سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

خطر افزایش آفات با کاهش جمعیت حشر‌ه‌ها در جهان اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - کاهش جمعیت حشرات به‌نحو چشمگیری افزایش یافته است. آیا بشر در این سیاره بدون حشر‌ه‌های مفید زنده می‌ماند؟

یک بررسی علمی نشان می‌دهد که 40 درصد از گونه‌های حشر‌ه‌ها در سراسر جهان در حال تجربه کاهش جمعیت به‌میزان چشم‌گیری هستند. این مطالعه تأکید دارد که موجوداتی همچون زنبورها،‌ مورچه‌ها و سوسک‌ها هشت بار سریع‌تر از پستانداران،‌ پرندگان و خزندگان در خطر انقراض قرار دارند؛ اما پژوهشگران اظهار می‌کنند که گونه‌هایی همچون مگسِ‌خانگی و سوسکِ‌‌حمام افزایش جمعیت را تجربه خواهند کرد. می‌توان از عوامل مهم در کاهش جمعیت حشر‌ه‌ ها افزایش کشاورزی، مصرف آفت‌کش‌ها و تغییرات آب‌وهوایی را مطرح کرد. حشر‌ه‌ها پر تعدادترین موجودات روی زمین هستند و با حضور خود در سیاره منافع کلیدی زیادی برای دیگر گونه‌ها از جمله انسان‌ها به ارمغان می‌آورند. آن‌ها غذا برای پرندگان ،‌ خفاش‌ها و پستانداران کوچک تهیه می‌کنند و 75 درصد از سهم گرده‌افشانی محصول‌های جهانی را برعهده دارند. این حشره‌ها هستند که خاک را دوباره احیا و جمعیت آفت‌ها را کنترل می‌کنند.
در سال‌های اخیر پژوهش‌های بسیاری درباره گونه‌های خاصی از حشر‌ه‌ها همانند زنبورها منتشر شده که به آسیب‌های‌ وارده به جامعه این حیوانات به‌ویژه در اقتصادهای توسعه‌یافته پرداخته است. در ژورنال Biological Conservation با محوریت موضوعات زیست‌شناسی بقا ، 73 مقاله در 13 سال گذشته از سراسر جهان درباره این موضوع منتشر شده است. این نشریه به‌شیوه داوری همتا مقاله‌های علمی را توسط کارشناسان همان رشته مورد بررسی و تحلیل دقیق قرار می‌دهد و از اعتبار خوبی برخوردار است. پژوهشگران دریافتند با روند موجود در اغلب مناطق جهان 40 درصد حشر‌ه‌ها در چند دهه آینده از بین خواهند رفت. یک‌سوم از گونه‌های حشر‌ه‌های جهان در فهرست گونه‌های در معرض خطر قرار دارند. دکتر فرانسیسکو سانچز بایو دانشمند محیط زیست و بوم‌شناس دانشگاه سیدنی می‌گوید: عامل اصلی این خطر شیوه‌های کشاورزی، توسعه شهرنشینی و تغییر کاربری جنگل‌ها است. دومین عامل افزایش این روند تمایل به استفاده از کودها و آفت‌کش‌ها در کشاورزی در سراسر جهان و آلودگی فزاینده با انواع آلاینده‌های شیمیایی است. سومین عامل، اثرهای زیستی مانند گونه‌های مهاجم و بیماری‌زا و عامل چهارم تغییرات آب‌و‌هوایی به‌ویژه در مناطق گرمسیری است.
برخی از بخش‌ها‌ی مهم این مطالعه به‌کاهش سریع جمعیت حشر‌ه‌های پروازی در آلمان و کاهش شدید آن‌ها در جنگل‌های گرمسیری پورتوریکو در طی افزایش گرمایش جهانی اشاره دارد. کارشناسان دیگر نیز بر اهمیت این یافته‌ها تاکید می‌کنند. مت شاردلو مورخ طبیعی رئیس اجرایی سازمان خیریه‌ی باگ‌لایف که با هدف حفاظت از زندگی همه بی‌مهرگان تأسیس شده، معتقد است این موضوع فقط مربوط‌به زنبورها، گرده‌افشانی یا حتی مسائل تغذیه انسان‌ها نیست. کاهش چشمگیر در جمعیت سوسک‌های سرگین نیز که به بازیافت فضولات دیگر موجودات کمک شایانی می‌کنند و حتی آسیابک‌ها که زندگی خود را از رودها و آبگیر‌ها شروع می‌کنند، نیز دیده می‌شود.
این نوع حشر‌ه‌ها از انواع مفید به‌شمار می‌روند و روند وقایع نشان می‌دهد که انواع سوسک‌ها حتی قاب‌بالان نیز در معرض این خطر هستند. شاردلو معتقد است، این موضع به‌طور مشخص نشان می‌دهد که بوم‌شناسی سیاره ما دچار گسست شده و نیاز به یک تلاش مؤثر و جهانی برای توقف و معکوس کردن این روند وجود دارد. اجازه دادن به ادامه روند آرام نابودی زندگی حشر‌ه‌ها یک انتخاب عقلانی نیست. چالش ادامه حیات با خطر انقراض بزرگ حشره‌ها در راه است
آفت‌های کشاورزی در حال افزایش هستند و پژوهشگران نگران تاثیر کاهش جمعیت حشر‌ه‌ها بر زنجیره غذایی هستند. گونه‌های زیادی از پرندگان، خزندگان و ماهی‌‌ ها از حشر‌ه‌ها به‌عنوان منبع غذای اصلی خود استفاده می‌کنند و از این جهت آن‌ها نیز در معرض خطر انقراض قرار خواهند گرفت. بررسی‌ها نشان می‌دهد که تنها تعداد کمی از گونه‌های حشر‌ه‌ها توانایی تطبیق با شرایط جدید را دارند و در این کار موفق خواهند بود درحالی‌که برخی از مهم‌ترین گونه‌ها از حشر‌ه‌ها، این شانس را ندارند و درحال نابودی هستند. پروفسور زیست‌شناسی دیو گولسون از دانشگاه ساسکس‌ که در این پژوهش‌ها همکاری نداشته، معتقد است حشر‌ه‌های که در دسته آفت‌ها قرار می‌گیرند تحت شرایط گرم‌تر رشد بیشتری خواهند داشت درحالی‌که بسیاری از دشمنان طبیعی آن‌ها که رشد آرامی دارند نابود خواهد شد. هرچند ما سرانجام تعداد کمی از حشره‌های زیان‌آور را نیز نابود خواهیم کرد ولی این کار می‌تواند به‌بهای از دست دادن حشر‌ه‌های شگفت‌انگیزی که دوست ما هستند، نیز تمام شود. زنبور ها و مگس‌های‌ گلزار و حتی سوسک‌های‌ سرگین با کار بزرگ خود در بازیافت فضولات دیگر موجودات لطف بزرگی به طبیعت و چرخه‌ی حیات می‌کنند.
پروفسور گولسون برخی از حشر‌ه‌ها همانند مگس‌ ها و سوسک‌های‌حمام را از گونه‌های می‌داند که به‌نظر می‌رسد به‌راحتی می‌توانند در محیط انسانی زندگی کنند و با تقویت مقاومت خود دربرابر حشره‌کش‌ها به نسل خود ادامه دهند. مقاله‌های مرتبط:
ما در آستانه خوردن آخرین حیوانات عظیم‌‌الجثه کره زمین هستیم تنوع زیستی جانوران خشکی در طول زمان افزایش یافته است؟
این زیست‌شناس اشاره می‌کند درحالی‌که این پژوهش یک هشدار کلی و عمومی است، مردم نیز می‌توانند کارهایی در توقف این روند انجام دهند. مردم با خرید مواد غذایی ارگانیک ، استفاده کمتر از آفت‌کش‌ها و ساخت باغچه‌های دوستدار حشر‌ه‌ها می‌توانند دراین امر مؤثر باشند. مفهوم باغچه‌های دوستدار حشر‌ه‌ها یک راهکار مفید برای باغچه‌هایی پویا و زیباتر با کاهش مصرف آفت‌کش‌های رایج است. نیاز به پژوهش‌های بیشتر به‌شدت احساس می‌شود چراکه 99 درصد از شواهد کاهش جمعیت حشر‌ه‌ها از اروپا و آمریکا ی شمالی است درحالی‌که هنوز شواهد پژوهشی از این روند در آفریقا و آمریکای جنوبی وجود ندارد. درنهایت اگر تعداد زیادی از حشر‌ه‌ها نابود شوند می‌توان انتظار داشت جایگزینی برای آن‌ها پیدا شود ولی چنین نتیجه‌ای به‌تحمل دوره‌های طولانی و مشقت‌باری نیاز خواهد داشت. پروفسور گولسون معتقد است اگر شما به انقراض‌های بزرگ در گذشته نگاهی بیاندازید، تششع سازشی بزرگی را مشاهده می‌کنید که چند گونه نوین با تغییرهای متناسب پس از اجداد خود وارد چرخه زندگی شده‌اند تا با شرایط زیستی جدید وقف پیدا کنند و ادامه‌دهنده زندگی در طبیعت باشند. پروفسور گولسون می‌گوید: پس اگر سیر تحول‌ها را یک‌میلیون سال در نظر بگیریم، من نیز هیچ‌ شکی ندارم که موجودات متنوعی جایگزین آن‌هایی خواهند شد که در قرن 20 و 21 از بین رفته‌اند...این یک دلسوزی برای بچه‌های ما نیست...بلکه من می‌ترسم.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/66149/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مدل‌های ریفربیشد سری گلکسی S23 سامسونگ با قیمت ارزان‌تر رسما عرضه شد

ویدیو واقعی پیکسل 8a لو رفت

«وویجر 1» پس از 5 ماه با زمین تماس گرفت

ربات انسان‌نمای Menteebot با قابلیت درک زبان طبیعی معرفی شد

متا سیستم‌عامل هدست‌های کوئست را در دسترس سایر شرکت‌ها قرار می‌دهد

تمام ماموریت بالگرد مریخی «نبوغ» را در یک دقیقه تماشا کنید

انتصاب مدیرکل توسعه منابع انسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران

ساخت دستگاهی برای تولید برق از عرق بدن

تبرئه مردی که بدنش الکل تولید می‌کند!

اپل احتمالاً حق پخش جام باشگاه‌های جهان 2025 را خریداری می‌کند

اجرای آزمایشی برای اثبات قانون اول نیوتون

سازمان منطقه آزاد کیش پیگیر حقوق مودیان مالیاتی است

اطلاعات بیشتری از ردمی 13 5G فاش شد؛ ظرفیت باتری و سرعت شارژ

شببه‌سازی صحنه جالب از برخورد دو سیاهچاله!!

رویکردی متفاوت دربزرگترین گردهمایی بین المللی فعالان گردشگری درکیش/ پوستر نمایشگاه بین المللی گردشگری کیش رونمایی شد

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با فرمانده تیپ 37 سپاه اردبیل دیدار کرد

سومین دیدار چهره به چهره سال 1403 مدیر کل بنیاد شهید خراسان رضوی با 60 تن از جامعه معزز ایثارگری

برخی از مشخصات سری Nova 13 هواوی فاش شد

محقق ایرانی کارایی توربین بادی را 10 درصد افزایش داد

افزایش سطح آنتی‌اکسیدان‌ گوجه فرنگی با نانوحباب هیدروژن

رازگشایی از برابر بودن سرعت نور با مختصات هرم بزرگ مصر

ژاپن به تاکتیک‌های تجاری گوگل معترض شد

زمان حدودی رونمایی ناتینگ فون 3 لو رفت

کلید موفقیت آیفون 16 در دستان بدترین آیفون تاریخ

نسل جدید ربات انسان‌نمای اطلس رونمایی شد

استفاده از این اپلیکیشن، گوشی های قدیمی سامسونگ را نابود می‌کند

ویدیویی از کاوشگرِ کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می‌دهد

اپل ویژن پرو در برزیل برای جراحی شانه به‌کار گرفته شد

کالبدشکافی هواوی Pura 70 اولترا، مکانیسم نوآورانه دوربین آن را نشان می‌دهد

گوگل چگونه دوربین گوشی‌هایش را در آزمایشگاهی مخفی بررسی می‌کند؟

ایلان ماسک از تجربه رصد بیگانگان با 6000 ماهواره در مدار می‌گوید

راز افزایش طول عمر باتری‌ها تا دوبرابر کشف شد!

پاول دورف: اپل با حذف تلگرام از اپ استور،‌ گل‌ به‌خودی زد

آیفون 16 ویژگی منحصربه‌فرد و غیرمنتظره‌ای خواهد داشت

چرا اپل به عرضه یک آیفون ارزان قیمت نیاز دارد؟

شکار لحظه عبور جونو از مقابل مشتری

لزوم آشنایی نسل جدید با آرمان های ملت فلسطین

اولین نشست شورای اداری اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز/ تکریم ایثارگران یکی از مهم‌ترین اولویت‌های کارکنان است

ضرورت بازخوانی و تبیین حماسه های دوران دفاع مقدس برای جوانان و نوجوانان

پایان رکود بازار کامپیوتر؛ رشد قابل قبول در فصل اول 2024 ثبت شد

تلاش برای حفظ حیوانی که در آستانه انقراض است

نسخه موبایل هوش مصنوعی جمنای سریع‌تر از همیشه می‌شود

بازی/ Football League 2024؛ جایگزینی عالی برای فیفا و PES روی موبایل

سامسونگ با گوشی‌های سری گلکسی S25 مرزهای هوش مصنوعی را جابجا می‌کند

نسخه اندرویدی گوگل درایو با قابلیتی کاربردی آپدیت شد

آیا ناسا برای بازگشت از مریخ، دست به دامن ایلان ماسک می‌شود؟

تماشای ماه صورتی آوریل را از دست ندهید

جهان چقدر بزرگ است؟

نماینده جهاد اسلامی فلسطین: اسرائیل به دنبال «نابودی حیات» در غزه است

افشای اولین اطلاعات از گوشی ارزان‌قیمت ردمی 13 شیائومی