سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

گوگل چگونه دنیای رابط کاربری را متحول می‌کند اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - گوگل با گرفتن مجوز و بستن قراردادهای جدید قصد دارد دنیای رابط کاربری را با کنترل دستگاه‌ها توسط حرکات اشاره‌ای روی هوا متحول کند.

استیو جابز 12 سال پیش همزمان با معرفی آیفون ، مفهوم جدیدی به‌نام رابط کاربری چندلمسی را نیز ارائه داد. در این رابط کاربری که هنوز هم مورد استفاده است، شخص با استفاده از انگشتان خود با دستگاه ارتباط برقرار می‌کند. همه‌ی ما برای انجام کارهای مختلف از انگشتان خود استفاده می‌کنیم و برقراری ارتباط از طریق کشیدن انگشت روی مانیتور ایده‌ی جالبی به نظر می‌رسید. اما ایده‌ی جالب‌تر این است که انسان‌ها با حرکت دادن دست در هوا نیز با یکدیگر ارتباط برقراری می‌کنند. بسیاری از ما از حرکات دست برای بیان احساسات و منظورمان به طرف مقابل استفاده می‌کنیم و حال گوگل قصد دارد از همین حرکات برای برقراری ارتباط با دستگاه‌های الکترونیک استفاده کند. پروژه‌ی سولی گوگل
مقاله‌ی مرتبط:
پروژه‌ سولی گوگل چیست و چه کاربردهایی دارد؟
پروژه‌ی سولی در بهار 2015 معرفی شد و از ژست‌های حرکتی دست برای کنترل گوشی‌های هوشمند، کامپیوترها، گجت‌های پوشیدنی و حتی ماشین استفاده می‌کند. این پروژه بار دیگر خبرساز شده است زیرا کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) به‌تازگی با درخواست گوگل مبنی بر راه‌انداختن حسگرهای رادار سولی با قدرتی بالاتری از حد مجاز آمریکا موافقت کرده است. همچنین مجوز استفاده از دستگاه‌های سولی در هواپیماها نیز صادر شده است.
سولی محصول گروه پروژه‌های پیشرفته‌ی این شرکت، موسوم به ATAP است. این گروه در موتورولا موبیلیتی و توسط رجینا دوگان ، مدیر سابق دارپا ساخته شد. گوگل همزمان با خرید موتورولا در سال 2012، گروه ATAP را نیز خرید و از معدود مواردی بود که دو سال بعد از فروش موتورولا به لنوو ، آن را نگه داشت. آزمایشگاه‌های تحقیقاتی زیادی در صنعت تکنولوژی در سراسر دنیا وجود دارند و با استفاده از تکنولوژی پیشرفته محصولاتی تولید می‌کنند که هرگز به یک محصول واقعی تبدیل نمی‌شوند. همچنین انتظار می‌رود فاصله‌ی زمانی تبدیل شدن مفهوم تمامی ایده‌ها به محصول نهایی، دو سال باشد. ATAP متفاوت است و محصولات خود را در این زمان ارائه نمی‌دهد اما در عین حال به شکلی تهاجمی به سمت تولید بیشتر حرکت می‌کند. نقادها تکنولوژی سولی را با فیلم گزارش اقلیت (Minority Report) مقایسه می‌کنند و با اینکه این فیلم 17 سال پیش اکران شده اما از فیلم‌های خوب به شمار می‌آید. همچنین عده‌ای دیگر آن را با فیلم ریپلیکا (Replica) که تعریف چندانی ندارد و در حال اکران است، مقایسه کرده‌اند. در هر دو فیلم هالیوودی، رابط کاربری به‌گونه‌ای است که کاربران با تکان زیاد دست و بازو وسائل الکترونیکی را کنترل می‌کنند؛ درحالی‌که سولی تعاملات را از طریق حرکات خفیف انگشت دست امکان‌پذیر می‌کند. به‌عنوان مثال مالیدن انگشت‌ها به هم (که ژست حرکتی بین‌المللی برای مفهوم پول است) باعث چرخیدن یا روتیت شدن صفحه‌ی ساعت هوشمند یا چرخش در صفحه‌های مختلف تلفن هوشمند می‌شود. سولی تراشه‌ی کوچک مخصوص هشت میلیمتری در 10 میلیمتری دارد که با استفاده از رادار، بازتاب امواج حرکات سه‌بعدی را می‌گیرد و طی پردازش‌های پیچیده و به کمک الگوریتم‌های یادگیری ماشین ، ژست‌های حرکتی را تشخیص می‌دهد. رادار از پشت پارچه هم کار می‌کند بنابراین کاربر می‌تواند با تلفن هوشمند خود از داخل جیب لباس یا زمانی که دستکش گذاشته، ارتباط برقرار کند.
مقاله‌ی مرتبط:
پروژه گوشی هوشمند ماژولار موسوم به Ara شرکت گوگل متوقف شد پروژه تانگو گوگل: تلفنی که از طریق سنسورسه بعدی، فضای اطراف شما را درک می‌کند
ATAP گروه تحقیقاتی است که تابه‌حال پروژه‌هایی مانند تانگو (نقشه‌ی ساختار داخلی ساختمان)، آرا (موبایل ماژولار)، اسپات‌لایت استوریز، پروژه‌ی Jacquard (تبدیل لباس به ترک‌پد)، پروژه‌ی Abacus (نوعی سیستم احراز هویت هوشمند) و پروژه‌ی Vault (ریزکامپیوتری با قابلیت فرستادن پیام‌های امن) را معرفی کرده است؛ اما تمامی آن‌ها بعد از ورود به بازار متوقف شده یا شکست خورده‌اند. تفاوت سولی با سایر پروژه‌های شکست‌خورده این است که قصد دارد یک محصول یا پلتفرم کاملا جدید و امتحان‌نشده را ارائه دهد. به‌عنوان مثال پروژه‌ی Jacquard به‌دلیل نام بسیار بدی که داشت یا به‌دلیل تکنولوژی بد آن شکست نخورد؛ بلکه شکست آن به این دلیل بود که مردم حاضر نبودند 260 دلار بابت کنترل تلفن هوشمند از طریق آستین لباس پول دهند. به نظر می‌رسد سولی مانند سایر پلتفرم‌های محبوب مثل گوشی‌های هوشمند و لپ‌تاپ‌ ها مورد استقبال قرار بگیرد. حتی اگر کاربران این تکنولوژی را دوست نداشته باشند، می‌توانند به روش عادی از وسائل مجهز به سولی استفاده کنند. شاید اگر Jacquard نیز به‌جای جاسازی روی ژاکت مخصوص 350 دلاری روی ژاکت‌های قدیمی 90 دلاری نصب می‌شد، پروژه‌ی موفقی بود. سولی شاید به سرنوشت مشابه گوگل اسیستنت دچار شود و روی دستگاه‌های مختلفی مخصوصا دستگاه‌های اینترنت اشیاء استفاده شود. داشتن قابلیت کنترل از طریق حرکات دست یعنی دستگاه‌ها به حسگر، صفحه‌نمایش یا دکمه احتیاج نخواهند داشت. به‌عنوان مثال می‌توان آلارم گوشی را با نشان دادن چهار انگشت به ساعت هوشمند به‌اندازه‌ی چهار دقیقه اسنوز کرد. یا مثلا نوتیفیکیشن‌های گوشی تنها با حرکت دست به نشانه‌ی رد کردن، پاک می‌شوند.
یکی دیگر از موارد استفاده‌ی تکنولوژی سولی، در تعامل با اشیای واقعیت افزوده است. به‌عنوان مثال با استفاده از سولی در دستگاه ترموستاتی که اعداد را به‌صورت مجازی و روی هوا نشان می‌دهد، می‌توان با چرخاندن مجازی اعداد، دما را کم یا زیاد کرد. ابزار حرکتی مجازی سولی در حال حاضر برای دکمه‌ها، شماره‌گیرها و اسلایدرها توسعه پیدا کرده است. همچنین کارگران یک کارخانه‌ی تولیدی با استفاده از تکنولوژی سولی می‌توانند دستگاه‌ها را از راه دور کنترل کنند و درنتیجه میزان آسیب‌دیدگی در محیط کار به حداقل خواهد رسید. گوگل در حال حاضر با شرکت‌هایی مانند ال‌جی ، کوالکام ، جی‌بی‌ال و... همکاری می‌کند و به زودی شاهد گسترش آن در محصولات و ورودشان به بازار خواهیم بود. محققان نیز از سولی استفاده می‌کنند
محققان دانشگاه سنت اندروز اسکاتلند مقاله‌ای را ماه گذشته منتشر کرده‌ و جزئیات امکانات سخت‌افزار سولی را ارائه کرده‌اند. آن‌ها در پروژه‌ی RadarCat دقت سولی را بالا تعریف کرده‌اند زیرا می‌تواند مواردی مانند جهت قطب‌نما و تنظیم آجرهای لگو را با دقت مشخص کند. محققان همچنین متوجه شده‌اند که سولی می‌تواند اشیایی مانند سیب، پرتغال و دیسک‌های سخت را تشخیص دهد. تشخیص جنس اشیای ساخته‌شده از شیشه، مس یا فولاد و همچنین تشخیص نوع نوشیدنی موجود در لیوان، نحوه‌ی نگه داشتن موبایل یا تشخیص اندام در معرض تماس با تلفن هوشمند از دیگری امکانات سولی است.
همکاری گوگل با سایر شرکت‌ها
گوگل در راستای توسعه‌ی پروژه‌ی خود قرارداد چندساله‌ای با شرکت Immersion، شرکتی پیشرو در زمینه‌ی هاپتیک (مهارت‌های لمسی و عضلانی) بسته است. این شرکت مستقل و پیشرو به سازندگان بازی کمک می‌کند تا از احساسات، لرزش، تکان خوردن و صدای غر زدن برای گرفتن بازخورد کاربران استفاده کنند. این قرارداد به گوگل اجازه می‌دهد از تمام سه هزار اختراع این شرکت استفاده کند. بستن این قرارداد بسیار مهم است زیرا Immersion تابه‌حال چندین شکایت قانونی علیه شرکت‌هایی مانند اپل ، مایکروسافت ، سامسونگ و سونی را برنده شده است. قراردادی که حق استفاده از تمام اختراعات شرکتی مانند Immersion را در اختیار گوگل قرار دهد، مطمئنا رقم بسیار بالایی داشته است. بازخوردهای هاپتیک برای توسعه‌ی سولی بسیار مهم است زیرا گاهی‌اوقات ژست‌های حرکتی که در هوا کشیده می‌شوند، از نظر روانشناسی تحلیل نشده و درنتیجه به‌درستی در دستگاه تعبیر نمی‌شوند. به‌عنوان مثال کاربر برای چرخاندن دکمه‌های خیالی باید حسی از کلیک کردن روی ساعت هوشمند را تجربه کند تا متوجه شود واقعا تغییری رخ داده است. اخبار و قراردادهای جدید نشان می‌دهند که گوگل قصد دارد تحول بزرگی در دنیای رابط کاربری ایجاد کرده و برقراری ارتباط با دستگاه‌های الکترونیک از طریق لمس صفحه‌نمایش را برای همیشه کنار بگذارد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/62876/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

واتس‌اپ به ارسال پیام به شماره‌های ذخیره نشده و ورود با فیس‌آی‌دی مجهز می‌شود

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

از هوش مصنوعی تا تماس ویدیویی؛ قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن را ببینید

قابلیت عجیب P70 پرو را ببینید؛ عضو پرآوازه خانواده هواوی

طرح تعویض رایگان سامسونگ برای گوشی هایی که این مشکل را دارند

برنامه/ فکرتان را به یک اثر هنری تبدیل کنید

نمایش داستان مرموز بازی INDIKA در تریلر جدید

این ویژگی امنیتی اندروید 15 شما را از اپلیکیشن‌های مشکل‌دار نجات می‌دهد

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

با گوشی جدید هواوی می‌توان بدون اینترنت تصویر ارسال کرد!

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند جان شما را نجات دهد

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

فوری: رئیس‌جمهور آمریکا قانون فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد

نقدها و نمرات بازی Stellar Blade منتشر شدند

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

افشای مشخصات پردازنده‌های اسنپدراگون X پلاس کوالکام

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

مادسازان بازی GTA 5 را روی کنسول نینتندو سوییچ اجرا کردند

ریلمی 2 گوشی جدید و هیجان‌انگیز با نمایشگر 120 هرتز رونمایی کرد

گوشی پولستار رونمایی شد؛ وقتی خودروسازان وارد بازار موبایل می‌شوند

درآمد 5 میلیارد تومانی یکی از کاربران تلگرام با فروش نام کاربری!

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از وجود حیات را کشف کرده است

آپدیت بزرگ فتوشاپ؛ حالا می‌توانید با هوش مصنوعی تصاویر خلاقانه بسازید

مدل ویژه وان پلاس واچ 2 با رنگ جذاب رونمایی شد

گوشی های اختصاصی HMD رونمایی شدند؛ جایگزین‌های معنوی نوکیا

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: فروش نوکیای تقلبی حرام است

تریلر داستانی Destiny 2: The Final Shape منتشر شد

همه‌جا پای یک ژن در میان است؛ حتی در لذت از موسیقی!

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

هواوی با تکیه بر «هارمونی او اس» رویای جهانی شدن را در سر دارد

اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود

احیای نظریه مکانیک کوانتومی؛ واضح‌ترین تصویری که تاکنون از اتم‌‌های منفرد ثبت شده است

لایحه فیلترشدن تیک‌تاک در سنای آمریکا تصویب شد