سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

آتشفشان‌ها مسبب بزرگ‌ترین انقراض جمعی تاریخ بودند اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - جیوه باقی‌مانده در یک سنگ باستانی، شواهد قوی فراهم کرده که نشان می‌دهد آتشفشان‌ها باعث بزرگ‌ترین انقراض جمعی در تاریخ کره زمین شده‌اند.

پژوهشگران می‌گویند جیوه باقی‌مانده در یک سنگ باستانی، علائم شیمیایی شواهد قوی ارائه کرده که نشان می‌دهند آتشفشان‌ها باعث بزرگ‌ترین انقراض جمعی تاریخ شده‌اند. انقراضی که 252 میلیون سال قبل رخ داد، به‌قدری چشمگیر و گسترده بود که دانشمندان به آن «مرگ بزرگ» می‌گویند. این فاجعه طی بیش از صدها هزار سال، بیش از 95 درصد تمامی موجودات زنده‌ی کره زمین را کُشت. تیمی از دیرینه‌شناسان از دانشگاه سینسینتی در اوهایو، ایالات متحده و دانشگاه علوم زمینی چین می‌گویند مقادیری جیوه در سوابق زمین‌شناسی نزدیک به 10 محل مختلف در سراسر جهان پیدا کرده‌اند که شواهد قانع‌کننده‌ای فراهم کرده که نشان می‌دهد فوران‌های آتشفشانی سبب این رویداد عظیم شدند. فوران‌ها حجم بالایی زغال سنگ را مشتعل کرده و بخار جیوه را به جو زمین می‌فرستند. این جیوه درنهایت از جو روی سطح سیاره می‌بارد و در رسوبات دریایی سراسر سیاره ته‌نشین می‌شود. و درنهایت، علائم عنصری از رویدادی در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد که راه را برای ظهور دایناسورها هموار کرد. جون شِن ، نویسنده اصلی این پژوهش از دانشگاه علوم زمینی چین می‌گوید فعالیت‌های آتشفشانی، از جمله انتشار گازهای آتشفشانی و احتراق مواد عالی، جیوه فراوانی را به سطح زمین فرستاده است. انقراض جمعی در دوره‌ای اتفاق افتاد که دانشمندان به آن «مرز پرمین-تریاس» می‌گویند. این انقراض جمعی قبل از ظهور دایناسورها عمده‌ی موجودات زنده در خشکی و دریا را از بین برد. برخی از این جانوران، هیولاهای عصر خود بودند؛ مانند گورگونوپسیدها (زشت‌سیمایان) که موجوداتی مابین ببر دندان‌خنجری و اژدهای کومودو بودند.
فوران آتشفشان کیلاویا در جزایر هاوایی. به عقیده دانشمندان فوران‌های پرمین-تریاس شبیه به فوران‌های کیلاویا بودند این فوران‌ها در سامانه آتشفشانی موسوم به «تله‌های سیبری» رخ دادند که اکنون به آن روسیه مرکزی می‌گویند. بسیاری از فوران‌ها نه از مخروط‌های آتشفشانی بلکه ازطریق شکاف‌های زمین رخ دادند. از این جهت فوران‌های پرمین-تریاس شبیه به فوران‌های سال گذشته آتشفشان کیلاویا در جزایر هاوایی بودند. در طول این فوران‌ها، زمین شکافته شده و گدازه‌ها روی سطح زمین پیش روی می‌کنند. این فوران‌ها مکرر و طولانی مدت بودند برای دوره‌ای چند صد هزار سال ادامه پیدا کردند. توماس آلگئو ، یکی از زمین‌شناسان این تیم از کالج هنر و علوم مک‌میکن در سینسینتی می‌گوید: «هنگامی که فوران‌های انفجاری و بزرگی رخ دهند، مقدار زیادی جیوه به جو سیاره فرستاده می‌شود.جیوه یک شاخص نسبتا جدید برای پژوهشگران است.» آلگئو می‌گوید این شاخه اکنون به بحث داغی برای بررسی تأثیرات آتشفشانی بر رویدادهای مهم تاریخ زمین تبدیل شده است. پژوهشگران از دندان‌های فسیل‌شده‌ی موجوداتی شبیه به مارماهی موسوم به کنودونت‌ها (قیف‌دندانان) استفاده کردند تا سنگ‌هایی که جیوه در آن ته‌نشین شده بود را تاریخ‌گذاری کنند. کنودونت‌ها همچون بسیاری از سایر موجودات سیاره بر اثر این فاجعه جهانی منقرض شدند. رویداد مرگ بزرگ بیش از 95 درصد گونه‌های گیاهی و جانوری سیاره را منقرض کرد
این فوران‌ها طی مدتی طولانی، 3 میلیون کیلومتر مربع خاکستر آتشفشانی را تا کیلومترها به هوا فرستادند. برای درک موضوع، در سال 1980 فوران‌هایی موسوم به «فوران پلینیایی» در کوه سنت هلن در ایالت واشنگتن رخ داد. در این رویداد، ستون‌های دود و خاکسترهای آتشفشانی تا 10 تا 20 کیلومتری سطح زمین فرستاده شدند. این خاکسترها به‌قدری پیش‌روی کردند که روی شیشه‌های اتومبیل‌ تا نواحی دوردست حتی تا اوکلاهما پاشیده شدند که 3000 کیلومتر با محل وقوع فوران فاصله داشت. فوران پلینیایی از روی نام مورخ و نویسنده روم باستان، پلینی کوچک (اولین کسی که فوران سال 79 آتشفشان وزوویوس را گزارش داد) نام‌گذاری شده است. فوران سال 79 م همان فوران عظیمی است که منجر به نابودی شهرهای پمپی و هرکولانیوم در روم باستان، ایتالیای کنونی شد. در فوران‌های پلینیایی ستون عظیمی از گاز و خاکستر تا استراتوسفر (لایه دوم جو زمین) بالا می‌رود و حجم زیادی از سنگ‌های پایی و ستون‌های گاز از دهانه مخروطی آتشفشان خارج می‌شود.
برخورد شهاب‌سنگ عظیمی که 65 میلیون سال قبل به مکزیک کنونی برخورد کرد، تأثیرات زیست‌محیطی زیادی به‌جای گذاشت که درنهایت منتهی به انقراض دایناسورها شدند سلسه‌ فوران‌های سیبری مواد بسیار زیادی به‌خصوص گازهای گلخانه‌ای به جو زمین فرستاد که دمای متوسط کره زمین را 10 درجه سانتی‌گراد گرم‌تر کرد. گرم شدن آب و هوای سیاره احتمالا یکی از بزرگ‌ترین مسببان انقراض جمعی بوده است. اما باران‌های اسیدی نیز حجم زیادی از آب کره زمین را غیرقابل زیست کردند و سطوح اسیدیته اقیانوس‌های سیاره را افزایش دادند. آب‌های گرم‌تر به‌دلیل کمبود اکسیژن محلول، نواحی اصطلاحا مُرده‌ زیادی را پدید آوردند که برای هیچ جانداری آبزی قابل زیست نبود. آلگئو گفت: درواقع، گاهی نمی‌توانیم بفهمیم کدام‌یک از این عوامل مضرتر بوده است. حدس من این است که تغییرات دمایی، قاتل شماره‌ی یک موجودات زنده بودند. و این تأثیرات با اسیدیته و انتشار سایر سموم در محیط‌زیست تشدید یافتند. وقوع فوران‌های پی‌ در پی در طول یک دوره طولانی، مانع از بازیابی زنجیر مواد غذایی زمین شد. آلگئو می‌گوید: لزوما شدت نبود، بلکه بازه‌ی زمانی نیز مهم بود. دوره‌ی (فوران‌ها) هر چقدر طولانی‌تر شود، فشار بیشتری به محیط زیست می‌آید. به همین ترتیب، زمین پس از فاجعه به آهستگی بهبود یافت، زیرا آشوب‌های در حال روی دادن همچنان به ازبین‌بردن تنوع زیستی ادامه می‌دادند. کره زمین طی بیش از 4٫5 میلیارد سال حیات خود، شاهد 5 رویداد انقراض بزرگ بوده است. دانشمندان با استفاده از یکی دیگر از علائم عنصری، ایریدیوم، علت انقراض جمعی دایناسورها در 65 میلیون سال قبل را نیز مشخص کردند. در آن زمان، شهاب‌سنگ عظیمی به مکزیک کنونی برخورد کرد. در اثر این برخورد، ذرات فوق‌العاده داغی به جو زمین فرستاده شدند و موادی حاوی ایریدیم که در سابقه زمین‌شناسی سراسر جهان یافت می‌شود، روی سطح زمین باریدند. فوران‌های پرمین-تریاس برای چند صد هزار سال ادامه پیدا کردند
شِن می‌گوید که علائم جیوه، شواهد قانع‌کننده‌ای ارائه کردند که نشان‌ می‌دهند فوران تله‌های سیبری مسئول این فاجعه عظیم بود. در حال حاضر پژوهشگران تلاش می‌کنند وسعت نفوذ فوران‌ها و تاثیرات محیطی آن را مشخص کنند که بیشترین تأثیر را در مرگ جمعی موجودات زنده، به‌خصوص حیوانات و گیاهان روی خشکی داشتند. شِن گفت که انقراض پرمین می‌تواند نشان دهد چگونه گرمایش جهانی که امروز با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنیم، ممکن است منجر به انقراض بعدی شود. اگر گرم شدن کره زمین، واقعا مسبب مرگ جمعی دوره پرمین شده باشد، گرم شدن امروز سیاره می‌تواند چه معنایی برای انسان‌ها و حیات وحش داشته باشد؟ مقاله‌های مرتبط:
دلیل توجه دانشمندان به فوران آتشفشان کیلاویا در جزایر هاوایی چیست آتشفشان ها و 5 باور نادرست و رایج درمورد آن‌ها
شِن می‌گوید انتشار کربن ناشی از فعالیت‌های انسانی، شباهت‌هایی به وضعیت سیاره در اواخر دوره‌ی پرمین دارد. مقادیر فراوانی کربن با فوران‌های سیبری به جو زمین فرستاده شدند. آلگئو نیز این وضعیت را نگران‌کننده می‌داند. اکثر زیست‌شناسان بر این باورند که ما مجددا در آستانه‌ی یک رویداد انقراضی بزرگ (انقراض ششم) قرار داریم. افرادی که در محیط‌های حاشیه‌ای مانند بیابان‌های خشک زندگی می‌کنند، زودتر از سایر مردم جهان این تأثیرات را تجربه خواهند کرد. این تغییرات منجر به افزایش پناهندگان آب‌وهوایی در سراسر جهان خواهد شد. پژوهشگران گفتند که ما احتمالا شاهد قحطی و مهاجرت‌های جمعی بیشتر در نواحی بد آب‌و‌هوا خواهیم بود. پژوهشگران، یافته‌های خود را در نشریه علمی «Nature Communications» گزارش دادند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/68894/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلکسی زد فلیپ 6 با پردازنده پرچمدار قدرت‌نمایی کرد

گزارش Surfshark: از سال 2004 تاکنون، میلیاردها حساب کاربری هک شده‌اند

اپل پیام‌رسان‌های واتساپ و تلگرام را از اپ استور چین حذف کرد

اگزینوس 2500 احتمالاً عملکرد بهینه‌تر نسبت به اسنپدراگون 8 نسل 4 خواهد داشت

زلزله تایوان نزدیک به 100 میلیون دلار به TSMC خسارت وارد کرده است

رونمایی اسپیکر نمایشگردار اپل محتمل‌تر شد

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

برنامه/ ردیاب بهترین مکان تحت پوشش شبکه‌های تلفن همراه

مارک زاکربرگ می‌گوید متا در حال توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک است

گوشی وان پلاس Ace 3 Pro طراحی کاملاً جدیدی خواهد داشت؟

قیمت هدست متا کوئست 2 به‌طور دائمی افت کرد

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

سامسونگ حذف یکی از نرم‌افزارها را در One UI 6.1 غیرممکن کرد

جنجال هوش مصنوعی؛ تریلر جعلی فیلم جیمز باند با بازی هنری کویل وایرال شد

بیگانگان فضایی ممکن است در واقعیت بنفش باشند

ربات‌های دوپا گوگل به‌لطف هوش مصنوعی، حالا سریع‌تر و قدرتمندتر از قبل فوتبال بازی می‌کنند

خرید سه‌بعدی کالاهای جدید به اپل ویژن پرو اضافه شد

پردازنده دیمنسیتی 6300 مدیاتک برای گوشی‌های میان‌رده معرفی شد

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

پوکو M7 5G در راه است؛ نسخه ری‌برند شده Redmi 13 5G

بزرگترین مار جهان در هند پیدا شد/ 15 متر طول و 1000 کیلو وزن !

مایکروسافت از هوش مصنوعی VASA رونمایی کرد؛ ساخت چهره‌های سخنگو از روی عکس

مطالعه رفتار آب و یخ در نانوحفره و غول‌های یخی منظومه شمسی!

تلویزیون‌های گیمینگ سری 2025 ردمی شیائومی با قیمت رقابتی معرفی شدند

برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی

ارتباطات استان سیستان و بلوچستان پایدار است

رقیب اپ استور آغازبه‌کار کرد؛ فروشگاهی جدید برای برنامه‌ها و بازی‌های آیفون

متا مدعی شد: مدل زبانی لاما 3 عملکرد بهتری نسبت به اغلب رقبا دارد

آیپد ایر 12.9 اینچی به پنل Mini-LED نمایشگر مجهز خواهد شد

یک بمب‌افکن میکرومقیاس برای مقابله با تومور سرطانی ساخته شد

مشخصات Redmi 13 5G و پوکو M7 پرو 5G لو رفت

بادبان ناسا بر فراز زمین برافراشته می‌شود!

گوشی ارزان جدید موتورولا با باتری پرظرفیت در راه است

گوگل کارمندان معترض به همکاری با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد

ارتش سوسک‌های رباتیک مجهز به کوله‌پشتی رایانه‌ای در بیابان

اخترشناسان پرجرم‌ترین سیاه‌چاله ستاره‌ای کهکشان راه شیری را کشف کردند

مانیتور 27 اینچ جدید ازراک آنتن وای‌فای دارد

از روبوتاکسی تا مریخ؛ نگاهی به بدترین پیش‌بینی‌ها و وعده‌های ایلان ماسک در 15 سال اخیر

هکرهای چینی برای حمله به زیرساخت‌های آمریکا آماده می‌شوند

هوش مصنوعی متا رسماً به اینستاگرام، واتس‌اپ و فیسبوک اضافه شد

تصویر روز ناسا؛ روبه‌روی NGC 1232

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

کمک آمریکا به تراشه‌سازان؛ مایکرون 6 میلیارد دلار بودجه دریافت می‌کند

مدل تلسکوپ فضایی جیمز وب با اندازه واقعی به نمایش در می‌آید

نکاتی درباره آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو

نسخه‌ آیفون واتساپ با دستور دولت چین از اپ استور حذف شد

مواد شیمیایی در پارکینگ ها احتمال ابتلا به ALS را افزایش می دهد

آیفون 17 پلاس ظاهراً با نمایشگر کوچک‌تر از گوشی‌های فعلی پلاس معرفی می‌شود

پیشرفت صنعت تراشه چین در سایه تحریم‌ها؛ تولید 40 درصد رشد کرد

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود