سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

چيزهايي که درباره تاچر نمي دانستيد مقالات بازاریابی

  بزرگنمايي:

با مرگ مارگارت تاچر، تنها نخست وزير زن انگليس مطالب زيادي درباره او منتشر شده اما مسائل زيادي هم درباره زني که نام اصلي اش مارگارت هيلدا بوده هستند که بعضي ها از آن خبر ندارند.

نام اصلي تنها نخست وزير زن انگليس مارگارت هيلدا رابرتز بوده است و بعد از ازدواج با دنيس تاچر از مديران ثروتمند صنايع نفت انگليس نام خانوادگي او به تاچر تغيير پيدا کرد. پدر و مادرش مارگارت صاحب يک مغازه خواروبار فروشي بودند. او ابتدا از دانشگاه آکسفورد در رشته هنر ليسانس گرفت و بعد در دو رشته حقوق و شيمي تحصيل کرد. گفته مي شود تاچر به خاطر تحصيل در رشته شيمي يکي از افرادي بوده در اختراع بستني نيمه منجمد نقش داشته اشت. او بعد از فارغ التحصيلي در رشته شيمي از دانشگاه آکسفورد در يک کارخانه مواد غذايي به نام جي ليونز فعاليت مي کرد و از اعضاي گروه تحقيقاتي بود موفق به ساخت بستني نيمه منجمد شدند. تاچر بارها گفته بود که علاقه چنداني به رشته شيمي نداشت اما فعاليت در همين رشته بود که باعث آشنايي او با همسرش شد.

   
مشهور به «شيرقاپ»!

يکي از لقب هاي تاچر که شايد کمتر شنيده شده باشد «شيرقاپ» است! زماني که تاچر در کابينه ادوارد هيث به عنوان وزير آموزش و پرورش فعاليت مي کرد دستورش براي توقف توزيع شير رايگان در مدرسه ها به بچه هاي 7 تا 11 ساله باعث شد تا اين لقب به او داده شود. با وجود مشهور شدن به اين نام در دهه 1970 تاچر به فعاليت هاي خود به عنوان وزير ادامه داد.

کيف مشهور تاچر

مارگارت تاچر کيف دستي مشهوري داشت که به قيمت 450 دلار خريده بود. او در سال 2000 گفته بود که اين کيف چرمي مشکي تنها محل امن در دفتر نخست وزير بوده است! اين کيف مشهور در يک حراجي به قيمت 150 هزار دلار فروخته شد. فعل To Handbag هم به خاطر نحوه رفتار تاچر با وزراي کابينه اش مشهور و به همين خاطر وارد فرهنگ لغات آکسفورد شد. اين فعل در حال حاضر به معناي حمله لفظي يا فيزيکي يک زن به کار مي رود! نمايندگان حزب محافظه کار اين فعل را درباره رفتار تاچر با وزرا به کار بردند. در سال 1982 براي اولين بار يکي از نمايندگان پارلمان در سخنراني خود گفت: او(تاچر) نمي تواند بدون اينکه با کيفش بزند با نهادهاي انگليس رفتار کند. گفته مي شود تاچر رفتار تحکم آميز و ديکتاتوري داشت و به همين خاطر اين طور درباره او حرف مي زدند.

پشيماني از ورود به سياست

در سال 1995 مارگارت تاچر از ورود به عالم سياست ابراز پشيماني کرد. او در ديدار با يکي از نمايندگان پارلمان گفته بود: اگر زمان بار ديگر تکرار مي شد ديگر وارد سياست نمي شدم؛ به خاطر ضربه اي که به خانواده زده مي شود. فرزندان تاچر يک دختر و پسر دوقلو هستند.

ترويست خواندن ماندلا

تاچر در زمان نخست وزيري خود، نلسون ماندلا،قهرمان مردم آفريقاي جنوبي و اولين رئيس جمهور دمکراتيک اين کشور را يک تروريست کمونيست خوانده بود! تاچر در آن زمان از رژيم آپارتايد آفريقاي جنوبي حمايت مي کرد و بر اساس اسناد موجود ماندلا را که در زمان نخست وزيري تاچر در حال مبارزه با رژيم آپارتايد و سياست هاي تبعيض نژادي بود را يک تررويست خطاب مي کرد. ديويد کامرون،نخست وزير انگليس و رهبر فعلي حزب محافظه کار به مين دليل چندي پيش از اين مسئله انتقاد کرد و در مقاله اي در هفته نامه آبزرور نوشت: حزب ما به دليل اشتباهاتي که در ارتباط با «کنفرانس ملي آفريقا» به رهبري «نلسون ماندلا» انجام داد، اکنون بايد بيشتر شنونده باشد.

ستايشگر رژيم هاي ديکتاتور

مارگارت تاچر به ويژه به خاطر روابط نزديک با آگوستو پينوشه ديکتاتور سابق شيلي که جنايت ها و کشتارهاي فراواني را در اين کشور انجام داد مورد انتقاد شديد بود. مقام هاي رژيم پينوشه در دادگاه به نقض گسترده حقوق بشر، جرم هاي کشتار دسته جمعي، شکنجه، آدم دزدي، و سانسور رسانه ها متهم شدند. تاچر اما يکي از ستايشگران نوع حکومت پينوشه بود. شبکه تلويزيوني فرانس 24 در گزارشي پس از مرگ تاچر اعلام کرد: تاريخ همواره حمايت هاي تاچر را از پينوشه ديکتاتور شيلي،مخالفت هاي وي را با مجازات رژيم آپارتايد آفريقاي جنوبي و نيز حمايتهايش را از خمرهاي سرخ به ياد خواهد داشت.

عناد با جمهوري اسلامي و کمک نظامي به رژيم صدام

10 روز پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران، دولت جيمز کالاهان (نخست وزير وقت انگليس ) دولت ايران را به رسميت شناخت ولي 2 ماه پس از اين مسئله، مارگارت تاچر نخست وزير جديد انگليس اعلام کرد کشورش در اين رابطه تجديد نظر خواهد کرد. اين اعلام سرآغاز سياستي بود که تاچر طي 11 سال زمامداري خود در قبال جمهوري اسلامي ايران در پيش گرفت. اولين موضع گيري تاچر در برابر انقلاب اسلامي ايران اعلام موافقت کشورش با پيشنهاد بعضي مقام هاي آمريکا درباره حمله نظامي به ايران در واکنش به تسخير سفارت آمريکا در تهران بود. به همين دليل در فروردين 1359 از درخواست آمريکا براي پيوستن به تحريم اقتصادي ايران حمايت کرد . تاچر در ارديبهشت 1359 هم حمايت خود از مداخله نظامي امريکا در طبس اعلام کرد.

در جريان حمله رژيم بعثي عراق به ايران دولت تاچر در ظاهر اعلام بي طرفي کرد. اما طبق اسناد منتشر شده از مرکز اسناد ملي انگليس، دولت مارگارت تاچر ، علاوه بر فروش تسليحات نظامي، براي عراق پايگاه نظامي دريايي و هوايي ايجاد کرده بود. اين اقدام انگليس در حالي صورت گرفت که اين کشور قطعنامه شوراي امنيت را درباره ضرورت خودداري از هر اقدامي که به تنش بيشتر و گسترش جنگ مي انجامد، امضا کرده بود.

مورد کينه نخست وزير سابق

در سال 1974 سرکشي هاي سنديکاهاي کارگري به اوج خود رسيده بود و اعتصاب ها شکل گرفت. کار به جايي رسيد که بيمارستان ها از ارائه خدمات عاجز ماندند و مدارس هم تعطيل شد. در چنين شرايطي ادوارد هيث هم نتوانست در مقابل قدرت سنديکاهاي کارگري دوام بياورد و در انتخابات 1974 شکست خورد و و جاي خود را به رقيبش از حزب کارگر يعني «هارولد ويلسون» داد که البته نه او و نه جانشين بعدي اش «جيم کالاهان» هم کاري از پيش نبردند و بدين ترتيب بود که انگليس تبديل به کشوري ظاهراً حکومت ناپذير گشت.

دو شکست انتخاباتي موقعيت رهبر حزب محافظه کار يعني «ادوارد هيث» را که هرگز از محبوبيت بالايي در ميان ديگر اعضاي حزب برخوردار نبود، از اساس خراب کرد. در آن زمان اصلاً کسي فکرش را هم نمي کرد که يک زن رهبري حزب را به دست گيرد و جالب اينکه کسي به آن زن با آن زبان تيز و صورت هميشه آرايش شده يعني «مارگارت تاچر» که در کابينه «هيث» سمت وزير آموزش را البته با موفقيت برعهده داشت، توجهي نمي کرد. اما زماني رسيد که او هم ضرورت تغيير و تحول در رهبري حزب را احساس کرد و با جديت تمام پيشنهاد داد تا «کيت جوزف» به رهبري حزب انتخاب شود. اما پس از امتناع جوزف از پذيرفتن اين پيشنهاد، خود «تاچر» اعلام کرد که آماده است تا رهبري حزب را به دست گيرد، امري که تقريباً همه از جمله «جوزف» با آن موافق نبودند و شکست وي را پيش بيني مي کردند.

اما تاچر شکست نخورد و از آنجايي که بدنه حزب مي خواست تا هر چه زودتر از شر رهبري «هيث» خلاص شود، به اتفاق آرا «مارگارت تاچر» را به عنوان رهبر حزب محافظه کار انتخاب کردند.

سر ادوارد هرگز خانم تاچر را براي برکنار کردن او از رهبري حزب نبخشيد و نپذيرفت که در کابينه او نقشي داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/17/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

واتس‌اپ به ارسال پیام به شماره‌های ذخیره نشده و ورود با فیس‌آی‌دی مجهز می‌شود

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

از هوش مصنوعی تا تماس ویدیویی؛ قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن را ببینید

قابلیت عجیب P70 پرو را ببینید؛ عضو پرآوازه خانواده هواوی

طرح تعویض رایگان سامسونگ برای گوشی هایی که این مشکل را دارند

برنامه/ فکرتان را به یک اثر هنری تبدیل کنید

نمایش داستان مرموز بازی INDIKA در تریلر جدید

این ویژگی امنیتی اندروید 15 شما را از اپلیکیشن‌های مشکل‌دار نجات می‌دهد

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

با گوشی جدید هواوی می‌توان بدون اینترنت تصویر ارسال کرد!

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند جان شما را نجات دهد

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

فوری: رئیس‌جمهور آمریکا قانون فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد

نقدها و نمرات بازی Stellar Blade منتشر شدند

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

افشای مشخصات پردازنده‌های اسنپدراگون X پلاس کوالکام

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

مادسازان بازی GTA 5 را روی کنسول نینتندو سوییچ اجرا کردند

ریلمی 2 گوشی جدید و هیجان‌انگیز با نمایشگر 120 هرتز رونمایی کرد

گوشی پولستار رونمایی شد؛ وقتی خودروسازان وارد بازار موبایل می‌شوند