مغزها حفظ شده بود، درحالی‌که سلو‌ل‌های موجود در مغزهای گروه کنترل که محلول غنی از مواد مغذی و اکسیژن دریافت نمی‌کردند، دچار فروپاشی شد. هنگامی که دانشمندان جریان الکتریسیته را به نمونه‌های بافتی حاصل از مغزهای تیمارشده اعمال کردند، متوجه شدند نورون‌ها هنوز هم قادر به انتقال سیگنال هستند. اما الگوهای الکتریکی هماهنگی در کل مغز مشاهده نشد که می‌تواند نشان‌دهنده‌ی فعالیت پیچیده‌ی مغز یا حتی هشیاری باشد. پژوهشگران می‌گویند آغاز مجدد فعالیت مغز ممکن است نیازمند یک شوک الکتریکی باشد یا شاید برای اینکه سلول‌ها بتوانند آسیب‌های ناشی از بی‌اکسیژنی را ترمیم کنند، لازم باشد مغز برای مدت زمان بیشتری در محلول بماند. سستان که از این تکنیک برای زنده نگهداشتن مغز خوک‌ها برای 36 ساعت استفاده کرد، برنامه‌ی فوری برای بازیابی فعالیت الکتریکی مغزهای جدا شده ندارد. اولویت گروه پژوهشی آن‌ها این است که متوجه شوند تا چه مدت می‌توانند عملکردهای متابولیکی و فیزیولوژیکی مغز را در خارج از بدن حفظ کنند. سستان به این نکته اشاره می‌کند که سیستم BrainEx را هنوز نمی‌توان درمورد انسان به کار برد به این خاطر که بدون جدا کردن مغز از جمجمه، استفاده از این سیستم دشوار است.
با این همه، توسعه‌ی فناوری پیشرفته‌ای که بتواند این اعضای جداشده‌ی دارای درک را حمایت کند، دارای پیامدهای اخلاقی مهمی در ارتباط با تندرستی حیوانات و انسان‌ها است. استفان لتام، زیست‌شناس دانشگاه ییل که یکی از اعضای این گروه پژوهشی بوده است، می‌گوید: درحال حاضر یک مکانیسم نظارتی در ارتباط با پیامدهای اخلاقی ایجاد هشیاری در چیزی که دیگر یک موجود زنده نیست، وجود ندارد. او می‌گوید که انجام چنین کاری ممکن است تنها در برخی از مواد قابل توجیه باشد، برای مثال اگر دانشمندان را قادر سازد داروهای بیماری‌های عصبی را به‌جای افراد روی خود مغز به کار ببرند. مقاله‌های مرتبط:
بازگشت از مرگ مغزی به کمک سلول بنیادی ثبت فعالیت مغزی یک فرد تا 10 دقیقه پس از مرگ او آموزش بدن برای پذیرش عضو پیوندی
سنجش هشیاری در مغزی که خارج از بدن قرار گرفته است، به‌علت وجود تفاوت‌های اساسی بین محیط فعلی و محیط پیرامون پیشین، احتمالا کاری دشوار خواهد بود. جورج ماشور، دانشمند علوم اعصاب دانشگاه میشیگان که مطالعاتی در زمینه‌ی تجریبات نزدیک مرگ انجام داده است، می‌گوید: ما می‌توانیم تصور کنیم که مغز توانایی کسب مجدد هشیاری را داشته باشد. اما این امر خیلی جالب است بدانیم در غیاب اندام‌های دیگر و تحریک محیط پیرامون، چه نوع آگاهی ممکن است در مغز به وجود آید. مطالعه‌ی اخیر همچنین سوالاتی درمورد اینکه آیا آسیب‌های مغزی و مرگ، دائمی هستند یا نه، به‌وجود می‌آورد. لنس بکر، متخصص پزشکی اورژانس در مؤسسه‌ی پژوهش‌های پزشکی فاینشتاین می‌گوید که بسیاری از پزشکان فرض می‌کنند حتی چند دقیقه بی‌اکسیژنی موجب وارد آمدن آسیبی غیرقابل بازگشت به مغز می‌شود. اما آزمایش‌های انجام‌شده روی خوک نشان می‌دهند که مغز ممکن است نسبت‌به آنچه قبلا تصور می‌شد، بتواند برای مدت زمان بسیار طولانی‌تری حتی بدون هیچ‌گونه حمایتی زنده بماند. او می‌گوید: این مقاله یک نارنجک دستی را در میان باورهای رایج می‌اندازد. ما ممکن است توانایی بازیابی مغز را به‌شدت دست‌کم گرفته باشیم. این امر می‌تواند دارای پیامدهای عملی و اخلاقی در ارتباط با اهداء عضو نیز باشد. در برخی از کشورهای اروپایی، متخصصان فوریت‌های پزشکی که نمی‌توانند فردی را پس از یک حمله‌ی قلبی به زندگی بازگرداندند، از سیستم پمپاژ خونی برای حفظ اعضا به منظور پیوند استفاده می‌کنند که خون اکسیژن‌دار را به جز مغز به سایر اعضای بدن می‌رساند. استوارت یانگر، متخصص اخلاق زیستی در دانشگاه کلیولند می‌گوید: اگر یک تکنولوژی نظیر BrainEx به‌طور گسترده در دسترس قرار گیرد، با افزایش احتمال زنده ماندن برخی از افراد که قبلا مرده درنظر گرفته می‌شدند (ازنظر مغزی)، تعداد اعضای پیوندی کم خواهد شد. او می‌افزاید: یک کشمکش بالقوه بین منافع افراد اهداکننده و افرادی که منتظر دریافت عضو هستند، وجود دارد. کریستف کوچ، دانشمند مؤسسه‌ی علوم اعصاب آلن در سیاتل با ذکر این نکته که قوانین نیز باید پا‌به‌پای این موضوع حرکت کنند، مسئله‌ی مباحث اخلاقی مرتبط با بازگرداندن هشیاری به مغز جدا شده از بدن را بسیار مهم می‌داند و می‌گوید: این یک گام بسیار بسیار مهم است و وقتی ما آن را انجام دادیم، دیگر بازگشت از این مسیر غیرممکن است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/68945/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

از هوش مصنوعی تا تماس ویدیویی؛ قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن را ببینید

قابلیت عجیب P70 پرو را ببینید؛ عضو پرآوازه خانواده هواوی

طرح تعویض رایگان سامسونگ برای گوشی هایی که این مشکل را دارند

برنامه/ فکرتان را به یک اثر هنری تبدیل کنید

نمایش داستان مرموز بازی INDIKA در تریلر جدید

این ویژگی امنیتی اندروید 15 شما را از اپلیکیشن‌های مشکل‌دار نجات می‌دهد

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

با گوشی جدید هواوی می‌توان بدون اینترنت تصویر ارسال کرد!

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند جان شما را نجات دهد

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

فوری: رئیس‌جمهور آمریکا قانون فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد

نقدها و نمرات بازی Stellar Blade منتشر شدند

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

افشای مشخصات پردازنده‌های اسنپدراگون X پلاس کوالکام

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

مادسازان بازی GTA 5 را روی کنسول نینتندو سوییچ اجرا کردند

ریلمی 2 گوشی جدید و هیجان‌انگیز با نمایشگر 120 هرتز رونمایی کرد

گوشی پولستار رونمایی شد؛ وقتی خودروسازان وارد بازار موبایل می‌شوند

درآمد 5 میلیارد تومانی یکی از کاربران تلگرام با فروش نام کاربری!

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از وجود حیات را کشف کرده است

آپدیت بزرگ فتوشاپ؛ حالا می‌توانید با هوش مصنوعی تصاویر خلاقانه بسازید

مدل ویژه وان پلاس واچ 2 با رنگ جذاب رونمایی شد

گوشی های اختصاصی HMD رونمایی شدند؛ جایگزین‌های معنوی نوکیا

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: فروش نوکیای تقلبی حرام است

تریلر داستانی Destiny 2: The Final Shape منتشر شد

همه‌جا پای یک ژن در میان است؛ حتی در لذت از موسیقی!

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

هواوی با تکیه بر «هارمونی او اس» رویای جهانی شدن را در سر دارد

اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود

احیای نظریه مکانیک کوانتومی؛ واضح‌ترین تصویری که تاکنون از اتم‌‌های منفرد ثبت شده است

لایحه فیلترشدن تیک‌تاک در سنای آمریکا تصویب شد

HMD از اولین گوشی‌های برند خود رونمایی کرد؛ ارزان‌قیمت با اندروید 14

بازی/ Soccer Stars؛ حریف را گل باران کنید

گام بلند دانشمندان در درمان سرطان/ لیپیدها زیر ذره‌بین می‌روند!

موشک «فالکون 9» یک رکورد جدید را ثبت کرد

عکس تلسکوپ فضایی هابل از یک دمبل فضایی!

نشست مقدماتی اجرای برنامه عملیاتی در بنیاد شهرستان‌های استان تهران برگزار شد

مادر شهیدان «محمد حسن و محمدحسین نیرنگ» آسمانی شد

گوگل پلی هفته آینده رفع فیلتر می‌شود؟