سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

معرفی کتاب شرکت خلاقیت؛ خاطرات بنیان‌گذار پیکسار اثر اد کتمول اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - کمتر کسی است که شرکت بزرگ پیکسار، سازنده‌ی انیمیشن‌های معروف دنیا را نشناسد. این کتاب داستان شکل‌گیری پیکسار از زبان مؤسس آن است.

مدیریت قدرتمند به چه معنا است؟ خلاقیت چگونه وارد کسب‌وکار می‌شود و چه اثری دارد؟ چگونه می‌توان بر نیروهای دیده‌نشده‌ای غلبه کرد که در مسیر کسب‌وکار از خلاقیت جلوگیری می‌کنند؟ چگونه می‌توان سازمانی برپایه‌ی خلاقیت و حلِ‌مسئله بنا کرد؟ کتاب «شرکت خلاقیت» برای این پرسش‌ها پاسخ‌هایی دارد. اد کتمول، مؤلف کتاب «شرکت خلاقیت»، یکی از بنیان‌گذاران شرکت پیکسار و در‌حال‌حاضر مدیرعامل پیکسار و دیزنی است. شرکت پیکسار خالق انیمیشن‌هایی چون «کوکو» و «درون و بیرون» و «داستان اسباب‌بازی» است؛ انیمشن‌هایی که در زمان خود از بهترین‌ها محسوب می‌شوند. اد کتمول از تمام مراحل ساخته‌شدن این شرکت از آغاز تا پایان صحبت کرده است. گفته‌های او تجربیات بسیار ارزشمندی برای کسانی است که می‌خواهند مسیر خلاقیت و کارآفرینی را به‌درستی طی کنند و به‌موفقیت برسند.
حرف اصلی کتاب شرکت خلاقیت (Creativity inc)
کتاب حاضر مجموعه‌ای از نوشته‌های نافذ و صریح اد کتمول، مؤسس شرکت پیکسار، درکنار استیو جابز و جان لستر است که جزء‌به‌جزء ایجاد شرکت و استفاده از خلاقیت در کسب‌وکار را شرح می‌دهد. او از خلاقیت و رؤیاهایی می‌گوید که درنهایت، ساخته‌شدن این شرکت را باعث شده است. این کتاب حتما برای علاقه‌مندان و خوانندگان کتاب‌های «چیپ و دن هیث» و «تام پیترز» و «دنیل پینک» جذاب خواهد بود. کتاب «شرکت خلاقیت» برای مدیرانی نوشته شده که می‌خواهند کارمندانشان را به مقام والاتر برسانند. همچنین، راهنمایی سودمند برای افرادی است که برای ایجاد خلاقیت می‌کوشند. این کتاب سفری به مرکز فکر، گروه اندیشمندان، جلسه‌ها و ملاقات‌های شرکتی است که برخی از فیلم‌های موفق‌ تاریخ در آن ساخته شده‌اند. درحقیقت، موضوع اصلی کتاب خلاقیت و ایجاد فرهنگ خلاق در شرکت است. بااین‌حال، علاوه‌بر آن از زبان نویسنده در مقام مدیرعامل شرکت پیکسار، بیان ایده‌هایی است که بهترین‌ها را در ما ممکن می‌سازد. 20 سال متوالی، پیکسار بر قله‌های بلند دنیای انیمیشن ایستاده و تولید این انیمیشن‌های کم‌نظیر را در کارنامه دارد: «داستان اسباب‌بازی»، «شرکت غول‌ها»، «در جست‌وجوی نمو»، «شگفت‌انگیز» و «بالا». لذت داستان‌سرایی و طرح‌های مبتکرانه و احساسات واقعی و معتبر، ویژگی‌هایی هستند که فیلم‌های پیکسار دارند و باعث می‌شوند درسی عملی برای خلاقیت به‌شمار آیند. اد کتمول ایده‌ها و شیوه‌هایی را در این کتاب نشان می‌دهد که پیکسار را به اوج خلاقیت رسانده و به برانگیختن تحسین کارشناسان و سودآوری فراوانش منجر شده است.
اد کتمول در جوانی رؤیایی بزرگ داشت: «ساختن اولین فیلم انیمیشن کامپیوتری». او این آرزو را به‌عنوان دانشجوی دکتری در دانشگاه یوتا تحقق بخشید؛ جایی‌که بسیاری از پیش‌گامان علوم کامپیوتر از آنجا کارشان را آغاز کردند. این پروژه شروعی بود برای ایجاد شرکت پیکسار با همکاری استیو جابز و جان لستر که در سال 1986 شکل گرفت. 9 ماه بعد «داستان اسباب‌بازی» ساخته شد و دنیای انیمیشن را برای همیشه تغییر اساسی داد. هسته‌ی اصلی موفقیت این فیلم و 13 فیلم دیگری که در‌ادامه ساخته شد، فضای خاص و منحصربه‌فردی بود که اد کتمول و شرکا در پیکسار برای محافظت از خلاقیت به‌وجود آورده بودند. از متن کتاب
در ادامه این مطلب، برخی از توصیه‌هایی را می‌خوانیم که اد کتمول و همکارانش در این کتاب درباره‌ی مسیر حفظ خلاقیت ذکر کرده‌اند: ایده‌ای جذاب را به گروهی معمولی بدهید، آن‌ها خرابش می‌کنند. بااین‌حال، اگر همین ایده را به گروهی قوی بدهید، آن‌ها این ایده را اصلاح می‌کنند و نتیجه‌ی بهتری از آن به‌دست می‌دهند. اگر تلاش نکنید آنچه را کشف کنید که طبیعتا دیده و درک نمی‌شود، حتما در مسیر رهبری خود دچار مشکل می‌شوید. وظیفه‌ی مدیر نیست که از خطر جلوگیری کند؛ بلکه وظیفه‌‌اش این است که خطر را برای دیگران ایمن‌سازی کند. هزینه‌ی پیشگیری از خطاها معمولا بیشتر از هزینه‌ی اصلاح خطا است. ساختار ارتباطی شرکت نباید آینه‌ی ساختار سازمانی آن شرکت باشد. هرکس باید بتواند با هرکسی در شرکت گفت‌وگو کند. تصور نکنید موافقت عمومی صرفا به تغییر منجر می‌شود. برای تغییر گروه حتی وقتی همگی آمادگی دارند، باید انرژی درخورتوجهی صرف کرد. هفت اصل اساسی ایجاد فرهنگ خلاق در سازمان
اد کتمول در کتاب «شرکت خلاقیت» به 7 اصل اساسی برای ایجاد فرهنگ سازمانی خلاق و موفق اشاره می‌کند که در پیکسار اجرا شده است. آن 7 اصل عبارت‌اند از: مقاله‌های مرتبط:
معرفی کتاب کفش باز خاطرات خالق نایک اثر فیل نایت افزایش خلاقیت تیم به کمک ذهن آگاهی
کیفیت، بهترین طرح هر کسب‌وکار است. این موضوع باید ذهنیت شما در آغاز هر کاری باشد. شکست، زیان اجباری نیست. ضرورت این است که هر کاری را به بهترین نحو ممکن انجام دهید. ترس و شکست را ازهم جدا کنید. افراد از ایده‌ها مهم‌ترند. هنگام استخدام به کارها و توانایی‌هایی توجه کنید که فرد ظرفیت آن‌ را دارد و در آینده می‌تواند انجام دهد. کارهایی که حالا می‌تواند انجام دهد، کم‌اهمیت‌تر از ظرفیت‌های او برای رشد بعدی است. برای هرچیز ناشناخته‌ای آماده باشید. اتفاقات پیش‌بینی‌نشده و تصادفی رخ می‌دهند. به‌جای اتلاف وقت در چنین موقعیت‌هایی، باید کارمندانتان را برای مقابله با این موقعیت‌ها تقویت کنید و آن‌ها را آزاد بگذارید تا راه‌حل خود را بدون اجازه‌گرفتن ارائه دهند. مراحل کار را به‌واسطه‌ی هدف پیچیده نکنید. آسان‌تر و تسریع و بهتر کردن مراحل کار باید جزو کارهای همیشگی باشد. هدف انجام کار به بهترین نحو ممکن است. هرکس باید بتواند با هرکس دیگر فارغ از سلسله‌مراتب سازمانی در شرکت گفت‌وگو و تعامل برقرار کند. تذکرهای سودمند ارائه دهید. یادآوری‌های شما باید شامل این موضوع‌ها باشد: چه چیزی نادرست است؟ چه چیزی جا افتاده است؟ چه چیزی شفاف نیست؟ تذکر مفید تقاضایی را عنوان نمی‌کند.
درباره‌ی نویسنده
اد کتمول، یکی از بنیان‌گذاران شرکت پیکسار و مدیر شرکت‌های پیکسار و دیزنی، در سال 1945 به‌دنیا آمده است. از تلاش‌های او تاکنون با 5 جایزه‌ی آکادمیک ازجمله «جایزه‌ی گوردون» در شاخه‌ی گرافیک کامپیوتری قدردانی شده است. وی فارغ‌التحصیل دانشگاه یوتا در مقطع دکتری رشته‌ی علوم کامپیوتر است. امی والاس، گردآورنده‌ی کتاب «شرکت خلاقیت»، در مجله‌های نیویورک‌تایمز و لس‌آنجلس به‌عنوان ویراستار و گزارشگر مشغول فعالیت بوده است. او در لس‌آنجلس زندگی می‌کند و اخیرا ستون ماهیانه‌ای در بخش کسب‌وکار مجله‌ی نیویورک‌تایمز ایجاد کرده است. درباره‌ی کتاب
کتاب «شرکت خلاقیت» یکی از کتاب‌های پرفروش نیویورک‌تایمز و بهترین کتاب سال هافینگتن‌پست شناخته شده است. عنوان کامل این کتاب «شرکت خلاقیت؛ غلبه بر نیروهایی نادیدنی که در مسیر خلاقیت واقعی قرار دارند» است که آن را اد کتمول در اپریل2014 به زبان انگلیسی و در 368 صفحه نگاشته است. این کتاب در وب‌سایت آمازون برای خرید دردسترس است. البته، در آمازون ویرایش‌های مختلفی از کتاب وجود دارد. «شرکت خلاقیت» در رده‌ی موضوعی خلاقیت در کسب‌وکار و فرهنگ و کارآمدی سازمانی دسته‌بندی شده است.
ترجمه‌های کتاب
در سال 1396، انتشارات هورمزد کتاب حاضر را با عنوان «شرکت خلاقیت» و ترجمه‌ی ریحانه توکلی منتشر کرده است. سال بعد، انتشارات ملیکان نیز این کتاب را با ترجمه‌ی شورش بشیری به بازار روانه کرد. هر دوِ این ترجمه‌ها روان و گویا است. گفتنی است شورش بشیری کتاب «کفش‌باز خاطرات؛ بنیان‌گذار نایک» را نیز ترجمه کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/65375/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

واتس‌اپ به ارسال پیام به شماره‌های ذخیره نشده و ورود با فیس‌آی‌دی مجهز می‌شود

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

از هوش مصنوعی تا تماس ویدیویی؛ قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن را ببینید

قابلیت عجیب P70 پرو را ببینید؛ عضو پرآوازه خانواده هواوی

طرح تعویض رایگان سامسونگ برای گوشی هایی که این مشکل را دارند

برنامه/ فکرتان را به یک اثر هنری تبدیل کنید

نمایش داستان مرموز بازی INDIKA در تریلر جدید

این ویژگی امنیتی اندروید 15 شما را از اپلیکیشن‌های مشکل‌دار نجات می‌دهد

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

با گوشی جدید هواوی می‌توان بدون اینترنت تصویر ارسال کرد!

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند جان شما را نجات دهد

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

فوری: رئیس‌جمهور آمریکا قانون فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد

نقدها و نمرات بازی Stellar Blade منتشر شدند

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

افشای مشخصات پردازنده‌های اسنپدراگون X پلاس کوالکام

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

مادسازان بازی GTA 5 را روی کنسول نینتندو سوییچ اجرا کردند

ریلمی 2 گوشی جدید و هیجان‌انگیز با نمایشگر 120 هرتز رونمایی کرد

گوشی پولستار رونمایی شد؛ وقتی خودروسازان وارد بازار موبایل می‌شوند

درآمد 5 میلیارد تومانی یکی از کاربران تلگرام با فروش نام کاربری!

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از وجود حیات را کشف کرده است

آپدیت بزرگ فتوشاپ؛ حالا می‌توانید با هوش مصنوعی تصاویر خلاقانه بسازید

مدل ویژه وان پلاس واچ 2 با رنگ جذاب رونمایی شد

گوشی های اختصاصی HMD رونمایی شدند؛ جایگزین‌های معنوی نوکیا

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: فروش نوکیای تقلبی حرام است

تریلر داستانی Destiny 2: The Final Shape منتشر شد

همه‌جا پای یک ژن در میان است؛ حتی در لذت از موسیقی!

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

هواوی با تکیه بر «هارمونی او اس» رویای جهانی شدن را در سر دارد